Jump to content
Fiskersiden

TT

Members
 • Content Count

  1190
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  109

TT last won the day on May 14

TT had the most liked content!

Community Reputation

481 Excellent

1 Follower

About TT

 • Rank
  Aktivt medlem

Profile Information

 • Kjønn
  Mann
 • Bosted
  Oslo

Recent Profile Visitors

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

 1. Jeg er nesten nødt til å trekke tilbake påstanden over ....
 2. Jeg har den Lawson stanga i 8' fot 3-15. Helt kurant stang det. Fenwick-stanga kjenner jeg ikke til. Men det er jo litt prisforskjell på de to stengene du viser til. Du har jo andre Lawson-modeller som er nærmere Fenwick-stanga i pris.
 3. TT

  Sesongen i gang!

  Det ble en ny runde med wobbler-vask på Steinbruvann i går. Vi var også innom Romstjern, som ligger litt lengre inn. Begge vannene skal i følge OFA-kartboka, ha en stamme av stor, fiskespisende ørret. Dem så vi intet til, men det føles bra å ha forsøkt. Jeg tviler på at det blir mange nye turer hit, men det er jo ganske lavterskel, så en tur i ny og ne utelukkes ikke.
 4. TT

  Havfiske Tønsberg

  Har du forresten noen favorittfarge på gummimark til lyr og sei? Jeg har noe liggende, blant annet gult og grønt, men fiskesjappa rett borti gata her har omsider åpnet etter uker med koronastengt, og det er gørr kjedelig på hjemmekontoret, så veien ut er ikke lang ....
 5. Det er en ganske inngående diskusjon om kroker til laksesluker her Det er vel for øvrig ikke slik at du må ha 13 mm, men jeg tipper 13 mm krokåpning er maks i elva der du fisker. Du kan bruke mindre kroker.
 6. TT

  Havfiske Tønsberg

  Takk for svar! Jeg har ikke så store forhåpninger, det hadde bare vært artig å prøve. Da blir det en stang med pilk/opphenger og en stang med agn. Så satser jeg på at værmeldingen holder. Og skulle været ryke, har jeg jo alltids sjøørretfiske innaskjærs. Det er jo ingen dårlig trøst.
 7. Med fullvaksinerte svigerforeldre, blir det en tur til Tønsberg den kommende langhelgen. Jeg tar selvfølgelig med båten. Båten setter jeg ut på Vallø. Med båten kan jeg selvsagt sikte med inn på sjøørret (med HA som bonus ...), men jeg funderer på om jeg skal gjøre et forsøk på dypere vann. Jeg ser av kartet at om man drar rett øst ut fra Vallø, når man kjapt 100 meter, og det synker videre ned mot både 200 og 300 meter. Når det i tillegg er meldt lite vind, er det fristende å gjøre et forsøk. Det er ellers lenge siden jeg har bedrevet mer "klassisk havfiske". Jeg har en del makrel
 8. En stund siden jeg har forsøkt meg, men i går kveld sneik jeg meg ut noen timer. Det var jo litt ruskevær i går, men ganske raskt etter at jeg kom til sjøen, sluttet regnet og det ble blikk stille. Det er neppe noen fordel for fisket. Hadde på en fisk nesten med en gang, og fikk trua, men det ble med det.
 9. Dette er jo skikkelig gode nyheter for oss som satser hardt på loddtrekningen! Jakten på småørret og -abbor er i gang!
 10. TT

  Østmarka!

  Jeg har vært der et par harveturer på høsten for den del år siden. Jeg kan ikke huske at vi fikk noe. Vannet er så vidt jeg har forstått, et rent ørretvann som kan inneholde fin fisk. Men det går vel for å være litt vanskelig. De turene jeg var der i kveldsmørket, var det rimelig stille, og det er ikke optimalt ved harving. Prøv mark og dupp på dager det er litt ruskevær.
 11. På litt tynt grunnlag; lomre?
 12. Isen i Nordmarka er seig. Det er åpnet i lavereliggende strøk, men islagt lengre inn. Bjørnsjøen er islagt, jf. webkameraet til skiforeningen. Skjørsjøen passerte jeg tirsdag, da var halve vannet islagt. Men i Østmarka er det meste åpnet, tror jeg. Innover fra Losby er det fine kanovann. Dog er det lite ørret i de første vannene. Eller så har du jo Børtervann. Nedover i Østfold er nok alt isfritt, men her er jeg ikke særlig godt kjent.
 13. Jeg innbiller meg at båter med V-skrog takler bølger bedre enn rene prammer. Men Erik har jo forøkt begge, og kan sikkert gjøre et kjapt "komparativstudie" .
 14. Hei, og velkommen til forumet! Husk at alle råd du får her inne må følges opp med bilder av fisk Jeg synes pakken ser riktig så bra ut, og er noe jeg ikke ville nølt med å ta med ut i marka selv. Det kan hende 150 meter 0,12 ikke fyller snella helt opp. Det kan kompenseres med tape, hyssing, tjukt snøre eller egentlig hva som helst som fyller spolen litt i bunn. I tillegg trenger du noe monofilamentsnøre til fortom, feks i dimensjonen 0,23. Man pleier å bruke om lag en halvmeter med mono-snøre mellom fireline og sluk. Det finnes en enorm verden av sluker og masse meninge
 15. Erik svarte bra over her, og jeg er enig. Men jeg kan legge til at om han faktisk fileterer regelmessig (i felt), så er en filetkniv uovertruffen, særlig om det gjelder litt større fisk. På den andre siden; om kniven også brukes til å spikke pølsepinner og opptenningsved mv, vil en filetkniv være ganske dårlig. Så bruken er helt avgjørende. Det er for øvrig ikke noe "magisk" ved at en kniv heter "fiskekniv". De fleste alminnelige tollekniver med ikke for stort blad, vil egne seg til rensing av fisk og annet knivarbeid. Samekniver, Rambo-kniver og annet med store knivblader, funker
×
×
 • Create New...

Important Information

By using this site, you agree to our Terms of Use.