Jump to content
Fiskersiden

Daggad

Members
 • Posts

  418
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  9

Daggad last won the day on January 29

Daggad had the most liked content!

About Daggad

 • Birthday 08/04/1967

Contact Methods

 • Website URL
  http://
 • ICQ
  0

Profile Information

 • Bosted
  Ålesund, Norway

Recent Profile Visitors

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

Daggad's Achievements

Newbie

Newbie (1/14)

 • Week One Done Rare
 • One Month Later Rare
 • One Year In Rare

Recent Badges

31

Reputation

 1. Helt klart. Flue kan være dødelig effektivt i noen situasjoner. Men tror nok over tid at om en spesialiserer seg på spinnfiske så er det overlegent om målet er å lande flest fisk. Vet ikke. Jeg bruker begge deler.
 2. Jeg er absolutt ikke den å spørre om rett feeling og hva det er. Kanskje ikke noen andre enn deg selv kan svare på det når det kommer til stykket. Vi foretrekker vel de fleste litt forskjellige aksjoner vil jeg tro. At stangen er lett er vel uansett en fordel. Men så er det (slik jeg ser det) om stangen føles ut som den laster fra bunnen, midtpartiet eller toppen. På 80-tallet var jeg på fluekastekurs med en fyr som drev med casting. Det er jo en hobby/sport i seg selv, men DU VERDEN alt jeg lærte på de timene. Jeg har alltid vært opptatt (og er det merkelig nok enda) av raske stenger og brukte Loomisen, men han så hvordan jeg kasta og selvsagt feilene. Han fikk låne en annen stang av en annen deltager og sa: Prøv denne. Det ble strøkent. En billig sak av noe slag. Kasta ikke lenger, men mye sikrere. Var forøvrig innom XXL i dag og så på fluestenger litt inspirert av denne diskusjonen og årstiden vi nærmer oss. Kjente i butikken på Rsi i #6 og 7#, LPXe i det samme. Prøvde å spenne de litt men det var ikke store forskjellene enn annet enn snøreklassen slik jeg kjente det. Rsi noe mer topptung enn LPXe kanskje ? Den siste stanga i stativet var en litt dyrere men #5, husker ikke merket. Denne bøyde lengre ned men igjen, annen snøreklasse. Det er virkelig gøy dette med stenger og egenkaper altså. En hobby i hobbyen ! Og vi lures gang på gang av "ny teknologi", "forbedret carbon" osv. Fisken ler seg sikkert ihjel !
 3. Veldig god analogi med en sportsbil TT. Det er slik det gjerne er at superstengene er i mange tilfeller for raske/stive for oss dødelige. Og i alle fall til finfiske etter ørret. Samt at de ikke tilgir små feil på samme måte som litt mer moderate stenger. Jeg sier ofte at jeg liker å fiske med flue fordi det er artigere å ikke få fisk på flue enn ikke å fisk på noe annet.. Dette er fordi kastingen i seg selv er morsom og utfordrene. Vi kjenner oss vel alle igjen på dette med at til tider går lina i 110 ut av ringene og en hører den deilige lyden og rykket når den strekker seg stramt ut en meter over vannet. Og at 15min senere så klarer en ikke få ut løstømmen uansett og kastingen blir mer og mer febrilsk og dårlig. Pausetid. Sjøørretfiske synes jeg er veldig god og morsom "kastetrening". Mye bedre enn å stå på en mark. Og en har masse tid til å prøve ut og justere kastingen. En trenger slett ikke kaste fantastisk for å være en god fisker. Det er MANGE andre forhold som er viktigere. Men det er jo utrolig gøy å føle at en mestrer utstyret også da. Se at det blir mindre og mindre skyteline igjen på snella.
 4. Absolutt. Dette er utstyr som tar litt tid å få følelsen av. Alt av stenger burde hatt 30-dagers åpent kjøp slik som elektronikk ofte har
 5. Synes dette med fluestenger er veldig veldig vanskelig. Har mange men ingen jeg virkelig liker.. Den jeg bruker i sjøen og til smålaks er en Loomis. Streamdance eller noe slikt i kl 8. Hadde en IMX som jeg kjøpte ny for hundre år siden. Elsket den stanga. Så knakk den og fikk denne i erstatning. Det er jo litt I-landsproblematikk dette her da. Stanga er jo selvsagt helt ok og jeg kaster langt nok med den. Men har ikke den deilige følelsen som med gamle IMX-en. Og hvem vet, hadde jeg prøvd en IMX i 7/8 i dag så er det ikke sikkert den hadde vært slik jeg husket den.. Uansett. Poenget mitt er at det er veldig farlig å lese tester og kjøpe fluestang på nettbutikker. En fluestang bør prøves, og gjerne med flere liner. Prisen på en stang gjenspeiler kanskje holdbarhet og garanti, men ikke nødvendigvis hvor god den er å bruke time etter time. Eller passer akkurat meg. Her på nordvestlandet er det vanskelig å få prøvd før en kjøper. Kanskje lettere sørpå med alle de gode sjappene. IMX-en kostet kr 4500,- i 1991 hos Kåres Sportsfiske i Ålesund. Absurd mye penger for en stang den gangen, og jaggu mye i dag også.. Men den ga meg tusenvis av herlige fisketimer. Kanskje den billigste stanga jeg har kjøpt i kr/time !
 6. Det er bra med SØ der inne det har jeg sett mange ganger. Elva er ikke noe lakseelv men elvene ved Hellesylt er gode lakseelver. Klarer du å få reist tidligere enn august så anbefaler jeg deg det. Sent juni og juli er nok beste tiden for å dorge laks i fjordene. Tidlig august går også bra men da kan det gjerne begynne å bli mer rusk i sjøen. Jeg har brukt downrigger også de siste årene men må ærlig talt si at de aller fleste fiskene tar helt i overflaten inne i fjordene. Men vil du ha sei (og det får du..) så er jo downrigger suverent. De jævlene der på 5-6 kg har lurt meg mange ganger !
 7. Da er AP installert i båten ! På grunn av et godt tilbud falt valget på Garmin Reactor. Jobben med å få den på plass og kalibrert tok ca 4 timer i båten min. Gjorde alt selv utenom luftingen som jeg fikk en mekaniker med utstyr til å ta. Dette er en DRØM til dorging/trolling. Hadde jeg visst det jeg vet nå så hadde jeg spart på omtrent alt annet utstyr for å få på plass pilot. Den styrer snorrett (eller sikk-sakk om det ønskes) og har testet den selv i god vind og den håndterer det utmerket i mine 3 knop. Fikk også et par lakser i helga og da var det herlig at båten bare fortsatte rolig rett frem når jeg kjørte fisk og håvet. Kjøpte med fjernkontroll også. Den gjør det enda enklere da jeg kan sitte hvor som helst å styre. Denne er lekker med fargeskjerm og mange funksjoner men skulle gjerne gitt vekk en del av dette om det hadde gjort den lettere. Med 4x AA batterier blir den litt tung. Jeg synes monteringen var enkel. Men båten min er lett å dra kabler i også. Tror nesten ikke det er mulig å gjøre noe feil heller så lenge en kobler +/- på ECU rett.
 8. Vi har brukt live kamera på dyprigg for kveite i et år nå og det er en ny dimensjon i fisket ! Det er jo bare standard 576i som er den gamle TV standarden, ikke HD som Gopro, waterwolf etc. Dette er enkelt å bruke. En kan kjøpe de ferdige fra kina eller som oss bruke modellfly/overvåkningskamera og lage en tett boks. Og vannsikker kabel. Så fester vi bare kamera ved blyet på riggen og bruker karabinkroker for hver 5m over til vaieren. Kobler til en tv på dekket, åpner en pils og venter på kveita.. En trenger bare signal og +/- så 3 ledere. Gjerne en til skjerming i tillegg. Og jeg skal love dere det er MANGE kveiter som snuser borti uten å bite !
 9. Grei tale abbor ! Da venter jeg bare på en bekjent som skulle sjekke en pris. Fikk også tilbud på en EV-100 som var brukt til 10000,-. Men vet ikke helt, må jo evt se hvordan den ser ut da. Men blir det rett på webshop så går jeg for Simrad. Har lastet ned manualer og menyene er jo veldig fine og norske. WR10 holder i massevis den. Men dyr da gitt. De til Garmin og Raymarine er jo under 3 lapper.
 10. Ikke lenge til jeg slår til nå. Men aner ikke på hva.. Det er utrolig mange forskjellige meninger om hva som er best eller ikke. Har hørt alle slags rangeringer på de pakkene det har vært snakk om her. Det frister mest med Simrad da. Kanskje et minus med den er at det er en veldig dyr og enkel fjernkontroll om jeg vil ha det etter hvert. Der har Garmin den grommeste.
 11. Ja det står advarsel om at 1.0l pumpen med Reactor er beregnet for cruise og ikke trolling/fisking. Men Simrad pumpen er jo 0.8l. Mulig det bare ikke er volumet det kommer an på.
 12. Kjenner dere til Ultraflex styring da ? Den selges for ca 7k med pressede koblinger i begge ender. Da kan det være at disse også er i et format som kan skaffes billig lokalt når jeg skal koble til pumpen på AP. Bruker Simrad en standard der ?
 13. Mjøsservice imponerte med å faktisk ringe meg tilbake og snakke før de sendte tilbud på mail. Jeg fikk et tilbud der på 26k med Raymarine EV-100 og Baystar med tilpassede kabler til båten. Synes det blir litt drygt for den pakken og veldig få jeg har snakket med anbefaler EV-100 på grunn av pumpen. Jeg vet ikke.
 14. Høres bra ut. Hadde følelsen av å ha hørt dette før.. Herlig å få svar fra akkurat dere to på disse spørsmålene ! Vet dere noe om pumpa i den pakken ? Edit: Ser ut som 80cm3 som vel er 0.8l ? Hva med fjernkontroll på Simrad AP ?
 15. Her er pakken: https://www.hocom.no/p/14936/simrad-ap44-vrf-komplett-autopilotpakke-1 Står Preciision 9 ja Jeg har Lowrance 9ti og kan derfor ikke styre noe fra denne. Men kan jo finne på å oppgradere til HDS eller en Simrad variant i fremtiden..;)
×
×
 • Create New...

Important Information

By using this site, you agree to our Terms of Use.