Daggad

Members
 • Content Count

  380
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  6

Daggad last won the day on March 1

Daggad had the most liked content!

Community Reputation

20 Excellent

About Daggad

 • Rank
  Medlem
 • Birthday 08/04/1967

Contact Methods

 • Website URL
  http://
 • ICQ
  0

Profile Information

 • Bosted
  Ålesund, Norway

Recent Profile Visitors

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

 1. Ja at den er treg å bite nå er helt sant. Men synes ikke at der er lite fisk, det er MASSE fisk men den vil jo ikke samle seg. Dagtid virker nesten håpløst. Men slapp helt av, jeg er sikker på at dette snur snart og den begynner å ta. Virker som det ligger sei eller annen fisk langs bunnen, dette kan ha betydning for måten torsken reagerer kanskje. Den store ble tatt på en svart Søvik Sild. Men jeg mener nå det er helt tilfeldig..
 2. Hadde med en kar ut på fredags kveld. Han sa at rekorden has fra før var 18kg og håpte å slå den og kanskje bikke 20kg. Jeg svarte at det var selvsagt mulig men at det var litt i mellom fisker på den størrelsen. 5 minutter senere bet det..den veide 28kg !
 3. Averøy is a beautiful place with endless fishing-possibilities. I have not fished for seatrout up there but should be lots of good places. Perfect territory for ST. And you will catch a lot of good sized saithe, cod and pollock as well. Smøla north of Kristiansund is known as a ST paradise. Google it.
 4. Jeg mener det er best at der er en elv noenlunde i nærheten. SØ finnes over alt men det blir skjeldnere lengre unna elver og større bekker. Ta deg en tur i nærheten av Brødrene Sunde (Sundolitt) fabrikken.
 5. Kaldrøkt fisk er jo bare tilsatt røyksmak og dreper samtidig bakterier for konservering. Varmrøkt koker/baker fisken.
 6. Fortsatt for dyrt. Hva gir du meg for å ta den ? Jeg har faktisk en slik og den er ikke dum som kartmaskin ved siden av et rent ekkolodd eller for å spare plass på en kombiplotter.
 7. Gratulerer !! Den første er altid den vanskeligste, nå blir du lei av de snart...
 8. Masse fisk inne på bygrunna nå, og jeg hører det samme om Spjelkavika. Har ikke hatt en eneste bomtur enda. Var en kjapp tur ute i møkkaværet i kveld (helt alene der ute) og loddet bugnet med Torsk. Fikk 2 stk. En på ca 5kg og en på 16kg (ble veid). Mistet et par også. Denne sesongen blir helt rå.. Ekoloddbilde fra bygrunna 28/2 under her, nå er det MYE mer.
 9. Nei den sto listet som ukjent når den ble koblet til Ch2 på Carbon. Jeg har kun brukt 9pin, ingen overganger. Det positive med slike problemer er at en blir en racer i menyene. Tror jeg har vært de fleste plasser der inne Butikken sier de vil fikse en ny. Det er bra men så er det dette med å ta den ut kontra sette inn en til i stedet. Den virker jo på 200khz og det er vanskelig å si hvor mye jeg egentlig mister. Det er en del. Uansett har jeg bare en inngang på loddet, men det kan jo endre seg senere. Ikke sikkert den er så villig til å komme ut frivillig heller..
 10. Da er det testet med min venns Carbon og heller ikke den får noe XID. Søren altså... Jeg bruker det nå på 200khz så lenge. En ting: Jeg har lest og googlet opp og ned i mente og det kan virke som at XID er i samme ledning som temperatur fra svinger. Jeg år opp temperatur på loddet og det virker noenlunde rett. Kan det da forsterke troen på at XID brikken er død men at det ikke er ledningsnettet som har feilen ?
 11. Nedgradering, så oppgradering av firmware. Koble fra NMEA..ny hard reset. Ingenting hjelper. Da er det å prøve et annet lodd for å se.
 12. Nå har jeg ikke dette foran meg men jeg hadde ikke noe structurescan vindu oppe når dette kom. Vanlig 2D lodd på hele skjermen. Jeg fant ut at ved å gå på Innstillinger-System(?)-Egenskaper-Ekkolodd så kunne jeg skru av structure scan slik at jeg fikk velge høy chirp. Om det er noe jeg har stilt bort så er det veldig rart. Har ikke trykket på det siden SS75 virket fint. Skal bli spennende å prøve den med Carbon eller annet lodd. Håper virkelig den kommer opp der slik at problemet er med loddet og ikke svingeren... Jaja..dro uansett 4 torsk i dag på 6-7-10-12kg med HDI svingeren som jeg HELDIGVIS lot stå igjen bakpå hekken. Vedr firmware så oppdaterte jeg denne når den nyeste kom i september 2018. Mener den het 18.2 Går det an å nedgradere, evt tvinge ominstallasjon av gjeldene firmware ? Tusen takk for hjelp og støtte karer, setter veldig pris på det !
 13. Når jeg starter Elite Ti så står det også "STOPPET" på ekkoloddet. Så må jeg skru det på.
 14. Har prøvd å skru av og koble fra/til. Vil prøve alt mulig før jeg kontakter forhandleren (heldigvis norsk på både lodd og giver). I neste uke skal jeg teste giveren mot kompisen min sin carbon for å se hvor problemet ligger. Jeg tok hard reset i dag for å se men heller ikke det hjalp. Det er noen rare små ting med loddet. Blant annet så finner det gjerne ikke c-map men går på Lowrance sitt kart. Men kan jeg bruke SS75H i 200khz eller høy chirp foreløpig ? Får også noen ganger meldingen (fra minnet): "Kan ikke aktivere høy chirp når structure scan er tilkoblet". Og jeg har ingen structure scan aktivert.
 15. Jaja..hvor lenge var Adam i paradis.. I går merket jeg at loddet hadde stoppet når jeg skrudde det på. Startet det igjen og så at frekvensen sto på 200khz. Når jeg gikk inn i innstillinger så sto svingeren som ukjent enhet. Jeg har tatt kontakten av og på igjen. Resatte ekoloddet til fabrikkinnstillinger. alt mulig rart. Den ser ikke SS75H via XID. Utrolig kjedelig og skuffende. Har dere noen tips ?