Fishermen Skrevet September 30, 2005 Forfatter Rapporter Share Skrevet September 30, 2005 Nei det er ikke enkelt. Hadde vore arti å visst hva som er korekt. Er det sånn att dem har tatt feil her så er det no alle i M&R som har gått 5på.[ ] Fiskeri motakene tar vertfall imot hummer så det suser her i M&R. Står i lokal avisa hver dag hvor mye som blir meldt inn. Romsdals Budstikke hadde også en reportasje om det lokale hummerfiske her der dem var med en lokal fisker og drog teinene. Hadde fått en del han. Svar på innlegget Lenke til kommentar Del på andre sider More sharing options...
amnesia Skrevet September 30, 2005 Rapporter Share Skrevet September 30, 2005 opna ikkje før mandag sør om 62 graden. las nettopp i lokalavisa Svar på innlegget Lenke til kommentar Del på andre sider More sharing options...
robertar Skrevet October 20, 2005 Rapporter Share Skrevet October 20, 2005 endelig får robertl og jeg hummer også.. fikk to fine i går.. takker for tips fishermen!! snuing av teinene i skumringen er susen!! Svar på innlegget Lenke til kommentar Del på andre sider More sharing options...
Laksefiskern Skrevet October 20, 2005 Rapporter Share Skrevet October 20, 2005 ÅHHHHHH... ikke vis meg sånne bilder - blir helt sjuk av misunnelse her jeg sitter i Oslo, med få andre muligheter enn å få en av de hersens amerikanske som ble sluppet ut for noen år tilbake! -Selv om det er 1000,- i dusør om jeg skulle råka på en..! Svar på innlegget Lenke til kommentar Del på andre sider More sharing options...
Karl Inge S Skrevet October 20, 2005 Rapporter Share Skrevet October 20, 2005 Det ser unektelig ganske godt ut det der ja.... Svar på innlegget Lenke til kommentar Del på andre sider More sharing options...
Vilhelm Skrevet October 20, 2005 Rapporter Share Skrevet October 20, 2005 Snaddermat....om man bare hadde giddet å tatt seg tid.. Svar på innlegget Lenke til kommentar Del på andre sider More sharing options...
mavi Skrevet October 20, 2005 Rapporter Share Skrevet October 20, 2005 Det er snaddermat ja. Fikk en i dag på rundt 1,8-1,9 kg. Ble ikke tatt bilder av den pga været, men kan se om jeg ikke kan ordne noen før den blir kokt. Svar på innlegget Lenke til kommentar Del på andre sider More sharing options...
amnesia Skrevet October 20, 2005 Rapporter Share Skrevet October 20, 2005 vist du frys ned, frys kun klør og hale då. blir litt stygg smak vist du frys ned m haud. Svar på innlegget Lenke til kommentar Del på andre sider More sharing options...
Fishermen Skrevet October 24, 2005 Forfatter Rapporter Share Skrevet October 24, 2005 Mye snadder i sjømat ja.[ ] Ang nedfrysing av hummer så er den beste måten å koke hummern og la den kjøle seg ned i kokekraften. Ta deretter en melkekartong el og legg hummern oppi. Hell så kokekraften over til den dekker hummern. På denne måten blir hummern blokkfryst. Bevarer da fuktigheten og smaken i hummern. En annen ting mange gjør feil er koketiden. Kok aldri hummern for lenge. Max 15 min på en hummer på 400g til 700g. Hummer på ca 1kg 18 til 20 min. Blir kokingen for lenge så blir hummern seig og tør i kjøttet. Her har vi junior i huset som ser litt forskrekket på hummerne. Disse veier fra 2.1kg til 500g Svar på innlegget Lenke til kommentar Del på andre sider More sharing options...
Fishermen Skrevet October 24, 2005 Forfatter Rapporter Share Skrevet October 24, 2005 Ja funka vel det tipset Robert.[ ] Fått mange dere no da? Har gitt meg for i år jeg no. Har fått nok.[ ] Satte ut igjen 8 rogn hummere. Bevare litt til nest genrasjon også. Svar på innlegget Lenke til kommentar Del på andre sider More sharing options...
robertar Skrevet October 24, 2005 Rapporter Share Skrevet October 24, 2005 nei.. vi har fått 8 stk. to er satt ut igjen. Tror fattern har fiska opp alt jeg.. gir oss ikke helt enda. fisker vel et par uker til tenker jeg. Svar på innlegget Lenke til kommentar Del på andre sider More sharing options...
Karl Inge S Skrevet October 25, 2005 Rapporter Share Skrevet October 25, 2005 Der var det mye god mat... vil også benytte innlegget til å gi kred for å sette ut rognhummere, kjempeflott!!! Svar på innlegget Lenke til kommentar Del på andre sider More sharing options...
Fishermen Skrevet October 25, 2005 Forfatter Rapporter Share Skrevet October 25, 2005 Ja viktig å tenke litt på fremtiden også. Har en spesiell plass som ingen vet om, som jeg slipper ut rognhummern på. Blir arti å prøve der om noen år.[ ] Lure litt igrunn hvorfor vi ikke freder rognhummern? Må no vare en bedre forvaltning av stammen det en alle dei andre reglene om dybder og fredningstider. Svar på innlegget Lenke til kommentar Del på andre sider More sharing options...
max_fishing Skrevet October 25, 2005 Rapporter Share Skrevet October 25, 2005 [:X]mmmmmmmmmmmmmmmm Svar på innlegget Lenke til kommentar Del på andre sider More sharing options...
Rudolf Skrevet October 28, 2005 Rapporter Share Skrevet October 28, 2005 Flott at dere setter ut rognhummer igjen. [ ] I gamle dager var det praksis blandt fiskere at store rognkjerringer ble merket og satt ut igjen for å føre slekten videre. Vi (Norwegian Lobster Farm AS) har forsket på hummer i 5 år nå i forbindelse med landbasert oppdrett. Mens en hunn som nettopp har passert minstemålet bare produserer noen få tusen egg, kan en skikkelig stor hunn produsere opptil 40 000 egg. Det har også vist seg at avkommet av store hunner blir både større og mer aggresive (les levedyktige) enn larver fra små hunner. Egentlig så burde hunn-hummeren være fredet hele året siden denne stort sett alltid har rogn. Enten i hodet eller under halen eller begge steder. Svar på innlegget Lenke til kommentar Del på andre sider More sharing options...
ål88 Skrevet October 14, 2006 Rapporter Share Skrevet October 14, 2006 Kvar kjøper de teinene dykkar? Svar på innlegget Lenke til kommentar Del på andre sider More sharing options...
S.Eie Skrevet October 14, 2006 Rapporter Share Skrevet October 14, 2006 Har ikkje teiner ute nå men kan gjerne dele mine erfaringar med dette fisket med forumbrukarane. Det absolutt beste agnet etter vår meining er sur (skikkelig sur) berggylte, dette bruker dei lokale hummarfiskarane og, samt at eg har høyrt at fleire i Hordaland og sverger til dette. Et trollgarn eller to på egna plass fikser den biffen. Fisk på opp mot kiloen blir det mest ut av i agnstampen men dei små duger og. Skjær den i to eller fleire bitar alt etter størrelse og legg i et spann som kan tettast med lokk, eks sparkelspann osv. Fyll godt med fisk i spannet og fyll på med sjøvatn så du fyller omtrent ein kvart av spannet. Dette gir ein god start på "søet" som skal marinere agnet. Moralen er desto surare desto betre, når denne guffa får ein gulbrun farge har du den optimale lukta, det skal lukte høgg og helvete. Krabbe foretrekker ferskt agn. Gi spannet et par veker, i varmt vær går dette fortare men pass på for fluer. Ellers kan stortsett all fisk brukast, makrell og sei er lettast tilgjengelig, men den skal vere dønn sur. Berggylta er dog best. Så et serveringstips! Kok hummaren nesten heilt ferdig. Lag et urtesmør av ekte meierismør som er romtemperert (mjukt) bland inn most kvitløk og ferske urter du liker (eg sverger til litt persille og timian) rør godt i hop. La hummaren avkjøle litt i kokevatnet og fisk den ut. Del i to og fjern uønska guffe i skallen, smør på et lag med urtesmøret ditt og sett under grillen i ovnen eller inn i ein varm ovn til smøret har smelta ned i kjøttet. Ein halvdel pr pers som forrett eller ein heil dvs to halvdelar pr.pers til hovedrett. Serverast med varme baguettar og ei kald pils evt kvitvin. Bon apetit! Denne oppskrifta syns eg er ein vinnar, og såre enkelt er det og! Svar på innlegget Lenke til kommentar Del på andre sider More sharing options...
Blydonkern Skrevet October 15, 2006 Rapporter Share Skrevet October 15, 2006 Elsker krabber, er det beste som finns [ ] Ble utrolig sugen på litt skikkelig skalldyr mat nå! Rett ned til fiskesjappa å kjøpe krabber imorra. Ja...krabberer unektelig bedre enn hummer......det aller beste er kamsjatkrabber , kongen over alle skalldyrsmat Svar på innlegget Lenke til kommentar Del på andre sider More sharing options...
ovejan Skrevet October 15, 2006 Rapporter Share Skrevet October 15, 2006 Ja...krabberer unektelig bedre enn hummer......det aller beste er kamsjatkrabber , kongen over alle skalldyrsmat går utifra at kamsjatkrabbe er det samme som Paralithodes camtschatius Svar på innlegget Lenke til kommentar Del på andre sider More sharing options...
Seth Skrevet October 23, 2006 Rapporter Share Skrevet October 23, 2006 Er det bare jeg som får tomme krabber for tida? Mente å tro at det var sesong nå her i vest(stavanger)... Av 9 krabber blei det en halv brødskive med innmat... Svar på innlegget Lenke til kommentar Del på andre sider More sharing options...
ovejan Skrevet October 23, 2006 Rapporter Share Skrevet October 23, 2006 det har vært dårlig på vestsiden av Karmøy også, stort sett "vasskrabbe" Svar på innlegget Lenke til kommentar Del på andre sider More sharing options...
mikkel Skrevet October 23, 2006 Rapporter Share Skrevet October 23, 2006 Jeg personlig synes nå hummer er litt oppskrytt jeg da. Koser meg helle rmed krabbe ol. Jeg dykker o liker best å ta bilder av dem! Mye annen snadder mat fra sjøen! :-) Jeg satte teiner sist helg, fikk kun tomme. Dvs skål tomme. Noe som var litt rart da jeg uka før fikk noen fine fulle krabber i garn på samem sted. Mikkel Svar på innlegget Lenke til kommentar Del på andre sider More sharing options...
Tor Inge Skrevet October 24, 2006 Rapporter Share Skrevet October 24, 2006 Noen som har satt teiner og har erfaring med sjøkreps (rekekonge) ? Hvordan ser en god teine ut ? Personlig synes jeg både krabbe og hummer kommer under rankingen i forhold til sjøkreps. Svar på innlegget Lenke til kommentar Del på andre sider More sharing options...
Karl Inge S Skrevet October 24, 2006 Rapporter Share Skrevet October 24, 2006 Vanskelig å rangere sånnt noe.... men omtrent sånn: 1.Sjøkreps 2.Krabbe 2.Hummer 4.Reke Men alt er kjempefodt Hummer forsvarer dog IKKE prisen i det hele tatt sett i forhold til reker og krabbe. Har hørt fra flere nå at krabben er blit vassen her i distriktet. Svar på innlegget Lenke til kommentar Del på andre sider More sharing options...
mikkel Skrevet October 24, 2006 Rapporter Share Skrevet October 24, 2006 (endret) Teiner til krepsefiske er gjerne firkanta. Det begynner å komme teiner for dette i de ulike butikkene nå. Så vidt jeg har vet er kalvene små, agnet må legges i bokser med hull med Ø1 mm eller mindre. Dette for å ikke bli spist opp av "lus" på et blunk. Det settes gjerne 10 teiner i lenke på 100-150 m dyp. Noe som tilsier at kraftblokk vil være kjekt å ha! 1.Sjøkreps/kamskjell 2. Reke 3.Krabbe 4.Hummer Mikkel Endret October 24, 2006 av mikkel Svar på innlegget Lenke til kommentar Del på andre sider More sharing options...
Recommended Posts
Join the conversation
You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.