Davidsen

Members
 • Content Count

  3220
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  11

Davidsen last won the day on June 23

Davidsen had the most liked content!

Community Reputation

68 Excellent

About Davidsen

 • Rank
  Rovfisker
 • Birthday 11/22/1971

Contact Methods

 • Website URL
  https://fishing-guide-ystein-davidsen.business.site/
 • ICQ
  0

Profile Information

 • Kjønn
  Mann
 • Bosted
  Egersund, Norway

Recent Profile Visitors

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

 1. ....MEN: hva har egentlig skjedd med størrelsen på sørven i nevnte vann? For 10-15 år siden fikk jeg ofte sørv på 500+, mens jeg de siste årene stort sett har fått fisk som har stoppet på under 400 gram. Det jeg ser av garnfangstene her bekrefter vel den tendensen? Vet det fiskes ut sørv i kultiverings-henblikk - mulig de store sørvene forsvinner der?
 2. Såpass...Suter er en heftig sportsfisk.
 3. Da fikk har jeg vært på TrollAktiv og gjort mye gøy - bl.a. paintball, rafting og fisking i Otra. Mye fin ørret - samt to bleker ble resultatet. Ganske så festlig fiske i flotte omgivelser. g
 4. Snakker vi torsk, sei og lyr? jensen-pilken er jo sjelden feil, selvsagt. Monter et par hvite gummimakker over den, så skulle du være greit utrustet.
 5. Elvemunninger er ikke stedet for piggvar. Den jakter tobis i saltere element. Finn deg en sandstrand langs Jæren. Et godt piggvartackle binder du av en otersvivel. En liten meter til søkket og sånn ca 30-40 cm til kroken, som gjerne kan være i str.1/0-3/0. Agn den med en lang strimmel av sild/makrell - eller en tobbis. Lange kast er ikke påkrevd - den kan stå forbausende nært strandkanten. Duppmeite er en spennende metode. Bruk en glidedupp og få agnet til å fiske like over bunnen. Skulle vindforholdene tilsi det, er seildupp en festlig metode. Det er ikke alltid at duppen går klokkeklart under ved piggvar-hugg. Ofte aner man bare at ‘noe holder igjen’.
 6. ...da er det på tide å blåse liv i den igjen. Skal til Troll Aktiv i juni med en 10.klasse. Skulle vært gøy å smugle med seg en fluestang og snike seg bort noen kveldstimer. Forstår det kan lønne seg å ta turen opp til demningen? Eller kan jeg like gjerne prøve å strykene nedenfor?
 7. Davidsen

  Steinbitt

  Den finnes ganske så grunt, egentlig. Anslagsvis fra 2-20 meter er ikke så dum fiskedybde nå på våren. Denne stod f.eks. på 1 meter - på natten riktignok.
 8. Dato: Lørdag 25/5 (13.00 – 18.00) Sted: Brusand, Kvalbeinsanden. Oppmøte sted/tid: Friluftsparkeringen ved fotballbanen på Brusand kl. 13.00. Problemer med å finne frem? Ring 47635136 Fiskeart: Piggvar Utstyrstips: Finn fram det kraftige utstyret. For å lage et godt piggvar-tackle trenger du en otersvivel, sene i 0,40-0,60, et så tungt søkke som stanga di kan kaste og en krok i str. (ca.) 1/O-3/O. Som agn benyttes lange makrell/sildestrimler. Hel tobbis er et glimrende agn. Duppmeite langs stranda er heller ikke feil. VIKTIG: ta med en stangholder, for eksempel et pvc-rør som du har spisset i enden. Ikke få sand i snella. Premie til størst piggvar: Forundringspakke.
 9. Sant nok - ser at da må man finne seg i å bruke korte stenger. Noen som vet hvorfor det er slik? Har f.eks. en gammel Guideline 0-12g som er 10'6. Det er jo en glimrende stang. Skal man kjøpe noe slikt i dag, må man ned i 7'. Praktisk i buskas og kratt, men... Kan noe slikt være noe? https://www.skittfiske.no/shimano/198980/shimano-forcemaster-trout-area-2-delt
 10. https://www.skittfiske.no/lawson/201070/lawson-arctic-trout-mw-s3-10-4-16g-haspel-3-delt-m-tube Disse er fine. Personlig foretrekker jeg litt lengde (9/10 fot) på disse lette stengene.
 11. Man skal jo liksom få tatt en fisk første nyttårsdag. Antagelig for å få følelsen av å komme igang med et nytt og ubrukt år. Sterke vinder preget miljøet utenfor dørstokken min denne dagen, men en avskjermet bukt med torske-muligheter må jo lenge gå an? Desverre var vindene noe mer nordlige enn jeg hadde forutsett, så det med avskjermet ble vel noe redusert. Kort fortalt: To stenger i varsler fikk stå uberørte - om man ser bort fra all pipingen hver gang et stormkast meldte sin ankomst. Etter at mørket kom, vurderte jeg sterkt å dra hjem til middag. Etter en stund ble vurderingen til en konklusjon, og jeg begynte å pakke sammen. Stengene fikk fiske mens jeg pakket poden, selvsagt. Det gir jo litt mer fisketid. Da jeg skal sveive inn første stanga, kjenner jeg en klar napping - og jammen er det fisk på. En sandflyndre på 480 gram har klart å kroke seg på et tackle ment for torsk. Ja, ja - alt er jo bedre enn å begynne fiskeåret med en solid blanking. Flyndra får svømme tilbake, og jeg tar peiling på middagen.
 12. Har vært langt mellom kilosfiskene de siste årene, men i dag fikk jeg lurt opp en som rundet kilosmerket med 40 grams margin. 9 grams kystwobbler fisket på grunt vann var dagens resept. Like etterpå fikk jeg en som var hakket mindre. Man kan vel si seg fornøyd med det?
 13. Heftig..Flott rapport og kule bilder.
 14. Sitter her på et seminar om turisme, og har noen spørsmål jeg håper flest mulig kunne gitt meg et svar på.. -Har du noen gang brukt en fiskeguide? -Hvis ja, hva inkluderte denne pakken? --Og var du fornøyd med turen?