Jump to content
Fiskersiden

mavi

Members
 • Posts

  460
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  2

mavi last won the day on August 4 2021

mavi had the most liked content!

About mavi

 • Birthday 11/22/1985

Profile Information

 • Kjønn
  Mann
 • Bosted
  Bergen, Norway

Recent Profile Visitors

2954 profile views

mavi's Achievements

Rookie

Rookie (2/14)

 • Reacting Well Rare
 • Conversation Starter Rare
 • Dedicated Rare
 • First Post Rare
 • Collaborator Rare

Recent Badges

12

Reputation

 1. Finnes TM185M som en mix and match svinger? Da er vel det en mulighet så er det bare å kjøpe rett kabel i tillegg. Så noen forhandlere skrev det, men fant ikke noe om det på Airmar sine sider.
 2. Takk for svar. Da skal sjekke før jeg evt gjør noe
 3. Jeg kan muligens få en god pris på en Airmar tm185m via en forhandler som kun fører Raymarine. Usikker på om det er med Raymarine kontakt eller mix and match (?). Jeg har selv en Simrad s2009, finnes det overganger som gjør at jeg kan bruke denne med en evt Raymarine kontakt om det er det som tilbys?
 4. Knutene blir ofte svakeste punkt så ofte der det ryker på havfiske ihvertfall. Kan og vurdere litt tynnere mono fra siste krok og ned til søkket. Det har redda mer enn ett havfisketackel for meg
 5. Om han pilker en del er ikke den Penn stanga noen dum stang. Andre alternativer er Lawson Powerjigger, Prey spiraljigger, Daiwa Saltiga Braid eller Shimano Beastmaster bx slim. Evt Daiwa Tournament 30-60lbs som jeg selv er veldig fornøyd med https://www.jaktogfriluft.no/daiwa-tourn-travel-boat-66-3pc-30-60lb
 6. Ja er trist argumentasjon. Her er forøvrig en link til søknaden som ble sendt inn av statsforvalteren. Den skal visstnok ha desimert en lokal sjøørret og abborbestand allerede. Så ikke akkurat sånn ut på bilde over… https://www.miljodirektoratet.no/hoeringer/2021/april-2021/sf-i-agder-soker-utslippstillatelse-av-cft-legumin-rotenon-for-a-bekjempe-gjedde-i-gillsvannet-i-kristiansand-kommune/
 7. Penn fathom 30ld2 kan være ett fint alternativ https://www.skittfiske.no/penn/213232/penn-fathom-havfiskesnelle
 8. I all hovedsak er det laksen som er brukt som argument her. I perioder med mye ferskvann er det svært kort vei til Tovdalselva som de er redd for at gjedda skal spre seg til. Ellers er det endel sjøørret bekker i nærområdet og
 9. Jeg har fisket noen ganger fra båt i Hjeltefjorden og fått både lange, lysing, torsk og lyr og utifra det jeg har hørt fra andre skal det være ok med fisk der. Om du skal fiske fra land hadde jeg kanskje heller gått på vestsiden om det er vær til det. Fra båt ville jeg sett sjøen ann og bestemt meg deretter.
 10. mavi

  Gjedde Grimstad

  Gillsvann i Kristiansand har gjedde. I noen måneder til før det skal rotenon behandles. Aner ikke hvor en skal fiske der eller hvordan det er med fiskekort, men sjekk Grønberg sport så får du nok svar.
 11. Dytter stengene nedi en stangbazooka og så inn i takboksen når vi skal på ferie. Fungerer helt utmerket. Med hund+barn på 2 år er det og er andre ting enn stenger i boksen så derfor bruker jeg bazooka og.
 12. mavi

  Fiske

  Svært mye lus i år sånn at tror du vil slite å finne steder med mye fisk. Sjekk reglene til Statsforvalteren før dere drar på tur sånn at dere ikke fisker i fredningssoner. Reglene ble hasteinført i år pga mye lus https://www.statsforvalteren.no/nb/vestland/miljo-og-klima/fiskeforvaltning/innforere-fisketid-i-fredingssoner-i-hordaland/ Ekstraordinær situasjon På grunn av den ekstraordinære situasjonen med mykje prematurt tilbakevandra sjøaure, ser vi trong for å regulere fisket i fredingssonene i Hordaland. Dette for å unngå å auke den potensielt negative effekten lakselus kan få på stammer av sjøaure i Hordaland. Når mykje aure vandrar prematurt tilbake til brakkvassonene, fører det til at ein større mengde aure er lettare tilgjengeleg for fiske. Dette kan òg vere fisk som er sterkt prega, og ikkje vil handtere ytterlegare stress ved fiske og eventuell gjenutsetting bra.
 13. Takker. Blir fint å kunne se både lodd og plotter igjen mens en fisker. Splitt screen på 7tommeren når en stod bak og fiska ble litt lite må jeg innrømme.
 14. Har endelig fått fingeren ut og handla ett S2009 lodd nå jeg og. Så nå er det bare å vente på at det kommer. Som deg skal jeg koble dette sammen med en Lowrance Elite 7ti. Har du en link til det du handla for å koble de sammen i nettverk? Er det så enkelt som denne? Foreløpig blir det bare en HDI 50/200 455/800 svinger, men den skal oppgraderes på sikt.
×
×
 • Create New...

Important Information

By using this site, you agree to our Terms of Use.