Gå til innhold
Fiskersiden

Politiet mistenkte gevær – var fiskestenger


faust
 Share

Recommended Posts

Store politistyrker rykket ut i Drammen utstyrt med hjelmer, skuddsikre vester og automatvåpen. Så viste det seg at alt oppstyret skyldtes to menn med fiskestenger.






Denne saken handler om:



Det er velkjent at gode fiskehistorier har en tendens til å være resultat av store overdrivelser. Slik kan det nok også føles litt i Drammen «dagen derpå». Lørdag kveld rykket nemlig politiet ut til kjøpesenteret Magasinet etter tips om at en mann var observert med gevær.


Store mannskaper var på plass mens man gjennomsøkte senteret. Ingen ble funnet. Men etter å ha sett overvåkingsbilder trodde politiet at tipset kunne stemme. Til tross for at de syntes det var underlig at bare én person hadde observert noen med gevær.


– Vi har sett på overvåkingskameraer to personer som forsøker å skjule seg for kameraene. Det er observert en bag med noe som stikker ut og som ser ut som et tohåndsvåpen, sa innsatslederen på stedet.


Bakgrunn: Store politistyrker rykket ut etter geværtips


16f489a033671bc007fa1d14935d4f1d.jpg?t%5

FISKESTENGER: Selv om en fiskekrok potensielt kan gjøre skade var ikke innholdet i bagen fullt så skremmende som man først fryktet. Foto: Vegard M. Aas / Presse30.no



Tok bilder av fiskestenger

Da det litt senere kom inn melding om en ny geværobservasjon, denne gang i en park et stykke unna, fortsatte politiet jakten. Til slutt ga de opp, og i dag kom trolig svaret på hvorfor det var like greit, og hvorfor observasjonen av et gevær må sies å være noe overdrevet:


Etter å ha snakket med en fotograf, har politiet funnet ut at mennene hadde med seg en fiskestang og ikke våpen, skriver Sør-Øst politidistrikt på Twittersøndag.


Fotografen er Vegard M. Aas. Han forteller til VG at han ble sendt ut på oppdrag etter at alarmen hadde gått på kjøpesenteret. Da kom han tilfeldigvis over to menn som satt med en fiskebag i nærheten av kjøpesenteret. De bekreftet at de hadde vært inne på senteret. Derfor tok Aas bilder av bagen, som til forveksling kunne se ut som et våpenfutteral.


– Redaktøren min i Drammen Live24 forsøkte lørdag kveld å komme i kontakt med politiet, for å se om det kunne være en sammenheng mellom veska og våpenobservasjonene. Han fikk ikke svar, forteller Aas.


b5cbd108abf7224c6bb5a55bd1e6be8e.jpg?t%5

GODT UTSTYRT: Politiet tok naturlig nok ingen sjanser da det ble meldt om en mann med gevær på kjøpesenteret Magasinet i Drammen sentrum. Foto: Vegard M. Aas / Presse30.no



Ringte selv politiet

Han fortsatte å jobbe videre andre steder etter hvert som politiet aksjonerte flere steder i byen, hvor det angivelig også var gjort observasjoner av en mann med gevær. I 23-tiden fikk Aas’ redaktør kontakt med politiet, som ikke umiddelbart reagerte på bildene av bagen med fiskestengene.


Da politiet noe senere offentliggjorde overvåkingsbilder fra kjøpesenteret, forstod Drammen Live24 umiddelbart at det var samme bag deres fotograf hadde tatt bilde av.


– Da snakket redaktøren med politiet igjen, og saken ble i bunn og grunn oppklart, forklarer Aas.


En telefon til politiet fra en av de to mennene gjorde at det ikke lenger var tvil, opplyser politiet til DrammensTidende:


– En av mennene på bildet fra overvåkingskamera ringte oss nå. Han bekrefter at han og en kamerat var inne på Magasinet med en bag med fiskestenger, fortalte operasjonsleder Sven Erik Gevelt søndag formiddag.


http://www.vg.no/nyheter/innenriks/krim/politiet-mistenkte-gevaer-var-fiskestenger/a/23642901/


Lenke til kommentar
Del på andre sider

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Gjest
Skriv svar til emnet...

×   Du har limt inn tekst med formatering.   Fjern formatering

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Laster...
 Share

×
×
  • Opprett ny...

Important Information

By using this site, you agree to our Bruksvilkår.