TT

Medlemmer
 • Innholdsteller

  466
 • Ble medlem

 • Besøkte siden sist

 • Days Won

  34

TT last won the day on October 28

TT had the most liked content!

Mottatte likerpoeng

179 Excellent

Om TT

 • Rang
  Medlem

Profile Information

 • Kjønn
  Mann
 • Bosted
  Oslo

Nylige profilbesøk

Blokken for nylige besøkende er slått av og vises ikke for andre medlemmer.

 1. TT

  Rødenessjøen 03.11.18

  Jeg ser nå at Nordisk skriver de er de eneste i Skandinavia. Strengt tatt burde jeg vel klare meg med de +/- hundre woblerene jeg har, men du promoterer jo den japanske plastbiten knall-hardt ...
 2. TT

  Rødenessjøen 03.11.18

  Oppfølgingsspørsmål om IMA - er det noen butikker på Svinesund og omegn som fører dette? På Nordby har jeg ikke funnet det. Har sett på Fladen og Sport Outlet, som begge har fiskesaker. Sportshopen har også litt fiskesaker, men heller ordinært utvalg.
 3. TT

  Rødenessjøen 03.11.18

  Ok, jeg får heller søke opp de mest interessante bloggene. Jeg tror det nærmeste Torshov er IMA for øyeblikket, er et klistremerke på døra, men jeg passerer den butikken daglig, så det kan sjekkes ut. Nordisk Fiskeutstyr har jeg faktisk aldri besøkt, tross aner like i nærheten, så da kan jeg jo bruke IMA som påskudd for en tur. Ellers har de jo nettsalg, ser jeg. Takk for linken!
 4. TT

  Rødenessjøen 03.11.18

  To blogg-relaterte spørsmål: - hvor er det blitt av linkene til andre blogger, som dere hadde på forsiden før? Det var flere av dem det var artig å følge litt med på. - Hvor kjøper du IMA-woblere? De gir ingen treff i norske nettbutikker så langt ....
 5. TT

  Sjøørret Oslofjorden 2018

  Fine ørreter! Jeg fisker litt på Nesodden selv, men har så langt kun fått en mindre ørret (0,6). Ellers har det mest gått i makrellfiske. Men til våren stiller jeg med ny båt og skarpe kroker, og skal forsøke litt mer målrettet etter de blanke. Den nærmeste jeg har kommet sverdfisk, er vel en pelamide ... Om det var sommerstid du så hoppende storfisk, kan det også ha vært laks. Det var jo minimalt med vann i elvene i sommer, så det var sikkert endel laks som surra frustrert rundt i fjorden. Det ble vel også tatt en laks i Bunnefjorden i fjor. Da jeg var gutt, fisket jeg en del på Lysaker, og da så vi fra tid til annen laks hoppe utenfor Lysakerelva.
 6. TT

  Sverdfisk I Oslofjord

  Det er vel ikke sikkert noe har drept den? Det har vel sikkert vært fugl (måker, kråker osv ...) og spist på den etter at den har strandet.
 7. Jeg har fått ørret på harv i november. «Risikoen» for å få utgytte fisker er imidlertid stor, og det er vanskelig å kroke pent når man harver. Det er derfor en stund siden jeg har hatt en novembertur, selv om forholdene burde ligge til rette nå.
 8. Jeg har aldri sett Bunnefjorden så klar som i sommer. Men det skyldes vel at det nærmest ikke var tilførsel av vann, pga tørken.
 9. Hmm, nå er ikke jeg særlig kjent i det området, men det ville overraske meg om ikke isbor er nødvendig for å få utstyret i vannet på det tidspunktet ...
 10. TT

  Årsrapport fiskesesongen 2018

  Meget bra rapport. Rubjo! Du skal ha takk for dine tur-rapporter og bidraget til å holde forumet i gang. Mitt eget fiskeår har gitt såpass skralle fangster at jeg ikke er sikkert på om jeg tør å oppsummere, men troa på fremtiden er selvsagt stor ... Jeg kan legge til at jeg er interessert i ørretfiske fra land og dessuten er en lykkelig eier av to surf-stenger (som dessverre har støva i boden i hele år ...).
 11. TT

  Ny båt

  Da var tiden for henting av båt kommet, men først måtte det litt hengermekk til. Den bakerste kjølrullen, den som båten dras opp på, var tydelig skeiv og rullet dårlig. Da jeg demonterte viste det seg at det ikke var noen skikkelig aksling der, men en jalla-løsning. Lokal «mekk» med tydelig bøy: I tillegg til å sette inn en skikkelig aksling, var planen å bytte selve rullen også. Kul farge, men også høyere kanter og mer markert midt: Desverre hadde jeg ikke målt skikkelig, og det viste seg at den var bittelitt for stor i diameter. Heldigvis fungerte den gamle fint med ny aksling, så da ble den skrudd opp igjen. Klar til dyst: Båten ble hentet på WestSystem, og fikk sin plass på hengeren. Noen små justeringer av støttene, og den kunne bringes hjem. Trailer-trash: Gutta måtte selvsagt få tørrtrene. Legg merke til hvor høyt det er fra tofta opp til rælingen. Jeg tror dette vil virke trygt for store og små også med vann under båten. Godkjent for 6 pers og nesten 600 kg, men veier ikke mer enn 78 kg. Båten har nå fått vinteropplag på privat grunn, så da slipper jeg trimmingen for å holde tilsyn med hengeren. Før våren setter inn, bør en motor i hus..
 12. TT

  Guidede fisketurer

  Jeg har aldri betalt noen for guiding.
 13. TT

  Fleip eller fakta? Man isfisker aldri før jul?

  Det er definitivt ikke meningsløst! Det meste av isfiske foregår jo på snødekt is, da det jo slike forhold som er vanligst. Men når det er sagt, så er det ganske artig å bevege seg på klar, nylagt is.
 14. TT

  Ny båt

  Det høres jo bra ut! Jeg skal tafse litt på Suzuki-motoren når jeg henter båten. Jo'a, jeg både kjenner og bruker disse skruene. Men selv om man selvsagt kan justere underveis, blir det fort en "trade-off" mellom hensynet til at alt skal gli trinnløst og mostandsfritt og ønsket om at båten går rett fram med jevn fart selv om man slipper motoren. Det er vel her hydraulisk styring kommer inn i bildet ... Dette minner forresten om videoen av han fyren som kjører på ei gjedde mens båten er i fart, og ca hvert tredje sekund må strekke seg for å justere kursen og alt blir et salig kaos. Dere har sikket sett den ...
 15. TT

  Fleip eller fakta? Man isfisker aldri før jul?

  Mener du slike blinkende lys som kan kobles til noen røyeblinker eller knytes på sena? I så fall kommer de vel i samme kategori som det Erik skriver om røyeblinker, dvs at nytten avgjøres av lysforholdene. Jeg har aldri brukt slike, selv ikke midtvinters på 10 meters dyp, med dyp snø på isen. Men jeg kan jo ha gått glipp av noe, dah .... Røya er for øvrig generelt en sær j...., som det er vanskelig å bli klok på.