Gå til innhold
Fiskersiden

Årets første tur på isen.


stoffers
 Share

Recommended Posts

En liten rapport fra gårsdagens tur på isen.

Endelig ble det klart for årets første tur på isen. Minusgradene den siste tiden har vært tilstrekkelig til å islegge de fleste vannene i område, samt deler av fjorden. Da er det på tide å børste støv av ismeite stenger, knyte nye fortommer, gå til innkjøp av agn, og på med kjeledressen igjen. Været var det heller ikke noe å si på, med 4+ fra tidlig morgen og forholdsvis lite vind så lå alt til rette for en deilig dag på isen.

Fremme ved dagens fiskeplass var klokka blitt ca 08.30 og det begynte å bli lyst ute. Målet for dagen var forøvrig SØ med sild som agn. Inne ved land var det endel vann, noe som gjorde mulighetene til å komme ut på isen litt mer utfordrende. Det tok litt tid før vi fant et passende sted å komme utpå, og mens vi leitet fikk vi oss en overraskelse helt inne ved land!

En laks på det jeg trodde var 3 kg+ sto nærmest paralysert og ute av stand til å svømme lenger og gispet sine siste drag med luft.

15564376713_1fea665f36.jpg

Laksen ble kleppet, og avlivet på land for å ende lidelsene.

Det viste seg at laksen var nærmere 5-6 kg oppe på land.

Ute på isen, ble det forholdsvis labert. Vi hadde satt 3 stenger med sild hver, samt at jeg satt med ei lita stikke og balansepilk. Silda fikk stort sett stå i fred, med noen små napp innimellom.

Med andre ord ble det ingen SØ på oss denne gangen, en Torsk og en Sei på silda, samt at jeg fikk et par små torsk på balansen som fisket like over bunnen.

16182295121_896bdd5f3e.jpg

Torsken fikk svømme videre...

15561796784_ec8b3a9656.jpg

De to andre som var ute på isen, fikk en makrell samt et par run på silda. Med andre ord ikke noe kjempe bett å melde om foreløpig...

Allikevel ble det en fin dag på isen, så får man bare krysse fingrene for at minusgradene kommer igjen, da mange meter med is forsvant når det begynte å blåse opp utover dagen...

16182295581_c81839cb46.jpg

Skitt fiske!

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Så ut som en flott tur ja. Synd med den laksen... Sitter selv og venter spent på nyheter om de fjordene i min landsdel det pleier å legge seg is.. :)

Kjenner den følelsen ja! I fjor fikk vi vel knapt 1-2 uker med trygg fjordis her nede :o

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Beste med plussgradene er at man blir kvitt den ¤%"# snøen på toppen, så en stakket stund ser i alle fall isen flott ut (Før overvannet fryser på og og isen ser ut som den har fått grå stær..). Men hvor i alle dager finner du sjøis nå? Bunnefjorden? Drammensfjorden? Virker som at det var litt brakket vann?

Oh og et lite P.S: Til fiske etter laks/aure er det kun tillatt med to agn/kroker - både aktivt (eks. balanse) og passivt (Meite med sild). :)

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Gjest
Skriv svar til emnet...

×   Du har limt inn tekst med formatering.   Fjern formatering

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Laster...
 Share

×
×
  • Opprett ny...

Important Information

By using this site, you agree to our Bruksvilkår.