Daggad

Medlemmer
 • Innholdsteller

  352
 • Ble medlem

 • Besøkte siden sist

 • Days Won

  3

Daggad last won the day on February 15

Daggad had the most liked content!

Mottatte likerpoeng

9 Neutral

Om Daggad

 • Rang
  Medlem
 • Bursdag 04. aug. 1967

Contact Methods

 • Website URL
  http://
 • ICQ
  0

Profile Information

 • Bosted
  Ålesund, Norway

Nylige profilbesøk

Blokken for nylige besøkende er slått av og vises ikke for andre medlemmer.

 1. Daggad

  Valg av kartplotter/ekkolodd

  Hva skjer egentlig da ? Altså hva er forskjellen på en billig modell som Hook2 vs Carbon når det kommer til det med den rene ekkoloddfunksjonen ? Når jeg kjøpte min Elite Ti forsto jeg det slik at det gjorde den samme jobben som HDS men hadde en masse begrensninger på nettverk, flere svingere, litt tregere oppstart, etc. Men at det viktigste som jo er hvor bra den finner og viser bunn/fisk var identisk ? Ser jo en del som anbefaler å spare på loddet men ikke svingeren.
 2. Daggad

  Valg av kartplotter/ekkolodd

  Ha ha godt poeng ! Hvor finner du den frekvensinnstillingen da på Carbon og HDS3 ? Prøvde dette på kompisen min sin Carbon og fant det ikke der heller. Menyen var helt lik min slik jeg kunne se der og da.
 3. Daggad

  Valg av kartplotter/ekkolodd

  Ja jeg fikk det til med hook også, det er jeg sikker på. Jeg synes for øvrig at menyene til Lowrance har litt å gå på når det kommer til brukervennlighet.. Noe er i sidepanelene, noe i senterpanelet som dukker opp med av--knappen, og igjen mye på hjemmevinduet. Og på dette siste har jeg ikke sett noe sted jeg kan gå et steg tilbake. Om en trykker på X så går det helt tilbake til kart/lodd og så er det å trykke Meny-innstillinger-ekkolodd, osv. Det er ikke Apple som har programmert dette for å si det slik
 4. Daggad

  Valg av kartplotter/ekkolodd

  Airmar svingere har gått kraftig ned igjen ja. SS75H var tidligere ca 9000,-, nå fikk jeg 7700,-. Uansett en god del å spare fra USA.. Men en ting til. Denne har et frekvensområde fra ca 110khz til 210khz. Jeg hadde tidligere et Hook2 der jeg mener jeg kunne sette en valgt frekvens (eller kanskje område) for å unngå forstyrrelser. Men finner ikke valg for dette på Elite Ti når jeg søker på det eller fikla med loddet når jeg var utpå en tur i går kveld. Vet dere noe om dette, skal vel også være veldig likt på HDS 3 ?
 5. Daggad

  Brit living in Laguna bergen

  It is Winter time and most of the Fish is deeper in the sea. As spring approaches it will be way better for shore Fishing. If you can go with a boat the Winter cod are coming to spawn these days.
 6. Daggad

  Valg av kartplotter/ekkolodd

  Super den der. Antares 680 har da ca 18 grader skrogvinkel. (18,2/17,9) Så da blir det 20graders svinger.
 7. Daggad

  Valg av kartplotter/ekkolodd

  Airmar XSonic Bronze HDI XDCR trodde vi den het, når jeg googlet fikk jeg B148. Jaja..han får ny snart uansett. Han har en Mercury motor. Skal høre med Ramotech. Takk igjen for god hjelp og tips. Skal måle vinkelen ganske nøyaktig med en mal jeg laget på jobben i dag.
 8. Daggad

  Valg av kartplotter/ekkolodd

  Så vi kan forvente lavere priser her i landet nå tror du ? Grovmålte skroget i går og det virker som det er ca 15 grader bak ved tanken men skal måle mer nøyaktig i kveld. Kjedelig å havne midt i mellom.. Dette med at kompisen min hadde så mye støy/crosstalk på sin Carbon/Airmar B148 grubler jeg fortsatt på selv om han har bestilt seg en SS175M. Den svingeren skulle jo ha det id systemet til Airmar , XSONIC. Men den kom opp som "ukjent enhet" på Carbon. Kan det være noe så enkelt som en dårlig kontakt ? Den fungerte jo fint med HDS touch.
 9. Daggad

  Valg av kartplotter/ekkolodd

  Er dette ok tror dere for min del med Antares 680 og Elite 9 Ti ? https://www.ebay.com/itm/Simrad-SS75H-20-DEG-130-210KHZ-9-PIN-Thru-Hull-/302551795989?_trksid=p2349526.m4383.l4275.c1#shpCntId Kommer da på ca kr 6600,- inkl frakt og moms.
 10. Daggad

  Valg av kartplotter/ekkolodd

  Takk da vet vi mye mer Erik og Abbor. Mye av problemet rundt dette er jo akkurat som du sier veldig lite kunnskap hos de lokale forhandlerne. Ferd lokalt er veldig gode på dette da de har noen topkklasse sportsfiskere hos seg, men de fører ikke Lowrance. Nesten slik at vi angrer litt på at vi ikke tok Garmin vegen i stedet. MEN heldigvis har vi utmerkede fora som dette !
 11. Daggad

  Valg av kartplotter/ekkolodd

  Tusen takk abbor, det hjalp til med at vi skjønner mer. Hvordan fungerer det med styrken ? Min Elite Ti har etter det jeg forstår 500w. En da SS75H er på 600w. Det er ikke noe problem at svingeren er rated høyere eller lavere enn loddet annet enn at man ikke får mer effekt enn det loddet kan gi. Er det slik ? Hva er anbefalte butikker for Lowrance kompatible svingere ? Jeg trodde også at SS betød Stainless Steel, B-Bronze og P-Plastic ?
 12. Daggad

  Valg av kartplotter/ekkolodd

  Det er normalt vinterfiske etter torsk (ser forøvrig ut til å ble en fantastisk sesong..). Fra 40-80m normalt sett. Vi driver annet fiske også som etter kveite og dorging på laks. Men ved dette fisket er ikke loddet så veldig viktig slik vi gjør det nå i alle fall. Når vi var helt alene var bildet helt fint. Når vi var nærme andre båter var det vertikale utslag som ble så tette at det ble umulig å se noe som helst. Også bunnen forsvant inn i mellom. Har dessverre ikke bilde, dumt jeg ikke tenkte på det. Like gale på Chirp som ved faste frekvenser. Giveren sto i alle fall ikke listet som Airmar. Der er jo HDI 50/200 men jeg antok det var Lowrance sin som var ment ? Uansett valgte jeg den. Han har akkurat montert en totalscan giver i tillegg, men vi prøvde til og med å skru denne fysisk av for å finne ut om problemet lå der. Resatte ekkoloddet..ikke noe hjalp annet enn å komme bort fra andre båter. LANGT unna også. Nå er jeg ikke sikker på hvor kraftig denne giveren er, men jeg antar at disse ikke sender fast på for eks 600w men bruker den styrken som trengs mot dybden ? Er dette direkte koblet mot følsomheten ? Jeg ser også at en del svingere har et enkelt frekvensområde på chirp. Som B175M som har ca 85-130 khz. I motsetning til min Lowrance HDI som har 50/200 som grunnfrekvenser og da lav/høy chirp. Er det en fordel for chirp at det bare er ett frekvensområde ? B175M er dyr da..Han ble også anbefalt SS175M men med plastbåt må da det være bortkastet ? Hva med B75M på mitt Elite 9Ti, tror du/dere det er et ok alternativ for 0-100m ? Er det vits i kontra min hekkmonterte Lowrance HDI 50/200 ? Downscan og slikt bryr jeg meg ikke om. Vanskelige greier dette her...men det er jo utfordringen som er gøy ! Edit: Denne kompabilitetslisten forvirrer meg enda mer. Er det bare SS175M som er kompatibel med Carbon og ikke B175M ? Samt at B75M ikke går med Elite ti ? http://www.airmar.com/xref.html
 13. Daggad

  Valg av kartplotter/ekkolodd

  Stjeler tråden litt her.. Hvilken gjennomgående svinger anbefales for Lowrance lodd ? Spør både for meg og en kompis. Jeg har 9"Ti han har 9"Carbon. Gjerne litt forskjellige budsjett da han har et litt større enn meg. Jeg kjører i dag med HDI 50/200 hekksvinger han med en Airmar XSonic Bronze HDI XDCR 20deg. Selv ønsker jeg gjennomgående svinger for en mer solid montering. Han opplever mye crosstalk nå med denne og sin Carbon. Merkelig nok var ikke dette et problem med HDS 7 gen 2 som han hadde før. Den svingeren dukker heller ikke opp i listen over svingere under installasjon. Så nå står det på HDI 50/200 der også. Gode tips ?
 14. Jeg fisket masse sjøørret her i Ålesundsområdet før i tiden, gjerne vinter/vår, men ga meg for rundt 10 år siden. På både sluk og flue. Rekorden ble en fisk på 5,5kg tatt ytterst ute på neset av Borgundgavelen, mot staken og Hundsværholmen. Men fikk også mange på 1-3kg og MASSE på 0-1kg. Veldig mange av disse inne i bukta ved Porolon og osen der. Så ble det dårligere og dårligere og til slutt ga jeg opp. Annet fiske ble mer spennende. De er nok ikke utryddet, men at bestanden er kraftig redusert er det lite tvil om. Jeg fikk 2 stykker på dorg i sommer når jeg jakta laks. Men ikke stor fisk, og veldig tynne. Steder jeg ville prøvd er Volsdalsberga og inn mot Sørneset på vinterstid. Bogneset og hele området derfra og ut til spissen av Borgundgavelen. Ser de hopper der enda. I sommer så jeg en fin ørret midt i Brosundet når jeg var der slik at minstemann fikk fisket Bergyltre og småsei med reker. Ørreten gikk etter reka men tok ikke. Gøy. Håper du får deg noen fisker, det fortjener du ! PS: Vestsiden av Vatnefjorden fra grensa og utover skal også være en god plass. PSII: Dette er jo ikke en god tid. Fisk heller torsk til det er over litt uti mars så setter du heller inn støtet da..