Jump to content
Fiskersiden

TT

Members
 • Posts

  1614
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  170

Posts posted by TT

 1. 22 minutter siden, sjøsprøyt skrev:

  Båthengeren er litt i korteste laget - litt for liten.

  Jeg kan løfte tilhengerfestet med lillefingeren, så derfor litt ekstra vekt.

  skjønner! Du får ikke flyttet tårnet fremover? Og er det fast eller løs bensintank i båten? 

 2. 41 minutter siden, RedBloodCat skrev:

  funnet fiskesnellernorway.com, ser at de har noen veldig gunstige priser. Men er ganske skeptisk med tanke på at jeg finner ingen informasjon om dem og utenlandskvalluta, har noen efaring med det?

  Sjekk kontaktinformasjonen. Port Raina OR, Norge …. 
   

  Ikke det Norge jeg bor i, i alle fall. 

  • Like 1
 3. Den 8.9.2023 at 16.06, RedBloodCat skrev:

  Ganske dyrt (for meg å være) utstyr, så har lyst til å ta vare på det

  Å ta godt vare på ting er jo flott uansett! Både for lommebok og miljø ;)

  Det er jo en ganske solid stang som kan deles i fire og dermed bli enkel å frakte, så jeg ville tenkt den var ganske safe i stangtrekket. Men det burde være overkommelig å få tak i et passende plastrør som du kan kutte til. 
   

  Ellers finner du ymse rør og bager her: https://www.skittfiske.no/fiske/oppbevaring/stangtuber-stangposer

  Om du vil beskytte både stang og snelle, er kanskje en slik bag med plass til påmontert snelle like greit. 

 4. 1 time siden, vikandreas7 skrev:

  Høres likevel interessant ut at knallgul funket bra på ørret da, om det var tilfeldigheter eller ei. Her har nok fiskeutstyrprodusentene noe de kunne ha prøvd å markedsføre. Gul til torsdager og grønn på fredager eller noe sånn.

  Knallgul har en klar fordel, og det er at den er lett å se. Ved finfiske med mark i elv i dårlig lys, kan det faktisk være et poeng. 
   

  For øvrig er det vel rød-grønn eller blå-blå som er det sentrale fargevalget for mange den kommende uka … 

  PS @Ølgylt Bergen teller ikke med i den siste kommentaren min. Der er det vel rene regnbuen … 

  • Haha 1
 5. Det står nok fisk inne blant vannliljene, men det er som du sier, umulig å fiske med sluk. Mark og dupp kan funke, enten innimellom om du finner en åpning, eller rett utenfor der det blir åpent vann. Men fisken kan lett kjøre seg fast i vannliljene, så det er neppe stedet for 0,15 fortom … Ev. får du flytte på deg slik at du finner mer åpne plasser. På andre siden av vannet ser det jo ut som man kan stå på torva. I alle fall om man ikke er redd for å bli litt våt på beina … 

 6. Om fisken ser og bryr seg om sene er en evig diskusjon med mange svar. Min gamle fiskekompis brukte alltid knallgul Stren til markfiske etter ørret, og fikk mer fisk enn meg^_^

  Personlig tar jeg ikke sjansen på at farget sene ikke spiller noen rolle, og bruker derfor alltid klar sene, feks FC, ytterst mot agnet. Bruker man braid er det også andre grunner til at fortom er lurt. 
   

  For øvrig enig med @erik hva gjelder hvor spørsmål postes. 

 7. 53 minutter siden, ShoreSlowJigging skrev:

  Hörde att det fångats Pelamide enda inne i Oslo i år? Noen som kan verifisere?

  Det rapporteres daglig om pelamide-fangst på ymse FB-sider. Og mange får flere eksemplarer. Så har du ambisjoner om pelamide, får du neppe et bedre tidspunkt. Jeg har ikke fått rotet meg utpå ennå, men siden jeg fikk en i 2015 har ikke panikken vært stor nok … 

  • Thanks 1
 8. 16 timer siden, mariusse skrev:

  Og, hei. Første post her :)

  Primært: velkommen til forumet! Bilder av små og store fisk mv blir satt stor pris på. 
   

  Til spørsmålet: jeg vet fint lite om BFS. Rent intuitivt høres det rart ut at 8 gram skulle være for tungt for en snelle, men som sagt, dette kan jeg ikke. @abbor har vel slikt utstyr, om jeg ikke husker feil. 

 9. Om målet er full fryser er vel makrellharpe med mange kroker det mest effektive. Men det lukter for mye hardt arbeid for min del. 
   

  Fryseren min er for øvrig full av laks og sjøørret. Men det skyldes primært:

  1) liten fryser

  2) at jeg glemmer å ta ut fisk på morgenen og derfor velger andre løsninger i ettermiddagens desperasjon.
  3) At enkelte av arvingene er tilbøyelige til å uttrykke misnøye over eksklusiv, sjølfanget pappafisk

 10. 12 timer siden, RedBloodCat skrev:

  Mh, ok

  @Gabriel@vikandreas7@sjøsprøyt@TT

  Har dere noen anbefalinger?

  Jeg har ikke så mye å bidra med her. Tungt kystfiske fra land driver jeg ekstremt sjelden med, det går mest i sjøørret og makrell når vannet er salt. Jeg har sneller fra Shimano, Daiwa og Penn (pluss ymse annet…) og har ingen klar favoritt. Baitrunner-snelle har jeg aldri hatt. Jeg synes også det høres ut som 4000 er riktig størrelse for deg, men både mindre og større kan funke og det går jo an å avvente litt. 

 11. Et par bomturer og to stang-ut med mistet fisk siden forrige rapport, men i dag ble det fisk. 
   

  Lørdag formiddag ved Akerselva betyr mye folk og mange fiskere, men jeg stiller i vadere og lurer meg ut mellom busker og kratt der ikke så mange andre forsøker. Mellom to små trær på brekket i øvre sone, sugde det seg fast en fin fisk. Det ble en stri tørn med å holde fisken unna brekket. Heldigvis kom det en fyr og hjalp meg med håving. 4 kg/79 cm. IMG_9276.thumb.jpeg.0a6e851df46e0d42bb26dff514423aa7.jpeg

  • Like 2
 12. Jeg har flere SG stenger, og er godt fornøyd med dem. Jeg kjenner ikke den du linket til, men synes 8 fot virket litt i korteste laget. 
   

  Kurante pilkestenger trenger ikke koste mange hundrelappene, så jeg ville vurdert to stenger i stedet for pilketopp. 

 13. Ny tur på «Løkka» etter tre dagers fravær pga kanotur. Elva har gått jamt på 25 kubikk  siden forrige rapport. I dag var tilnærmingen: uansett hvor sterk strømmen er er det mulig å finne en strømkant. Planen funka. Laksen tok i strømkanten rundt 13 fot fra der jeg hadde vadet ut for å gå klar av buskaset. Jeg hadde sikkert ikke mer enn to meter snøre utenfor stangringene da den tok. 1,6 kg og 59 cm. IMG_9252.thumb.jpeg.64b69f8eb08014d0ded567c40453bb35.jpeg
   

  Mista en laks til samme sted. Fikk en sjøørret på 0,9 kg og 47 cm som trøst et stykke lenger ned i elva. 738FA500-F562-40DF-A52A-70481C516F5F.thumb.jpeg.39820db8b78a84a3428238bc3bed0e66.jpeg

  I morgen skal jeg på jobb igjen etter en lang ferie. Det blir hardt … 

  • Like 3
 14. 56 minutter siden, NullNapp skrev:

  Gammel tråd, men er det noen som vet om det er sti fra revsjøen til volsjøen? Jeg gikk utafor sti da jeg gikk strekningen (korteste vei i luftlinje bortsett fra noe myr jeg navigerte meg igjennom) men det var et ****** med masse stein og mye oppover.

  Jeg har vært mye i Femundsmarka tidligere, men mest på Hedmarks-siden, så jeg har ikke svar på spørsmålet ditt. Men jeg har også erfart at kompasskurs i Femundsmarka kan være krevende! 

  Det stikker å anbefale andre forum enn FS, men til et såpass spesifikt spørsmål ville jeg forsøkt Fjellforum. 

 15. Det har vært lite å rapportere fra Akerselva de siste sesongene. Lite vann har gjort fisket kjedelig og treigt og skikkelig oppgang av fisk har stort sett skjedd etter sesongslutt. 
   

  I dag var det definitivt ikke lite vann! Vannverket meldte om 15 kubikk, noe som senere ble økt til 20. 

  På 20 kubikk er ikke Akerselva lenger en elv for finfiske med to splitthagl og en liten markkrok. 60 gram søkke, 3/0 krok og skikkelig duggmark var dagens medisin. Laksen lot seg ikke lure, men jeg fikk en fin sjøørret. Nesten 1,4 kg og 51 cm. 

  A8D86847-5CD4-44E7-BA44-1E2BC5D6C96A.thumb.jpeg.fe13cca845781544d8855e762a194f95.jpeg

  I morgen vil vannverket slippe 25 kubikk fra Oset. Da er nok ikke fisking det enkleste ….

  • Like 1
 16. 12 timer siden, fiskebaronen skrev:

  Interessant. Har du link til testen? Høyres riktig ut at str 1000 er meiningslaust å bruke. Det kan kanskje tenkast at skilnaden på 2500 og 4000 vert større om ein bruker tjukkere snøre. 

  Jeg er ikke enig i at snelle i str. 1000 er meningsløst. Det er ikke alltid at kastelengde er det saliggjørende. På enkelte lette, korte stenger synes jeg en 2500 snelle blir for klumpete, og der bruker jeg 1000. Jeg fisker en del med stenger på 6-7 fot fra båt og da trenger man ofte ikke kaste så langt. 

×
×
 • Create New...

Important Information

By using this site, you agree to our Terms of Use.