Drømmefisken

- Vinn drømmereise til Alaska for to i Norges nye landsdekkende fiskekonkurranse! Premier for over 500.000 skal deles ut.

DU kan enkelt delta, uansett hvor i landet du bor og hvor mye du fisker. Månedlig premiering. Les mer her; https://goo.gl/3zSMUq 

sarepta

Medlemmer
 • Innholdsteller

  1 626
 • Ble medlem

 • Besøkte siden sist

 • Days Won

  35

sarepta last won the day on July 4

sarepta had the most liked content!

Mottatte likerpoeng

265 Excellent

Om sarepta

 • Rang
  Seniorbruker

Profile Information

 • Kjønn
  Mann

Nylige profilbesøk

Blokken for nylige besøkende er slått av og vises ikke for andre medlemmer.

 1. sarepta

  Flundra i indre Oslofjorden?

  Har du tenkt å spise eventuell fangst bør du tenke deg om før du gjør det. Mye miljøgifter i stedegen fisk (torsk og flyndre) innerst i fjorden. Friluftsfjorden!
 2. sarepta

  Makrell 2018

  Prøv noe med rødt i. Har opplevd å prøve alt i slukboksen men da det kom en med rød flue sa det bare pang.
 3. Havressursloven slår fast at de ville marine ressursene i havet tilhører fellesskapet. Så kan man jo lure hvorfor noen i fellesskapet skal få lov til å ta en så stor andel.
 4. sarepta

  Kortreist sommerlykke

  Enig med sistnevnte taler. Grattis.
 5. Fornøyd med leserbrevet men enda mer fornøyd med illustrasjonsfotoet. https://www.tb.no/5-76-840022
 6. sarepta

  Vern i Oslofjorden

  Her kan man kommentere hvis man vil https://www.tb.no/5-76-840022
 7. sarepta

  Vern i Oslofjorden

  Her kan man kommentere hvis man vil. https://www.tb.no/5-76-840022
 8. sarepta

  Vern i Oslofjorden

  Trålforbudet i Øresund er gammelt og kom pga faren for kollisjoner. Svenska havsmiljøinstitutet laget en rapport for EU om hvorfor det er så mye mer fisk i Øresund vs Kattegat,og konklusjonen var enkel, trålforbudet. Vi tror at å tråle reker, yngel og bunndyr er det mest lønnsomme vi kan gjøre, men er det sikkert at det gjelder i Norges tettest befolkede område? I Nordens tettest befolkede område Øresundsregionen er det ikke det. Sportsfisket genererer 500 mill sv kr pr år. 40 båter er aktive. I tillegg kommer den delen Ingar Heum setter fokus på nemlig folkehelsedelen. For min del vil jeg si rettferdig fordeling og det er ikke, slik mange tror, yrkesfiskerne eller deres organisasjoner som eier ressursene i havet. Det gjør i følge havressursloven fellesskapet, deg og meg. Det må gå an å tenke forskjellig om Oslofjorden og Lopphavet. Vi som snakker om Friluftsfjorden snakker om fjorden ut til ca Moss/Horten.
 9. sarepta

  Flere stegg i riktig retning

  Det er jo veldig positivt at fiskeridirektøren går i spissen. Det gjør det lettere for de som av taktiske grunner har holdt en lav profil å si sin mening. Rekefiskerne i indre deler av Oslofjorden måtte få tråle med åpen reketrål for å få bifangst eller måtte de gi opp. Noen som tror de gir opp hvis de nå pålegges bruk av rist og ikke lov med oppsamlingspose? Hørte at det ble tatt en håkjerring i reketrål utenfor Kragerø. Her fikk rekefiskeren en 14 fots jolle i trålen for noen år siden. Det minste de får er småreker og yngel. Kanskje ikke så lurt med åpen trål?
 10. sarepta

  Vern i Oslofjorden

  Ikke mange sportsfiskere som vil ha vern men er fornøyd uansett. Heldigvis er det noen som blir tvunget til å tenke nye tanker. https://www.fiskeridir.no/Yrkesfiske/Nyheter/2018/0618/Foreslaar-fiskeforbud-i-gyteomraader-og-torskeforbud-i-Oslofjorden
 11. sarepta

  Vern i Oslofjorden

  Ikke mye respons blant sportsfiskerne her inne når det gjelder vern i fjorden, men heldigvis er det andre som etter hvert må tenke vern. https://www.fiskeridir.no/Yrkesfiske/Nyheter/2018/0618/Foreslaar-fiskeforbud-i-gyteomraader-og-torskeforbud-i-Oslofjorden
 12. sarepta

  Vern i Oslofjorden

  Forslaget fra SV om vern har ikke uventet skapt debatt og det er nettopp det vi trenger. Alt for mange har bare godtatt at slik fordelingen og forvaltningen er i dag er det optimale. Det er mange som ikke vil se de gode resultatene vern kan gi og det er mange som vil fortsette å forfordele noen få. https://www.nrk.no/ostlandssendingen/_-kampen-om-oslofjorden-har-startet-1.14036036 Friluftsfjorden!
 13. sarepta

  Vern i Oslofjorden

  Vi har i det minste klart å starte en debatt som aldri før har vært. Sportsfiskere som ypper seg er noe nytt. De skal nøye seg med smulene . Viktigst er det å få fjorden opp å gå. Der har SV kommet med et godt og fornuftig forslag. https://www.nrk.no/ostlandssendingen/_-kampen-om-oslofjorden-har-startet-1.14036036
 14. sarepta

  Forslag til verneområde

  Nå er det vel ikke SV som har bestemt områder for fredning av alt fiske , men forskere. Er områdene små og grunnene for fredning vel dokumentert er det et lite inngrep for de aller fleste. Jeg skjønner jo at man ikke vil kommentere verneområdet innenfor Slagentangen/Larkollen. Det er man også imot men det å ville forfordele noen få på bekostning av de mange vil man helst ikke si høyt. De er i " godt" selskap med andre miljø/ friluftsorganisasjoner og politiske partier.
 15. Det har skjedd saker og ting i det siste så får vi se hvor mye oppmerksomhet saken får. Miljøminister Elvestuen vet ganske mye om fjorden og vern, men om han vil gi fellesskapet et verneområde med skikkelig vern slik SV vil gjenstår å se. Jeg tror at man dessverre ender på noe som ligner dagens forvaltning men med en masse små hummerreservater. En av grunnene til at man har så mye fisk i Øresund er at man ikke tråler etter reker som i sin tur spises av fisk som heller ikke tråles. Økologi og økonomi går hånd i hånd. Det er fantastisk at man i løpet av en uke har sett tre partier engasjere seg for en bedre Oslofjord. Venstre rundt fjorden har i mange år snakket om en annen forvaltning,men partiet sentralt har ikke vært like engasjert. Nå har man en historisk mulighet til å få gjort noe. Med Ola Elvestuen som sjef i klima- og miljøverndep. kan man få gjort mye. Mitt håp er at man vil jobbe mest for livet under vann, alt liv. Marin forsøpling, spesielt plast har blitt noe alle vil være opptatt av selv der det ikke finnes så mye. Kloakkrenseanlegg har man bygget ut for milliarder de siste tiårene, men at de kan bli bedre og med større kapasitet er vel de fleste, ikke minst kommunene, klar over. Sosialistisk Venstreparti har lenge snakket om at folket skal eie havet og når vi vet at rundt Oslofjorden bor det ca 2 mill mennesker er det mange eiere. For en som lenge har skrevet om verneområde fra Slagentangen/ Larkollen pluss Drammensfjorden er det flott å se SV mene det samme. Kun fiske med stang og håndsnøre pluss teiner for krabbe og hummer. Man legger også restriksjoner på sportsfiskerne med at de i fem år skal sette tilbake all torsk og annen fisk som sliter. Så har miljøpartiet kommet med forslag om en markalov for fjorden. Har bare hørt en kort muntlig presentasjon og den var mest en hyllest til fjorden. Ingen konkrete ting. Det kommer vel med tiden eller så kan de henge seg på de andre partiene. Ingar Heum skrev en flott bok om Oslofjorden i 2006 og der skriver han, etter å ha ramset opp alt negativt vi utsetter, og har utsatt den for at den bør få vern på linje med Hardangervidda og Tana. Han ser folkehelsepotensialet i et vern og mener det er snakk om et verdivalg noe jeg er helt enig i. Hans utfordring til Stortingspolitikerne oppsummeres med " Så gjenstår det å se hvor mange politikere vi har på Stortinget som har guts nok til å ta slike verdivalg?"