Jump to content
Fiskersiden

TT

Members
 • Posts

  1387
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  135

Posts posted by TT

 1. 44 minutter siden, OsloFisker skrev:

  Gikk ikke gjennom hele elva, siden du trenger fiskekort, og den er ikke på salg enda. Tror salget starter 02.06. Men vi brukte mark og sånne små isofor dupper, og både duppen og meiten seilte ned elva fortere enn vi hadde forventet. Sterk strøm den dagen. Et par kast så ga vi opp siden vi ikke har noe erfaring fra elver. Fikk derimot en liten torsk da på lysaker

  Dropp duppen og bruk noen splitthagl på snøret en halv meter over marken. Agnet må ned. 

  Jeg tror du blander fiske etter ørret i de øver deler av elva, med fiske etter laks og sjøørret i den nedre. Det selges fiskekort etter laks og sjøørret i de nedre deler, og det er sikkert det som starter salget 2. juni. Laksen går opp til Granfossen (AKA Fåbrofallet), om lag på høyde med CC vest. I de øvre deler, ca fra Lysejordet og opp, gjelder OFAs vanlige kort. I sonen mellom er det så vidt meg bekjent, fritt fiske. 

  Alle tegn fra torsk i indre Oslofjord  er gledelig! Den er som kjent fredet, så flott at du satte den ut igjen. 

 2. 1 time siden, Ford3000 skrev:

  Takker for alle svar, men redd for at jeg ikke kommer noen vei i denne saken. 

  Jeg får ta i bruk instrumentet som det er.  Antar at Elite 7Ti er ok for mitt bruk.

  hei! 7TI er sikkert ok for ditt bruk, men det er jo ikke det som er poenget her. 

  Har Høcom solgt deg noe annet enn det du har fått, har de et ansvar for å rydde opp. Om ikke annet bør du få et prisavslag. 

  Jeg ville i alle fall bedt dem om en begrunnelse for hvorfor de ikke mener de skal følge opp dette, når de har levert deg en annen maskin enn den du har kjøpt og betalt for. 

 3. Den 21.5.2022 at 22.45, OsloFisker skrev:

  Update: Prøvde litt i øvre delen av lysaker elva, ble ingenting så gikk ned til sjøen ved lysaker og fikk en liten torsk på sluk, som jeg satt ut igjen

  7D02124E-5969-4F42-BAF5-8E935BAA3901.jpeg

  Lysakerelva er "min barndoms elv". Den var i alle fall i gamle dager proppfull av småørret. Jeg vil sterkt anbefale mark til dette fiske. En liten krok, et par små-mark og et par spitthagl. Fisken står i kulpene. Om du ikke vil bruke mark, kan små spinnere også funke. Oppstrømsfiske med små spinnere i "japansk stil" er ganske moro. 

 4. Jeg har så vidt forsøkt noen av de vannene du skriver om. 

  Steinbruvann er et såkalt "nærvann", der det settes ut relativt stor ørret årlig. Jeg tror nok det likevel må regnes som et litt "vanskelig" ørretvann, der dorging etter større fiskespisende ørret kanskje er det mest interessante. Jeg forsøkte kano-dorging der to ganger i fjor vår. Først en tur med to "rampegutter", og det ble mest kakao og kjeks, og så en tur med en kompis der vi droget flere timer uten napp. På sistnevnte tur var vi også oppom Romstjern som også skal huse fiskespisende ørret. 

  Aurevann har jeg besøkt en gang i juni, på noe som egentlig var en telttur med 7. klasse. Da sneik jeg meg til en liten tur utpå med fluestang og packraft og fikk en grei ørret. Dersom målet er ørret i denne delen av marka, tror jeg jeg ville spandert mer tid i Aurevann enn i Steinbruvann. 

  Vakingen i Stokkevann kan ha vært mort. Jeg har ikke sjekket kartboka, men jeg tipper det er mort der i og med at det er mort i Steinbruvann og Romstjern. 

 5. 3 timer siden, OsloFisker skrev:

  Og da bruker man baitcaster for dropshot? Har sett videoer av at folk kaster sluk/spinner/agn med baitcaster og får helta fisk innen 10sek. Men hvilken velt ville du anbefalt på stanga for å kunne kaste bare en mark på kroken?

  Kan det være at du tenker at man må ha en "baitcaster" for å fiske med agn ("Bait"?). Det er som Erik skriver, bare et navn på en type snelle. De fleste bruker haspelsnelle til lettere markfiske. 

 6. Den 11.5.2022 at 1.51, OsloFisker skrev:

  Det jeg trenger litt hjelp med er selve oppsette på stanga, snelle og snørret. I noen vann vil jeg kaste langt men likevell kan jeg ikke ha lang nok stang pga skogsforhold og redd for at kroken skal sette seg fast i trærne før den kommer over hodet mitt. 

  Dersom du vil bruke dupp, men unngå lange fortommer, kan det brukes varianter av Andersduppen der marken i utkastet ligger inne i duppen. Den klassiske Andersduppen veier vel om lag som en svenskepilk og gir nedslag som en middels svane, men det finnes varianter rundt 10 gram også. 

  Med en slik dupp glir sena fritt igjennom duppen. Ved passivt fiske vil da marken ligge på bunn. Men duppen bør først og fremst fiskes aktivt med stadige korte løft, slik at marken fiskes opp og ned i vannsøylen. 

 7. 1 time siden, Ølgylt skrev:

  ja, disse kongene hadde ikke mye styr på rikene sine. Du kunne hoppet i båten og tauet den over i norsk farvann før du tok den opp

   

  Planen var å dra rett vest for å få fisken målt av Mr. Havfiskern selv, @Atle Høidalen som sikkert fisket på 2000 meters dyp etter rare fisker et sted mellom Norge og Danmark. Men så hadde jeg bare et par liter bensin igjen på 13 fotern, så da droppet jeg det. 

  • Haha 2
 8. Siste kapittel i påskekrimmen - det finnes et snev av rettferdighet! 
   

  Lørdag var det påskeaften og 15 års dag - ergo ingen fisking på far. I dag skulle vi reise hjem, så da måtte jeg satse på en morgentur. 
   

  Når man køyer i to-tiden, blir 0600 litt for tøft, men kl 8 fikk jeg da karret meg opp. Det var en strålende morgen med sol og blå himmel, men dog en kald, småsur vind. D01D6FB3-2306-4843-BA13-CCEFA3DCCD9E.thumb.jpeg.080a42fc116cec0c5ba4a36e2f4bb5e2.jpeg

  Det ble samme vika som sist. Båten minner jo om en blikkboks, og i vind blir avdriften stor. Siden jeg fremdeles drømmer om, og ikke har, el.motor, blir kasting fra båten mer jobb enn moro, og jeg går derfor heller i land. Fisken står jo uansett i fjæresteinene nå. B42DB0BC-241A-4B2C-B96A-F040AED5340D.thumb.jpeg.8ef296c1bdcd3a2717439f9d463ebf6b.jpeg

  Jeg er bortpå flere fisk, men de vil ikke sitte. Men omsider, innerst i bukta på under en meters dyp, kaster jeg på et vak og fisken tar. 48 cm med svensk sølv. 85C06C61-3C42-46D0-9C66-B69B188394C0.thumb.jpeg.4eb8b776f5ddcff8cd21f78f7437885d.jpeg
   

  Ikke den feiteste ørreten, men den gulper opp både reker og yngel, så den hadde startet etegildet. 
   

  Synd at en eller annen Konge klart å rote bort Bohuslän til svenskene, ellers kunne jeg meldt fisken inn til Havfiskern … Jeg får sikte meg inn på Oslofjorden neste gang. 

  • Like 3
 9. 6 timer siden, Ølgylt skrev:

  I Sverige?

  Er ikke fiskene der godt vant til danskebåter?

  Bra å se rustne fiskere (og fisk) som kvikner til av vårsola

  Japp, rusten så det holder! Men jeg har faktisk vært på isen i vinter. Hele to ganger. Men det var ikke akkurat noe å skrive hjem om … 

  Og ja, Sverige. Har (eller disponerer, som det jo heter) hytte der. 

 10. Ny kveldstur med jolla. Fin kveld, men stang ut hva gjelder fisk. C8737264-73EC-47EA-8D7C-D74F4D795F1C.thumb.jpeg.6173cc15348149b3927c2c6567fe9965.jpeg
   

  Jeg hadde sett meg ut en ny sydvendt bukt, og der ble det etterhvert blikk stille. Det resulterte i første kvelden der jeg så mye fisk i overflaten. Kastet først fra båten, og nesten med en gang gikk det på en fin fisk tett på land. Jeg hadde glemt å stramme bremsen, så i tilslaget dro jeg spolen rundt i stedet for å få skikkelig kontakt med fisken. Det ble kanskje avgjørende. Fisken fulgte fint med i 30 meter mot båten, og jeg hadde så smått begynt å fikle med hoven da fisken plutselig gikk bananas og hoppet intenst. Hoppende kroket fisk er et dårlig tegn, og plutselig var den borte. Denne snuste nok på 45 cm. 
   

  Innerst i bukta var det en rekke vak, og det så ut til at flere fisker gikk i stim. Jeg gjorde en rekke kast over vakene både med flue (bombarda) og sluk, men kjente intet. Etterhvert gikk jeg på land, og så da at fisken vaket etter mygg (!). Myggfiske var jeg ikke akkurat utstyrt for. Jeg er en ganske selektiv fluefisker, men nå angret jeg på at fluestanga lå i takboksen på bilen og ikke i båten. For etterhvert ble det så stille at bombarda-duppen så ut som danskebåten på vei inn. Mulig jeg skulle gått for en «vektløs» versjon. Hva bruker folket her? 
   

  Jeg fisket meg langs land ut av bukta. Vannet lå som speil, og duppen var som danskebåten. Det var litt strøm i vannet og ved en odde ut i vannet var denne strømmen ekstra sterk. Der fikk jeg duppen til å gå med klassisk «fluesving» og jeg fikk assosiasjoner til lakseelva. I det flua svingte inn tett mot land hogg det til. Fisken var bare på et øyeblikk, men rakk å rulle seg i overflaten så jeg så bredsiden. Det var en skikkelig fisk! Ai ai, altså stang ut, men det er godt å kjenne liv. 
   

   

  • Like 4
 11. 20 timer siden, FatCat skrev:

  Flott fisk:D 

  Nja, skulle vært 10 cm lengre :P

  Kort tur utpå med jolla i går kveld før mørket kom sigende. Mista en fisk, men det var nok ingen kjempe. 
   

  Litt rusten på logistikken; husket båt, motor, plotter og til og med riktig kartbrikke, men batteriet står igjen hjemme :angry:

  Nytt forsøk i kveld, om ikke vinden er for gæli. 

  • Like 1
 12. Da var omsider årets første SØ unnagjort. Det tok meg fire kvelder i isende vind her på vestkysten. Et godt stykke unna det svenske minstemålet på 45 cm, så den svømmer videre, men i det minste en fisk. 
  11F7C0FB-8857-4EDD-81C8-6F1504BF6CF3.thumb.jpeg.decf1024de070ec3c8ca29819fd7d84d.jpeg

  Nå har vinden løyet litt og jeg har satt jolla på vannet. Så får vi se om det gir bedre resultater … 

  • Like 1
 13. 4 minutter siden, staalel5 skrev:

  det er hvertfall vann hvor bensin er forbudt og el tillatt.

  Da tror jeg det må være vann der det i utgangspunktet er tillatt med motor, men gjort begrensinger i type. Tilsvarende gjøres jo ofte mht størrelse (feks maks 5 hk). Er det generelt forbudt med motor, gjelder det både el og bensin. 

 14. Rent juridisk er det vel ikke noen forskjell på bensin- og el.motor. Så er det forbudt med motor, gjelder det begge. 
   

  Dog er det vel enkelte som mener de reglene er antikvariske, men det er såkalte ferenda-betraktninger som det heter på nerde-juss-språk 

×
×
 • Create New...

Important Information

By using this site, you agree to our Terms of Use.