Jump to content
Fiskersiden

TT

Members
 • Content Count

  1161
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  103

Everything posted by TT

 1. Hvitt i går også: Ny skitur ... ( må jo passe på helsa...). Møtte faktisk «snøstorm» på Ullevålseter, så tørrfluestanga får hvile litt til ...
 2. Vi har nok alle noen ryggetriks å lære av deg. Selv er hengeren min så lett, at jeg heller flytter den for hånd enn å gå på «avansert» rygging. Det funker dårlig på en 50-tonner ....
 3. Jasså, skal de ha vilje også nå .... Jeg må innrømme at kona heller ikke vil kjøre med henger. Selv om det for vår del innebærer en liten sak på 300 kg, som man nærmest ikke merker.
 4. https://www.vegvesen.no/forerkort/ta-forerkort/ovelseskjoring/personbil-med-tilhenger Selv om jeg selvsagt stoler på Cannon, måtte jeg sjekke. Og han har rett.
 5. Ikke sett. Men noterer meg https://www.vg.no/rampelys/tv/i/QmzVp4/seaspiracy-fremstaar-mer-som-propaganda Kildekritikk er dessverre et utdøende fag, og nærmest ikke-eksisterende i sosiale medier. Jo større skråsikkerhet og jo mer bruk av Caps-look, jo større grunn til skepsis.
 6. Tja, gikk på ski senest i dag og det er lite som minner om stangfiske i Nordmarka ...
 7. Fin film og fine fisker! Jeg var faktisk ute på samme tid denne søndagen, og det kan se ut til at jeg avsluttet i samme område som dere, om enn muligens litt lenger nord. Er det slik å forstå at dere dorget dette partiet? Og brukte du wobblere som dykker litt ned?
 8. Jeg fikk sneket meg til noen kast i går jeg også. Jeg kjøpte noen sykkel-greier på FINN, og da jeg oppdaget at selgeren bodde på en øy, rasket jeg med meg ei stang. Fisket meg en drøy time gjennom Ormsund ved Ormøya, men kjente intet. Dog var jeg i le for den verste vinden. Hadde litt trua, faktisk, for stedet luktet (små-) ørret i vårstemning, men den gang ei.
 9. Tja, det kommer litt an på hva du mener med "små" elver og ikke minst hva du forventer av fangst. Men om du bare skal ut på "leke" litt med lett utstyr, og det er greit om fisken er liten, er det jo flere muligheter ganske bynært. Lysakerelva er jo en passe stor elv med masse småørret, og der du faktisk kan få villmarksfølelse enkelte plasser. Lomma i Lommedalen er også en mulighet. Og Skarselva i Maridalen. Om du kan sykle/gå er det flere muligheter innover i marka. Feks Bjørnsjøelva oppstrøms Skjersjøen. Her har jeg faktisk fått ørret på 700 gram, men du må være forberedt på å klatre og kryp
 10. Det er jo ganske typisk og skjer hver vår, at så fort den første hestehoven dukker opp mellom hus og hjem, så er det noen som vil ut med kastestanga. Men vinteren er seig og snøen ligger dyp mange steder. Senest mandag var jeg på skitur i Nordmarka sør, og man skal ikke langt inn før det er ganske så vinterlig. Her fra Skjennungen: For øvrig et vann jeg har fått ørret i, men ikke et sted jeg ville lagt en «dedikert» fisketur til ....
 11. Du kan jo høre med Torshov Sportsfiske også. Butikken er koronastengt for tiden, men man kan få utlevert varer i døra.
 12. En rask titt på appen avslører at dere har bedrevet snipe-fiske i påsken
 13. Den sandålen er jo ganske rund, så den spinner ikke nevneverdig. Men jeg har noen andre jeg tror kan spinne mer, feks «Seeker» fra Savage gear. Jeg er imidlertid flinkere til å kjøpe nye agn, enn jeg er til å teste dem ... Den ålen var dog veldig leken og enkel å gi liv med stangtuppen. Den skal brukes mer! Favoritten til sjøørret, i alle fall på grunt vann, er Goby i 10 gram fra Westin. Den kan fiskes super-grunt og sakte. Den kan være vanskelig å få tak i. Sist gang jeg fant den var på Nordisk.
 14. Det er godt observert! Jeg har ikke brukt det før, men må jo henge med i tiden. Så I dag fikk en sandål på 11 gram forsøke seg.
 15. Måtte ut med «laget» en tur i dag også. Men i dag fikk vi bare slike. Selv om jeg plukka fram den sjukeste stanga mi
 16. Du fikk altså en 10 kgs gjedde på myskja? Det er ganske sjukt .... Hvor tynt snøre brukte du?
 17. Da er sesongen offisielt i gang, og årets første kast sikret en suveren ledelse i Colibri-cup . I stedet for bilde av fisk på plastpose, får bilde av en av medfiskeren duge. Ganske typisk; jeg fikk fisk på første kastet, mens barnas etterfølgende 300 kast var resultatløse. Så burde kanskje de få kaste først? Jo’a, men jeg er gjerne den ivrigste etter å komme i gang ...
 18. Livet er fullt av tids-tyver! Men vedhogst er om ikke annet, skikkelig arbeid. Jeg var ved båten min på søndag, og hadde ambisjoner om å få den klar og satt på henger, men hele tiden gikk med på å bytte ut en revnet trampolineduk ... (som i og for seg er en investering for fremtiden, da en trampoline kan holde barn i aktivitet i timesvis. Men båten ligger fremdeles opp ned under snø og plastikk ....)
 19. Fin rapport! Jeg må si jeg kjenner draget fra sjøen nå! I påsken skal båten på vannet uansett.
 20. Litt av poenget med en Andersdupp er jo at marken og søkket skal ligge beskyttet inne i duppen ved kast. Dette forutsetter glidende søkke. Jeg har imidlertid ofte brukt et lite spitthagl 20-30 cm over marken, når barna har fisket med slik redskap. Da blir redskapen fremdeles ganske enkel å kaste, men man unngår søkket helt nede ved marken. Men om det har noe å si for fisken, vet jeg jo ikke ... Jeg (barna) bruker for øvrig en lettere kopi av Andersduppen, på 10-12 gram, ikke den klassiske bomben på 35 gram. Skulle jeg fisket med pæresøkke, ville jeg hatt marken i enden, søkket løpende fr
 21. Dette har jeg opplevd, dvs tatt torsk nærmest på "tørrflue". Skikkelig artig når man ser fisken ta. For oss i EPI-senteret (Oslo og omegn) er det imidlertid viktig å huske på at torsken er fredet nå, så det er ikke lov å fiske aktivt etter den. I store deler av indre Oslo-fjord, er det faktisk ikke tillatt å fiske aktivt etter noe annet enn sjøørret (og laks) fram til 1. mai.
 22. Kult med fangst! Og med såpass mange blir det jo litt mat ut av det også. Jeg regner med at dere rigga om til agnfiske når dere fikk disse?
 23. Det var sparket jeg trengte. Påmeldt nå!
×
×
 • Create New...

Important Information

By using this site, you agree to our Terms of Use.