Jump to content
Fiskersiden

mavi

Members
 • Posts

  479
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  3

Everything posted by mavi

 1. Takk for svar begge to. Må bare gå båten på land sånn at jeg endelig kan få montert alt... Tm185m har vært i boden i altfor mange måneder allerede
 2. Takk for svar. Noen grunn til at du hadde tatt 50/200 i Simraden istedenfor tm185m? Tror vel egentlig ikke at 50/200 skal bli brukt så mye så mye mulig at den ikke blir montert. Eller er det noe den gjør nedre enn de to andre?
 3. Mjøsservice sitt salg gjorde at jeg ikke klarte å dy meg og handlet en Lowrance HDS Live 9 med 3i1 svinger. Setupen min blir da HDS Live, Simrad S2009 sammen med TM185M og enten 3i1 eller 50/200 HDI svinger. Hovedplanen min er TM185M til dyptvann og 3i1 til grunt vann og trolling. Noen tanker om dette? Tenker i utgangspkt at 50/200HDI og TM185M dekker mye av det samme bruksområdet. Alle svingerene mine har 9pins kontakt. Vil det mest fornuftige være og koble 2 svingere i HDS Live og en ethernet kabel mellom Simraden og Lowrancen eller er det bedre og koble TM185 direkte i Simraden med overgangskabel fra 9 til 7 pins kontakt? Ethernet og NMEA2000 nettverk er tanken uansett sånn at jeg kan bruke genesis fra begge svingerne og motordata inn til Lowrancen.
 4. Skal du ha en rimelig snelle hadde jeg heller kikket på denne: https://www.skittfiske.no/penn/213234/penn-warfare-lw eller Penn Squall. Har du mer penger er Penn Fathom ett godt valg. Om ikke seilbåten er av de aller minste minste eller at du bare står på badeplattformen og fisker hadde jeg valgt ei 7-8 fot stang
 5. Finnes ekkoloddvarianter som ihvertfall reklamerer med at de skal kunne gjøre det. Men er ikke gratis... https://www.mjosservice.no/produkt/lowrance/tilbehor/givere-for-ekkolodd/livesight/active-target-live-sonar
 6. Jeg kjørte ikke lenger enn det jeg siden hytta jeg hadde tilgang til lå inne på Våge og det var en 12 fots båt... Finnes nok mange plasser i området som kan gi fangst. Ølgylt sin metode med paternoster str 3/0-5/0 funker nesten garantert. Ville prøvd å lagd tackel med litt selvlysende slange og evt selvlysende blekksprut som utgangspunkt.
 7. I det området her fisket jeg: https://kart.gulesider.no/m/tNFKb
 8. Hvor dypt fisker du der? Hadde tidligere tilgang til ei firmahytte som jeg lånte noen få ganger på Våge og lå og fisket litt utenfor Teigland, Vedaneset osv. 2 kroks paternoster med makrellbiter/-filet fisket på 100-150m dyp og fikk stort sett alltid noe lange. Ikke de største, men er nok fin fisk der og.
 9. Om Kristiansand er omegn nok har Grønberg sport kastetrening.
 10. Kan kjøpes ny her https://www.ove-s.no/products/milo-green-spirit-13-topp
 11. Følger opp denne. Airmar TM185M er kjøpt, båt er kommet over fjellet, men måtte rett på vann igjen pga leid henger og tid til sjåfør så ikke fått montert lodd eller giver enda. Men jeg har og en Elite TI som skal være med. I utgangspunktet tenkt som ren plotter, men vurdert om jeg skal ha en giver montert på denne og. Primært til bruk på grunt vann (0-50m). Har 50/200/455/800 giveren liggende, er det noe vits i å oppgradere denne? Enten til 3in1 eller en tm150m eller noe annet? Typisk bruk vil være fiske etter feks lyr på grunna, se bunn i forbindelse med hummerfiske osv. Kanskje litt dorging etter sjøørret eller laks, men ikke primær bruken.
 12. Finnes Haswing og med 72tommers lengde og 36v? Eller er det Motorguide xi5 og de andre store produsentene som er enerådende der?
 13. Jupp. Derfor har jeg med sjåfør med stor bil og BE lappen
 14. Takk for svar. Det er i utgangspunktet planen. Nesten ny henger jeg skal låne så dekkene er heldigvis gode. Tar og med nok gode stropper så den biten skal og være ok. Dekker dere til båten noe ekstra?
 15. Er det noe ekstra en bør tenke på når en kjører med båt på båthenger på vinteren i forhold til båten? Noe ekstra en bør gjøre med båten før en kjører i mange timer? Er en skjærgårdsjeep på 20fot. Henger har helårsdekk. Skulle helst hatt vinterdekk, men fikk ikke ordna det før båten skal hentes. Trollene driver veldig kjører til Sverige osv på vinter/vår noen som vet hva de gjør, om noe?
 16. Takk. Vil ei sånn plastplate som du har på Starwelden @erikvære fornuftig? For å kunne flytte litt på om en ikke treffer på første?
 17. Forsøkte meg litt på ett par norske leverandører, men fikk tommel ned da det visst hadde vært en kraftig prisoppgang på slutten av fjoråret. Da gikk jeg over dammen så en stk TM185M er forhåpentligvis snart på vei til meg. Skal havne på ca 9500 norske inkl frakt og mva så ganske store prisforskjeller akkurat nå. Så blir det montering av Simrad S2009 sammen med svingeren og Lowrance Elite ti med eksisterende svinger når nybåten er hentet i løpet av våren. Da børe jeg være klar for alt fiske jeg vanligvis bedriver fremover. Bør TM185 boltes fast med gjennomgående bolter eller holder det å skru den fast? Skal monteres på en Ibiza 20 Sport. Aldri montert noe i nærheten av så stor svinger tidligere.
 18. Takker for svar. Da er ikke M&M svinger aktuelt. Driver å kikker litt i Norge og over dammen og ser at prisforskjellen mellom Norge og USA fortiden er ca 5-6000 etter at frakt og moms er betalt. Så blir fort en bestilling over dammen om ikke jeg klarer å få ett veldig godt tilbud i Norge
 19. Finnes TM185M som en mix and match svinger? Da er vel det en mulighet så er det bare å kjøpe rett kabel i tillegg. Så noen forhandlere skrev det, men fant ikke noe om det på Airmar sine sider.
 20. Takk for svar. Da skal sjekke før jeg evt gjør noe
 21. Jeg kan muligens få en god pris på en Airmar tm185m via en forhandler som kun fører Raymarine. Usikker på om det er med Raymarine kontakt eller mix and match (?). Jeg har selv en Simrad s2009, finnes det overganger som gjør at jeg kan bruke denne med en evt Raymarine kontakt om det er det som tilbys?
 22. Knutene blir ofte svakeste punkt så ofte der det ryker på havfiske ihvertfall. Kan og vurdere litt tynnere mono fra siste krok og ned til søkket. Det har redda mer enn ett havfisketackel for meg
 23. Om han pilker en del er ikke den Penn stanga noen dum stang. Andre alternativer er Lawson Powerjigger, Prey spiraljigger, Daiwa Saltiga Braid eller Shimano Beastmaster bx slim. Evt Daiwa Tournament 30-60lbs som jeg selv er veldig fornøyd med https://www.jaktogfriluft.no/daiwa-tourn-travel-boat-66-3pc-30-60lb
 24. Ja er trist argumentasjon. Her er forøvrig en link til søknaden som ble sendt inn av statsforvalteren. Den skal visstnok ha desimert en lokal sjøørret og abborbestand allerede. Så ikke akkurat sånn ut på bilde over… https://www.miljodirektoratet.no/hoeringer/2021/april-2021/sf-i-agder-soker-utslippstillatelse-av-cft-legumin-rotenon-for-a-bekjempe-gjedde-i-gillsvannet-i-kristiansand-kommune/
×
×
 • Create New...

Important Information

By using this site, you agree to our Terms of Use.