Gå til innhold
Fiskersiden

Bygge Gapahuk


Hunter
 Share

Recommended Posts

Vi har planer om å bygge 3 - 4 gapahuker og en bålplass like bak huset og jeg lurer på om det er noen som kan hjelpe med noen tegninger og ellers andre tips i denne sammenhengen?

vel hvordan tenker du det? hadde vært greit med en skisse(omså i paint) bare sånn at man ser hvordan du vil ha det? hvordan materiale?

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Den som er i skauen her er enkel. En stokk som er surret fast mellom 2trær. Noen stokker fra bakken opp til den på tvers,så presenning,så noen småstokker til så man ikke får plastikk følelse i gapahuken.

Endret av tryta
Lenke til kommentar
Del på andre sider

Gapahukene skal bygges av materialer og ha takpapp. Med andre ord er ikke stokk noe alternativ. Gulvet skalvære støpt.

Området de skal stå på er ca 15X20 meter og skal ha en bålplass i midten. Det blir da naturlig at 4 gapahuker blir plassert rundt bålet. Mellom bålet og gapahukene er det tenkt noen "benker" laget av store granstokker.

Pøs på med gode forslag om hvordan og legg gjenre ut tegninger om noen har.

På forhånd takk.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Har sett endel gapahuker oppi Gaula. De er jo veldig enkle å bygge da. Er jo bare å støpe fundament som du sa at dere ville ha. Og bruke 4"x4" som standere i hjørnene (f.eks.) festet i bjelkesko mot fundamentet, så ikke endeveden råtner. Og bygge opp reisverk (3 vegger) i f.eks. 4"x2". Spørs hvor massivt og solid det skal være. Og kle veggene med vanlig ytterpanel eller villmarkspanel f.eks. Stående panel. Og klaske på et tak, evt. med torv. Og ikke dumt å sette inn et enkelt vindu på sideveggene. Taket (som er skrått) kan jo kles med vanlig taktro på åsene og pålegges isola plast og torv oppå.

Endret av sølvreven
Lenke til kommentar
Del på andre sider

hvordan du fester den til fundamentet avhenger da litt om hvordan du vil ha det, enten kan du legge trykk imp, svill med forhudningspapp el. lignende for og forhindre fukt. Dette er den viktigste delen å få gjort skikkelig. Bart tre mot betong slår aldri feil..hvis du ikke har det travelt kan æ sikkert sette meg ned litt til helga å tegne litt.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

:) Det er jo flott med rundtømmer som reis fra plattingen og opp. I hvertfall som hjørner. Men pass på en ting at den ikke blir for lav på hjørnene. Det er utrolig mange som bommer på utspringet slik at det blir en del såre hodebunner utpå kvelden.

Det går jo å lage en liten levegg etc senere om det blir trekkfult og peis og vet ikke hva. Men tegninger og mål på dette har jeg ikke føre laksesesongen setter inn. Er en utrolig flott en i samme size på Hårrøya i Meldal i Orkla på ett vald en kompis har der.

Den er jo blitt samlinsgpunktet på valdet og er både kjøkken, pjalle og spisested. Flott med en stor slik en på tomta.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Er kommet frem til dette så langt, får sikkert kledd og lagt tak senere, forslag til modifiseringer?

gapa1.png

gapa2.png

Probleme kan bli hvis du skal ha vanlig taktro, da må du snu taksperrene og gå opp i dimmensjon til 3"9 eller gjøre det enkelt og lektre opp taket, men hvis du ikke skal kle noe innvendig kan dette se styggt ut innenfra. Eventuelt er såklart og legge plater. Men det er alt etter hva man vil ha

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Gjest
Skriv svar til emnet...

×   Du har limt inn tekst med formatering.   Fjern formatering

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Laster...
 Share

×
×
  • Opprett ny...

Important Information

By using this site, you agree to our Bruksvilkår.