Jump to content
Fiskersiden

mavi

Members
 • Posts

  468
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  2

Everything posted by mavi

 1. Følger opp denne. Airmar TM185M er kjøpt, båt er kommet over fjellet, men måtte rett på vann igjen pga leid henger og tid til sjåfør så ikke fått montert lodd eller giver enda. Men jeg har og en Elite TI som skal være med. I utgangspunktet tenkt som ren plotter, men vurdert om jeg skal ha en giver montert på denne og. Primært til bruk på grunt vann (0-50m). Har 50/200/455/800 giveren liggende, er det noe vits i å oppgradere denne? Enten til 3in1 eller en tm150m eller noe annet? Typisk bruk vil være fiske etter feks lyr på grunna, se bunn i forbindelse med hummerfiske osv. Kanskje litt dorging etter sjøørret eller laks, men ikke primær bruken.
 2. Finnes Haswing og med 72tommers lengde og 36v? Eller er det Motorguide xi5 og de andre store produsentene som er enerådende der?
 3. Jupp. Derfor har jeg med sjåfør med stor bil og BE lappen
 4. Takk for svar. Det er i utgangspunktet planen. Nesten ny henger jeg skal låne så dekkene er heldigvis gode. Tar og med nok gode stropper så den biten skal og være ok. Dekker dere til båten noe ekstra?
 5. Er det noe ekstra en bør tenke på når en kjører med båt på båthenger på vinteren i forhold til båten? Noe ekstra en bør gjøre med båten før en kjører i mange timer? Er en skjærgårdsjeep på 20fot. Henger har helårsdekk. Skulle helst hatt vinterdekk, men fikk ikke ordna det før båten skal hentes. Trollene driver veldig kjører til Sverige osv på vinter/vår noen som vet hva de gjør, om noe?
 6. Takk. Vil ei sånn plastplate som du har på Starwelden @erikvære fornuftig? For å kunne flytte litt på om en ikke treffer på første?
 7. Forsøkte meg litt på ett par norske leverandører, men fikk tommel ned da det visst hadde vært en kraftig prisoppgang på slutten av fjoråret. Da gikk jeg over dammen så en stk TM185M er forhåpentligvis snart på vei til meg. Skal havne på ca 9500 norske inkl frakt og mva så ganske store prisforskjeller akkurat nå. Så blir det montering av Simrad S2009 sammen med svingeren og Lowrance Elite ti med eksisterende svinger når nybåten er hentet i løpet av våren. Da børe jeg være klar for alt fiske jeg vanligvis bedriver fremover. Bør TM185 boltes fast med gjennomgående bolter eller holder det å skru den fast? Skal monteres på en Ibiza 20 Sport. Aldri montert noe i nærheten av så stor svinger tidligere.
 8. Takker for svar. Da er ikke M&M svinger aktuelt. Driver å kikker litt i Norge og over dammen og ser at prisforskjellen mellom Norge og USA fortiden er ca 5-6000 etter at frakt og moms er betalt. Så blir fort en bestilling over dammen om ikke jeg klarer å få ett veldig godt tilbud i Norge
 9. Finnes TM185M som en mix and match svinger? Da er vel det en mulighet så er det bare å kjøpe rett kabel i tillegg. Så noen forhandlere skrev det, men fant ikke noe om det på Airmar sine sider.
 10. Takk for svar. Da skal sjekke før jeg evt gjør noe
 11. Jeg kan muligens få en god pris på en Airmar tm185m via en forhandler som kun fører Raymarine. Usikker på om det er med Raymarine kontakt eller mix and match (?). Jeg har selv en Simrad s2009, finnes det overganger som gjør at jeg kan bruke denne med en evt Raymarine kontakt om det er det som tilbys?
 12. Knutene blir ofte svakeste punkt så ofte der det ryker på havfiske ihvertfall. Kan og vurdere litt tynnere mono fra siste krok og ned til søkket. Det har redda mer enn ett havfisketackel for meg
 13. Om han pilker en del er ikke den Penn stanga noen dum stang. Andre alternativer er Lawson Powerjigger, Prey spiraljigger, Daiwa Saltiga Braid eller Shimano Beastmaster bx slim. Evt Daiwa Tournament 30-60lbs som jeg selv er veldig fornøyd med https://www.jaktogfriluft.no/daiwa-tourn-travel-boat-66-3pc-30-60lb
 14. Ja er trist argumentasjon. Her er forøvrig en link til søknaden som ble sendt inn av statsforvalteren. Den skal visstnok ha desimert en lokal sjøørret og abborbestand allerede. Så ikke akkurat sånn ut på bilde over… https://www.miljodirektoratet.no/hoeringer/2021/april-2021/sf-i-agder-soker-utslippstillatelse-av-cft-legumin-rotenon-for-a-bekjempe-gjedde-i-gillsvannet-i-kristiansand-kommune/
 15. Penn fathom 30ld2 kan være ett fint alternativ https://www.skittfiske.no/penn/213232/penn-fathom-havfiskesnelle
 16. I all hovedsak er det laksen som er brukt som argument her. I perioder med mye ferskvann er det svært kort vei til Tovdalselva som de er redd for at gjedda skal spre seg til. Ellers er det endel sjøørret bekker i nærområdet og
 17. Jeg har fisket noen ganger fra båt i Hjeltefjorden og fått både lange, lysing, torsk og lyr og utifra det jeg har hørt fra andre skal det være ok med fisk der. Om du skal fiske fra land hadde jeg kanskje heller gått på vestsiden om det er vær til det. Fra båt ville jeg sett sjøen ann og bestemt meg deretter.
 18. mavi

  Gjedde Grimstad

  Gillsvann i Kristiansand har gjedde. I noen måneder til før det skal rotenon behandles. Aner ikke hvor en skal fiske der eller hvordan det er med fiskekort, men sjekk Grønberg sport så får du nok svar.
 19. Dytter stengene nedi en stangbazooka og så inn i takboksen når vi skal på ferie. Fungerer helt utmerket. Med hund+barn på 2 år er det og er andre ting enn stenger i boksen så derfor bruker jeg bazooka og.
 20. mavi

  Fiske

  Svært mye lus i år sånn at tror du vil slite å finne steder med mye fisk. Sjekk reglene til Statsforvalteren før dere drar på tur sånn at dere ikke fisker i fredningssoner. Reglene ble hasteinført i år pga mye lus https://www.statsforvalteren.no/nb/vestland/miljo-og-klima/fiskeforvaltning/innforere-fisketid-i-fredingssoner-i-hordaland/ Ekstraordinær situasjon På grunn av den ekstraordinære situasjonen med mykje prematurt tilbakevandra sjøaure, ser vi trong for å regulere fisket i fredingssonene i Hordaland. Dette for å unngå å auke den potensielt negative effekten lakselus kan få på stammer av sjøaure i Hordaland. Når mykje aure vandrar prematurt tilbake til brakkvassonene, fører det til at ein større mengde aure er lettare tilgjengeleg for fiske. Dette kan òg vere fisk som er sterkt prega, og ikkje vil handtere ytterlegare stress ved fiske og eventuell gjenutsetting bra.
 21. Takker. Blir fint å kunne se både lodd og plotter igjen mens en fisker. Splitt screen på 7tommeren når en stod bak og fiska ble litt lite må jeg innrømme.
 22. Har endelig fått fingeren ut og handla ett S2009 lodd nå jeg og. Så nå er det bare å vente på at det kommer. Som deg skal jeg koble dette sammen med en Lowrance Elite 7ti. Har du en link til det du handla for å koble de sammen i nettverk? Er det så enkelt som denne? Foreløpig blir det bare en HDI 50/200 455/800 svinger, men den skal oppgraderes på sikt.
 23. Har du hørt med Jakt og Friluft? Butikker som selger litt fiskeutstyr og spoler sene bør ha noen en kan få
 24. Det må vurderes. Har jo 7tommeren så rent ekkolodd er absolutt og aktuelt
×
×
 • Create New...

Important Information

By using this site, you agree to our Terms of Use.