Gå til innhold
Fiskersiden

Mye laks tilbake til Vosso!


kamico
 Share

Recommended Posts

Kjempepositivt!

Men veldig tidlig i prosjektet ennå så man får se de neste årene om dette fortsetter eller om det er et "blaff" i år.

Prosjektet har vel tidsramme 2010-2020 så fortsatt mange år igjen før man vet om man har en selvproduserende laksestamme i Vosso.

Og hva som nå skjer med gjennomsnittsvekten i årene fremover, mest små og mellomlaks i år skrives det. Men hva skjer i årene fremover, vil

storlaksen også komme tilbake og kanskje på sikt dominere i vassdraget som før?

Men veldig positivt uansett, også skal det bli spennende å høre resultater av gytetellingen senere i høst.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Hvis alle er enig om at grunnen til at så mye laks har kommet tilbake kort og godt er at smolten ble taua ut i åpent farvann uten å komme i kontakt med lakselus er det et argument vi kan bruke og ikke en sovepute for oppdrettsindustrien. I såfall er det vi som lar dem få sove på den.

Jeg tror vi er enige. MEN i Norge har vi en tannløs miljøvern minister uten ryggrad. Det er de mektige og profitt hungrige oppdrets vennene til fiskeri- og kystminister Lisbeth Berg-Hansen som gir totalt F i problemene rundt villaks. Som får sette dagsorden . Jeg husker i vår da Lisbeth Berg-Hansen begynnte å mumle om miljøavgift på O-laks. O-næringen trakk da opp den høyst tvilsomme "vrakpanten" for O-laks fanget i gyteelv opp av hatten. Et tiltak som ser veldig fint på papiret. Men jeg frykter det også er det eneste. Resultatet ble at videre snakk om miljøavgift ble lagt bort. En annen ting er at dette tiltaket ikke vil være til hjelp for sjøørreten. Jeg syntes det så klart er gledelig med det som har skjedd med Vossolaksen. Men som sagt når det gjelder O-næringen og miljø problemene rundt den. Så må man ta ondet ved roten. Ikke bare flikke litt her og der.

En annen ting. Det er valg til høsten. Selv om det ikke er stortingsvalg. Nevn for de som står i valgbodene og på politiske møter. At man ser med stor bekymring på miljø problemene rundt O-næringen. Etterspør hvilke konkrete planer de ulike partiene har for å løse dette problemet.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

I tillegg til å spørre muntlig bør man ta seg tid til å sende mail til partiene og de som sitter i miljøkomiteen på Tinget. Alltid vanskeligere å komme seg unna et skriftlig spørsmål men mange svarer ikke. Verst er de folk flest stoler mest på når det gjelder miljøspørsmål. Men dessverre har miljø på land kokt ned til co2 og i havet til øljesøl. Det finnes mange miljøpopulister.

Spør om ikke forurenser skal stilles til ansvar. Ta med eksemplet fra dengang treforedlingsindustrien ble pålagt å gå over til ny teknologi. Ny teknologi finnes men som oppdrettsindustrien sier, vårt fortrinn er at vi fortsatt kan få drive som i dag. I tillegg er det stort sett de selv eller firmaer de er deleiere i som står for miljørapporteringen.

Uansett bedre å gjøre noe enn å slå fast at ingenting nytter.

Friluftsfjorden!!

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Gjest
Skriv svar til emnet...

×   Du har limt inn tekst med formatering.   Fjern formatering

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Laster...
 Share

×
×
  • Opprett ny...

Important Information

By using this site, you agree to our Bruksvilkår.