Gå til innhold
Fiskersiden

Vinterlagring av trebåt


moby
 Share

Recommended Posts

Utklipp fra en fagmanns råd

Lagring

Selv det er lenge til, kan du også ha vinterlagring av båten din i bakhodet. Lagringen av trebåter er nemlig en viktig del av vedlikeholdet, og båten bør ligger i tørre omgivelser når den ikke er i sjøen. Har du ikke muligheten til å lagre båten din innendørs bør du huske på to ting: Presenningen skal være godt trukket over hele båten din, men med åpning i begge ender.

Der er også viktig at presenningen ikke ligger klistret inntil treverket. ”Slik sørger du for at båten får god gjennomluftning og tørre omgivelser. Dermed blir vårpussen mindre krevende til neste år”, avslutter Nicolaisen.

Da gjelder det å finne noe som gjør at du har båten solid dekket, men alikevel tidvis luftig. Samtidig er det best å lagre båten eks et sted der det er så lite variasjon i temp som mulig. Skyggefull plass. Da slipper du unna med mindre vandring og oppsprekking i treverket. Husk og at my snø kan knekke den om du ikke i tillegg har laget noe som gjør at snøen glir av. Har hatt samme trebåt i 25 år på hytta. Den er riktignok sliten, men duger fortsatt. Måtte skifte to spanter et år pga snøen presset på båten.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Lilletrollet trallet, mens storetrollet trollet..

Kan jo være en idè å se om netthandelen for tiden selger slike garasjetelt av forskjellige størrelser, men de må jo selvsagt forankres skikkelig hvis det er utsatt for mye vær og vind.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Gjest
Skriv svar til emnet...

×   Du har limt inn tekst med formatering.   Fjern formatering

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Laster...
 Share

×
×
  • Opprett ny...

Important Information

By using this site, you agree to our Bruksvilkår.