TT

Members
 • Content Count

  834
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  72

TT last won the day on June 23

TT had the most liked content!

Community Reputation

300 Excellent

1 Follower

About TT

 • Rank
  Ivrig bruker

Profile Information

 • Kjønn
  Mann
 • Bosted
  Oslo

Recent Profile Visitors

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

 1. Kongerapport med fine bilder! Jeg har bare skummet raskt igjennom, tar en grundig lesing «på senga». Interresant at du foretrekker ørret fremfor røye. Jeg har alltid regna røye som den ultimate matfisken, men har aldri kjørt noen egentlig blindtest. Jeg var i Finnmark for noen uker siden i forb. med jobb. Da møtte jeg noen reindriftssamer på Sennalandet, og samtalen dreide selvsagt inn på fisk. De mente at røye var det ultimate og nærmest det eneste som kunne spises. Ørret var nesten ufisk, og måtte i alle fall flås umiddelbart etter landing for ikke å få usmak. Den praksisen har jeg aldri hørt om før.
 2. Takk for fin «hverdags-rapport». Gjersjøen er jo en slik sjø som manga av oss typisk har kjørt forbi «tusen ganger», men ikke fisket i. Det bør kanskje endres ....
 3. Fireline 0,25 er alt for tjukt for det utstyret. Jeg ville valgt 0,12.
 4. TT

  Nybegynnersett

  Dette er et kombisett, med kastestang som kan gjøres om til pilkestang. Det viktigste spørsmålet her er hvordan du pleier å fiske. Dvs mest fra land, mest fra båt eller begge deler. Om du fisker mest eller bare fra båt, ville jeg nok vurdert noe annet enn en haspelsnelle, dvs en dedikert havfiskesnelle (multiplikatorsnelle). 0,40 er tykkelsen på snøret. Det er en grei tykkelsen for kasting fra land. For rent båtfiske ville nok de fleste valgt noe litt tykkere, eller aller helst multisnøre. 0,40 holder for kveiter på 5 kg og du ville nok klart en på 15 kg også, så lenge bremsen på snella holder mål. Det tas regelmessig laks på 15 kg i elv, på 0,40.
 5. Ja, jeg gir opp «selholmen» selv for denne gang, og forsøker noen lokale grunner i kveld. Bør kanskje på pur f... teste den som heter «Selskjærgrunnen» .... For øvrig er det masse makrell i fjorden nå. Men mange av dem er temmelig små.
 6. Kameraten lå og ventet i går kveld også:
 7. TT

  Fiske situation Tynset

  Her kan du se vannføringen i Glomma ved Elverum. https://www2.nve.no/h/hd/plotreal/Q/0002.01088.000/index.html
 8. Det var først og fremst rangeringa i cupen jeg fant festlig ....
 9. Fikk en trøstefisk nå. Legg spesielt merke til det interessante bykset på grand slam kyst i Colibri-cupen!
 10. TT

  Ny båt

  Ellers var jeg alene i båten I går, for første gang etter propellskifte. Det avdekket at jeg nådde turtallssperra et godt stykke før full gass, og rett under 18 knop. Jeg tror en stigning på 10 er fint når hele familien er i båten, men det er definitivt for lite med meg alene (selv om jeg er en tjukkas). Vurderer å forsøke 11. En propell i backup er uansett greit å ha.
 11. Status: første kveldsøkt resultatløs. Men det lå en sel på skjæret jeg skulle fiske ved, da jeg kom. Selen smatt ut i vannet, og sirklet fornærmet rundt båten mens jeg fisket. Forsøkte noen andre plasser, men uten hell. Men det er fire kvelder igjen av uka, og været er upåklagelig. I går var det så stille på vannet at jeg skrudde av motoren mens jeg kastet langs land.
 12. TT

  Ny båt

  Barskap til venstre og toalett til høyre. For øyeblikket på en blikk stille Bunnefjord, så begge oppfører seg eksemplarisk
 13. TT

  Vansjø

  Kadettangen er vel åpnet igjen nå? Men det kan være sjukt mye badegjester der i disse dager ...
 14. TT

  Ny båt

  Hvem sier man ikke kan ha kjøleskap i båten, selv om den er liten?! Bare kom med (lett-)øl!
 15. God tur! Om det ikke vaker på fjellet og flue er et poeng i seg selv, så har jeg erfart at harren i Budhåen er ganske så vak-villig. Dvs at den gjerne tar en tørrflue selv om man ikke ser vak for øvrig