Gå til innhold
Fiskersiden

Ich bien ein blikkenkaster....


Remy
 Share

Recommended Posts

Ja, da var gamle slukskrin og annet snacks funnet frem og børstet støv av. En ambassadeur UT Salmon C3 6500 med 0.43 mono er gjort klar, samt en lik snelle med 0.28 Lawson Compact Braid. Nye slukbokser fylles sakte og sikkert opp med spennende jern som søvik laksen, butch og trønderskjea. Stangen er prøvekastet og virker vass som fy. Her kan man legge press. Stangen er forøvrig en Lawson Atlantic Salmon Trigger 12". Den pakket en god del punch og det virket som den snakket godt med multiplikator snellene. Da er da bare å vente på siste pakken som skal komme på døren i løpet av dagen. Går nok med litt tid for å rote frem sivler og splittringer. Også var det dette med været. Go værs fisker blitt sjø, så det bestemmer nok mye om det blir avreise i morgen eller senere. Mest sannsynelig blir det vel under 200 kubikk, 9+ grader og klokkerein flueelv :D Skulle vel bare mangle det når man "endelig" har utstyret i orden... (og ikke minst blitt en potensiell blikkaster den første delen av juni) :)

Lenke til kommentar
Del på andre sider

  • Svar 73
  • Created
  • Siste svar

Top Posters In This Topic

Jeg er nok den siste til å hovere, om en "fluefisker" av og til prøver noe annet. Særlig der vi skal fiske, såpass langt ned i elva. Kjenner jeg Remy rett, har han fremdeles planta hodet på rett plass, og vil fiske mye med flue fremover. Det er bare vi som er så dumme at vi altfor mye fisker med sluk/mark. Når de største går forbi i juni. Men i år, ja jeg sier ikke mere. Fluestanga ligger iallefall klar i nærheten. Skal ikke lenger opp i elva enn 3-4km, så er det en helt annen verden. Der allroundfiskere faktisk tar flest storlaks på flua i juni.

Nå er det på tide å ta pers på flua igjen. Altfor mange laks er tatt på skrot og krypdyr ! :)

Lenke til kommentar
Del på andre sider

skrot og krypdyr ja du din gale mann :) Spådomen min kan fort bli korrekt, det er meldt regn tirsdag, men ikke så mye at det burde bli helt andre tilstander. Utover fra onsdag er det meldt fint vær, oppover dalen og nedover dalen. Herlig. Snakket med nils master i sted og han rapporterte om "por$%" elv. Konjakkfarget og flott. 7 grader i vannet.

img9419g.jpg

foxy

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Er det unge Uggen som har forsynt deg med godsakene, Remy? :rolleyes: Dei ser jo knall ut, så gjennstår det å sjå korleis dei takler Gaula... :dribble:

Ja no er me på plass på BL. Elva er noko mindre en på åpninga i fjor så det blir nok både makk, fluge og sluk, så vert de spenande om kva laksen tar,om han er i elva.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Du får bare stå nedi dalen og pælme skrammel i elva sammen med gærningene du Remy.......

Selv har jeg helt andre planer.

:whistle:

jajajajaja, vi vet hvem som er den dedikerte fluefiskeren her :D Men lykke til ;) Hadde vært konge!! Men jeg vet at jeg har MASSE godt fluefiske igjen i år etter laksen, livet er herlig.... Dessuten har jeg med noen woblere :o

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Vi har hørt det før, og nå skal du få høre det igjen :). Vel kort fortalt går slukfiske så det griner. Er jo nesten som å fiske med flue, foruten kaste teknikken. I går kveld begynte fisket og kjørte kort tid etterpå en 5-6kg laks. Den gikk av kroken. Så var det stille en god stund. Før i dag morges. I det jeg avslutter setning "møkkaelv" med ett smil om munnen, svarte det i andre enden. Go risting i enden av snøret. Nesten som når man får de på flue. Mothugg. Litt mer risting så snudde driten. Og det gikk. Og gikk og gikk. Bremsen ble strammet, tommelen røyk det av. Prøvde til slutt å følge laksen ned for å tvinge den over på min side av elven igjen. Men den gang ei. Det minket altfor fort med sene på spolen og straks var 250m av 0.28 multi senator av spolen. Nå gikk jeg på reserve sena, 036mm pp. I ett lite øyeblikk når jeg låste snelle og la meg på stangen virket det som den seg mot meg. Så satte den opp damen igjen og gikk. 50m til og det begynte å minke noe for jævelig. Da var det full lås. 5-6 sekunder med brutal drakamp før monofortomen røk. Det måtte jo skje. Veldig dårlig samvittighet for fisken som svømmer med sluken i munn, men opplevelsen var det mest brutale noen sinne i Norge. Herregud. Laks er bare hakket råere enn alt. Bare å mate på nå!!

Lenke til kommentar
Del på andre sider

At den var svær, vil jeg bevitne :) Det var et DYR, et diesel-lok !

De få storlaksene som er tatt til nå på 8-10 kilo er pingler i forhold. De raser ikke ut engang, og er villig med inn. Men denne var det ingen rå med. Klin umulig å holde og det bars rett ned i helvete i en høl på andre siden. Og umulig å følge etter, så det var bare å bremse det han kunne. Men jeg sa det, bruk gjerne 0.55 mono mot sluken, og ikke ta risken på å skjøte fireline og mono. Bruk en solid svirvel !!! Tror Remy fikk et aldri så lite sjokk, og hvor inni hampen raskt det går unna når slike biter på. Og hvilke belastninger det blir på lina og knuter. B)

Men fy flate, den var diger ! Å tviholde en 15-20 kilos er ingen spøk :)

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Utrolig synd du mista den svære Remy. Men opplevelsen har du i hvert fall.

Håper det smeller på en ny en om ikke lenge.

Hvilken sluk var det forresten?

Hehe, han fisker på Silver Special :) TRØNDERSKEIA. Kompisen til Mao, Reidar fikk sin aller første laks i 9-tiden idag. 10,1kg. Fin hannlaks. Jeg hjalp han inn med den, tok den i gjellelokket og løftet den klar fra muren. Og aldri har jeg i min lange laksekarriere sett en mere skjelven mann kjøre på laks. Utrolig at han i det hele tatt klarte å holde stanga B) Jeg holdt på å flire meg dønn ihjel hehe. Og det er på film.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Det er sånn ca. 89 dager igjen. Så jeg siler ut alle under 15++ i år. Må jo ikke risikere at man fyller kvoten med "dassmort" :D

Må vel ta med godparfymen og dynke marken i igjen, så blir det nok ei råd igjen. Ellers venter jeg utålmodig på at elva skal synke (eller stige vannvittig mye). Så feitmarken kommer til sin rett.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Blitt kjørt på litt fisk i dag og. Tregt, men på en vanvittige 120mann har det blitt landet en del fisk i dag. Men når

Døgnkortet går ut i natt er det siste gang i dette sirkuset her. Gud bedre kor mykje følk det er sjø. Bettra. Går nye veier fra i morgen.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Gjest
Skriv svar til emnet...

×   Du har limt inn tekst med formatering.   Fjern formatering

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Laster...
 Share


×
×
  • Opprett ny...

Important Information

By using this site, you agree to our Bruksvilkår.