Drømmefisken

- Vinn drømmereise til Alaska for to i Norges nye landsdekkende fiskekonkurranse! Premier for over 500.000 skal deles ut.

DU kan enkelt delta, uansett hvor i landet du bor og hvor mye du fisker. Månedlig premiering. Les mer her; https://goo.gl/3zSMUq 

sarepta

Medlemmer
 • Innholdsteller

  1 615
 • Ble medlem

 • Besøkte siden sist

 • Days Won

  31

sarepta last won the day on May 18

sarepta had the most liked content!

Mottatte likerpoeng

255 Excellent

Om sarepta

 • Rang
  Seniorbruker

Profile Information

 • Kjønn
  Mann

Nylige profilbesøk

Blokken for nylige besøkende er slått av og vises ikke for andre medlemmer.

 1. sarepta

  Vern i Oslofjorden

  Forslaget fra SV om vern har ikke uventet skapt debatt og det er nettopp det vi trenger. Alt for mange har bare godtatt at slik fordelingen og forvaltningen er i dag er det optimale. Det er mange som ikke vil se de gode resultatene vern kan gi og det er mange som vil fortsette å forfordele noen få. https://www.nrk.no/ostlandssendingen/_-kampen-om-oslofjorden-har-startet-1.14036036 Friluftsfjorden!
 2. sarepta

  Vern i Oslofjorden

  Vi har i det minste klart å starte en debatt som aldri før har vært. Sportsfiskere som ypper seg er noe nytt. De skal nøye seg med smulene . Viktigst er det å få fjorden opp å gå. Der har SV kommet med et godt og fornuftig forslag. https://www.nrk.no/ostlandssendingen/_-kampen-om-oslofjorden-har-startet-1.14036036
 3. sarepta

  Forslag til verneområde

  Nå er det vel ikke SV som har bestemt områder for fredning av alt fiske , men forskere. Er områdene små og grunnene for fredning vel dokumentert er det et lite inngrep for de aller fleste. Jeg skjønner jo at man ikke vil kommentere verneområdet innenfor Slagentangen/Larkollen. Det er man også imot men det å ville forfordele noen få på bekostning av de mange vil man helst ikke si høyt. De er i " godt" selskap med andre miljø/ friluftsorganisasjoner og politiske partier.
 4. Det har skjedd saker og ting i det siste så får vi se hvor mye oppmerksomhet saken får. Miljøminister Elvestuen vet ganske mye om fjorden og vern, men om han vil gi fellesskapet et verneområde med skikkelig vern slik SV vil gjenstår å se. Jeg tror at man dessverre ender på noe som ligner dagens forvaltning men med en masse små hummerreservater. En av grunnene til at man har så mye fisk i Øresund er at man ikke tråler etter reker som i sin tur spises av fisk som heller ikke tråles. Økologi og økonomi går hånd i hånd. Det er fantastisk at man i løpet av en uke har sett tre partier engasjere seg for en bedre Oslofjord. Venstre rundt fjorden har i mange år snakket om en annen forvaltning,men partiet sentralt har ikke vært like engasjert. Nå har man en historisk mulighet til å få gjort noe. Med Ola Elvestuen som sjef i klima- og miljøverndep. kan man få gjort mye. Mitt håp er at man vil jobbe mest for livet under vann, alt liv. Marin forsøpling, spesielt plast har blitt noe alle vil være opptatt av selv der det ikke finnes så mye. Kloakkrenseanlegg har man bygget ut for milliarder de siste tiårene, men at de kan bli bedre og med større kapasitet er vel de fleste, ikke minst kommunene, klar over. Sosialistisk Venstreparti har lenge snakket om at folket skal eie havet og når vi vet at rundt Oslofjorden bor det ca 2 mill mennesker er det mange eiere. For en som lenge har skrevet om verneområde fra Slagentangen/ Larkollen pluss Drammensfjorden er det flott å se SV mene det samme. Kun fiske med stang og håndsnøre pluss teiner for krabbe og hummer. Man legger også restriksjoner på sportsfiskerne med at de i fem år skal sette tilbake all torsk og annen fisk som sliter. Så har miljøpartiet kommet med forslag om en markalov for fjorden. Har bare hørt en kort muntlig presentasjon og den var mest en hyllest til fjorden. Ingen konkrete ting. Det kommer vel med tiden eller så kan de henge seg på de andre partiene. Ingar Heum skrev en flott bok om Oslofjorden i 2006 og der skriver han, etter å ha ramset opp alt negativt vi utsetter, og har utsatt den for at den bør få vern på linje med Hardangervidda og Tana. Han ser folkehelsepotensialet i et vern og mener det er snakk om et verdivalg noe jeg er helt enig i. Hans utfordring til Stortingspolitikerne oppsummeres med " Så gjenstår det å se hvor mange politikere vi har på Stortinget som har guts nok til å ta slike verdivalg?"
 5. sarepta

  Første fisketur i Oslofjorden

  Er det en strikk rundt torsken? Den sprekeste torsken jeg har fått hadde en reim fra en bil/vaskemaskin rundt hodet. Vil oppfordre alle til å sette torsk tilbake og helst ikke ta fisk som skal settes ut igjen opp av vannet. Ingen pekefinger fra en som lenge ikke satte noe tilbake. Friluftsfjorden!
 6. sarepta

  Forslag til verneområde

  Et enstemmig Storting ber Regjeringen komme tilbake med et forslag til helhetlig forvaltning. Er redd jeg blir skuffet, for å få en Friluftsfjord vil jeg tro er å tenke for fritt og ubundet. Det er mye konservatisme selv blant de såkalt radikale med tanke på hvem som skal eie og ikke minst høste havet. Friluftsfjorden!
 7. sarepta

  Forslag til verneområde

  SV er langt mer klar og det er bra. Håper Venstre og andre tør å følge dem for vi trenger forandring og vi trenger debatt. Den politikeren som best har skjønt det jeg har snakket om er Dag Terje Andersen og i Telemark har AP Terje Aasland som har forsøkt å hjelpe de som vil ha forandring i lysfisket noe jeg vet også du Henning har gjort. Nå er det Ola Elvestuen som var med på å sende forslaget til Regjeringen de dengang ikke var med i som får eget forslag i fanget. Jeg møtte Elvestuen i 2009 og da skjønte han lite av hva vi snakket om men han har lært mye med årene og hans engasjement rundt plast i havet har vært bra. Jeg prøvde å "vekke" SV alle åtte årene de styrte miljøverndep., men null respons. Nå ser jeg at havfiskeklubbene rundt fjorden henger seg på og de vil ta kontakt med NJFF. Men hvor er miljøorganisasjonene? Det å få fiskebestander på fote igjen er like mye miljøvern som det å få dyrearter,fugler, insekter og natur på fote igjen. Vi trenger mye mer rewilding både over og under vann og heldigvis finnes det mange bevisste folk rundt omkring.. Friluftsfjorden!
 8. Hei Kjell Arne...  Som du ser så skjer det saker og ting så heng deg på. Dine skrivekunster har du avslørt.. Skal ikke så mye til for å vise at man vil ha forandring selv om det jeg har skrevet om så lenge ikke direkte berører dine områder. Men vi ser jo at selv om vi setter grensen ved Slagentangen er det vanskelig å få med politikere. Derfor blir man virkelig glad når noen vil snakke om saken. Har i går og i dag hatt kontakt med Carl-Erik Grimstad fra Venstre i Vestfold. Forslaget fra SV er sendt til Næringskomiteen der de har lederen som er veldig opptatt av hvem som skal eie fisken. Arne Nævra er solid på natur. For meg spiller det ingen rolle om de kommer fra rødt eller Frp og man skal heller ikke tro på kåringene av de mest/minst miljøopptatte partier. De er som oftest gjort av miljøorganisasjoner som i tilfellet vern i Friluftsfjorden har vist null interesse. 

  Ha en fin påske. 

  Knut. 

 9. sarepta

  Forslag til verneområde

  Det er nok veldig langt fram og jeg tviler dessverre på om man vil prioritere de mange framfor de få. Uansett vil noen snakke om forvaltningen men tør de å mene at den har vært helt feilslått? Her er det bukken som passer havresekken og de som forvalter fjorden vil naturligvis at alt skal være som før så ingen får sett at vern vil hjelpe livet i fjorden og faktisk være bra for alle. Men rare ting har skjedd tidligere så man får være optimist. Det er ikke for sent å sende inn et leserbrev Kjell Arne.
 10. sarepta

  Forslag til verneområde

  Man har i flere år sett hvor dårlig det står til med stedegen fisk, men ingenting har blitt gjort. Jo man har gitt dispensasjon fra bruk av rist på reketrålen. I et så lite område som det her er snakk om er det, etter min mening, langt fra sikkert at det mest lønnsomme er å ta opp rekene. En av grunnene til at man har så store og bærekraftige fiskebestander i Øresund er at man ikke tar opp rekene eller ødelegger bunnvegetasjonen med tråling. Er man opptatt av utslipp pr kilo fangst er reke-og krepsetråling blant verstingene. Jeg tror dessverre at alt for mange ikke er interessert i å se resultatene av et strengt vern. I Tvedestrand har man i fem år hatt et nullfiskeområde på ca 9 kvadratkilometer. Det har gått fra fisketomt til " koker av fisk" og annet liv har også økt. Nå har politikerne forlenget prosjektet som forskerne ved Flødevigen har ansvar for med nye fem år. Godt det finnes sånne politikere. Friluftsfjorden!
 11. sarepta

  Forslag til verneområde..

  Var på møte med Arne Nævra i går og der var det også en representant for rekefiskerne og en fra fiskerlaget. Nå var det plutselig snakk om rist og oppsamlingspose på alle reketrålerne. Noe var allerede klart mens noe var under utprøving. Alt snakk om at fiskerne måtte få tråle uten rist for å få bifangst var borte så noe har skjedd og det har ikke kommet av seg selv. Tror ikke økonomien har blitt så mye bedre at man nå kan overleve uten bifangst. Men man får se positivt på at de har tatt signalene. Jeg har aldri kritisert trålingen lenger ut i fjorden. Der er de sertifisert og underlagt kontroll. Jeg synes uansett man skal forbeholde den relativt lille delen av fjorden til fiske med lett redskap. Det vil være et flott pilotprosjekt som kan gi forskerne viktig kunnskap. Lønnsomt økonomisk er det også.
 12. sarepta

  Forslag til verneområde..

  Hottentott jeg snakker om indre Oslofjorden og ikke områdene der du fisker og der rist blir brukt. Lenger inn i fjorden fikk man fritak for rist for å kunne få bifangst. Reketråleren fra Horten fikk for noen år siden en 14 fots jolle i trålen. Når man ser på fisken de selger er den rett over minstemålet. Alle bør skjønne at man også får fisk under/langt under minstemål. I tillegg ødelegger tråling bunnvegetasjonen Hvorfor tror du man forbyr tråling når man endelig tar tak i problemene? I Kattegat gikk fangstene ned fra 20000 tonn på 70 tallet til under 200 tonn i 2009. Da innførte man trålforbud. I trålfrie og ti ganger mindre Øresund har man i tiår tatt opp ca 2000 tonn. Hvor mange milliarder man har tapt i Kattegat føres det dessverre ikke regnskap for, men det er mange. Man skryter av hvor mange middager man tar opp med trål hver dag og tallet er stort. Men kunne det ha vært større, og av bedre kvalitet tatt opp på annen måte? Friluftsfjorden!
 13. sarepta

  Forslag til verneområde..

  Jeg lurer fortsatt på hvor du fisker Hottentott for det er viktig å si at vi bevisst har satt grensen før man kommer til det virkelige yrkesfisket lenger ut i fjorden hvor man forresten nå kommer med verneområder. Jeg begynte mitt arbeid da torsken ble borte og det jeg og alle jeg kjenner til vil er å få tilbake stedegen fisk. Les forslaget så ser du at all torsk skal settes tilbake og det finnes minstemål på torsk og annen fisk så hvis du kakker alt du får gjør du noe ulovlig. Da man, etter at fiskebestandene hadde gått kraftig tilbake rundt Florida startet man bl annet med å se på redskap som tar bifangst og fant ut at å tråle en kilo reker tok livet av 5 kg fisk. Vernet ville ikke yrkesfiskerne ha og gikk rettens vei, men tapte heldigvis. I etterkant er alle fornøyd og tjener mer enn noen gang samtidig som livet i havet har det mye bedre. Fra Øresund ser vi at "turistfisket" gir arbeidsplasser og inntekter på de nesten 40 båtene som opererer der. Det er mulig å fase ut de ytterst få yrkesfiskerne uten at noen taper på det. Til Cannonbang kan jeg si at hvis de små trålerne som du mener er balsam for fjorden bare går ut et par tre dager pr uke kan det ikke ha mye å si om de forsvinner. Hvis man ikke skjønner at å tråle med åpen reketrål, nettopp for å få bifangst, er ødeleggende vil man ikke ta fakta inn over seg. En av byråkratene som skrev havressursloven hvor det slås fast at de marine ressursene tilhører fellesskapet var helt tydelig på at de ikke tilhører yrkesfiskerne eller deres organisasjoner. Hvorfor er det da så naturlig for dere at ressursene IKKE skal deles mest mulig rettferdig?
 14. sarepta

  Forslag til verneområde..

  Hvor er det du fisker? Har du kjennskap til denne delen av Oslofjorden? Ferskere fisk enn den man selv fisker er det, etter min mening, vanskelig å få. Det blir mer fisk med vern så man kan trappe ned på innkjøp av fjøsfisk. Skalldyr kan man tråle utenfor vernesonen og fra mottakene lenger ut i fjorden er det en drøy time med bil til Oslo som ligger lengst inne i verneområdet. Du kan kanskje fortelle oss andre hvorfor noen ytterst få, blant annet du, skal forfordeles i forhold til det store flertallet. Ikke minst når vi vet at sportsfisket genererer langt mere penger enn det yrkesfisket gjør i et så tett befolket område. I trålfrie Øresund genererer sportsfisket ca 500 mill kr pr år. Friluftsfjorden!
 15. sarepta

  Forslag til verneområde..

  SV`s Stortingsrepresentanter rundt Oslo-og Drammensfjorden har i et dokument 8 forslag gått inn for verneområde i det vi kaller Friluftsfjorden. Venstre og mdg tenker også vern så får vi se om noen av de store tør å tenke miljøvern under vann eller om de fortsatt vil prioritere miljøødeleggelse. Folket eier havet og da er det, etter vår mening, ikke ulogisk at alle skal stille likt i et så tett befolket område. b. For indre Oslofjord defineres ei fjordlinje Slagentangen–Larkollen. Innenfor denne (inklusive Drammensfjorden og Holmestrandsfjorden) skal det være forbud mot alle faste eller stående redskaper beregnet på fiskefangst. Av fritidsfiske skal kun fiske med snøre og stang være tillatt, og fanget torsk skal slippes ut igjen. c. All bunntråling forbys.