Gjeddekake

Hvorfor får jeg ikke fisk? Isfiske og Ørret.

Recommended Posts

Jeg har vært på flere fisketurer etter ørret på isen den siste tiden, men uten fangst :(

jeg vet at det er et godt ørretvann jeg fisker ved fordi jeg får godt med fisk der på sommeren. så spørsmålet mitt er: hva gjør jeg feil? 

Jeg pleier å borre 4-5 hull når jeg kommer til vannet (disse med god avstand fra hverandre...) for deretter å rigge isfiskestanga mi med lodd og markklyse (3-5 stk) så fisker jeg fra bunnen og opp ved å pause hver 2 meter for ca 5 min. 

Etter en hel runde opp til toppen bytter jeg hull og sånn er rutinen. Ikke noe napp og selvsagt null fangst. Hva er greia? Noen som vet? :)

jeg prøvde maggot idag også, men samme supertreige fiske da også...  :(

noen tips til en kald og misfornøyd isfiskedebutant? 

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider

Hei

Jeg aner to feil her.

Den første er at du sannsynligvis fisker for dypt, og den andre at du fisker oppover i vannet. Ørreten står normalt ganske grunt under isen, typisk på to-fem meter, gjerne i kanten av bunnvegetasjonen inne i bukter, og den holder seg tett ved bunnen. Du bør også borre langt flere hull, her må du få agnet til fisken, den beveger seg lite eller i beste fall veldig sakte. Min taktikk har vært å borre to rekker med hull, og borre nye og flytte jevnt og trutt, gjerne 20-30 hull på ei økt. Hvis det er ørret i nærheten så får du den gjerne ila 5-15 min. hvis du ikke får noe på den tida, så får di sannsynligvis ikke noe i det hullet den dagen.

  • Like 2
  • Thanks 1

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider

Det cannonbang sa + at eg kun bruker maggot og mormyska no, det fungerar veldig bra for meg. I tillegg så fiskar eg i overgangen strand til djupt (marabakken). eg borer 3-4 hull frå grunt til djupt akkurat i denne sonen, men sjelden over 3-4 m djupne. Mest fisk får eg 2-4 m djupne. Må seiast eg eg fiskar i vatn som ein relativ tett bestand med fisk slik at det kanskje er lettare å få fisk her.

Lukke til!

  • Like 1

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå