Gå til innhold
Fiskersiden

TT

Medlemmer
  • Innholdsteller

    1 759
  • Ble medlem

  • Besøkte siden sist

  • Days Won

    181

Innlegg skrevet av TT

  1. 9 timer siden, kristianfredrik skrev:

    Heihei, ikke ødelegg barndomsminnet om fancy snelle til jul :P

    Sorry, det var ikke sånn ment. 
     

    Jeg tror for øvrig de beste fiskeminnene er lagd med billig utstyr. Selv fikk jeg en Sølvkroken «Blå» til en eller annen bursdag. Slaskete 9 fots glassfiberstang. Den tok jeg utallige gjedder og torsk med som ung, og ga timesvis med fiskeglede. 

  2. Jeg har hatt noen Forcemaster. Husker i alle fall tre. En 9’ 3-15 med delt neopren- og korkhåndtak. Den mener jeg var ganske bra, men brakk dessverre til slutt. Så hadde jeg storebroren med samme håndtak i 10’ 5-25 (tror jeg). Den var litt slappere, men ble stort sett brukt til dorging. Så har jeg en nyere versjon med kun kork i 9’ 7-21. Den kosta nærmest ingen ting, og jeg mener å huske den var overraskende spenstig. 
     

    Drømmestanga var jo lenge Speedmaster. Den har jeg aldri eid, men det hender jeg titter på den på Finn.no ;)

  3. 48 minutter siden, kristianfredrik skrev:

    Mener jeg leste et og annet innlegg hvor Lawson stanga var parkert til fordel for Daiwa. Ute på brygger og svaberg er det jo ingen ulempe med lenger stang. 

    Da er det vel bare å elle/melle litt på snelle. Dyreste snella jeg har brukt/bruker er vel en Exage, skjønt jeg vet ikke hvor mye Mitchell Avocet snella jeg fikk til jul som 12(?)-åring kosta. 

    Hvordan kan antiviteten økes da tro? Fjellforum går jo så det suser, men fiske er jo kanskje et mer snevert tema. 

    Det med lengde var en generell betrakting, altså. Jeg kjenner ikke Daiwa-stangen. 
     

    Avocet var en ganske billig snelle, som til stadighet var å få på salg. Jeg har en og har intet å utsette på den, men den er ikke så mye brukt. 

    Om alle som har klaget over at forumet er «dødt» de siste årene, heller hadde lagt ut noen bilder av fisk eller annet sånn passe fiskerelaterte, skal du se det hadde vært en del liv. 
     

    Fjellforum går bra, ja, men det er en kjerne av aktive folk som står for ganske mye av aktiviteten. Den kjernen er i imidlertid stor nok til at det funker. «Baatplassen» er også veldig vitalt. Kjernen på FS har blitt litt for tynn nå. 

     

  4. Litt liv er det jo, men all aktivitet tas imot med takk;)

    Jeg har den Lawson stanga i 10’ 15-45, men  jeg har brukt den så lite at jeg egentlig ikke har noe å melde. Den ble kjøpt som backup til en tur for noen år siden. Så vidt jeg kan se, er Daiwa-stanga 10 fot og Lawson 11’. Noen vil foretrekke den lengste ved såpass høye kastevekter. 
     

    Hva gjelder sneller, er mitt inntrykk at så lenge du styrer unna de aller billigste modellene, er de fleste rimelige sneller fra Daiwa og Shimano fullt brukbare. Det som skiller de rimelige fra dyrere, er først og fremst detaljer, «feeling» og muligens noe holdbarhet. 

  5. 16 timer siden, Britt skrev:

    Hei,

     

    Jeg er paa utkikk etter aa kjøpe flyndre.  Er det noen som er ute og fisker og kan faa tak i flyndre? På forhånd takk :-)

    Jeg tror som et minimum du bør oppgi sånn ca hvor i landet du holder til. ;)

  6. 2024

    En snartur innom Tigerstaden da en av frøknene hadde en avtale. Jeg tenkte først å ta en tur i Lågen, men mye bilkjøring, høy vannføring i elva og en kranglete fot, gjorde at jeg droppet den tanken. Men man kan ikke la en fridag passere fiskeløs, så da ble det sesongstart i den lokale bekken. 
     

    Det har regnet mye de siste dagene, og elva gikk med rundt 8 kubikk. Det er en fin vannføring i Akerselva, selv om det erfaringsmessig trengs enda mer vann for å lokke mye laks på elva. Dessuten er det ennå litt tidlig i sesongen. Men telleren i fisketrappa kunne melde om noe oppgang. 
     

    Normalt fisker jeg med mark i Akers. Men nå hadde jeg ikke mark og gadd ikke kjøpe inn flere bokser mark for et par timers fiske. (Jeg mikser store og medium mark til laksefiske). Så da ble å ta fluestanga. Jeg har for øvrig til gode å ta en skikkelig fisk på flue i Akers, så greit å gjøre et forsøk. 
     

    Siden jeg bor et drøyt steinkast unna elva, gir det muligheten for en av mine favorittsysler; sykling i vadebukse. Sykling øker også mobiliteten (særlig for en gammel gubbe som for tiden halter …), og gjør at hele anadrom strekning kan fiskes av på noen timer. 
     

    Jeg starter på mitt favorittbrekk. For øvrig samme plass som jeg fikk en 4 kgs laks i fjor. Fisker med en liten sort og orange tubeflue. Etter ti min går det på en fin fisk. Fisken sitter bare noen sekunder, men øker trua. Jeg rakk å kjenne på tyngden samt se siden av fisken i vannet, og begge deler tilsier fisk på godt over kiloen. 
     

    Med økt optimisme fisker jeg med nedover elva på plasser jeg har tru på. Setter tilbake en 4 hg ørret og kroker av noen lakseunger på veien,  til jeg er kommet langt ned til områder jeg sjelden fisker. Her smeller det på en skikkelig fisk igjen. Stor nok til å gi et ordentlig sug i stanga, men den avslørte relativt raskt at den ikke var noen kjempe og lot seg håve etter noen minutter. Fin sjøørret som estimeres til 1,2 kg, før den får friheten tilbake. IMG_0407.thumb.jpeg.f7407b17b49f86bab9534aed6a869168.jpeg

    Like etterpå får jeg en halvkilos sjøørret, som også fikk svømme videre. 
     

    2024-sesongen er dermed offisielt i gang! 

    • Like 1
  7. 6 minutter siden, erik skrev:

    Drar på hytta i kveld, og planlegger noen utfall på østsiden av fjorden de kommende dagene. Vi trenger desperat 20-ish kilo makrell, gjerne pir, til kommende Vestlandstur.

    Skitt fiske! 

    Jeg har fått en eneste makrell i Oslofjorden i år, og det var i Bunnefjorden. Holder med én for Havfiskern, da. ^_^
    Effektiv fisketid i Bunnefjorden er dog neppe mye mer enn 20 min. Matrosene er mer opptatt av bading enn fisking, dessverre. 

  8. Jeg kan melde om store mengder byttefisk på den svenske vestkysten også. I enkelte områder koker det i overflaten så man tror det regner. Om det er småsild, brisling eller tobis klarer jeg ikke bedømme. Fasiten her etter noen forsiktige fiskeforsøk, er for øvrig to makrell. Men i motsetning til dere, så var jeg på jakt etter SØ … ;)

  9. Jeg ble faktisk så inspirert av den videoen, at da jeg for et par dager siden hadde båten på land, monterte jeg en 3-i-1 giver jeg hadde liggende. Nå skal jeg utforske sidescan. IMG_0384.thumb.jpeg.8c9f34683af6018cf49068fb75cffc5e.jpeg

    Et spørsmål i den forbindelse; jeg har nå to Elite FS koblet sammen med NMEA og Ethernet (gul kabel). Etter at disse ble koblet, identifiserer de ikke giver automatisk. De fant ikke den gamle 50/200 chirp giveren og nå heller ikke den ubrukte 3-i-1 giveren. I og for seg ikke noe stort problem å legge dem inn manuelt, men jeg skjønner ikke hvorfor. 

  10. Fin film dette. Måtte dele den i episoder pga lengden ;)

    Selv om jeg hverken har eller kommer til å skaffe meg et slikt ekkolodd, er det likevel mye å lære om den generelle bruken. 
     

    Ang «overlegg» som dere er inne på mot slutten, så savner jeg en funksjon av typen «gjør til standard». Enkelte overlegg, feks spenning, vil man jo ha på alle bilder og da hadde det vært praktisk å kunne hente det opp bare en gang. 
     

    Fint med gjensyn av Steinsfjorden også. Jeg var der mye som ung og har nok dorget opp noen hundre gjedder. Men de siste 30 åra har det blitt få besøk. 

  11. 16 timer siden, erik skrev:

    Dette er offentlig forvaltning som kaster inn håndkleet. Som du sier er det en haug med arter man kan fiske på, men fordi forvaltningen ikke kan/ vil/ ønsker å sørge for at regler etterleves så går de for fullstendig forbud. 

    Komsekvensen er at alle de som har gitt beng i reglene får fritt leide nå når selvjustisen kollapser. 

    Jeg må også få si at jeg er høyst usikker på om Fiskeridirektoratet er den optimale etat for forvaltningen av det ganske betydelige utvalget arter i sjøen, som ikke har kommersiell interesse, eller om de heller burde hørt under Statsforvalteren. Selv om jeg ikke er superimponert over Statsforvalterens forvaltning av sjøørretfisket, har de i alle fall et sportsfiskerperspektiv i tilnærmingen. 

    Skille mellom saltvannsfisk og anadrome arter kan for øvrig gi den smått absurde situasjonen at alt fiske i store deler av Oslofjorden blir forbudt, unntatt fiske etter sjøørret. Skulle man da i fremtiden under fiske etter sjøørret få en horngjel eller en stripet pelamide, må den pent settes ut igjen for den har fiskerimyndighetene fredet. På Drammensfjorden blir det enda verre, for der kan man fortsette å fiske sik og abbor, men skulle du få en knurr, er det forbuden frukt ...  

  12. Som de fleste vel har fått med seg, har Fiskeridirektoratet kommet med nye anbefalinger for regulering (eller avvikling...) av fisket i Oslofjorden Se her: https://www.fiskeridir.no/Yrkesfiske/Nyheter/2024/kan-fa-store-konsekvenser-for-fiske

    Jeg har foreløpig bare skummet deler av rapporten, men så langt må jeg si fritidsfisket er behandlet litt med harelabb og at reguleringer i fisket er svært lite differensierte. Det faglige belegget for et ev. forbud mot makrellfiske i indre Oslofjord, synes å være basert på at man må ha "enkle regler".  

  13. 58 minutter siden, erik skrev:

    Vel vel.

    Jeg har alltid trodd at petri brødre og søstre er hakket mer oppegående enn den kompakte majoritet man ellers kan beskue i kommentarfeltet på sosiale medier. Denne tråden viser at jeg tok feil om det (også) her i livet.....

    Jeg er såpass naiv at jeg har tenkt at det mest tullete i denne tråden er ment ironisk …

    For øvrig er det jo flere interresante problemstillinger i denne tråden. 

  14. 31 minutter siden, Slosprøyt skrev:

    Flotte brygger, jeg ser det kan koste oppimot 300k for en bryggeplass rundt hovedstaden, ikke akkurat hva menige mann har råd til.

    Men de få rike har det godt... jeg betalte 28k for min, det var så vidt det gikk med blodsmak i kjeften. .

    Jeg har sett det til langt over 300K… Jeg tror dog det markedet har falt litt nå. Selv har jeg båten på bøye. Koster i utg.pkt. Ikke noe, men jeg bruker et firma til å ta opp og sette ut i vinterhalvåret, da det regelmessig er is det den ligger. Bøye er litt styr, da man må bruke lettbåt for adkomst (unntatt når man svømmer ;)), dessuten er det 45 min. unna. Så jeg står på venteliste på to båtforeninger i Oslo. De plassene er heller ikke så dyre, men krever litt tålmodighet. 

  15. Den 25.2.2021 at 12.54, erik skrev:

    Takk. Sikkert ikke tilfeldig at det er en av våre mest populære artikler via Google-søk. :D

    Jepp, jeg kan legge på. Trenger et bilde av rampa, en kartlink og en kort beskrivelse (feks "bør ha 4WD", eller "ubrukelig ved vind fra nord") der det er relevant.

    Lovlig sein oppfølging på denne;)

    Sjøsatte på Oksval brygge i går, og da kom jeg på at jeg hadde tilgode å ta et bilde. Jeg vet ikke om du fremdeles oppdaterer oversikten, men her er i alle fall noen fakta. 
     

    Rampa ligger altså i Oksval båtforening. Rampa er åpen og gratis. Grei adkomst og grei plass å manøvrere på dager uten for mange badegjester. Varme, fine sommerdager bør nok unngås, da kan det være mye folk og mange biler. 

    Rampa har god bredde, men er muligens litt slak. Jeg måtte dytte litt på båten i går for å få den til å skli av hengeren, men hadde kun vann til litt opp på gummien på dekkene. Båten er en 20 fots jeep, og jeg sjøsatte alene uten problemer. IMG_0315.thumb.jpeg.dd47a1c7fe819cc1c92b53de3cf7fdeb.jpeg
     

    Rampen er oppgradert i år, og det er fjernet et utspring som smalnet inn åpningen. På bildet over kan man se at det står igjen et beslag av det utspringet, men det er så langt ut at det ikke er i veien. 
     

    I enden av rampen er det nå bygget en liten trebrygge som er fin å fendre imot mens man parkerer bilen mv. IMG_0316.thumb.jpeg.467ba2ca364c19dc7dd6052a8ef0841b.jpegIMG_0317.thumb.jpeg.c43514ccb7137c17b7ee4e5e3b1d79c2.jpeg
     

    Båthavna utenfor demper nok mye bølger, men det er mulig at hard vind rett fra nord, kan gi utfordringer. 
     

    Gratis parkering i båthavna, men det skal ikke settes hengere der. Kommunal parkering litt oppi gata. 
     

    Som en bonus har man fra Oksval god utsikt til Norges eneste by. IMG_0314.thumb.jpeg.8229c3ccc2ae7289936309f560c350a3.jpeg

    • Like 1
  16. Kan legge til at Østensjøvannet vel er fredet for fiske i sommerhalvåret, mens isfiske er tillatt. I alle fall var det slik før. Jeg har ikke fisket der siden jeg var midt i tenårene, og det er leeenge siden. Den gang var vi ikke så veldig opptatt av slike regler … ^_^

    • Thanks 1
  17. Hei! Du kan forsøke å kontakte Imingfjell turisthytte, de har kanskje info. Jeg tviler på om isen har gått nå. Turisthytta starter ikke sesongen før St. Hans. 
     

    Jeg har såvidt fisket i Sønstevatn. Da leide vi båt og fisket med små wobblere. Turisthytta leier ut båter. 

  18. 2 timer siden, HotShot skrev:

    Jeg prøvde markdraget for første gang på den stanga jeg hadde, og forkastet ideen. Satte det fast og mistet det også. Går for en lettere stang

    Kjipt! Men det finnes som nevnt markdrag med ganske små skjeer, som kan fiskes med lettere utstyr. Så jeg ville ikke avskrevet det helt. Særlig om du skulle rote deg borti et røyevann, er det lite som slår markdrag. 

  19. En egen dorgemotor kan vel i prinsippet bety noe for sikkerheten også? For oss som stort sett holder oss i rom sjø der det «kryr» av andre båter, betyr dette lite. Dessuten bør jo moderne, godt vedlikeholdte påhengere, være rimelig driftssikre. Men skulle motoren likevel svikte, vil jo en ekstra motor kunne bringe deg i havn eller i det minste hindre deg i å drive på skjær til hjelpen kommer. 

    • Like 1
×
×
  • Opprett ny...

Important Information

By using this site, you agree to our Bruksvilkår.