Jump to content
Fiskersiden

TT

Members
 • Posts

  1717
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  179

Posts posted by TT

 1. 2 timer siden, Vango skrev:

  Takker skal testes ut i sommer med ny motor på båten og endelig et ekolodd som ser ut til å fungere. Skal se om jeg finne frem på kartet, renna vet jeg om og Suslingene, men Rasmus har jeg ikke hørt om. Folk sier det er lov å fiske torsk sør for Rauer og svenner, men vet ikke om det stemmer

  Så vidt jeg kan forstå avgrenses forbudet mot torskefiske av grunnlinja, så du må utenfor den. Ut ifra kartet på Fiskeridirektoratet kan det se ut til at den går fra den ytterste holmen ved Rauer og litt utenfor Svenner. Se her: https://www.fiskeridir.no/Fritidsfiske/Artar/Vern-av-kysttorsk-i-soer

 2. Jeg tenkte også laks da jeg så det bildet, men analysen stoppet litt opp nettopp ved kjevebenet som @piscator også peker på. Snutepartiet synes jeg imidlertid peker i retning av laks. 

  Oppdrettslaks har vel litt mer "ørretpreg" enn villaks, og det er således enkelte trekk ved denne fisken som trekker i retning av oppdrett. Feks form og prikker. Oppdrettslaksen har gjerne forkortet gjellelokk, men det er ikke mulig å se på denne. Frynsete finner er jo et klart trekk ved oppdrettslaksen, men når sporden på denne er så feilfri som det ser ut til, synes jeg ikke ryggfinnen i seg selv kan brukes som noen "fasit". 

  Vekt, lengde og hvor den er fanget kan jo også gi noen hint. Ev. avvik fra "normalen" i vassdraget den ev. er fanget i, kan jo også gi informasjon. Fisken i samme vassdrag har jo gjerne noen fellestrekk. 

 3. 58 minutter siden, Vango skrev:

  Jepp, og kommer ikke til å fiske aktivt etter den. Mere om den kunne komme som bifangst, men når det er så dårlig fiske rundt i området, blir det stort sett overflate fiske vi bedriver

  Jeg kjenner meg igjen i det. Vi disponerer hytte på den svenske vestkysten og det meste annet enn sjøørret og makrell er ganske dødfødt. Men @eriks gryende skate-interesse fikk meg til å lure på om ikke de burde kunne finnes også der. 

 4. 1 time siden, Vango skrev:

  Vet du om dette finnes i området Ula-Svenner-Rauer? Fått mye fisk (all type) i området når gutta var små, men nå får vi kun makrell, fjesing, berggylte og sjø-ørret, og noen slengere av små sei. Bruker båtfiske også uten at det hjelper

  Jeg er nok ingen ekspert på dette, men vil tippe pigghå kan påtreffes de fleste steder langs kysten. Men pigghåbestanden har gått kraftig tilbake og pigghå er av den grunn satt på norsk rødliste over truede arter med statusen "sårbar" og kommersielt direkte fiske etter pigghå er forbudt. https://artsdatabanken.no/lister/rodlisteforarter/2021/12133

 5. 1 time siden, erik skrev:

  Takk!

  Det går rykter om både pigghå og kloskate i området, arter vi mangler begge to. Så det blir nok flere turer til området i løpet av året, selv om det er over to timers kjøring med bil hver vei. Jeg er uansett så dritt lei indre deler av fjorden at jeg heller sitter timesvis i bil enn å fiske i indre deler nå. 
   

   

  I gamle dager var det jo mye pigghå i ytre Oslofjord. Sandebukta hadde jo sågar sin egen pigghåfestival. Jeg har fått pigghå i områdene utenfor Stavern, Bamble, Langesund. 

 6. Jeg måtte gi deg en «like» for Sultans of swing. Den er på topp-ti lista mi over historiens beste låter. Dog et stykke unna sjømannsviser, spør du meg. 
   

  • Haha 1
 7. Fin rapport! 
   

  Det er skikkelig kult at dere får skater i Oslofjorden. Skulle likt å vite om de også kan tas i indre fjord. 
   

  Det med filter til båtmotor kan være en skikkelig jungel. Jeg bytta filter i det faste bensinfilteret (vannutskilleren) i går, og da nytter det jo ikke å søke på motortype. Så da ble det å søke ut ifra nummeret på det filteret som satt i. Og da møter man en hel verden av erstatninger og krysshenvisninger og serienummer lange som KID-nummer, så til slutt må man bare lukke det ene øye og trykke «bestill». Tror dog jeg traff sånn nogenlunde, for det hadde samme diameter, samme pakning og lot seg skru på. Skal bytte oljefilter også, men Suzuki har vært så elskverdige og plassert det under sidedekselet, så jeg må psyke meg litt opp først … 

 8. 12 minutter siden, ChiliBonden skrev:

  Jeg har en cyclocross, men tror ikke jeg hadde fått med meg fiskeskrinet på den. Kanskje jeg rett og slett må få laget meg en sykkelkjerre ? Jeg har faktisk en gammel liggende som bare trenger litt kjærlighet. Det kunne vært perfekt for turer i nærområdet med overnatting og kystmeiting også!

  Jeg måtte Google cyclocross … Alt har så hippe navn nå for tiden. 

  Trikset med sykkel er å bruke sekk og å pakke lett. For kystmeite er sykkel derfor neppe optimalt, men når man bare skal denge litt sluk holder det jo med en håndfull sluker, litt fortom og noen svirvler. Man må rett og slett ta sjansen på å legge igjen det store arsenalet hjemme. 

 9. 1 time siden, Ølgylt skrev:

  Nydelig fisk.

  Kortversjonen av rapporten ble bra den. Jeg trykker alltid ctr a og ctr c før jeg trykker post. Men problemet hadde sikkert vært enkelt å fikse hvis ikke forumet var dødt fra eiersiden.

  Det er ikke så lett å få meldt inn fisk i havfiskern, men jeg har klart en fisk hittil, men jeg tror fisken din fikk flere poeng 

  Jeg har opplevd at innlegg ikke blir postet, men da finnes som kladd. At de blir helt borte var en ny opplevelse. 
   

  Persen min i Havfiskern er to fisk, så jeg har en del å gå på … Det er noen arter det bør være relativt lett å «plukke» her i indre Oslofjord, hvor jeg tross alt ferdes en del med båt. Feks skrubbe, makrell, hvitting og lyr. Kanskje jeg blir inspirert utover sommeren … 

 10. Hmm, i ren «nei, forumet er ikke dødt-ånd» skrev jeg en lengre rapport søndag kveld. Men av en eller annen grunn ble den verken lagret som innlegg eller kladd. Så da ble jeg litt sur og måtte ha to dagers karantene før nytt forsøk med en kortversjon; 

  Vel, vel, søndagen var en fantastisk fin dag selv til Østlandet å være, men det lå ikke an til annen uteaktivitet enn litt lek med ball med kidza (håndball, selvsagt. Jeg jobber hardt for å holde dem unna fotball). Men så var plutselig bilen og barnevakta tilbake litt over 16 og det slo meg at sola har lagt på adskillige timer oppetid siden nyttår, så jeg lasta sykkelen på bilen og kasta meg rundt. 
   

  Det var fint ved sjøen, men når sola krøp nedover merket man at det fortsatt var vinter og ganske kaldt. 
  IMG_9809.thumb.jpeg.16e16ab93243a3659b35c183832a951e.jpeg

  Stille ble det også, så ev. aktiv fisk ville vært synlig på langt hold. Første plass ga intet tegn til liv, bortsett fra en sel som etterhvert stakk snuta opp av vannet. Sel er ingen höydare for fisket, så jeg tok pedalene fatt for å teste en annen vik før mørket tok over. 
  I utkanten av den vika smalt det jaggu på en fisk på første kastet. Det slo meg raskt at jeg ikke akkurat var rigga for CR denne kvelden. Jeg hadde ikke håv, ikke noe å legge fisken på og ikke vekt. Derimot hadde jeg husket målebånd, for denne fisken skulle inn på Havfiskern koste hva det koste ville. Det kosta fisken livet, men ellers gikk det ganske udramatisk for seg. Stranding av fisk er ganske standard prosedyre når jeg fisker alene med bombarda med over 3 meter fortom. 
  Fisken var en gyllen halvmeter, som Ari ville sagt. Og med det ligger jeg milevis forran fjorårets prestasjon i Havfiskern. I fjor endte jeg nemlig med en mikro-makrell, og makrell er jeg rundt 98 pst sikker på at jeg skal klare i år også.

  IMG_9813.thumb.jpeg.6a91d836641055969994c0d200bfcbbe.jpeg

  Fisken veide for øvrig 1150 gram på kjøkkenvekta hjemme. 

   

  • Like 2
 11. 1 time siden, HenrikNaerland skrev:

  Hei! 

   

  Hadde min første tur ut med fluestangen denne helgen. Driver å trener på kast i første omgang. 

   

  Hva er deres topp 5 tips om fluefiske som dere lærte når dere var nye ?

   

  Tja:

  1. Du trenger ikke kaste langt for å få fisk

  2. Fisk der det er overflateaktivitet. 
  3. Det er enklere å fiske på vakende fisk i elv enn i stille vann. 
  4. Er det en hindring bak deg, feks en busk, beregn et tilsvarende punkt foran deg, som du ikke skal krysse med kastingen. 
  5. Sjekk flua og fortommen jevnlig. Kroken kan være slått av eller flua går i oppløsning. Nybegynner-kasting sliter typisk litt på utstyret. 

 12. 3 minutter siden, piscator skrev:

  jo da, både utstyr og klær blir bedre, men selv blir man mer pinglete. Og det siste veier ofte tyngst...!

  Heldigvis er godvær ofte godt fiskevær i mange sammenhenger. Til vårfisket etter sjøørret tar jeg gjerne sol som varmer opp vannet i grunne bukter. Og sol kan sette i gang klekkinger mv skog og fjell. Det er egentlig bare til harvefiske på høsten jeg dropper å dra ut om været er for fint. Det trenger ikke å bøtte ned med regn, men det bør være litt vind. Min beste harvetur i Nordmarka var dog på en kveld med skikkelig drittvær, med kraftig vind og tungt regn fra alle kanter. I tillegg må det gjerne regne en del for at vannføringen i den lokale laksebekken her i byen skal stige til et interessant nivå.  

 13. Kart er alltid stas, men dette tror jeg har for lav oppløsning til å være til særlig nytte. Da er det mer nytte i å bruke kart til å se etter solvendte bukter og viker, der vannet varmes opp på fine dager. Ferdes man med båt, har man jo gjerne ekkolodd som viser temperatur, og det kan være verdt å følge med på forandringer. 
   

  Jeg har lært at ørreten har dårligere saltutskilling når vannet er kaldt, særlig mindre fisk. Om det er riktig, tør jeg ikke si 

 14. Det er lite knyting av takler (endegrej?) her i huset, men i kveld fikk jeg ånden over meg og rigga opp noen bombarda-dupper. Tjukk mono (i dag ble det 0,45), en gummikule og en svirvel i hver ende, og så er det bare å knyte på fortom i felt. 
  IMG_9787.thumb.jpeg.530b9a52ff222e5036c721b52cb6b4dc.jpeg

  • Like 1
 15. Veldig fin rapport og fine bilder, @ChiliBonden
   

  Du har formildet såpass mye innsats her inne, så du fortjente litt medgang. Men du kan godt holde lange-persen på 5,5 kg en stund fremover, for persen min på lange er 5,7. 

  Dette med driting i båt er faktisk en kjent problemstilling. Når man står opp før fanden har fått på seg tøflene, er det ikke alltid magen henger med på temposkiftet, og da kan behovet melde seg offshore. Heldigvis for egen del, fisker jeg stort sett temmelig kystnært, for jeg har noen halvpaniske strandhogg på samvittigheten … 

  • Like 1
 16. Den 8.3.2024 at 10.40, Ølgylt skrev:

  Et øyeblikk trodde jeg det var skapet ditt hjemme.

  Det er mange år siden jeg har hatt noen særlig innflytelse på «hvor skapet skal stå», så dette er skapet til øl-sjappa inne på Storosenteret i Oslo. Vel verdt et besøk om man er i nærheten og er metabolsk handikapet … 

  • Haha 1
×
×
 • Create New...

Important Information

By using this site, you agree to our Terms of Use.