Gå til innhold
Fiskersiden

Oppsyn med harvestanga på slep


rogna
 Share

Recommended Posts

Igjen ble det en tur inn i marka for en ny og utvidet oppsynsrunde. Og igjen var harvestanga med i bilen.

Oppsynsrunden ble påbegynt kl. 18.00 og ble lagt til nordre og østre del av marka. Lite med fiskende folk i marka om dagen. Har dere slutta og fiske?

Men om det er lite folk å påtreffe på ettermiddag og kveldstid, så er det i hvertfall nok søppel etter de som har vært innover. Også denne kvelden ble det plukket godt med avfall etter folk.

Men nok om det. Ved mørkets framkomst var det på tide å ta fram harvestanga. Forholdene var langt fra optimale med vindstille og vann med overflate blankt som et speil. Ikke en eneste liten krusning var til stede. Og troen på fangst var sterkt fraværende. Og jeg skulle få rett. Det var svært lite fisk inne og det måtte hentes fram en særdeles god porsjon tolmodighet. Det ble forsøkt med små mark, mellomstor mark, stor mark, en stor mark eller flere små mark. Svaret ble sterke fraværende. Fisken var ganske enkelt ikke inne. Men likevel ble det en beskjeden fangst. Fire ørret ble med inn. En liten tass ble kroket sånn at den enkelt kunne gis friheten tilbake. En annen liten tass hadde slukt, så den ble med hjem. I tillegg ble det to fine fisker på henholdsvis 380 gr. og 400 gram. En av hvert kjønn tatt på samme plass. Hunfisken hadde godt utviklet rogn i buken og burde nok fått gjort jobben sin. Men som kvinnfolk ofte gjør, hadde hun gapet over for mye. :thumbsup: Og gubben var altså ikke noe bedre. :D Flere småtasser var bortpå marken, men det ble med et lite og raskt angrep. Men, det ble altså to fine fisker og klokka 01.15 var det på tide å sette kursen hjemover.

Desverre glemte jeg å ta bilder av fisken i marka, så det må bli et kjøkkenbenkbilde på avisen. ;)

106891_s.jpg

Nattens fangst. Ei rogne på 400 gram og mannen på 380 gram, samt ett av barna i huset. Alle fikk en grufull død.

Endret av rogna
Lenke til kommentar
Del på andre sider

Joda Tor, det ble et par fine steikefisk. Og det er mye stemning i marka nattestid. Javisst er det mørkt. Og det skal det være. Dette er et fiske for mørkets kardinaler. Men himmellys er det så godt som alltid, slik at ørreten ser marken mot himmelen. Og det er stille. Bare en og annen fugl som skremmes opp. Og nikke sjelden treffer man på både elg, rev, grevling og hare. Men helt fritt for biler er det ikke. Her er det milevis med skogsbilveier som kun vi med spesiel kjøretillatelse får benytte når det gjelder bilkjøring. Skal man drive et effektivt oppsyn må man kunne forflytte seg, og det skjer lettest med bil.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Gjest
Skriv svar til emnet...

×   Du har limt inn tekst med formatering.   Fjern formatering

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Laster...
 Share

×
×
  • Opprett ny...

Important Information

By using this site, you agree to our Bruksvilkår.