Gå til innhold
Fiskersiden

Isfiske etter lake


Trondfh
 Share

Recommended Posts

Hei

Vi er en gjeng som skal på hyttetur nå i februar og i den forbindelse er det obligatorisk med litt isfiske. Vannet vi skal til huser i størst grad røye, med en og annet ørret. Stor ørret har blitt tatt der, men er ekstremt sjeldne. Derimot er det en ok lakebestand der oppe og vi tenkte å prøve oss etter den.

Har aldri fått lake på stang før, men den historikken skal endres nå. Grunnforholdene er i stor grad steinbunn (men noen få sandbanker) og det er kun et innløp til vannet (foruten noen minibekker). Har forsøkt å lese meg litt opp på lakefiske og ser laken er i gytetid nå og i den forbindelse ofte samler seg på de grunne delene i vann og elver. Mørkets frembrudd skal vist også være den gylne tiden, sammen med mye lyd og en dugelig agnbit.

Ønsker egentlig alle former for tips og teknikker dere er villige til å dele, håper på å endelig få en lake på stang :)

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Fisk ved inn eller utløpet på 4-0.5 m dyp. Har fått gyte lake på all mulig slags bunn, men litt strøm er aldri dumt. Gress og annen vegetasjon på bunnen kan også være bra. Mulig lakan fester rogna i gresset.

Du kan få lake på dunk eller eller meite. Dunkefiske er beskrevet her http://leirudfiske.mamutweb.com/subdet8.htm

Drit i sirkel krok. Kjør vanlig J krok.

Du kan også meite lakan, Bruk nappvarsler og fisk agnet på eller rett over bunnen. Røye filet fungerer kjempefint som agn. 3/0 eller 4/0 er passe størrelse på krok. Ikke sett stengene for langt unna. Du er avhengig av taskt tilslag for å unngå dyp kroking.

Prøv å flytt rundt en del for å lokalisere gyteplassene. Får du en lake, så får du gjerne flere i samme hull eller område.

Det kan være lurt å fore opp noen hull med fiske biter på potensielle gyte plasser noen dager før du skal fiske. Pass på at det er såpass grunt at du ser fiskebitene på bunnen. Er bitene borte når du sjekker hullet noen dager senere, er det mest sannsynlig lake i området :)

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Gjest
Skriv svar til emnet...

×   Du har limt inn tekst med formatering.   Fjern formatering

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Laster...
 Share

×
×
  • Opprett ny...

Important Information

By using this site, you agree to our Bruksvilkår.