Gå til innhold
Fiskersiden

Gode vann / stille elver for Karpefiske i Østfold/Nittedals - området?


Snorre
 Share

Recommended Posts

Ja, Tittelen sier vel det meste. Noen som vet om noen gode vann eller stille elver for meiting etter Karpe i Østfold eller Nittedalsområdet? Gjerne også vann som har Suter, Brasme og til en viss grad også Vederbuk og Stam. Helst så nære Halden som mulig...

Har blitt ganske hekta på alt som inneholder tackler og naturlig agn i det siste men er fortsatt ganske fersk innen dette så tips til tackler, fiskemetoder og generelle saker innenfor dette hadde vært fint. Skal en tur til Oslo på Mandag og da blir det kjøpt inn en masse fiskeutstyr så å vite litt om hva som er bra til karpefiskene hadde vært nyttig.

Gjerne steder med mulighet for å overnatte også (selvom dette kanskje er godt mulig de fleste steder selvom man har telt...)

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Vel, fiske etter arten karpe (Cyprinius carpio) vil du trolig ikke få mange tips til. Grunnen er at dette er en sjelden fisk i Norge, og de fleste vann med karpe er resultat av ulovlig utsettinger, som naturlig nok holdes hemmelig. De to mest kjente "offentlige" vannene er Damtjern i Lier og Ullsrudvann i Østmarka (OFA-fiskekort). Karpoefiske er IKKE for begynnere, det blir bare uendelig mange bomturer (kjedelig).

Nå kan det tyde på at du egentlig spør om fiske etter karpefisker, altså andre arter i karpefamilien, og det er en helt annen sak. Som elv ville jeg satset på Ågårdselva ved Sarpsborg. Her kan du få masse fisk, og store fisk. Både mort, sørv og spesielt stam. Den huser ellers alle arter i nedre Glomma. Selve Glomma er også full av karpefisk, men kan være litt diger og vanskelig for begynnere. Sats på Ågårdselva ved Solli bru.

Ellers er Rakkestadelva en stille elv, som du spør om, med mye fin brasme. Det er vel kortere dit fra Halden.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Gjest
Skriv svar til emnet...

×   Du har limt inn tekst med formatering.   Fjern formatering

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Laster...
 Share

×
×
  • Opprett ny...

Important Information

By using this site, you agree to our Bruksvilkår.