Jump to content
Fiskersiden

TT

Members
 • Posts

  1402
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  135

TT last won the day on April 18

TT had the most liked content!

1 Follower

Profile Information

 • Kjønn
  Mann
 • Bosted
  Oslo

Recent Profile Visitors

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

TT's Achievements

Collaborator

Collaborator (7/14)

 • Reacting Well Rare
 • Conversation Starter Rare
 • Dedicated Rare
 • Very Popular Rare
 • First Post Rare

Recent Badges

586

Reputation

 1. TT

  Catch 22

  Se der, ja! Jeg må si du er hakket bedre til å følge opp utfordringer enn det jeg er ….
 2. TT

  Catch 22

  Å, det var da pigghå her borte i proletariatet i gamle dager. Jeg har både fisket og spist pigghå fra ytre Oslofjord. For øvrig to artige observasjoner: 1) Direkte livstegn fra Ladyen! Det var trivelig! 2) Gylta har fått over 200 fisk i sjøen uten å få en eneste makrell!? I min trakter tror jeg vi må få 200 makrell før vi tør drømme om en annen art. Selv fikk jeg mine første makreller i dag, og har da omsider registrert noe som helst på Havfiskern! Pass på Vestland - nå kommer jeg!
 3. Da synes jeg du skal prøve alle de variantene! Variasjon er sjelden dumt. Ved tradisjonelt slukfiske etter laks kastes det litt nedstrøms og så lar man sluken danse seg inn med strømmen uten at det sveives mer enn nødvendig for å holde kurven og liv i sluken. Hvilket jo avhenger av hvor sterk strømmen i elva er. Men med spinner er det en del som kaster oppstrøms. Da må det sveives for spinneren må holde høyere fart enn elva. Jeg har aldri fått laks på spinner, men har brukt spinner litt etter ørret i mindre elver. Da er ofte oppstrømskast oppskriften.
 4. Du kan også forsøke på den appen som heter «Angler ID». Det hender det ligger vann der, som ikke ligger på Inatur. Jeg fikk bla treff nå på ymse vann rundt Hurdalsjøen.
 5. Hei, og takk for svar! Bergylt er et godt tips! Det skal jeg forsøke neste gang. Jeg har båt og kan komme et stykke ut. Hvordan er det med sei og lyr om man kommer litt "ut på havet"?
 6. Hvor på Västkysten er det du holder til? Vi har hytte i Fjällbacka/Hamburgsund, og har så langt ikke fått særlig annen fisk enn sjøørret og makrell. Jeg skulle gjerne hatt noen tips om andre arter det kan være verdt å prøve etter.
 7. Det finnes div. glider og impregnering mv til fluesnøre. De fleste butikker med ok utvalg, har trolig noe slikt. Du finner feks ymse her https://www.skittfiske.no/fiske/utstyr/fluepreparater
 8. Uansett er det lurt å smøre Lina med egnet «guffe» regelmessig. Da glir den mye lettere i stangringene og kastingen går bedre.
 9. Grattis, dette var moro! Fisk over 500 gr. fra marka, regner i alle fall jeg som "stor". Du bør definitivt skaffe deg en sykkel! De finnes på Finn.no i prisklassen fra om lag ingenting til "liten småbil". Nesten uansett hvor man skal inn i marka starter det med mye oppover, men det får du igjen som gratis transport på returen. Det er ymse måter å frakte en sykkel med bil på. Har du hengerfeste, kan enkle stativ festes der. Det finnes også spesialløsninger for bakluke, som ikke krever hengerfeste. Ellers er det takstativ som gjelder. Å bytt bil for å få med sykkelen, høres litt overkill ut.
 10. Oi oi! Eksotisk besøk vestfra? 21. juli kan være et krevende tidspunkt, da det er midt i den verste ferien og jeg er sjelden hjemme da. Men jeg legger det på minnet for sommerplanene (som er relativt diffuse så langt ...) Edit: Jeg tror faktisk fisken i Oslofjorden allerede er kjent med dette besøket vestfra, for jeg fikk faktisk en sypike i går ...
 11. Jeg vet ikke noe om fisket i det området, men om du vil ha en grei oversikt over dybdeforhold, kan du sjekke sjøkart på Gulesider. https://kart.gulesider.no/?c=62.397688,6.315422&z=12&l=nautical&q="Hjørundfjorden, SÆBØ";234224597;geo
 12. Denne «halv-gamle» (i alle fall i alder …), må først og fremst komme seg ut på fisketur før det er noe å rapportere. Slikt har det vært lite av i vår … Ellers er det synd så mye aktivitet har blitt flyttet Iver til ymse FB-sider. FB er mer et øyeblikksmedium, og gir ikke det arkivet av gode tips og historier som FS er. Dessuten er FB en jungel ….
 13. TT

  Numedalslågen

  Jeg møtes gjerne på Brufoss for kaffe, juging og fisk! Vi får holde kontakten. Ellers var det en fin analyse av valdet på Hvarnes. Det er jo alltid litt spennende med nye plasser. Og du fisker vel med både mark og sluk om det skulle knipe.
 14. TT

  Numedalslågen

  Jo’a, turer skal det bli, men de er ikke så konkrete ennå. Det er mest sensommeren jeg klarer å snike meg til turer hit. Juli er det stort sett ferie med familien. Har dog en mulighet på Rien Vest 24. juli, men får se hva jeg får til. Ellers blir det Brufoss og «rød-sone» avhengig av hva som er ledig når jeg har tid. Mulig jeg sniker inn en tur i slutten av juni, om det meldes om fisk. Da blir det ikke Brufoss på deg i år? Sjekka Hvarnes på kartet. Elva gjør noen rimelig svære meandersvinger der. Så ellers ganske stilleflytende ut.
 15. TT

  Oslo 2022

  Cool! Hvor mye av elva fikk dere trasket? Tipper kanskje dere sluttet ved Bærumsveien, for der ifra og ned blir litt litt styrete … Som sagt min barndoms elv. Her fikk jeg min første ørret, sjøørret og laks. Har også fått regnbue, mort, laue, ål, gjedde og skrubbe, samt at jeg mista en torsk ca 100 meter ovenfor (!) togbrua på Lysaker. Men bekkørreten dominerte, selvsagt. Områdene fra Bærumsveien og nordover var favorittplassen. Her er det fremdeles et lite sus av villmark.
×
×
 • Create New...

Important Information

By using this site, you agree to our Terms of Use.