Gå til innhold
Fiskersiden

En tur etter flatfisken..


ChristerGj
 Share

Recommended Posts

Torsdag 10.5 tok jeg og Joakim tok på nytt turen ut til brygga hvor han sist gang snek til seg ei rødspette, til stor misunnelighet fra min side. Dette er vel den 6-7-8 turen min hit i år, og hver bidige gang har jeg klart å unngå den lille rakkeren som Arve og Irvin kaller for "sandflyndre" ellerno' :angry2: De påstår til og med at det finnes store mengder av denne arten her, riktignok i små eksemplarer. Ikke vet jeg, jeg har iallefall ikke klart å få opp en slik (..som har vært kroket i munnen) :wub:

Etter å ha fisket i sikkert 50+ timer med tackler som denne flyndra visstnok skal like, uten å klare å få opp en, hadde jeg mer eller mindre gitt opp. Det hjelper ikke at alle de 17 andre østeuropeerne på brygga drar opp flyndrer i 10- og 20-kroners størrelse på "hai-kroker", for så å kaste de levende i lidl-posene sine - men jeg har etterhvert lært meg å overse dette, heldigvis!

Joakim fikk først på noe han trodde var en diger tangklase, men som skulle vise seg å være vesentlig mer spennende enn det:

Ved hjelp av giga-håven fra lidl ble den vippa opp på brygga

25643_s.jpg

En litt skeptisk krabbefisker med sin første trollkrabbe tatt på reke!

Joakim vippet så opp 5-6 sandflyndrer og trodde han klarte å irritere meg, pøh - liksom! Jeg øynet på nytt et lite håp om at det kanskje gikk an for til og med meg å lure opp en sånn'en, men etter et par kast på "gromplassen" uten resultat skiftet jeg tackel til et glidetackel med en liten J-krok i str 12 uten noen som helst attraktorer. Og joda, på det første kastet gikk det på en fisk. Sveivet inn og vippet den opp på brygga, og ved første øyekast lignet det på den übersjeldne flatfisken jeg hadde jaget etter i måneder - men vent litt... Var ikke munnen litt vel stor for en sandflyndre å være?

25642_s.jpg

25641_s.jpg

25638_s.jpg

Joda, det var vel denne arten jeg har sett omtalt som gapeflyndre på nett! Plutselig skiftet humøret fra å være smågrinete og lei, til å bli VELDIG glad på kort tid! Fisken ble veid til 120g før den varsomt ble sluppet tilbake i sitt rette element.

Jeg kastet ut den samme reka på nytt og langt der ute kjente jeg at det iallefall var litt tyngre i den andre enden. Vippet også opp denne på brygga, og joda, den hadde litt mindre munn enn den forrige flatfisken på land! Det hadde endelig gått hull på byllen!!

25644_s.jpg

25645_s.jpg

At fisken veide knappe 100g brydde jeg meg ikke nevndeverdig om, det var jo arten! Den planlagte feiringen med champagne og cigar for min første sandflyndre ble ikke så omfattende som jeg hadde planlagt, ettersom jeg hadde tatt bonusfisken på kastet før...

Kastet ut den samme reka på nytt, og idet jeg strammet opp ble det igjen litt tyngre i den andre enden. Typisk tenkte jeg, når jeg først tar den første sandflyndra så tar jeg flere...

Opp på land:

25639_s.jpg

25640_s.jpg

Jamen... Joda, gapeflyndre nr. 2 på meg for dagen! En liten forbedring av persen ble det også, 130g veide den :(

Vi pakket sammen like etter dette og dro hjem, med ny art nr 12 og 13 til nå i år for min del :)

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Gjest gjørs

Fantastisk, rett og slett. Nå kommer fangstene til å ry inn på flatfiskfronten skal du se, for nå er forbannelsen virkelig brutt.

Bare havmusa igjen nå da. Nei, den har du jo allerede :angry2:

Grattis med überkul art. :wub:

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Gjest
Skriv svar til emnet...

×   Du har limt inn tekst med formatering.   Fjern formatering

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Laster...
 Share

×
×
  • Opprett ny...

Important Information

By using this site, you agree to our Bruksvilkår.