Gå til innhold
Fiskersiden

KVINA 2011


kvinalax
 Share

Recommended Posts

Hei hei.

Da har våren kommet til dalen ,snøen smelter fra høge hei nå og vannføringen er på ca 115 kbms i kvina.Litleåna går også flomstor.

Regner med vinterstøingene setter nasen utover mot fjorden nå og at snart noen blanke kjempelakser setter kursen opp elva <_<

Det ble ingen grunndig gytetelling i høst/vinter da høyvannføring og plutselig isdekke ødela for dette,de fikk sjekket noen plass og det var sånn mitt på treet ca.

Vi får håpe på god vannføring i mai,god oppgang og en bedre fiskesommer her i sør en det dårlige fjoråret.

Sira/Kvina har også enkelte prosjekter i Kvina i år så får vi se hva slags påfunn de kommer med i løpet av året.

Fiskereglene/kvoter har jeg ikke hørt noe om ennå,får håpe de forskjellige elveierlagene kan bli enige om ett felles regelverk på kvoter etc.

Fisketiden ser ut til å bli den samme ihvertfall,1juni til 25 august.

Da får jeg bare ønske alle som har tenkt å prøve seg her i sommer skitt fiske,og så kan det regne i bøter og spann fra 18 mai og utover for min del :dribble:

Mvh Kvinalax

Lenke til kommentar
Del på andre sider

  • 1 month later...

Ja da var vi passert 17 mai,og det ser ut som nedbøren som kom gav en fin stigning i vannstanden som har gjort at tidliglaksene nok har vandret opp i elva.

Kvina var oppe i rundt 50 kbms samt endel kubikk fra litleåna så det har det nok hjulpet på oppgangen,men om det er noe særlig med laks i fjorden ennå er uvisst.

Ser det er meldt endel nedbør neste uke også så da er det en liten kjangs for fangst ved åpnings fiske 1 juni.

La himmelens sluser åpne seg!

God helg mvh Kvinalax

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Kvina stiger igjen og det er meldt mye regn de neste dagene og frem mot 1 juni.

Dette blir spennede,og endelig ser det ut til at vi får åpnings fiske med endel vann i elva både før og etter sesongstart.

Får håpe det er noen megalakser som kom i april/mai som har tøffet opp i elva nå eller de neste dagene...

Mvh Kvinalax

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Hei høres ut som en spennende elv du fisker i. og den store venter på deg skal du se, men du har du ikke noen bilder av elva di få se da... :rolleyes:

Hei mao.Jo elva kan være spennende den om det bare er vann,en typisk flom elv siden vi har vært så uheldige å fått elva ødelagt av sira-kvina utbyggingen,og mistet 2/3deler av vannet vårt.

Jeg er fortiden på jobb i tromsø,men er hjemme til starten i år så da blir det endelig åpningsfiske,noen år siden sist jeg hadde fri 1 juni,deilig..

Skal se om jeg kan få tatt noen bilder,i forkant eller på åpningsdagen fra kvina.Men jeg må bare få lært meg hvordan jeg gjør for å legge bildene inn her på forumet,ingen dataekspert jeg.Har fått med meg at enn må legge inn bildene en annen plass for så og laste de opp eller noe sånt,he he litt grønn på dette..

Mvh kvinalax

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Ja kvina var en gang en vakker elv, nå er den dessverre bare en skygge av seg selv. Men det er prisen vi må betale for å få kraft. Selv med den vannøkningen vi får nå så tror jeg ikke det blir noen kanonsart. Håper på 5-7 fisk den første uka. Heldigvis vil den fisken som står i fjorden nå gå på elva og ikke gå i kilenøtene som står uti fjorden. Dette vil forhåpentligvis føre til at fisket utover i sesongen vil bli bedre en de den har vært de siste 2-3 årene. Er faktisk litt opptimist i år :rolleyes:

Mvh

Ole

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Siden sist har kvina vært oppe i nesten 100 kbms,god flom med andre ord,laks er observert i fjorden, det regner bra i dag og skal regne imorgen samt fram mot åpninga.Og jeg har FRI,dette blir spennende,ikke ofte vi har sånne forhold på åpninga her i sør,som regel veldig tørt her i mai,samt at snøsmeltinga normalt sett er over.

Regner med det kan stå laks nå over hele den anadrome strekninga her som er ca 15km.Laksesuget er kommet for fullt nå,regner med det blir rigging av stenger i morgen,så det kunn er å velge flue som gjenstår i 4tiden onsdagsmorgen...

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Regner bra i inlandet oppi knaben traktene,elva er stigende,meldt regn inatt og i morgen,laks observert oppover elva,alt er rett og slett helt porno med tanke på åpninga.

Blir det itillegg ferskt HALL,så bare må det bli 1 juni laks i år,he he :lolu:

Guttungen har valgt ut tubene som far skal bruke åpningsdagen så dette må jo bare bli bra...

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Helt grei åpning til kvina og være,vet om 5 lakser på land til nå,alt på sluk.8,5 grader i elva i dag tidlig,prøvde med synk men ingenting bortpå mitt utstyr.Har ikke vært allværdens av folk i elva i dag så fangsten er ikke så værst.Sikkert under 20 fiskere totalt tenker jeg.Flest fisk er tatt i midtre deler av elva,mens en er tatt i øvre del.

Små regner her nå,så jeg tar meg en ny runde ut nå i halv 8 tiden for å prøve å få napp på første juni laksen.

Mvh Kvinalax

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Har blitt tatt noen flere fisk siden sist,men ikke mange,vannstanden har sunket og tempen steget i elva.

Det er ikke mange som fisker.Var ute i dag tidlig,så en fisk i en kulp og kjørte på en 3-4 kgs i en annen liten kulp,den kjørte seg inn i noen rullesteiner inn mot land og klarte og slå seg av etter en liten stund.Laksen vant denne gangen men godt og kjenne følelsen i stanga igjen.Har små regnet litt på morgenen i dag,og er meldt litt nedbør de neste dagene så da kan det bli en liten vannauk kansje....

Mvh Kvinalax

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Fikk nettopp tlf fra en bekjent som fikk årets første på flue i kvina idag,den var 3,3kg.Har itillegg blitt tatt en på 7,5 og en på 2,9,så det ser ut for at det er stor,mellom og smålaks på elva alt.Til nå er det helt klart bedre åpning enn fjoråret,men dette skyldes fin vannføring i starten.Får håpe det er mere laks også da totalt sett en det dårlige fjoråret.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Så da er det noe på gang da.. ta noen bilder av elva di da :thumbsup:

Hei mao!Skulle gjerne det men er på jobb igjen i tromsø på en borerigg som ligger inne til verkstedopphold her,er nok ikke noe særlig i kvina igjen før jeg skal til Gaula den 24 juni,jobben tar mye tid når man reiser rundt i verden og jobber.

Har lovet deg bilder så det må jeg jo få til snart,så var det dette med data kunnskapene da.Ene fiskekompisen som skal til gaula med meg er dataexpert,mulig han kan få lært meg dette med bilder og greier,he he. :lolu:

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Var ute og prøvde fisket en liten tur i dag forholdene var dårlige men jeg greide og lure en. Fisken var 4 kg å nygått, ellers er det ikke det store i elva. Lite fisk som viser seg.En del fiskere i elva spesielt på ettermiddag og kveld, ut i fra dette så har åpningen vært som forventet med hensyn til antall fisk landet(15stk). Vi har hatt en meget god vannføring til nå, fisken har kunne gått jevnt og trutt. Dette er svært uvanlig for kvina. Mitt stalltips er at er vi heldig med vannføringen fremmover kommer vi til å få en middels sesong, tegnene fra mandalselva og otra brukbare, noe som ofte gir en pekepinn på hvordan fiske i kvina kommer til å bli. Totalfangs tipper jeg kommer til å ende et sted mellom 700-1000kg, noe som faktisk er bra med alle de restreksjonene som er inført. Men da er vi avhengi av å få 1-2 "flommer" på 20-40m3 i månedene som sesongen varer. Skitt fiske. :thumbsup:

Mvh

Ole

Lenke til kommentar
Del på andre sider

  • 4 weeks later...

Mye laks som viser seg i hølene over hele elva nå.

Nå er det tid for Norway Rock festival,da blir det som regel regn,noe som ser ut til å stemme med yr.

Da tror jeg det kan bli fine dager i kvina med vannstandsøkning og laksebet,samt heavy metal.musikken ljommer langt innover elvedalen,morsomt å komme hjem fra fisketur med vond nakke etter all headbanginga etter in flames,volbeat mfl.he he.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

  • 4 months later...

Årets laksesesong ble ganske bra med flott vannføring store deler av sesongen.

Ble tatt ca 1400kg med laks.

Årets gytetelling var meget oppløftende med rekorder på antall gytegroper og antall fisk sett på alle telleområdene.

Mestedelen av laksen i år har vist seg å være fin mellomlaks i 4-6kgs klassen.

Største laksen sett under gytetellinga var rundt 120cm,bra laks det!!

Håper framtiden blir lys for elvene i sør framover,nabo elvene Lygna og Audna har vist enda mer imponerende fangster i år,og regner med det er trangt om plassen på gytestrekkene der også iår.

Får håpe det gode innsiget av mellomlaks i år gir mye flott tilbakevandrende storlaks sesongen 2012.

Men at vi får like mye regn neste sommer det skal vel mye til,for det ble en go del i år ja...

Vi får bare smøre oss med tolmodighet gjennom vinteren,snart så er det slutten på mai igjen og da er vi straks igang med ny sesong.

God førjulstid!

Mvh Kvinalax

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Gjest
Skriv svar til emnet...

×   Du har limt inn tekst med formatering.   Fjern formatering

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Laster...
 Share

×
×
  • Opprett ny...

Important Information

By using this site, you agree to our Bruksvilkår.