Gå til innhold
Fiskersiden

Treblekroker til 27-32 grams møresilda


 Share

Recommended Posts

Trasig å høre at storfisken glapp Vesteråling. Har full forståelse for for frustrasjonen, men som abbor nevner er det ikke urimelig at en 10+kilos laks greier å skamfere en Stinger 36.

Til tungt sjøfiske etter laks ville jeg alltid valgt en fortinnet (TN) 41 eller 56.

Når det er sagt har enda tilgode å miste ørret/SØ med Stinger36BC (Black Chrome) montert i kort lenke eller dobble splittringer på sluk. Jeg har nok vært heldig for jeg har ikke hatt defekter på disse ennå tiltross for flere solide fisker og moder jord ved ett par tilfeller.

Endret av Lystfisker´n
Lenke til kommentar
Del på andre sider

Takker for tips forlkens, skal investere i noen nye treble kroker nå¨. splittringene dere bruker ekstra bak, hvilken størrelse er et must til 10kg pluss fisk

Søviks rustfrie splittringer 8 mm passer godt til 27- 40 grams sluker,disse har en bruddstyrke på 35kg.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Bruk kroker som er litt bredere enn bredden på sluken. På en Møresild i 27/32 gram er str 1-2 passe om man skal fiske stor laks i elv. Owner ST-36 er som flere skriver alt for tynn til tungt laksefiske.

ST-56 holder derimot. Utover det har selvsagt også Mustad, VMC og Eagle Claw kroker som funker. Gå for trådtykkelse på minst 2X, helst kraftigere om det er snakk om storlaks i stri strøm. Laksen er ikke kjent for å være videre tacklesky, men først og fremst må man fokusere på ting som faktisk holder. Som en generell blindtest kan du prøve å løfte ti kilo fra gulvet etter sluken og huske det litt opp og ned. Da vil du se om ting gir seg. Endelig skal man huske at vekta på sluken er totalt underordnet. Det er bredden på sluken som er avgjørende for krokstørrelsen, mens trådtykkelsen på kroken avgjøres av hva man fisker etter, samt til dels hvor og hvordan.

Size 1 har ikke noe på en så liten sluk å gjøre.

Prøv size 6 eller 8, evt til nøds 4.

Har du sett slukene Andreas? En åtterkrok har like mye å gjøre på en 32-grams Møresild til laksefiske som oss to på julebord i Mekka...

Til lettere sjøørretfiske er det derimot mange som liker å gå litt ned, både i krokstørrelse og trådtykkelse. Men generelt sett ser jeg at altfor mange sluker leveres med for små trebler og til dels med for tynt gods om man er ute etter stor og sterk fisk. Endelig skal man ikke glemme at fisken ikke får rare mulighetene til å finstudere krokstørrelsen på en sluk som kommer seilende nedover en turbulent elv. Om man derimot sveiver sakte inn når man fisker røye i et krystallklart fjellvann blir ståa en helt annen. Røya er i tillegg ofte relativt småkjefta, så slike ting bør man også ha i bakhodet.

Endret av cb
Lenke til kommentar
Del på andre sider

  • 2 months later...

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Gjest
Skriv svar til emnet...

×   Du har limt inn tekst med formatering.   Fjern formatering

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Laster...
 Share

×
×
  • Opprett ny...

Important Information

By using this site, you agree to our Bruksvilkår.