Jump to content
Fiskersiden

TT

Members
 • Posts

  1284
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  128

TT last won the day on October 17

TT had the most liked content!

1 Follower

Profile Information

 • Kjønn
  Mann
 • Bosted
  Oslo

Recent Profile Visitors

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

TT's Achievements

Enthusiast

Enthusiast (6/14)

 • Reacting Well Rare
 • Conversation Starter Rare
 • Dedicated Rare
 • Very Popular Rare
 • First Post Rare

Recent Badges

543

Reputation

 1. Tnx! Agnskaller er satt på handlelista. Foreløpig er det nok for mye makrell i fjorden, men april er jo rett rundt hjørnet.
 2. Du har sikkert beskrevet dette før, men kanskje det kan gjentas; Hvordan rigger du for dette fisket?
 3. Med Waterboys og Dire straits økte kvaliteten på denne tråden betraktelig. Særlig Fishermans blues og Sultans of sving er jo høydare. Men å kalle det «sjømannsviser» er kanskje ikke helt treffende?
 4. Ut ifra det trådstarter skriver, kan det virke som han har dratt av/løs snøret etter bunn-napp, og dermed «skåret» snøret inn på spolen. Man bør avlaste spolen når man må dra med stor makt. Enten tvinne snøret rundt armen eller bruke en pinne eller tilsvarende.
 5. Ingen pelamide å få i fjorden i går, i alle fall. Ikke HA heller, for den slags skyld. Kun pelamidens trivielle fetter, makrellen …
 6. Det bildet minnet meg om et bilde jeg tok i sommer, og jeg tillater meg å poste det her. Her dorger jeg relativt sakte etter makrell. Uten at jeg har rørt noe på loddet, går det plutselig fra en masse overflatestøy ned til 10 meter, til nesten ingen støy. Hva kan det skyldes?
 7. Ja ja, slik er vel livet litt for ofte … Men om du kastet av stangtuppen samtidig som snøret røyk, og tuppen ikke havnet i havet og forsvant, har du vel strengt tatt hatt litt flaks også.
 8. Barna fikk faktisk flere ål på denne måten under krabbefiske i sommer. De beit rett på reka vi brukte som krabbeagn, og et par av dem ble med helt opp. En ål fikk til og med et lite besøk i krabbebøtta, før den fikk svømme videre. Heldigvis har jeg ål på artslista, så jeg falt ikke for fristelsen å finne fram en krok …
 9. Nei, den er klasse 6, du skal ha klasse 9. dessuten er det et synkesnøre.
 10. AFTM kl 8-9 er betegnelse på linevekt. Det er et gammelt (britisk?) system, der de første x antall fot av lina veies. Nå opereres det mer og mer med vekter i gram (eller en annen gammel enhet; "grain"). Men dette trenger du ikke bry deg om. Poenget er at du skal ha en line i klasse 9. Hvilken klassifisering et snøre har, vil stå på esken det selges i. Noen snører har vel dette også trykket på selve lina. De aller fleste hel-liner for enhåndstenger oppgir vel fremdeles aftm-klasse. Også finnes det ulike typer snøre. Tradisjonelt var dette delt i "WF" og "DT" snører, som betegner hvor "klumpen", dvs den tykkeste og tyngste delen av snøret, sitter. WF betyr weight forward og betyr at klumpen sitter mot fronten av snøret. DT betyr dobbelt taper og betyr at klumpen sitter på midten. For en nybegynner er det WF som gjelder. Dette er også det klart vanligste snøret. I tillegg deles liner opp i hel-liner og skyteklumper. En skyteklump er bare den tykkeste og tyngste delen av snøret (pluss litt foran og bak), dvs den delen av fluesnøret man har i lufta når man kaster, normalt 10-12 meter. Denne må skjøtes til et skytesnøre, dvs et tynnere snøre, som er det snøret som "skyter" ut i framkastet når man legger ut snøret på vannet. En helline sammenføyer disse to snørene i en line på rundt 25-30 meter. Du bør gå for en helline i klasse 9. Det er som @cannonbang skriver, både enklere og billigere. Men det slutter ikke der ... Fluesnører finnes dessuten i ulike synkevarianter. Fra flyt til hurtigsynk. Skal du fiske med tørrflue er det bare flyt som gjelder. Et synkesnøre vil dra flua inn og ned og dessuten legge seg på bunn. Men en stang i klasse 9 er dårlig egnet for tørrflue uansett - den er rett og slett for kraftig! Du skriver vel i en annen post at du skal fiske etter laks og sjøørret. Forholdene på stedet du skal fiske har betydning for linevalget, men som et generell tips ville jeg gått for et såkalt intermediate snøre. Det er i prinsippet vektløst i vann, dvs det hverken synker eller flyter. I praksis vil det legge seg rett under overflaten. Det kan brukes både til laks- og sjøørretfiske i elv og til sjøørretfiske i sjø.
 11. Jeg har fisket ved Rena noen ganger på høsten. Særlig harren kan være utrolig enkel å få til å ta ei tørrflue, selv om det ikke er noen aktivitet på overflaten. Så ikke avskriv tørrflue selv om det er høst!
 12. Hågjelen har vel ikke svømmeblære. Det er derfor den klarer seg tross heising opp fra flere hundre meters dyp.
 13. TT

  Sterlet ? :)

  Ikke ifølge Artsdatabanken, i alle fall. https://artsdatabanken.no/Fab2018/N/3254
 14. Du må ha en bensindrevet motorsag og/eller gressklipper i tillegg, så tåkelegges forbruket tilstrekkelig til at du kan toe dine hender.
 15. Det skal inn i regnskapet sammen med internalisering av positive eksterne virkninger. Eller sagt med andre ord; det faktum at du har kjøpt den viser at den for deg er verdt mer enn kostnadene. Jeg omgås samfunnsøkonomer til daglig. Snåle, men trivelige folk ….
×
×
 • Create New...

Important Information

By using this site, you agree to our Terms of Use.