Jump to content
Fiskersiden

TT

Members
 • Posts

  1324
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  130

TT last won the day on January 12

TT had the most liked content!

1 Follower

Profile Information

 • Kjønn
  Mann
 • Bosted
  Oslo

Recent Profile Visitors

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

TT's Achievements

Enthusiast

Enthusiast (6/14)

 • Reacting Well Rare
 • Conversation Starter Rare
 • Dedicated Rare
 • Very Popular Rare
 • First Post Rare

Recent Badges

558

Reputation

 1. Da jeg skrev "makrellfiske med sluk" over, så jeg for meg én og én makrell. Skal man fiske med "line", er jeg enig i at stanga blir for spe ... Barna digger å få en haug med makrell om gangen. Selv foretrekker jeg en og en, for renseangsten kommer raskt når bøtta fylles.
 2. Hvorfor vil du ikke bruke dette utstyret i sjøen? Den stanga og snella er jo perfekt for sjøørret og feks makrellfiske med sluk. Om du skyller snella i ferskvann etter bruk, bør den fint kunne brukes i sjøen uten å ta nevneverdig skade av det.
 3. Om jeg skulle kjøpt en stang utelukkende for makrellfiske med hekle fra land, ville jeg valgt en litt kraftigere (opp til 40-50 gram) og ganske lang stang, for å kunne kaste lange hekler med litt tyngre bly. Men du kommer langt med en stang opp til 20-25 gram. Og den er mye morsommere å fiske ørret med ... En 2500 snelle lada med 0,12-13 multi, holder unnsett i massevis til dette. Så kan du jo heller ha to stenger
 4. Hva du skal se etter her blir jo et kompromiss, der det du skal fiske mest etter bør bli styrende. Dessuten har det en del å si hvor du skal fiske i sjøen og hvor stor fisk du normalt fisker etter. Til "fjordfiske", der en "stor torsk" kanskje er 3 kg og sei det samme, trenger du ikke noe kraftigere enn en ørretstang med 2500 snelle. Fisker du på "det ytterste nes, langt nord, i kraftig strøm og der en stor torsk passerer 20 kg, blir det selvsagt noe helt annet. Uansett trenger du ikke en baitrunner for å fiske med agn. Om en baitrunner funker greit til sluk, må noen andre svare på. Jeg har ikke forsøkt.
 5. TT

  Catch 22

  Rapporter er helt topp! Fortsett med det! For egen del kan jeg melde at jeg har fisket og fått fisk, men stort mer er det ikke å skrive hjem om.
 6. Det selges av og til fremdeles eldre Elite-versjoner. Det kan jo være noe å vurdere, feks https://www.finn.no/bap/forsale/ad.html?finnkode=240591016 Eller brukt på Finn, selvsagt.
 7. Jeg må medgi at det høres ut som du fikk noe hardere medfart enn meg. For min del gikk det først og fremst utover stoltheten ...
 8. Siden det er så pass stille på forumet, benytter jeg anledningen til å gjengi mitt "beste" pulk-minne. I gamledager, før familielivet la sin klamme hånd på fritiden min, tilbrakte jeg flere år en uke vinterstid i Femundsmarka på jakt etter røye. Vi besøkte da gjerne flere vann, og skulle vi et stykke av gårde, tok vi skiene fatt. Siden jeg stort sett har rollen som sherpa og i tillegg disponerte en pulk, så dro jeg på denne, mens kameraten min slapp unna med en mindre sekk. Til gjengjeld gikk han ofte foran og brøytet vei. På en av disse turene, der vi hadde besøkt et mindre vann og var på vei tilbake til leiren, var rollene nettopp slikt fordelt. Kammeraten foran og jeg bak med pulk. Føret var lett og det gikk greit unna. Rett som det var satte kompisen ned en bakke i ungdommelig fryd. Elegant svingte han skiene på hver sin side av en gammel furu-stubbe midt i bakken. Inspirert av det gode føret, satte jeg etter med samme iver. I det mitt skipar befinner seg på hver sin side av av furustubben, slo tanken ned i meg; har ikke du pulk på slep? Hundredeler senere markerte stubben revir og rikket seg ikke en millimeter da pulken kom seilende. Resten lar jeg være opptil fantasien, men jeg kan avsløre at kameraten min fikk seg en god latter i skadefrydens navn ...
 9. Kul pulk! Biltema er gull verdt! Jeg tipper det ikke er tilfeldig at dere falt ned på skimerket "Fischer"? Selv bruker jeg en avdanka barnepulk jeg har fjernet sete mv i, til slike formål. Den har fullt drag, og er nok bedre å dra med seg på ski, men mindre fleksibel til praktisk isfiske med mye ut og inn og stadige forflytninger.
 10. TT

  Catch 22

  Nå kjenner ikke jeg alderen din, men ut ifra bildene ser den ut til å være "noe" over 25 år. Så i 2063 bør du ha "mormyska-skjelven" som det heter i isfiske-kretser, godt inne, og det kan jo passe på obskure mikroarter ....
 11. TT

  Catch 22

  «Når nettene blir lange ….» Kult med rapport. Jeg noterer meg at du ikle tar utg.pkt. I «The hitchhiker’s guide to the Galaxy»? Der er som kjent svaret 42. 42 er vel for øvrig totalt antall arter jeg har registrert på Artsfiske.com etter at du knuste meg uten reell konkurranse på førstemann til 50 fjor. Jeg skal ikke ta opp kampen om 22 i år …. Målet mitt der er 3. Godt nytt år!
 12. Kult bor, ja, men jeg er enig i at prisen var stiv. Det kunne vært interessant å få testa det mot bor montert med en 18 V drill. En drill har jo et noe bredere bruksområde for øvrig. Men det er mulig det ikke finnes så store bor til driller?
 13. Hansken er plukket opp! Og dermed er jeg også påmeldt. Det overordnede målet er å få fisk inn på lista ...
×
×
 • Create New...

Important Information

By using this site, you agree to our Terms of Use.