Jump to content
Fiskersiden

Daggad

Members
 • Posts

  426
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  15

Daggad last won the day on June 11

Daggad had the most liked content!

About Daggad

 • Birthday 08/04/1967

Contact Methods

 • Website URL
  http://
 • ICQ
  0

Profile Information

 • Bosted
  Ålesund, Norway

Recent Profile Visitors

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

Daggad's Achievements

Rookie

Rookie (2/14)

 • Dedicated Rare
 • Reacting Well Rare
 • First Post Rare
 • Collaborator Rare
 • Week One Done Rare

Recent Badges

45

Reputation

 1. Det er helt topp utrustning til fiske her ! Dere kan fjerne ta noe med lettere også. Når det gjelder kveite så fisker jeg de ut mot havet. Men de er i fjorden også. Om du ser kursetneset på kartet mitt så er det en stur hylle på ca 50m der. Det vil jeg tro er en spennende plass.
 2. Stemningsbilder fra Hundeidvik akkurat nå:
 3. Hei Stefan og velkommen skal du være hit til Sunnmøre ! Om du ikke har vært her før så vil jeg si at dere bare kan glede dere. Hjørungfjorden som dere skal bo i innløpet av synes jeg er absolutt en av de fineste her omkring, og kanskje i hele Norge. Dere bør ta turen inn mot Sæbø, Bjørke og Urke. Helt fantastisk nydelig ! Så til fisket. Jeg fikk en laks på 5,5kg rett utenfor Hundeidvika for en uke siden. Og en på 8,7kg rett innafor ved Gjeveneset. Men når dere kommer er det nok ikke så stort innsig lenger. Mye stor sjøørret er også i det området. Men dere vil bo rett ved et seieldorado. Det er enormt mye sei, lyr, makrell, horngjel etc ved Hundeidvik og Kursetneset. Ved normalt fiske ned til 50m er det sei opp til 4-5kg. Om dere fisker dypere (100-200m) eller senere på kvelden så kan dere finne store mengder storsei opp til 10-12kg. Det kommer også en del Springere og Grindhval på jakt etter makrell i august. Er dere heldige kan dere havne blandt disse ! Niser er der hele tiden. Ikke helt usannsynlig at der kan komme Makrellstørjer i august heller. De tar seg turer inn fjorden på jakt. Ha respekt for fjorden. Været kan endre seg fort og det kan bli bølger fra nær sagt alle retninger da dette er et "veikryss" i dype fjorder. (ca 450m midt i fjorden). Så følg med på værvarslene. Spør om det er noe spesielt du lurer på
 4. Ja det skal blåse litt nå i et par dager men søndagen ser veldig lovende ut i alle fall. Kommer nok mye fisk den neste uken, men det blir spennende å se om fisket vil vare til påske i år da den er sen. Jeg tror det men en vet aldri. Utrolig hvor fort fjorden kan tømmes når det er slutt.
 5. Grattis Sesam ! Var ute en tur på ettermiddagen i dag. Fikk 6 stk jeg også. Dette var utafor Fiskeriteknisk og kanten fra 50-80 mot sør. Mange som fikk og mye stor fisk ! Så flere som måtte være nær 20kg. Mine var fra 5-10 sånn ca. Det artigste innslaget var disse guttene om hadde vært utpå siden tidlig morgen og ikke fått noe. Men så begynte de å spørre om råd og diltet etter oss med ekkolodd. Og da dro de to flotte fisker i båten, herlig !! Dagens soleklare høydepunkt !
 6. Var utpå en tur i dag. Stakk i ett-tiden på bunn fjøre og hadde ikke mye håp men det var et fantastisk vær. Blikk stille og vel rundt 15 grader vil jeg tro.Mange fiskere i t-skjorte ! Fant fort en lopp (stim) med fisk og det bet veldig fort. Med min haspel Light Jigger og 175g svenskepilk med liten krok måtte jeg være forsiktig da fisken var stor. Vel i båten veide den 16.8 kg. Loppen stakk men dukket opp igjen etter en stund og da fikk jeg en ny stor fisk men denne løsnet etter ca 30m. Fikk så en på rundt 7kg. Så ble det litt dødt men fikk noen til. En på 12.6kg når solen gikk ned og et par andre på 5-7kg. Alt i alt en ok dag utpå Dette blir jo bare bedre og bedre nå. Fisken samler seg nå kun i korte perioder. Når mørket kommer ser virkelig hvor mye fisk som er der når de siger opp og sprer seg over alt. Til dere som skal prøve dette fisket så vil jeg bare si at de er der og det handler om å finne konsentrasjonene på et veldig lite område. Selv pilker jeg veldig forsiktig. Små vipper i pilken er det som skal til for å lokke de til å bite. Bare se på pilken et par meter ned, det er ikke mye bevegelse som skal til for å lage liv. Torsken er stor og treg så en må gjøre det enkelt for de å ta godbiten ! Skitt fiske
 7. Hei Andunger ! Dumt dere reiser ned igjen om dere ikke må. Det er jo i dag det virkelige fine været kommer ! Mener det var dere jeg så utpå der i går kveld ? Var det en GH med et fiskemerke ala Loomis på babord side og en elmotor foran ? Så en slik en på innsiden av Hundsværholmen først og så kom den ut på grunna. (Som egentlig ikke er en grunne..) Jeg har en Antares 680 og vanligvis fenderne hengende ute.. Teinene som ligger der nå er egentlig ikke særlig i veien, men håper yrkesfiskerne tar til vett og fjerner de så fort som mulig. Jeg var utpå som sagt i går og fikk 2 fisker på ca like mange timer. Fisken samlet seg i skumringen uten at den var veldig villig. Når mørket kom så spredde fisken seg fort. Da ser en hvilke mengder som virkelig er der ! Det øker på kjapt med fisk nå. Tror helgen kan bli bra ! Jeg skal se om jeg kan kjøre litt oppdateringer her utover. Miljøet blant fritidsfiskerne i Borgundfjorden er veldig bra. Og fiskere som kommer utenfra blir på ingen måte sett ned på/utelukket eller at en holder en masse hemmeligheter for seg selv. Tvert om er de fleste mer enn glade for å dele tips og triks. Men en og annen særing finnes jo alle steder. Det som også kan være rart og skremmende er måten båtene sloss om plassene over de største stimene. Men hovedtrikset er å oppdage de først. De blir jo større og vanligere etter hvert disse også. Og som jeg har skrevet før: morgenen kan være svært giftig. Være på plass i mørket og få med seg grålysningen. Som dere skriver er dybdekontroll veldig viktig. Vi prøver å komme oss midt over stimene ved hjelp av loddet. Så slipper vi pilkene ned en meter eller to over toppen på den. Pilker med ganske små bevegelser og slipper sakte nedpå. Men sjeldent særlig ned i stimen for det kan skremme den til å spre seg. Dybden kan kontrolleres med hjelp av dybdemåler, men fargekodet multifilament er like bra.
 8. Helt klart. Flue kan være dødelig effektivt i noen situasjoner. Men tror nok over tid at om en spesialiserer seg på spinnfiske så er det overlegent om målet er å lande flest fisk. Vet ikke. Jeg bruker begge deler.
 9. Jeg er absolutt ikke den å spørre om rett feeling og hva det er. Kanskje ikke noen andre enn deg selv kan svare på det når det kommer til stykket. Vi foretrekker vel de fleste litt forskjellige aksjoner vil jeg tro. At stangen er lett er vel uansett en fordel. Men så er det (slik jeg ser det) om stangen føles ut som den laster fra bunnen, midtpartiet eller toppen. På 80-tallet var jeg på fluekastekurs med en fyr som drev med casting. Det er jo en hobby/sport i seg selv, men DU VERDEN alt jeg lærte på de timene. Jeg har alltid vært opptatt (og er det merkelig nok enda) av raske stenger og brukte Loomisen, men han så hvordan jeg kasta og selvsagt feilene. Han fikk låne en annen stang av en annen deltager og sa: Prøv denne. Det ble strøkent. En billig sak av noe slag. Kasta ikke lenger, men mye sikrere. Var forøvrig innom XXL i dag og så på fluestenger litt inspirert av denne diskusjonen og årstiden vi nærmer oss. Kjente i butikken på Rsi i #6 og 7#, LPXe i det samme. Prøvde å spenne de litt men det var ikke store forskjellene enn annet enn snøreklassen slik jeg kjente det. Rsi noe mer topptung enn LPXe kanskje ? Den siste stanga i stativet var en litt dyrere men #5, husker ikke merket. Denne bøyde lengre ned men igjen, annen snøreklasse. Det er virkelig gøy dette med stenger og egenkaper altså. En hobby i hobbyen ! Og vi lures gang på gang av "ny teknologi", "forbedret carbon" osv. Fisken ler seg sikkert ihjel !
 10. Veldig god analogi med en sportsbil TT. Det er slik det gjerne er at superstengene er i mange tilfeller for raske/stive for oss dødelige. Og i alle fall til finfiske etter ørret. Samt at de ikke tilgir små feil på samme måte som litt mer moderate stenger. Jeg sier ofte at jeg liker å fiske med flue fordi det er artigere å ikke få fisk på flue enn ikke å fisk på noe annet.. Dette er fordi kastingen i seg selv er morsom og utfordrene. Vi kjenner oss vel alle igjen på dette med at til tider går lina i 110 ut av ringene og en hører den deilige lyden og rykket når den strekker seg stramt ut en meter over vannet. Og at 15min senere så klarer en ikke få ut løstømmen uansett og kastingen blir mer og mer febrilsk og dårlig. Pausetid. Sjøørretfiske synes jeg er veldig god og morsom "kastetrening". Mye bedre enn å stå på en mark. Og en har masse tid til å prøve ut og justere kastingen. En trenger slett ikke kaste fantastisk for å være en god fisker. Det er MANGE andre forhold som er viktigere. Men det er jo utrolig gøy å føle at en mestrer utstyret også da. Se at det blir mindre og mindre skyteline igjen på snella.
 11. Absolutt. Dette er utstyr som tar litt tid å få følelsen av. Alt av stenger burde hatt 30-dagers åpent kjøp slik som elektronikk ofte har
 12. Synes dette med fluestenger er veldig veldig vanskelig. Har mange men ingen jeg virkelig liker.. Den jeg bruker i sjøen og til smålaks er en Loomis. Streamdance eller noe slikt i kl 8. Hadde en IMX som jeg kjøpte ny for hundre år siden. Elsket den stanga. Så knakk den og fikk denne i erstatning. Det er jo litt I-landsproblematikk dette her da. Stanga er jo selvsagt helt ok og jeg kaster langt nok med den. Men har ikke den deilige følelsen som med gamle IMX-en. Og hvem vet, hadde jeg prøvd en IMX i 7/8 i dag så er det ikke sikkert den hadde vært slik jeg husket den.. Uansett. Poenget mitt er at det er veldig farlig å lese tester og kjøpe fluestang på nettbutikker. En fluestang bør prøves, og gjerne med flere liner. Prisen på en stang gjenspeiler kanskje holdbarhet og garanti, men ikke nødvendigvis hvor god den er å bruke time etter time. Eller passer akkurat meg. Her på nordvestlandet er det vanskelig å få prøvd før en kjøper. Kanskje lettere sørpå med alle de gode sjappene. IMX-en kostet kr 4500,- i 1991 hos Kåres Sportsfiske i Ålesund. Absurd mye penger for en stang den gangen, og jaggu mye i dag også.. Men den ga meg tusenvis av herlige fisketimer. Kanskje den billigste stanga jeg har kjøpt i kr/time !
 13. Det er bra med SØ der inne det har jeg sett mange ganger. Elva er ikke noe lakseelv men elvene ved Hellesylt er gode lakseelver. Klarer du å få reist tidligere enn august så anbefaler jeg deg det. Sent juni og juli er nok beste tiden for å dorge laks i fjordene. Tidlig august går også bra men da kan det gjerne begynne å bli mer rusk i sjøen. Jeg har brukt downrigger også de siste årene men må ærlig talt si at de aller fleste fiskene tar helt i overflaten inne i fjordene. Men vil du ha sei (og det får du..) så er jo downrigger suverent. De jævlene der på 5-6 kg har lurt meg mange ganger !
 14. Da er AP installert i båten ! På grunn av et godt tilbud falt valget på Garmin Reactor. Jobben med å få den på plass og kalibrert tok ca 4 timer i båten min. Gjorde alt selv utenom luftingen som jeg fikk en mekaniker med utstyr til å ta. Dette er en DRØM til dorging/trolling. Hadde jeg visst det jeg vet nå så hadde jeg spart på omtrent alt annet utstyr for å få på plass pilot. Den styrer snorrett (eller sikk-sakk om det ønskes) og har testet den selv i god vind og den håndterer det utmerket i mine 3 knop. Fikk også et par lakser i helga og da var det herlig at båten bare fortsatte rolig rett frem når jeg kjørte fisk og håvet. Kjøpte med fjernkontroll også. Den gjør det enda enklere da jeg kan sitte hvor som helst å styre. Denne er lekker med fargeskjerm og mange funksjoner men skulle gjerne gitt vekk en del av dette om det hadde gjort den lettere. Med 4x AA batterier blir den litt tung. Jeg synes monteringen var enkel. Men båten min er lett å dra kabler i også. Tror nesten ikke det er mulig å gjøre noe feil heller så lenge en kobler +/- på ECU rett.
×
×
 • Create New...

Important Information

By using this site, you agree to our Terms of Use.