Daggad

Members
 • Content Count

  412
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  8

Daggad last won the day on June 2

Daggad had the most liked content!

Community Reputation

26 Excellent

About Daggad

 • Rank
  Medlem
 • Birthday 08/04/1967

Contact Methods

 • Website URL
  http://
 • ICQ
  0

Profile Information

 • Bosted
  Ålesund, Norway

Recent Profile Visitors

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

 1. Da er AP installert i båten ! På grunn av et godt tilbud falt valget på Garmin Reactor. Jobben med å få den på plass og kalibrert tok ca 4 timer i båten min. Gjorde alt selv utenom luftingen som jeg fikk en mekaniker med utstyr til å ta. Dette er en DRØM til dorging/trolling. Hadde jeg visst det jeg vet nå så hadde jeg spart på omtrent alt annet utstyr for å få på plass pilot. Den styrer snorrett (eller sikk-sakk om det ønskes) og har testet den selv i god vind og den håndterer det utmerket i mine 3 knop. Fikk også et par lakser i helga og da var det herlig at båten bare fortsatte rolig
 2. Vi har brukt live kamera på dyprigg for kveite i et år nå og det er en ny dimensjon i fisket ! Det er jo bare standard 576i som er den gamle TV standarden, ikke HD som Gopro, waterwolf etc. Dette er enkelt å bruke. En kan kjøpe de ferdige fra kina eller som oss bruke modellfly/overvåkningskamera og lage en tett boks. Og vannsikker kabel. Så fester vi bare kamera ved blyet på riggen og bruker karabinkroker for hver 5m over til vaieren. Kobler til en tv på dekket, åpner en pils og venter på kveita.. En trenger bare signal og +/- så 3 ledere. Gjerne en til skjerming i tillegg. Og jeg s
 3. Grei tale abbor ! Da venter jeg bare på en bekjent som skulle sjekke en pris. Fikk også tilbud på en EV-100 som var brukt til 10000,-. Men vet ikke helt, må jo evt se hvordan den ser ut da. Men blir det rett på webshop så går jeg for Simrad. Har lastet ned manualer og menyene er jo veldig fine og norske. WR10 holder i massevis den. Men dyr da gitt. De til Garmin og Raymarine er jo under 3 lapper.
 4. Ikke lenge til jeg slår til nå. Men aner ikke på hva.. Det er utrolig mange forskjellige meninger om hva som er best eller ikke. Har hørt alle slags rangeringer på de pakkene det har vært snakk om her. Det frister mest med Simrad da. Kanskje et minus med den er at det er en veldig dyr og enkel fjernkontroll om jeg vil ha det etter hvert. Der har Garmin den grommeste.
 5. Ja det står advarsel om at 1.0l pumpen med Reactor er beregnet for cruise og ikke trolling/fisking. Men Simrad pumpen er jo 0.8l. Mulig det bare ikke er volumet det kommer an på.
 6. Kjenner dere til Ultraflex styring da ? Den selges for ca 7k med pressede koblinger i begge ender. Da kan det være at disse også er i et format som kan skaffes billig lokalt når jeg skal koble til pumpen på AP. Bruker Simrad en standard der ?
 7. Mjøsservice imponerte med å faktisk ringe meg tilbake og snakke før de sendte tilbud på mail. Jeg fikk et tilbud der på 26k med Raymarine EV-100 og Baystar med tilpassede kabler til båten. Synes det blir litt drygt for den pakken og veldig få jeg har snakket med anbefaler EV-100 på grunn av pumpen. Jeg vet ikke.
 8. Høres bra ut. Hadde følelsen av å ha hørt dette før.. Herlig å få svar fra akkurat dere to på disse spørsmålene ! Vet dere noe om pumpa i den pakken ? Edit: Ser ut som 80cm3 som vel er 0.8l ? Hva med fjernkontroll på Simrad AP ?
 9. Her er pakken: https://www.hocom.no/p/14936/simrad-ap44-vrf-komplett-autopilotpakke-1 Står Preciision 9 ja Jeg har Lowrance 9ti og kan derfor ikke styre noe fra denne. Men kan jo finne på å oppgradere til HDS eller en Simrad variant i fremtiden..;)
 10. Tenker å installere AP på min 2011 Antares 680 med DF115. Ser de to mest synlige AP'er er Raymarine EV-100 og Garmin Reactor 40. Med pumper og display er disse nå hhv 15000,- og 15500,- Men plutselig på siden kommer Simrad AP44 med en pakke på tilbud til 17000. Hva er best...eller i alle fall godt nok ? Tenker først og fremst fiskebruk, altså dorging eller trolling som det heter på fint. Det som også må til er jo hydraulisk styring. Disse pakkene med Baystar ligger jo på 5-7000,- men det sies at hydraulikk slangene bør byttes og da øker prisen fort da de ikke er standarder som kan
 11. 2019 fisken er vel reist ut igjen vil jeg tro..? Det er ikke det store enda.Mye dårlig vær og lite muligheter til å gå lenger ut. Å pilke mellom garna i Spjelkavika eller bygrunna er ikke noe særlig. Der er kommet noe fisk mellom Hessa og Godøya. Tror det er beste mulighet nå. Evt Hessafjorden.
 12. Nå kan ekspertene her fortelle deg mer, men ser du har på følsomhet A3. Tror det er Auto -3 eller noe slikt. Vanligvis bruker jeg auto om jeg ikke er veldig grunt eller opptatt av de øverste 10m. Synes det fungerer fint. Du må bare prøve deg frem med følsomhet vs fargelinje. Det blir bra ! Hadde vært kjekt med en liten skole/video på disse innstillingene. De fleste er beregnet for bassfiske på 1-10m og ikke helt aktuelle synes jeg. Om jeg får mye støy bruker jeg å skru ned ping oppdateringen.
 13. For rundt 25 år siden fisket jeg mye med flue etter laks i Straumgjerdeelva. Siste ferge over gikk ca kl 12:00 og fisket begynte kl 03:00 så det ble noen timer i mellom. Disse brukte jeg til SØ fiske nedenfor elva. Noen ganger var det helt vilt. Kunne få 10-15 fisker og kanskje noen fine på oppimot kiloet som ble slaktet. Ofte var "forfiskinga" artigere enn fisket i elva. Elva er forøvrig artig med enhånds flue. Ikke dumt å ta seg et kort der.
 14. Der ja, akkurat hva jeg mener. Kanskje sei vi ser på rundt 170m der ? Erik: Takk for forklaringen ! Jeg har laget en liten lapp med hvor stor diameter konen min er på laveste og høyeste frekvens ved forskjellige dybder. Dette hjelper veldig i å visualisere og forstå bildet bedre i hodet mitt. Spørsmål: Ref bildet over, hvor viktig/hva gjør den "Modus" innstillingen øverst i menyen ? Selv er den bare på Normal hos meg tror jeg.