Gå til innhold
Fiskersiden

Havfiskestenger


gss
 Share

Recommended Posts

Gode tilbud på følgende to stenger i en sportsforretning i Bergen:

Mitchell riptide 20-40 lbs., Penn Powerstick 30-50 lbs. La merke til at sistnevnte er delt like under(?) første stangring. Det er vel generelt uheldig at havfiskestenger er delt?

Noen som kjenner til disse to stengene? Har en tyngre havfiskestang hvor den relativt tynne multifilamententen har en lei tendens til å kile seg i topptrinsen- så er på utkikk etter en ny.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Etter å ha lest flere tester av havfiskestenger i det siste, bl.a. i AOF, virker det som at du ikke trenger å være bekymret for stenger som er delt (i hvertfall ikke fra kjente produsenter).

Flere og flere fremhever at de er positivt overrasket over hvor bra de er selvom de er fler-delt.

[ :( ]

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Materialet i selve snellefestet er mer kritisk enn selve skjøtene. Er de av typen spigot burde man være sikker. Ville styrt unna trinser til norsk havfiske. Håndtaklengde og generell rygg til ditt bruk har også mye å si. Kjenn på de (få en fyr til å henge i toppen), og tenk på om du stort sett skal røske pilk eller meite!

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Mitchell stanga er en litt kort,5'6" stand-upstang i god kvalietet. Sjøl synes jeg den er litt mer egnet til pilking enn meite fordi den er både litt stutt og stiv. Samme stanga i et par klasser lettere er ok til også meite. God rygg og toppaksjon gir mer enn nok press på enhver norsk fisk med mindre du spesialiserer deg på stor fisk med tunge lodd.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Takk for svarene. Interessant å se at fiskeguru cb anbefaler å styre unna trinser. Forstår også at evt stangdeling er uproblematisk.

Det blir nok lite røsking av pilk- heller meite på dypt vann etter storlange, skate og kveite. En 30-40 lbs stang med sterk ryggrad burde vel holde til det meste, kombinert med min Penn Senator 4/O snelle ladet med fireline. Har en herlig 16-20 lbs stang til pilking etter torsk og sei på moderate dybder. [ :( ]

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Gjest
Skriv svar til emnet...

×   Du har limt inn tekst med formatering.   Fjern formatering

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Laster...
 Share

×
×
  • Opprett ny...

Important Information

By using this site, you agree to our Bruksvilkår.