maskinisten

Members
 • Content Count

  523
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  24

maskinisten last won the day on June 30 2016

maskinisten had the most liked content!

Community Reputation

276 Excellent

About maskinisten

 • Rank
  Ivrig bruker

Profile Information

 • Kjønn
  Mann
 • Bosted
  Meløy kommune
 • Interesser
  Trolling etter sjøørret og laks, fjellfiske etter ørret og røye, musikk, hi-fi og hjemmekino

Recent Profile Visitors

2484 profile views
 1. Jeg er redd du har helt rett i det. Er nok en del som kunne vært postet under andre kategorier.. for eksempel. Miljø
 2. Lenkene er samlet på et sted og har adresser til mange forskjellige hold, mange forskjellige tidsskrifter, og forskjellige forfattere/organisasjoner, så i hvert fall jeg oppfatter det som kritikk fra mange forskjellige hold. Når jeg ser en link som er postet på et forum så antar jeg selvsagt ikke at det er forumets bruker som også står bak eller er forfatter av artikkelen det linkes til, noen ganger kan det vel tenkes, men i dette tilfellet er det nok helt utelukket.
 3. Beklager litt sent svar, det hadde vært mye raskere og enklere om du hadde lagt ved en link.. Det er i hvert fall grov uaktsomhet, jeg tror det blir svært vanskelig for Sandberg å gjenopprette troverdigheten, jeg blir ganske overrasket om han overlever som fiskeriminister hvis det viser seg at han med overlegg har delt ut e-posten. Men med tanke på hvem som påstår det, så er det jo ikke helt enkelt å vite hva man skal tro.
 4. Jeg og mange andre synes derimot det er helt greit å samle all dritten i en kumme. Mitt poeng er at hvis posting av linker bidrar til at noen leser uten at det nødvendigvis diskuteres her på forumet, så bidrar det muligens til at det fører til diskusjoner og opplysning andre steder og da ikke nødvendigvis på nett. Så la oss bare være enige om å være uenig, det er vel så vidt meg bekjent ikke Glalaksen i egen person som er forfatter av alle artiklene det linkes til, så hvordan det skulle bidra til å undergrave troverdigheten til kritikere av oppdrettsnæringen er for meg en gåte, dette er kritikk fra mange hold samlet på et sted. Jeg for min del leser ofte artiklene det linkes til, ingenting overrasker meg i noen særlig grad lengre, heller ikke fremgangsmåtene til Frode Reppe.
 5. Ja, det er flere enn en vei til Rom, og det satses heldigvis mer og mer på kontroll og oppsyn av ulovlige garn. Enkelte steder i landet kunne det helt sikkert også ha vært mer begrensninger for garnfiske, jeg har ikke tilgang på noen tall som sier noe om hvor mye hobbyfiskere tar med garn, jeg mener uansett at når det blir snakk om å begrense hobbyfisket, da er det allerede gått for langt, da kan man heller ikke forsvare en videre fangst fra yrkesflåten.
 6. Det er for sent å snyte seg når nesen er borte, vi bør alle bli mer kritisk til hvordan vårt folks rettigheter blir forvaltet, og jeg anser det tvert imot som vår fordømte plikt å gjøre det vi kan for å bevare natur og mangfold til våre etterkommere. Oppdrettsindustrien rår over tidsskrifter og fora som daglig spyr ut løgnaktig propaganda om hvor bra tingenes tilstand er. Jeg tror ikke det fremmer saken å legge bånd på de få som står frem og deler informasjon på et lite forum om en sak som før eller siden vil berøre oss alle sammen. Hvorfor mener du/dere at det å dele informasjon er uklokt? Skal vi i stillhet bare la oppdrettsindustrien ture frem uten noen form for kritikk? Hvem og hvordan mener du i så tilfelle tar skade av noen linker på et forum? Noen etterlyser diskusjon, det er vel og bra og ingen står vel i veien for det? Men på et forum for sportsfiske blir det ofte til at man preker til koret, de aller fleste er vel grunnleggende enige her?
 7. Vi kan i alle fall fastslå at innleggene til Glalaksen er en resurs! En del av brukerne her på forumet husker muligens borti aksjonen mot ytterligere oppdrettsaktivitet i Skjerstadfjorden som pågikk for et par års tid siden. Glalaksens innlegg og linker var da til stor hjelp når vi samlet informasjon og dokumentasjon som ble brukt i vår argumentasjon mot utvidet oppdrettsaktivitet i Skjerstadfjorden, til alt overmål ble vi motstandere faktisk hørt og planene om mer oppdrett ble inntil videre stoppet. Det er heller ikke sånn at alle postene og linker Glalaksen har publisert utelukkende er negativitet rettet mot oppdrettsindustrien. Jeg mener, det er det vel verdt om man så bare berger en lokalitet eller bestand av laks eller sjøørret, så bare peis på videre Glalaksen For øvrig kan jeg ikke se at Glalaksen har gjort noe annet enn å følge forumets retningslinjer, denne delen av forumet er vel muligens ikke ment å være til diskusjon, kanskje mer til informasjon?
 8. Det kommer vel an på hvor du tar utgangspunkt fra, fra Saltstraumen er det like greit å gå igjennom Sundstraumen. Til tider veldig sterk straum der, men det går greit å gå der, kommer an på båt og motor da.