Drømmefisken

- Vinn drømmereise til Alaska for to i Norges nye landsdekkende fiskekonkurranse! Premier for over 500.000 skal deles ut.

DU kan enkelt delta, uansett hvor i landet du bor og hvor mye du fisker. Månedlig premiering. Les mer her; https://goo.gl/3zSMUq 

TT

Medlemmer
 • Innholdsteller

  333
 • Ble medlem

 • Besøkte siden sist

 • Days Won

  29

TT last won the day on June 29

TT had the most liked content!

Mottatte likerpoeng

138 Excellent

Om TT

 • Rang
  Medlem

Profile Information

 • Kjønn
  Mann
 • Bosted
  Oslo

Nylige profilbesøk

Blokken for nylige besøkende er slått av og vises ikke for andre medlemmer.

 1. Det er vel for å skåne fisken (les ørret) under gytingen. Men noen steder, feks i Nordmarka, fredes bare elver og os.
 2. TT

  Cmap genesis kart

  Hakaberget har jeg fisket på i tidens morgen. Jeg har faktisk torske-pers på 12 kg ifra der, fra den gang det var torsk på Østlandet ...
 3. TT

  Cmap genesis kart

  Jeg har bekjente på Nøtterø, og de kunne melde at en nabo hadde tatt ganske stor brosme et godt stykke utenfor Færder. Det blir jo temmelig dypt etterhvert der ute. Det kan jo forsøkes en godværsdag.
 4. TT

  Cmap genesis kart

  Jeg er relativt fersk med ekkolodd, og har montert samme svingeren som deg denne sesongen. Jeg fisker på den svenske vest-kysten, og slutter meg til at mangelen på 10-15 kgs torsker er frustrerende når man skal teste ut elektronikken .... For øvrig er det vel slik at om den minitorsken sto helt nede ved bunn, kan den være vanskeligere å oppdage?
 5. TT

  Årets første ørret i boks!

  Fisk er fisk! Her i Oslo er det nesten trofé-fisk ....
 6. Norwegian flyr til Lakselv torsdag og søndag i sommersesongen.
 7. TT

  Vår i Nordmarka

  Det ble en ny tur i går kveld. Det blåste ganske friskt, og jeg kom meg ikke ut før nærmere halv ti, så jeg lot baderingen ligge og dro heller til mitt «yndlings- nær-os». Som nevnt over, har jeg børsta litt støv av fluestanga denne sesongen. På gårsdagens fiskeplass er vadere en fordel, men vaderne var om mulig enda mer nedstøvet. Jeg har tre par i boden, to vanlige og en hoftevader. Ingen av dem er brukt på lang tid. Langt bak i hukommelsen hadde jeg en ide om at en av dem var lekk, men hvilket par husket jeg ikke. Så jeg tok de første jeg fant ... Sykkel er et nødvendig onde nesten uansett hvor man skal fiske i marka. Og nesten uansett, starter turen med bakker. Jeg nekter å kjøpe el-sykkel (også kalt «infarkt-sykkel»), så det ble litt trilling. På samtlige av årets turer har jeg sverget på at jeg skal rydde i fiskevesten. På denne turen brukte jeg en flue, men hadde med 5-6 fluebokser pluss en ubenyttet haspelstang med tilhørende «stæsj». Men blir det ryddet? - Nope ... Venn og fiende: Det verste døgnflue-kjøret er vel på hell nå, så jeg satte på en liten brun caddis. Den har også den fordelen at den flyter som en dupp, noe som er bra strøm. Det var ikke veldig mye vaking, men fisken kastet seg villig over caddisen. Om lag 8 ørreter fikk seg en luftetur. 3-4 av disse var rundt minstemålet, men jeg var ikke i «kakkehumør», så alle fikk gå. Rett før jeg ga meg kom jeg på at folket krever et fiskebilde, så jeg rigga meg for det. Men den fisken klarte jeg selvsagt å miste i vannet før jeg fikk knipset. Stangbøyen får være bevis nok: Jeg mista også en litt større en rett før avreise. Den tok caddisen da den var dratt under vann. Noen sekunder vurderte jeg derfor å sette på en streamer eller fiske over området med mark, men jeg slo det fra meg. Fisken var ikke kjempestor, men stor nok til at jeg fikk kjenne suget i stanga noen sekunder. Persen min fra akkurat dette området er for øvrig 700 gram, noe jeg regner som «stort» i marka. Fint i marka nå. Husk myggstift, det er tildels mye knott nå (min lå selvsagt igjen). Og vaderne? - jeg hadde selvsagt tatt dem med hull. Så høyre fot fikk bade litt. Men med ullsokk og 20 grader i vannet, er det temmelig uproblematisk .... TT
 8. TT

  Jakten på Harstadkveita.

  Det er veldig kult at du repporterer såpass flittig som du gjør. Det gjør at vi kontorister i Oslo kan drømme litt om eksotisk fiske i ramsalt sjø ...
 9. TT

  Alternativer båt 5 meter og alu?

  De to siste postene lest i sammenheng kan tyde på at du har hatt denne fakosten på vannet uten ekkolodd? Det var mildt sagt overraskende! Det må vel ha vært om lag som å gå på jobb uten bukser?
 10. TT

  Brasme?

  Takker! Om jeg hadde vært der selv, ser det ut til at jeg kunne ha persa ganske bra. Jeg tror min rundt 30 år gamle pers på bramse er om lag 1 kg. Men så er det vel også rundt 30 år siden jeg har fiska etter den ....
 11. Skal stanga brukes av en 8 åring, bør den vel ikke være for lang. Maks 8 fot, ville jeg tenkt. Ut ifra de kriteriene ville jeg kjøpt en relativt billig stang på 7-8 fot og en kurant snelle i 2500 str. Så kan han herje litt med den noen år, før du vurderer å oppgradere stanga.
 12. Jeg fikk dette bildet tilsendt av en kompis, med spørsmål om art. Det er tatt ved Glomma i Kongsvinger. Ut i fra det jeg kan se antar jeg det er brasme, men store karpefisker er ikke min sterkeste side.
 13. TT

  Vår i Nordmarka

  Ny tur i dag. Det blåste ganske friskt på Øyungen, men jeg fant meg en vik med roligere forhold. Sporadisk vaking og ikke mye insekter. Fikk lurt opp tre små på tørrflue. Hadde skikkelig medvind da jeg skulle tilbake, og slang ut en wobler bak båten og bremset meg ned i dorgefart. Fikk en abbor og en liten ørret på wobleren. Turde ikke fikle med telefonen ute på bølgene, så ingen fiskebilder, men her er i allefall et bilde av skipet under landlov:
 14. TT

  Vern i Oslofjorden

  Ren charter har vel ikke så lang sesong, men man kan frakte sportsfiskere hele året. Vi er jo en værhard rase ... Jeg har selv vært med på å leie en rekke slike båter i indre og ytre Oslofjord gjennom 30 år i fiskeklubben, og har møtt mange kjempetrivelige og dyktige skippere. Men det innebærer jo for deres del av de stort sett må jobbe i helgene.