Jump to content
Fiskersiden

TT

Members
 • Content Count

  1111
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  91

TT last won the day on February 18

TT had the most liked content!

Community Reputation

422 Excellent

1 Follower

About TT

 • Rank
  Aktivt medlem

Profile Information

 • Kjønn
  Mann
 • Bosted
  Oslo

Recent Profile Visitors

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

 1. Han har altså kappet den øvre delen i den nedre enden som skal tres inn i håndtaket? Om jeg har forstått det riktig? Da reduseres vel diameteren på toppdelen. Hvordan ble dette gjort slik at det ikke ble slark i skjøten? Jeg har for øvrig to tilsvarende stenger selv (ikke Antares, men Shimano med samme deling). På Biomasteren opplever jeg at stanga kan være nesten helt umulig å få fra hverandre igjen, når den har vært montert en stund.
 2. Kun av nysgjerrighet - i hvilken ende vil du kappe stanga og hvorfor?
 3. Denne har jeg hatt glede av flere ganger - honnør! Om det er av interesse, kan jeg bidra med info om båtramper på Nesodden og i Tønsberg.
 4. Jeg var forresten en snartur på Øyungen søndag kveld, men det var med ski på beina og uten bor. Men det var uansett godt å se igjen vannet. Jeg har mange fine lavterskel fiske- og turopplevelser her ifra.
 5. Tenkte vel egentlig det. Jeg fant en annen artikkel der det ble kjørt med to paravaner og to stenger bak båten, og der de brukte litt mer dyptgående redskap på stengene bak båten. Jeg har kjørt et slikt opplegg alene i hyttebåten uten problemer, men den har rattstyring noe som gir bedre muligheter for to frie hender. På "trailer-jolla" er det styrekult, og det gjør den mye mer sensitiv på styringen noe som særlig gir utslag ved dorging alene. Jeg har forsøkt å stramme skruen som bremser vandringen på motoren, men må muligens stramme denne ytterligere. Ellers vurderer jeg titt og stadig o
 6. Så og si alle vann har jo ørret, om enn som en mer teoretisk bifangst i noen av vannene. Men store og lille Åklungen har brukbare bestander av til dels fin ørret. Jeg har dog aldri fisket der på isen. På Burudvann i Lommedalen har jeg fått ørret på isen flere ganger, men det går ganske mange abbor pr ørret. Vi du prøve noe svært lavterskel, kan jo Øversetertjern ved veien til Tryvann forsøkes. Der settes det ut en del "voksen" ørret og fisk opp mot 0,5 kg er ganske vanlig. Det er en stund siden jeg har fisket der nå. og jeg har bare så vidt fisket der på isen, og da bare fått abbor. Har fått
 7. Det der så skikkelig artig ut, og skal prøves! Dessuten "trenger" jeg asp på artslista. Jeg ser for meg at doble paravaner kan bli litt knot i skuta mi. Er det en stor fordel å kjøre alt ut på siden, kontra å kjøre to paravaner og to stenger bak båten?
 8. Jeg stussa på den linken. Det står «2 rod», men den på bildet må da være for tre stenger?
 9. Jeg tror ikke det borer noe bedre i «myk» is. Noen av de vanskeligste forholdene er tjukk is med mye vann. Da suger boret seg fast. Mitt kjære, gamle Rantanen bor i klassisk buse-grønn farge, døde for øvrig av rust. Det så helt fint ut fra utsiden, men saltvann hadde tæret fra innsiden av borstammen, så en vakker dag brakk det rett og slett mer eller mindre i to. Krona var fremdeles sylskarp, og bedre enn den som satt på det nye boret jeg kjøpte. Så jeg bytta.
 10. Den koster faktisk 200 kr mer uten snella, så det valget er en no-brainer, som det heter på utenlandsk.
 11. Sløvt bor er drepen! Selv 1 meters is skal du kunne passere på et minutt, elles så. Men var den virkelig så tjukk? Som Erik er inne på, så kan man bytte skjær/kniver på boret. Jeg ville sjekket det før jeg bytta hele boret. Særlig om boret ellers virker ok. Jeg pleier å ta meg noen turer på Øyungen selv om vinteren. Først og fremst fordi det er lavterskel. Men i år har jeg ikke vært der ennå. En og annen røye-pinne pleier det å bli. Jeg bruker for øvrig litt tykkere snøre mellom blink og krok, fordi dette typisk er et kritisk punkt.
 12. Det der med strømforbruk har jeg reagert på også. I bruksanvisningen til Hook står det at 5', 7' og 9' trekker like mye strøm (oppgitt til 1 amp). Det er fysisk umulig ..... Men om det er det maksimale uttaket for den største modellen, har det kanskje ikke all verdens betydning.
 13. TT

  Bombarda

  Til ørretfiske har jeg duppen i bunn og to eller helst tre fluer på en fortom som er om lag like lang som stanga. Det er en klar fordel med relativt lange stenger til dette fisket. Minst en av fluene er stort sett en caddis-variant. Jeg bruker flytende dupper til dette, og de veier vel 15-20 gram. I noen situasjoner er det et poeng å kaste langt, og da kan man gå opp i vekt. Men en "halvtung" dupp, lang stang, tynn braid (ca 0,12) og plass nok til å kaste skikkelig med 3 meter snøre ute, så kan du kaste så langt at det tar en mannsalder å sveive inn igjen .... Jeg sveiver nemlig relativt lang
 14. Kult! Funnstedet tatt i betrakting, er vel dette en lånehai eller børshai ....
×
×
 • Create New...

Important Information

By using this site, you agree to our Terms of Use.