Jump to content
Fiskersiden

TT

Members
 • Posts

  1717
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  179

TT last won the day on March 20

TT had the most liked content!

1 Follower

Profile Information

 • Kjønn
  Mann
 • Bosted
  Oslo

Recent Profile Visitors

7266 profile views

TT's Achievements

Proficient

Proficient (10/14)

 • Reacting Well Rare
 • Conversation Starter Rare
 • Dedicated Rare
 • Very Popular Rare
 • Posting Machine Rare

Recent Badges

709

Reputation

 1. Prøv å oppdatere i nettleseren, dvs trykke «refresh» eller hva det nå heter. (Symbolet med rund pil). Det pleier å funke for meg når neste side ikke lastes inn.
 2. Grattis med fangst! Jeg har opphav fra det området du fisket i, og deler faktisk navn med et vann ca en mil nord for det vannet du fisket i. Der liker jeg å tro at det svømmer noen enorme ørreter …
 3. Så vidt jeg kan forstå avgrenses forbudet mot torskefiske av grunnlinja, så du må utenfor den. Ut ifra kartet på Fiskeridirektoratet kan det se ut til at den går fra den ytterste holmen ved Rauer og litt utenfor Svenner. Se her: https://www.fiskeridir.no/Fritidsfiske/Artar/Vern-av-kysttorsk-i-soer
 4. Kanskje @Stonebridgekan si noe mer om vekt, lengde og hvor den er fanget?
 5. Jeg tenkte også laks da jeg så det bildet, men analysen stoppet litt opp nettopp ved kjevebenet som @piscator også peker på. Snutepartiet synes jeg imidlertid peker i retning av laks. Oppdrettslaks har vel litt mer "ørretpreg" enn villaks, og det er således enkelte trekk ved denne fisken som trekker i retning av oppdrett. Feks form og prikker. Oppdrettslaksen har gjerne forkortet gjellelokk, men det er ikke mulig å se på denne. Frynsete finner er jo et klart trekk ved oppdrettslaksen, men når sporden på denne er så feilfri som det ser ut til, synes jeg ikke ryggfinnen i seg selv kan brukes som noen "fasit". Vekt, lengde og hvor den er fanget kan jo også gi noen hint. Ev. avvik fra "normalen" i vassdraget den ev. er fanget i, kan jo også gi informasjon. Fisken i samme vassdrag har jo gjerne noen fellestrekk.
 6. Jeg kjenner meg igjen i det. Vi disponerer hytte på den svenske vestkysten og det meste annet enn sjøørret og makrell er ganske dødfødt. Men @eriks gryende skate-interesse fikk meg til å lure på om ikke de burde kunne finnes også der.
 7. Jeg er nok ingen ekspert på dette, men vil tippe pigghå kan påtreffes de fleste steder langs kysten. Men pigghåbestanden har gått kraftig tilbake og pigghå er av den grunn satt på norsk rødliste over truede arter med statusen "sårbar" og kommersielt direkte fiske etter pigghå er forbudt. https://artsdatabanken.no/lister/rodlisteforarter/2021/12133
 8. I gamle dager var det jo mye pigghå i ytre Oslofjord. Sandebukta hadde jo sågar sin egen pigghåfestival. Jeg har fått pigghå i områdene utenfor Stavern, Bamble, Langesund.
 9. Jeg måtte gi deg en «like» for Sultans of swing. Den er på topp-ti lista mi over historiens beste låter. Dog et stykke unna sjømannsviser, spør du meg.
 10. Fin rapport! Det er skikkelig kult at dere får skater i Oslofjorden. Skulle likt å vite om de også kan tas i indre fjord. Det med filter til båtmotor kan være en skikkelig jungel. Jeg bytta filter i det faste bensinfilteret (vannutskilleren) i går, og da nytter det jo ikke å søke på motortype. Så da ble det å søke ut ifra nummeret på det filteret som satt i. Og da møter man en hel verden av erstatninger og krysshenvisninger og serienummer lange som KID-nummer, så til slutt må man bare lukke det ene øye og trykke «bestill». Tror dog jeg traff sånn nogenlunde, for det hadde samme diameter, samme pakning og lot seg skru på. Skal bytte oljefilter også, men Suzuki har vært så elskverdige og plassert det under sidedekselet, så jeg må psyke meg litt opp først …
 11. Jeg måtte Google cyclocross … Alt har så hippe navn nå for tiden. Trikset med sykkel er å bruke sekk og å pakke lett. For kystmeite er sykkel derfor neppe optimalt, men når man bare skal denge litt sluk holder det jo med en håndfull sluker, litt fortom og noen svirvler. Man må rett og slett ta sjansen på å legge igjen det store arsenalet hjemme.
 12. @ChiliBonden er du ikke oppsatt med tråsykkel?
 13. Grattis med sik. Sik på 800 gram er ikke dagligdags, og langt over min Pb. Sik på gummi er vel heller ikke helt vanlig. Selv har jeg bare fått det på mormyska på isen.
×
×
 • Create New...

Important Information

By using this site, you agree to our Terms of Use.