Gå til innhold
Fiskersiden

wobbler som styrer til siden?


Glenners
 Share

Recommended Posts

hvis noen vet at om dette finnes må dere bare skrike ut!

Nei, det gjør det meg bekjent ikke, hvis du da mener wobblere som styrer ut på siden av båten. Da må du bruke sideparavaner.

Hvis du mener wobblere som gjør mindre, uregelmessige utslag til sidene mens de svømmer på en halv meter eller så, så ja - de finnes det mange av!

Lenke til kommentar
Del på andre sider

  • 1 month later...

Elbe lagde en gang i tida en vobbler som via en kule i buken kunne styres til sidene, men den forsvant fort fra markedet. Løsningen om du skal ha en vobbler til å gå ut på siden av båten er overflateparavaner. Great White og Yellow Bird er fine saker. Ellers vil jo dårlig balanserte vobblere gå ut til siden. Ulempen er bare at de da også gjerne går opp i overflata for deretter å ta en ny runde. I det lange løp betyr det snøretvinn og lite effektivt fiske.

Endret av cb
Lenke til kommentar
Del på andre sider

hvis noen vet at om dette finnes må dere bare skrike ut!

Det er enkelt at fikse selv til en viss grad. Ta en vilken som hellst wobbler og bruk en tang, platt / flat tang til å bøye neseringen til styrbord eller babord side om wobbleren.

Dette er et kjent triks da man har fått en wobbler som ikke vill gå rakt/dypt nok grunnet skeiv gange. Da har man brukt tanga for å rette opp den skeive

gangen. Prøv dett trikset i første rekke. Men som CB nevnte, du kan få stort tvinn på snøret. Ellers er ideen ikke dum: F.eks hvis man regulerer wobbler-gangen (med tangen)

til att den såvidt tipper over og gjør noen rotasjoner i minuttet så ville den bli et perfekt lokkebeite bak en flasher for da gjør det ikke noe at den roterer.

Hvis en bruker en slit wobblere i kombinasjon med sideparavaner så må en ikke gløyme å bruke slike anti-tvinnlodd 1,5-2 m forran wobbleren. Da kann det også fungere i den

sammenhengen med sideparavaner. En må da også bruke fortom til allt som roterer og øvste del av den skall være en multi-kulekjede slik at allt tvinn kan løses opp der + anti-

tvinnlodd på hovedsnøret. :D

Ellers har jeg ikke hørt om noen type beite som skulle styre til sides på noen måte. Trur dette er umuligt å få till med en så liten kropp og nos-skjei. :)

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Gjest
Skriv svar til emnet...

×   Du har limt inn tekst med formatering.   Fjern formatering

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Laster...
 Share

×
×
  • Opprett ny...

Important Information

By using this site, you agree to our Bruksvilkår.