Jump to content
Fiskersiden

TT

Members
 • Posts

  1320
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  130

Everything posted by TT

 1. TT

  Catch 22

  Rapporter er helt topp! Fortsett med det! For egen del kan jeg melde at jeg har fisket og fått fisk, men stort mer er det ikke å skrive hjem om.
 2. Det selges av og til fremdeles eldre Elite-versjoner. Det kan jo være noe å vurdere, feks https://www.finn.no/bap/forsale/ad.html?finnkode=240591016 Eller brukt på Finn, selvsagt.
 3. Jeg må medgi at det høres ut som du fikk noe hardere medfart enn meg. For min del gikk det først og fremst utover stoltheten ...
 4. Siden det er så pass stille på forumet, benytter jeg anledningen til å gjengi mitt "beste" pulk-minne. I gamledager, før familielivet la sin klamme hånd på fritiden min, tilbrakte jeg flere år en uke vinterstid i Femundsmarka på jakt etter røye. Vi besøkte da gjerne flere vann, og skulle vi et stykke av gårde, tok vi skiene fatt. Siden jeg stort sett har rollen som sherpa og i tillegg disponerte en pulk, så dro jeg på denne, mens kameraten min slapp unna med en mindre sekk. Til gjengjeld gikk han ofte foran og brøytet vei. På en av disse turene, der vi hadde besøkt et mindre vann og var på vei tilbake til leiren, var rollene nettopp slikt fordelt. Kammeraten foran og jeg bak med pulk. Føret var lett og det gikk greit unna. Rett som det var satte kompisen ned en bakke i ungdommelig fryd. Elegant svingte han skiene på hver sin side av en gammel furu-stubbe midt i bakken. Inspirert av det gode føret, satte jeg etter med samme iver. I det mitt skipar befinner seg på hver sin side av av furustubben, slo tanken ned i meg; har ikke du pulk på slep? Hundredeler senere markerte stubben revir og rikket seg ikke en millimeter da pulken kom seilende. Resten lar jeg være opptil fantasien, men jeg kan avsløre at kameraten min fikk seg en god latter i skadefrydens navn ...
 5. Kul pulk! Biltema er gull verdt! Jeg tipper det ikke er tilfeldig at dere falt ned på skimerket "Fischer"? Selv bruker jeg en avdanka barnepulk jeg har fjernet sete mv i, til slike formål. Den har fullt drag, og er nok bedre å dra med seg på ski, men mindre fleksibel til praktisk isfiske med mye ut og inn og stadige forflytninger.
 6. TT

  Catch 22

  Nå kjenner ikke jeg alderen din, men ut ifra bildene ser den ut til å være "noe" over 25 år. Så i 2063 bør du ha "mormyska-skjelven" som det heter i isfiske-kretser, godt inne, og det kan jo passe på obskure mikroarter ....
 7. TT

  Catch 22

  «Når nettene blir lange ….» Kult med rapport. Jeg noterer meg at du ikle tar utg.pkt. I «The hitchhiker’s guide to the Galaxy»? Der er som kjent svaret 42. 42 er vel for øvrig totalt antall arter jeg har registrert på Artsfiske.com etter at du knuste meg uten reell konkurranse på førstemann til 50 fjor. Jeg skal ikke ta opp kampen om 22 i år …. Målet mitt der er 3. Godt nytt år!
 8. Kult bor, ja, men jeg er enig i at prisen var stiv. Det kunne vært interessant å få testa det mot bor montert med en 18 V drill. En drill har jo et noe bredere bruksområde for øvrig. Men det er mulig det ikke finnes så store bor til driller?
 9. Hansken er plukket opp! Og dermed er jeg også påmeldt. Det overordnede målet er å få fisk inn på lista ...
 10. Ja, topp med en «Indre Oslofjord- klasse» for oss brakkvannsfiskere. Jeg skal melde meg på. Trenger litt inspirasjon nå som det ikke blir Colibri-cup.
 11. TT

  Årungen, Ås

  Solid bor han har, broren din …
 12. Mitt første møte med steinbit var på hurtigrutekaia i Ålesund. Pr på rødspette er også tatt der. Dette er dog over 30 år siden. Vi var der på skolekorps-stevne, og i den forbindelse ble det arrangert fiskekonkurranse på kaia. Jeg og broren min var de eneste som fisket med agn, og man kan trygt si vi gjorde rent bord. Fisking har for øvrig trumfa korps med stor margin i årene som kom …
 13. åkey! Da foreslår jeg denne: Den tøffeste rølpelåten jeg har hørt, og med et klart julebordspreg!
 14. Du går for Mariah Carey?
 15. Muligens ikke en sjømannsvise, men utvilsomt tidenes beste julelåt!
 16. Fin rapport! Nå er vi vel der i store deler av landet, at man ikke kan skylde på isforholdene om kan ikke kommer seg på isfiske. Så da får jeg skylde på noe annet ... Om målet ditt er sik, tror jeg jeg ville droppa røyeblinken, selv om det ser ut til at du brukte lang fortom. Røyeblink er først og fremt effektivt etter røye, og jeg synes det funker dårlig det det meste annet.
 17. Hei! Nå har du gitt klart uttrykk for at du ikke vil gjøre dette selv, og det skal jo respekteres, men når det er sagt, så tror jeg ikke det å kappe et bakstykke er særlig vanskelig. En baufil burde gjøre jobben. Så er det selvsagt et spm om hvor pent resultatet skal bli … Skal du gjenbruke endebuttene, eller ha nye? Det er vel enklest å få noen til å gjøre det om de ikke må skaffe noe. Jeg vil tro det er ganske mange håndverkere og «små-fiksere» som ville klart dette fint. Har du testa å legge det ut på mitt anbud eller noe slikt?
 18. Nytt er det vel neppe, men nærmest ubrukt kan det selvsagt være Snella er jo tidløs. Jeg bruker selv en 7000 fra 1990. Disse har definitivt en salgsverdi. Men det er andre som kan Ambassadeur mye bedre enn meg. Gaula 10 fot har jeg også hatt. Det må være verdens tyngste stang! Det er vel neppe noen vettuge fiskere som vil bruke den til slukfiske, muligens noen til mark. Men jeg vet at noen fremdeles sverger til den stanga for båtfiske, «harling», og treffer du rette personen, kan vedkommende sikkert ha en viss betalingsvillighet.
 19. TT

  Test 123

  Back in business, Bonavar?
 20. Fine bilder! Men si meg, punkterte du? Forresten godt å høre at @Lady Knurr lever!
 21. Hvem? Tråden startet vel i november, og det er en dårlig laksemåned. (Med et lite forbehold for Årungen, jf annen tråd )
 22. Det er ikke fritt fram å dumpe ballastvann. Det er både norske og internasjonale regler for dette. I utg.pkt. skal ballastvann dumpes minst 200 nm fra land. Men jeg kjenner ikke dette i detalj, og heller ikke hvilke regler som gjelder for skip innenfor samme "region".
 23. Når snella er klassifisert som 6/9 betyr det at produsenten mener den er egnet for stenger i klassen 6 til 9. I motsetning til for stengene som jo er beregnet på en spesifikk linevekt, er ikke klassifisering av sneller noen eksakt vitenskap. Det er et spørsmål om hva snella rommer. Hvor høy lineklasse man kan ha på en snelle, beror på hva slags fluesnøre, ev. skyteline og ikke minst type og lengde på backingen. Til laksefiske vil man typisk ha en god del backing, og bruker man "tradisjonell" backing, og ikke nyere mono-versjoner, tar det en del plass. Men den snella bør passe fint for et oppsett i klasse 7.
×
×
 • Create New...

Important Information

By using this site, you agree to our Terms of Use.