Jump to content
Fiskersiden

TT

Members
 • Posts

  1569
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  159

TT last won the day on May 23

TT had the most liked content!

1 Follower

Profile Information

 • Kjønn
  Mann
 • Bosted
  Oslo

Recent Profile Visitors

5400 profile views

TT's Achievements

Rising Star

Rising Star (9/14)

 • Reacting Well Rare
 • Conversation Starter Rare
 • Dedicated Rare
 • Very Popular Rare
 • Posting Machine Rare

Recent Badges

650

Reputation

 1. TT

  Tips Lovatnet

  Jeg har (selvfølgelig ) fisket i Lovatnet, men det var mange år siden. Vi havnet litt tilfeldig på campingplassen der oppe på en vestlandstur for 20-25 år siden, og da måtte jeg selvfølgelig fiske litt. Jeg mener å huske vi fikk ganske mange ørreter (10-15), men at de var ganske så små. Beholdt vel en håndfull slik at vi fikk fylt ei panne. Kule fisker som var blanke som små laks. Jeg tror jeg fisket med flue og dupp og fikk de fleste fiskene i et lite os der en bekk rant ut i vannet. Jeg vil tro flue og dupp, spinnere og små sluker er det sikreste. Men det går sikkert noen større, fiskespisende individer der ute blant småfisken om man er av den tålmodige typen ...
 2. Hei, jeg ser du ikke fikk noe svar her. Jeg ser ikke noen grunn til at du ikke kan prøve deg i elva med det snøret du har. I en liten og formodentlig relativt grunn elv, er det uansett ikke snakk om at fluen må langt ned i vannet. Det fiskes mye laks med intermediet snøre rundt om kring.
 3. De billigste trolling-stengene koster jo nærmest ingen ting og bør greit kunne lempe ut 100 gram. Men de er som @erik skriver, primært beregnet på multiplikatorsnelle. https://www.skittfiske.no/daiwa/257652/daiwa-jupiter-trolling
 4. I det høgget der har man vel også Galten gård ved Galtsjøen. De hadde i alle fall i gamle dager overnatting i rom eller hytter, og båtutleie. Derifra er det også kort vei ned til Femundselva/Trysilelva med gode muligheter for klassisk markfiske etter ørret og harr eller wobbler-denging etter større fisk.
 5. Ølgylts tur til Vinstervann i fjor, står høyt på lista mi. Som den villmarkens sønn jeg er, ville jeg nok overnatta i telt, men Haugseter Fjellstue har både hytter og rom, tror jeg.
 6. Foran. Først i en rekke med to eller tre fluer. Først i betydningen lengst fra duppen. Nå er det i og for seg intet i veien for å teste et oppsett med en caddis i fortom bak duppen heller. Etter sjøørret fisker jeg med reka (det går stort sett i rekefluer) rundt 3 meter bak duppen. Burde funke med en caddis også.
 7. Når det gjelder tørrflue, er streaking caddis eller varianter av denne, udødelig til flue og dupp. Dette fordi de nærmest er usynkbare og fordi de fisker bra med bevegelse. La en caddis være første flua i rekka (nærmest stanga) og fisk så den striper i overflaten. Jeg ville ikke brukt fluesnapper på denne. Den bør flyte så lett som mulig.
 8. Det kommer jo litt an på hvordan du fisker. Men driver man aktivt markfiske med søkke i mindre og mellomstor elver, der kastelengde er uvesentlig og man nødvendigvis sitter fast i bunn titt og ofte, er jeg enig i at mono er best. Det er jo ganske irriterende å måtte knyte på ny fortom. Det samme gjelder om man bruker glidedupp av typen Andersduppen. På snella jeg bruker til tyngre markfiske etter laks, har jeg 0,25 Fireline. Jeg veit at en del laksefiskere mener det er skandaløst, men jeg får en utrolig bra bunnkontakt.
 9. Selv om jeg har en "håndfull" havfiskestenger, er jeg på ingen måte noen ekspert på det området. Men mitt generelle råd når folk etterspør utstyr som kombinerer en rekke egenskaper, er gå for flere!
 10. Det er neppe en fluestang, men en klassisk teleskop. De brukes fremdeles til laksefiske med mark enkelte steder.
 11. De fleste med litt livserfaring veit at svaret på det frøkna over spør om er «42» …
 12. TT

  17. mai

  Jeg gjorde min plikt og hilste på Kongen, men sokkene avslørte hvor hjertet var …
 13. Dersom det er Neselva i Asker (Nesbru) det siktes til, så står det noe info her: https://www.njff.no/akershus/Asker/fiske I henhold til forskrift om fiske etter laks, ser det ut til at fisketiden er 15.8 - 15.9 og det er kun lov å fiske etter sjøørret. https://lovdata.no/dokument/SF/forskrift/2021-03-15-798 Jeg tipper dette vassdraget, som de fleste mindre vassdragene i Oslofjorden, er avhengig av en del nedbør og god vannføring for at det skal være noe poeng å fiske der.
 14. Alltid trivelig med rapport! Det så ganske fint ut på Tyrifjorden. Om det er noen trøst, hva gjelder det lokale sjøørretfisket, så har jeg også hatt et par mindre turer i indre Oslofjord (østsiden) i det siste, uten fisk på land. Hvordan mister du bombardadupper? Ryker de av i kastet?
 15. Jeg har ført logg i perioder. Da jeg var aktiv i isfiskekonkurranser som ung, førte jeg logg over alle resultater. I tillegg logget jeg det meste av markaturene mine i en periode for rundt 15 år siden da jeg var veldig aktiv. Nå er det ingen systematisk logging, men er det noe å skrive hjem om, så havner det nok på FS ...
×
×
 • Create New...

Important Information

By using this site, you agree to our Terms of Use.