Jump to content
Fiskersiden

Davidsen

Members
 • Posts

  3233
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  16

Davidsen last won the day on July 19

Davidsen had the most liked content!

3 Followers

About Davidsen

 • Birthday 11/22/1971

Contact Methods

 • Website URL
  https://fishing-guide-ystein-davidsen.business.site/
 • ICQ
  0

Profile Information

 • Kjønn
  Mann
 • Bosted
  Egersund, Norway

Recent Profile Visitors

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

Davidsen's Achievements

Rookie

Rookie (2/14)

 • Conversation Starter Rare
 • First Post Rare
 • Collaborator Rare
 • Posting Machine Rare
 • Week One Done Rare

Recent Badges

83

Reputation

 1. Været viste seg fra sin beste side, denne julidagen i vest-Finnmark. Planen var grei nok. Båt fra Hasvik mot Loppa øy. Sigurd hadde sett seg ut noen spennende topper og skrenter i dette området. Målet var uer, kveite og torsk. Av det store formatet, selvsagt. Vi hadde troa. Etter en dryg tur la vi oss ved en bratt skrent og driftet. Ned i dypet forsvant paternoster-tackler med selvlysende slanger, cracklight og kroker med store strimler av sei. Nå skulle ueren tas! Tacklene ble sveivet sakte opp og gitt en liten pause. Det går ikke mange minuttene før Sigurd melder om fast fisk. Og jammen er det arten - for ikke å snakke om størrelsen. Et realt løftenapp like etterpå får meg til å sveive som en gal og gi et tilslag som burde feste kroken i det meste. Kroken har i dette tilfellet satt seg i en uer like over 6 kg-merket. Svein Bruno melder også om tyngde fra sin kant, og kan også lande en uer. Denne strakk vekta til 7,2. Disse fiskene blir gamle og vokser sakte. Her gjelder det å begrense seg. Et nedslipp til må da kunne gå? Nytt løftenapp kommer fort - og tilslaget sitter. Kan det bli ny pers? Jadda - 6,5 kg og ny pers igjen. Vi har alle en følelse av at vi nok kunne ha fått enda større her, men å ta livet av unødvendig mange av den grunn tiltaler oss ikke i nevneverdig grad. Vi konsentrerer oss heller om fisket på toppene. Det rigges om til store jigger av typen crazy'daisy. Stingeren monteres, og en strimmel sei festes på den ene av stingerens treblekrok. Lukt og smak er aldri feil. Svein står plutselig med flexet stang og en snelle som motvillig gir fra seg snøre. Etter en spennende kamp, viser Sigurd sine ferdigheter med kveitekrok, og får flatfisken trygt ombord. 27 kg og fornøyd fangstmann. Svein Bruno drar like godt til med en grei torsk mens han er i siget... Selv får jeg kjenne på kreftene til en på 16 kg. ...før jeg kroker noe som problemfritt drar avgårde med mange 10-talls meter snøre på stram brems. Jeg er sikker på at dette er en skikkelig stor, men den er overraskende nok ikke tyngre enn 20,4. "Hvor mange kveiter skal du få i dag?", er spørsmålet jeg blir stilt da nok en fisk drar avgårde mens jeg tviholder på en stang med en snelle som hyler og nærmest ber om nåde. Etter de første utrasene kjennes ting litt mer torskete - og den antagelsen holder vann. 23 kg er fasiten - og man kan vel ikke gjøre annet enn å smile. Svein Bruno melder igjen om fisk - og 'denne er stor', sier han. Fisken vinner en stund mer snøre enn han klarer å få inn, men etter en tung og krevende kamp må også denne fisken finne seg i å få en tur på tørt land. Ikke overraskende er dette dagens - 37 kilo er vekta. Nå skylder jeg å nevne at kveitene kun ble målt og deretter lest av på tabell. Vi 3 ble ganske rutinerte på drillen med kveite i løpet av dagen. Sikring med kveitekrok, landing, bilde, måling og utsetting var gjort på kort tid.
 2. Jeg er vel blant de gamle, og holder det gående med fisking - selv om lite blir lagt ut her. Må kanskje bli flinkere til det, ja. På lørdag fisket jeg etter spette På søndag guidet jeg et par fra Køln til litt smålyr og småsei ...og på mandag fisket jeg piggvar fra strendene på Jæren Joda, gamlingen holder det gående.
 3. Greit sjøørretfiske der i vinter, iallefall. Akkurat hvor mye laks som surrer rundt der nå, vet jeg ikke. Snakket med en som hadde prøvd forrige uke - han hadde ikke fått noe.
 4. Mastrasanden på Hellvik er nok ikke så dum å prøve nå.
 5. Jada, finnes mange av dem rundt Egersund. Auglend og Stapnes er nok der de er lettest å finne. Kartet ditt over Auglend stemmer godt, og det finnes flere enn dem som er avmerket der. På Stapnes finnes en flott en på Laksodden. Denne har tydligvis vært flittig i bruk, for her er det to groper like ved hverandre.
 6. Duppstoppere finnes i forskjellige størrelser - ofte oppgitt i S, M og L. Gå ned ett hakk og se om den ikke holder seg på plass.
 7. Jeg høyner til 102,4.. Grattis med paddetorsk - kul fisk.
 8. Fisk fra mai-oktober. Kveld og natt er en fin tid. Utstyr deg med 2-gramsdupp. Bruk gjerne en lang fortom hvor du fester søkket helt oppe. Sørven tar ofte agnet mens det synker (on the drop). Krok ca.14 agnet med ett maiskorn og to er fine ting. Fisk i nærheten av vannliljer og slikt. Ved å tape en cracklight på toppen av duppen kan du fiske hele natta - det er ofte da man får de med litt størrelse. Foring er aldri feil - enten løsforing med mais eller en ferdig blanding tilsatt vann og mais. Lag litt løse kuler som løser seg opp på veien mor bunnen - og dermed lager en fristende sky.
 9. Er du fortsatt i søkkebransjen?
 10. Jeg er visst medlem - men kan ikke se at jeg har blitt trukket det siste året..
 11. Veldig bra - knurr er en festlig og velsmakende fisk. Selv Donald foreslår jo denne fisken når han blir oppfordret til å lage en fiskerett.
 12. ....MEN: hva har egentlig skjedd med størrelsen på sørven i nevnte vann? For 10-15 år siden fikk jeg ofte sørv på 500+, mens jeg de siste årene stort sett har fått fisk som har stoppet på under 400 gram. Det jeg ser av garnfangstene her bekrefter vel den tendensen? Vet det fiskes ut sørv i kultiverings-henblikk - mulig de store sørvene forsvinner der?
 13. Såpass...Suter er en heftig sportsfisk.
×
×
 • Create New...

Important Information

By using this site, you agree to our Terms of Use.