Daggad

Members
 • Content Count

  401
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  7

Daggad last won the day on June 7

Daggad had the most liked content!

Community Reputation

24 Excellent

About Daggad

 • Rank
  Medlem
 • Birthday 08/04/1967

Contact Methods

 • Website URL
  http://
 • ICQ
  0

Profile Information

 • Bosted
  Ålesund, Norway

Recent Profile Visitors

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

 1. Nå kan ekspertene her fortelle deg mer, men ser du har på følsomhet A3. Tror det er Auto -3 eller noe slikt. Vanligvis bruker jeg auto om jeg ikke er veldig grunt eller opptatt av de øverste 10m. Synes det fungerer fint. Du må bare prøve deg frem med følsomhet vs fargelinje. Det blir bra ! Hadde vært kjekt med en liten skole/video på disse innstillingene. De fleste er beregnet for bassfiske på 1-10m og ikke helt aktuelle synes jeg. Om jeg får mye støy bruker jeg å skru ned ping oppdateringen.
 2. For rundt 25 år siden fisket jeg mye med flue etter laks i Straumgjerdeelva. Siste ferge over gikk ca kl 12:00 og fisket begynte kl 03:00 så det ble noen timer i mellom. Disse brukte jeg til SØ fiske nedenfor elva. Noen ganger var det helt vilt. Kunne få 10-15 fisker og kanskje noen fine på oppimot kiloet som ble slaktet. Ofte var "forfiskinga" artigere enn fisket i elva. Elva er forøvrig artig med enhånds flue. Ikke dumt å ta seg et kort der.
 3. Der ja, akkurat hva jeg mener. Kanskje sei vi ser på rundt 170m der ? Erik: Takk for forklaringen ! Jeg har laget en liten lapp med hvor stor diameter konen min er på laveste og høyeste frekvens ved forskjellige dybder. Dette hjelper veldig i å visualisere og forstå bildet bedre i hodet mitt. Spørsmål: Ref bildet over, hvor viktig/hva gjør den "Modus" innstillingen øverst i menyen ? Selv er den bare på Normal hos meg tror jeg.
 4. Spesiell grunn til at du vil ha TM istedet gjennomgående ? Jeg synes gjennomgående er fantastisk deilig nå som jeg endelig har det. Mister ikke bunn cruise på 18-19knop. I vinter fant jeg torskestimer når jeg gikk i denne farten. En rett montert TM vil sikkert være like bra, jeg bare innbiller meg det er litt mer knot og at en da får mer støy ved bakking.
 5. En kompis har SS175M og den viser godt bunnen på 450m. Min SS75H viser også bunn men ikke med farger på samme viset. Om jeg klarer å huske det kan jeg ta noen bilder på forskjellige dybder når vi skal ut å dorge i helgen.
 6. I forhold til mine skisser ser det der ut som et fotografi GriseFlax !
 7. Det der er jo svingeren min det. Jeg er sinnsykt fornøyd med den. Når jeg fisket med hel sild etter Lange på ca 130m så kunne jeg se silda. Kompisen min har SS175M og jeg synes ikke det er mye forskjell på disse svingerne. Kan ha med innstillinger å gjøre selvsagt. Jeg har også bunnlinje på 440m når jeg har dorget. Sender deg en PM på Coast Key Abbor !
 8. Ah så bra det er strømmen, da blir det forhåpentligvis enkelt å fjerne problemet. Mener den heter Coast Key. Nå har den vært ok en god stund men under dorgingen i fjor stoppet båten en del ganger helt uten grunn. Og ville ikke starte igjen. Noen rare pipelyder fra nøkkelsystemet. Måtte skru av hovedbryter for å reboote alt, noe som ikke er så kjekt om varmeren må kjøles først. For meg er den det vi kan kalle "lett irriterende" stort sett. Men har jo sine fordeler også. Har heller ikke funnet ut hvordan jeg nullstiller service/oljeservice beskjed på motoren som kommer etter 100 timer på Suzuki 115. På vanlig nøkkel er det et steg på nøkkelen og 3 drag i manuell dødmannsknapp. Det virker ikke.
 9. Jeg kjøpte min SS75H i Norge. De satte akkurat ned prisene her rett før jeg skulle til å kjøpe i USA. Da var det ikke lenger stor forskjell. Men dere..SPLITTE MIN BRAMPÅHENGER !! Kobla på ett av modellflybatteriene mine: OG HVA SKJEDDE !?! Kan Chirpe: Og sette min egen frekvens: XID virker og det må være elektrisk interferens akkurat som Abbor sa ! Igjen tusen og atter tusen takk til dere som viser slik interesse og vilje til å hjelpe. Nå slipper jeg en ufyselig jobb med å bytte for bare å finne ut at problemet ikke var svingeren.. Nå er det da å finne ut hva synderen er. Eller hvordan isolere forstyrrelsen. Vet dere om dette plukkes opp av giverkabelen eller strømkabelen ?
 10. Ja det har du rett i Erik. Burde ta meg et tak og rewire alt. Hadde jo litt planer på det sist vinter men det er jo som kjent forskjell på plan og faktisk utførelse... Båten er også på vannet hele året. Litt tungvindt der, må få den på henger nærmere huset.
 11. Skal teste i kveld Det er som jeg har skrevet tidligere noe rart som skjer fra tid til annen. At C-map ikke lastes, at loddet står som "STOPPET" når jeg skrur på og må reboote. Har også noe krøll med NMEA der de digitale Suzuki instrumentene ikke alltid oppfører seg som de skal. På siste service ba jeg mekanikeren se på dette og han ga tilbakemeldinger om at jeg burde sjekke den generelle elektriske kablingen da det var litt kaos. Kjøpte båten (Antares 680) brukt så det er ikke jeg som har montert tingene. Der er blant annet blitt ettermontert en trådløs dødmannsknapp som jeg ikke er begeistret for. Så i en tråd på et engelskspråklig forum at du skrev at løse jord-ledninger kunne skape en antenneeffekt. Og slik forstyrre lodd/svinger.
 12. Nei men jeg kan jo koble et separat batteri rett på loddet uten å skru på strømmen i båten. Det var slikt du tenkte ikke sant ? Jeg har jo Elite 9Ti. Jeg testa bare med min kompis sin Carbon for å feilsøke, vil nødig be ham skru den ut igjen.
 13. Har ikke fått byttet enda. Liker ikke at butikken bruker så lang tid på dette. Kan de ha fått trøbbel med Airmar kanskje ? Skal pushe litt nå. Den har jo virket godt på 200khz så jeg har tatt det rolig, men vil jo gjerne ha Chirp/manuell lavere frekvens nå som dorgesesongen er i gang. Rart også at det ikke ville være mulig at Airmar laget en xid brikke som kunne settes mellom pluggen og loddet i slike tilfeller ?