Den gule andungen

Medlemmer
 • Innholdsteller

  13
 • Ble medlem

 • Besøkte siden sist

Mottatte likerpoeng

2 Neutral

Om Den gule andungen

 • Rang
  Nytt medlem

Profile Information

 • Kjønn
  Mann
 • Bosted
  Stavanger
 • Interesser
  Jakt og fiske, fiske og jakt

Nylige profilbesøk

556 profilvisninger
 1. Den gule andungen

  Ferdatorsk 2017

  De to siste årene har vært elendige når det gjelder fiske etter ferdatorsk i Rogaland. Høy sjøtemperatur har vært antydet som årsak til lite fisk. Nå spår det europeiske værsenteret at vi kan gå mot en svært mild senvinter og ikke minst vår langs norskekysten, se: http://www.vg.no/nyheter/innenriks/vaer-og-uvaer/varsler-mild-vaar-langs-kysten/a/23903105/ Det lover ikke godt for årets sesong, men vi får vente og se.
 2. Skrekkscenariene fra barndommen blir virkelighet Nå er det ikke lenger harpuner, men plastposer som bidrar til å ta livet av noen av havenes mest majestetiske vesener. http://www.dagbladet.no/kultur/skrekkscenariene-fra-barndommennbspblir-virkelighet/60856567
 3. Ny studie: Norsk torsk har plastimagen, se: http://www.aftenbladet.no/nyheter/innenriks/Ny-studie-Norsk-torsk-har-plast-i-magen-3970618.html
 4. Den gule andungen

  Ferdatorsk 2016

  Vi fisker på feil plass: http://www.vg.no/nyheter/innenriks/fiskehistorier/sjekk-den-fangsten/a/23647083/
 5. Den gule andungen

  Pilke uten å sette fast

  Biltema har billige pilker, så da er det ikke like ergerlig å miste en pilk, se: http://www.biltema.no/no/Fritid/Fiske/Sluk/Havpilk-sekskant-46482/ Pilkene fungerer brukbart også. Det er også teknikker for å forsøke å få løs pilken.Du kan forsøke å riste pilken løs, stramme og slippe senen mange ganger. Hjelper ikke det, så kjører du i sirkel rundt stedet pilken sitter fast, og prøver det samme fra flere forskjellige retninger. Dersom det er steinbunn, pleier dette å hjelpe. Her på mine kanter er det garn som er det store problemet. Når krokene kjører seg fast i tauverk, er det ikke noe som nytter for å få de løse. Da er det bare å sette fast og gi gass til senen ryker.
 6. Den gule andungen

  Ferdatorsk Rogaland 2015

  Det ble en fin dag på sjøen i går. Selv om ferdatorsken i Byfjorden normalt ikke er stor, så er det kjekt når fisken biter. Resultatet i går ble 10 torsker. Den største 5,8 kg, resten fra ca 4 kg og nedover. Av de 10 torskene jeg fikk, var det 8 hanner og 2 hunner. Hunfiskene var blant de aller minste. Nå får jeg lete etter en stim med større hunfisk. Jeg tviler på at årets fiske etter ferdatorsk helt er over. Det er jo fortsatt rogn i de hunnene jeg får.
 7. Den gule andungen

  Ferdatorsk Rogaland 2015

  Jeg har fått like mye, eller, rettere, like lite torsk i Byfjorden. Alle mine har også vært under 5 kg. Av de 10 fiskene jeg hittil har fått, var det 2 med rogn. Men jeg har også fisket ved Karmøy, og der har kjønnsfordelingen vært omtrent motsatt. Jeg har fått 6 torsker der oppe, og 4 hadde rogn. Nå er antallet så lite at det går ikke an å regne statistikk, men det gir grunn til undring. Det virker ulogisk at hunnene skal samles en plass og hannene en annen plass. Vi får håpe at hunnene kommer etter.
 8. Den gule andungen

  Ferdatorsk Rogaland 2015

  Det er ikke mye torsk i Byfjorden. Jeg var og lette i dag ved Fjøløy og på de mest kjente stedene i Byfjorden. Det ble 2 stk ved Hundvåg. Men slik forholdene har vært i år, er jeg godt fornøyd med resultatet.
 9. Den gule andungen

  Ferdatorsk Rogaland 2015

  HURRA! Endelig fikk jeg ferdatorsk i Byfjorden. Fiskejournalen min har hittil vært kjedelig lesning; Ikke napp i forgår, ikke napp i går, ikke napp i dag, ikke napp i morgen heller. Men nå kan jeg endelig notere 8 ferdatorsk i Byfjorden. Allerede kl 06.30 var jeg ute på fjorden og begynte da å lete omkring Hundvåg, men fant ikke annet enn små stimer med sei. Flere båter kom til i løpet av formiddagen, men ingen ble særlig lenge, så de fant nok ikke mer enn det jeg gjorde. Byfjorden ble trålet på kryss og tvers. Der jeg fikk ekko som kanskje kunne tyde på en liten torsk, ble snøret sluppet til bunnen, men uten at jeg fikk napp. Utpå ettermiddagen ble det slutt på tolmodigheten min også, så jeg halte opp og satte kursen hjemover. Jeg tenkte at dette var siste tur etter ferdatorsken i Byfjorden for i år. Ekkoloddet hadde jeg latt stå på, og plutselig var hele skjermbildet fullt av ekko fra fisk. Jeg hadde zoomet inn slik at jeg så 10 meter opp fra bunnen. Nå var det bare en smal hvit stripe langs bunnen og en stripe ved toppen av bildet, i mellom var det kompakt med røde og blå ekko. Jeg trodde først at det var noe galt med ekkoloddet, men da snøret gikk ut, ble det fisk med en gang. Fem stykker kom raskt opp, men så måtte jeg lete litt i området for å få de tre siste. Det ble altså en trivelig ettermiddag for meg. Litt artig var det også å se på alle langveisfarende fiskere som vendte hjem, mens jeg halte opp fisk i Byfjorden. Sannsynligvis vendte de fleste tomhendte hjem. Rapportene fra Skudesnes i dag sier at et par man fikk hver sin fisk, mens de fleste ikke fikk napp. Jeg har skåret hakk i båtripa slik at jeg finner tilbake til fiskeplassen min. Trolig blir det flere turer før sesongen er omme.
 10. Den gule andungen

  Ferdatorsk Rogaland 2015

  Jeg svømte i Byfjorden i dag, kikket etter torsk, men fant ingen. Dette var min sjette tur i år, og jeg har fått like mye fisk hver gang. Jeg er ikke den eneste uten fangst. Noen få har fått et par fisker og enkelte har vært så heldige å få opptil 6-7 stk. En må bare innse at årets fiske etter ferdatorsk i Byfjorden ligger an til å bli elendig. Jeg har grublet på hvorfor ferdatorsken uteblir. Når en sitter og vipper stanga opp og ned, får en tid til å tenke, særlig når en slipper å bli forstyrret av fisk som biter på. Andre har også fått tid til å tenke, og flere teorier har blitt lanserte: Blir torsken skremt av sprengningene i forbindelse med byggingen av Ryfast? Har utfyllingen i Bangervågen negativ effekt? Forårsaker utfyllingen sedimenter i Byfjorden som gjør fjorden uegnet som gyteplass? Er sjøtemperaturen for høy? Er det så mye sild i havet vest for Karmøy at ferdatorsken stopper der for å beite? Er dette bare naturlige variasjoner fra år til år? Er ferdatorsken spesielt sen i år med å krysse Boknafjorden eller vil vi ikke få større mengder fisk i Byfjorden i år? Jeg håper at andre brukere av forumet, med mer erfaring enn meg, kan fortelle om variasjoner i fisket tidligere år. Jeg er bare (and-) ungen her.
 11. Den gule andungen

  Ferdatorsk Rogaland 2015

  Silden har kommet til Åkra skriver Karmøynytt i dag, se: http://karmoynytt.no/2015/03/03/silden-har-kommet-3/
 12. Den gule andungen

  Ferdatorsk Rogaland 2015

  Fri og fina været, men irritert på IVAR som forurenset fiskeplassen. Jeg sendte derfor en melding til IVAR og sa hva jeg mente om den saken. Jeg foreslo å ta vedlikeholdet før februar. Her er svaret jeg fikk: "IVAR har behov for å rengjøre/ta ut sand m.m. fra tunnelen fra Bjergsted til IVAR sentralrenseanlegg Nord-Jæren i Mekjarvik regelmessig (ca. 1 gang/år). Når dette arbeidet pågår, må tunnelen stenges og avløpsvannet ledes i overløp. IVAR ønsker ikke å gjennomføre planlagte driftsstanser, som medfører overløp, i perioden 1. april - 30. september (sommerhalvåret). Neste gang det er behov for å stenge tunnelen skal det også vurderes å unngå overløpsdrift i februar og mars pga. ferdatorsken. Tunnelen ble stengt mandag 23. februar 2015. Den ble åpnet igjen i dag, onsdag 25. februar kl. 10." Positivt at IVAR er villig til å ta hensyn til ferdatorsken, og oss fiskere, i fremtiden. P.g.a. sterk strøm i Byfjorden vil det heldigvis ikke ta lang tid før forurensningen er vekke. Snart skal jeg ut og teste kvaliteten på badevannet. Kvakk-kvakk Den gule andungen
 13. Den gule andungen

  Ferdatorsk Rogaland 2015

  Jeg tenkte meg ut i Byfjorden i morgen, men så leste jeg i Stavanger Aftenblad at IVAR slipper kloakken fra Nord-Jæren i Byfjorden tirsdag og onsdag. Til de som likevel er ute, sier jeg: Skitt fiske!