Jump to content
Fiskersiden

Den gule andungen

Members
 • Posts

  44
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  4

Den gule andungen last won the day on March 8

Den gule andungen had the most liked content!

Profile Information

 • Kjønn
  Mann
 • Bosted
  Stavanger
 • Interesser
  Jakt og fiske, fiske og jakt

Recent Profile Visitors

1591 profile views

Den gule andungen's Achievements

Apprentice

Apprentice (3/14)

 • Reacting Well Rare
 • First Post Rare
 • Collaborator Rare
 • Conversation Starter Rare
 • Dedicated Rare

Recent Badges

22

Reputation

 1. Jeg foreslår at du spør Mattilsynet eller leser det de skriver på matportalen.no, se: https://www.matportalen.no/verktoy/blaskjellvarsel/
 2. Sunnmørsposten har en bra sending fra Borgundfjorden, se: https://www.smp.no/nyheter/i/9KdLKr/aapen-sak-sammendrag-av-sunnmoerspostens-live-sending-fra-borgundfjorden
 3. Bildekk er ferskvare sies det. Noen sier at bildekk bør skiftes etter etter maks 4 år, andre sier at dekkene kan vare i 7-10 år. Når det gjelder bilen min er dette ikke en aktuell problemstilling, etter et par sesonger begynner mønsterdybden å bli så liten at dekkene bør skiftes. Men når det gjelder båttrallen så kan en ikke se at dekkene er slitt, selv om dekkene er 8 år gamle. På grunn av alder begynner jeg likevel å tenke på skifte dekkene. Samtidig tenker jeg på å bytte felgene, de begynner å bli nokså rustne. Jeg kjører normalt bare dekkene ut i vannet, men det er ikke til å unngå at det av og til kommer litt sjøvann opp på felgene. Jeg tenker på å bytte til lettmetallfelger for å unngå rust, men vet ikke om dette er en dårlig idè. Vil aluminiumsfelger korrodere mer enn stålfelger? Det finnes lettmetallfelger til varehengere, men finnes det lettmetallfelger som er egnet for båttraller? Jeg har BK-hengeren, modell P 1219T, hvilke felger anbefales til denne hengeren?
 4. Gratulerer!!! Det er rett før jeg snur og kommer opp igjen. Jeg håper at du og andre fritidsfiskere får flere torsker av den sizen.
 5. Takk for hyggelig melding og gode råd. Jeg fikk også et godt inntrykk av fritidsfiskerne i Ålesund. Det er bare yrkesfiskerne som vil ha all fisken for seg selv. Det var ikke oss du så på fjorden. Vi var ikke ute på sjøen torsdag, vi hadde behov for å slappe av da. Vi fikk med oss hjem litt forskjellig fra Ålesund: Torsk, lange, sei, hyse, ølgylte og covid. Vi har hatt en fin tur til Ålesund, og det frister absolutt til gjentagelse. Neste år får du se etter en Hobby 555 Proff med en 50 hk Honda og baugmotor. Så får jeg bare ønske deg og andre fritidsfiskere skitt fiske videre. Jeg ser fram til å lese flere rapporter om fisket på Borgundfjorden.
 6. Det var teiner og dobber over hele Bygrunna slik at det var umulig å fiske der. Det så ut til at noen dobber var fjernet onsdag, men Sunnmørsposten skriver at det fortsatt var noen teiner igjen på torsdag, se: https://www.smp.no/nyheter/i/9KVPMM/aksjonerte-i-borgundfjorden-vil-sende-et-tydelig-signal-til-myndighetene Vi har ikke vært utpå fjorden i dag og i morgen reiser vi hjem. Det blir derfor ikke flere rapporter fra Den gule andungen, men jeg hører gjerne fra andre hvordan fisket går videre.
 7. Det er fint på Borgundfjorden om morgenen, men i dag var det nesten ingen båter der. Årsaken var nok yrkesfiskerne sin aksjon med krepseteiner og dobber over hele Bygrunna. Det er umulig å fiske der uten å sette pilken fast i flytetauene som går mellom teinene. Om kvelden var det flere båter utpå, kanskje 10-15 stykker. Båtene samlet seg i Aspevågen, innenfor de innerste blåsene. Det var ergerlig å havne midt i en fiskerikonflikt. Vi har reist langt for å få oppleve fisket i Ålesund. Fisken så vi på ekkoloddet.
 8. Tirsdag ettermiddag ble Borgundfjorden og Aspevågen pepret med krepseteiner og blåser. Det var en protest fra yrkesfiskere som blir utestengte fra fjorden, se: https://tv.nrk.no/serie/distriktsnyheter-moere-og-romsdal/202203/DKMR99030822/avspiller Vi forstod til å begynne med ikke hvorfor det var kommet en mengde blåser i fjorden. Vi hadde hørt at Fiskeridirektoratet hadde gitt tillatelse til å sette ut krepseteiner i fjorden i år, og vi har også sett lenker med teiner i Åsefjorden. Men på Bygrunna og i Aspevågen er det ikke mye kreps å få fordi det er for grunt der. Svaret fikk vi da vi hørte kveldsnyhetene. Dette var altså en aksjon fra yrkesfiskere for å hindre fritids- og turistfisket i Borgundfjorden. Garnfiske og fiske med håndsnøre/stang er vanskelig å kombinere, og har vært årsak til konflikter mange steder helt siden garn ble tatt i bruk som fiskeredskap. Jeg har vært imponert over hvordan saken har vært løst i Borgundfjorden. Her får garnfiskerne holde på fram til 1. mars, men er så utestengte i to måneder. Men selv om de blir utestengte fra gyteområdene, så er garnfiske fortsatt tillatt i Hessafjorden og områdene videre utover. Det er altså tillatt med garnfiske etter torsk som er på vei inn til gyteområdene. Jeg er klar over at ordningen har kommet i stand for å begrense fisket etter gytetorsk, og ikke for å løse en konflikt mellom yrkesfiskere og fritidsfiskere. Likevel er jeg imponert, særlig når jeg vet hvordan problemet med overbeskatning av torsk er løst i Oslofjorden. Yrkesfiskere hevder at fritids- og turistfisket beskatter torsken mer enn hva yrkesfiskerne ville ha gjort. Den pågående kartleggingen av fritids- og turistfisket som Havforskningsinstitutet driver, vil vel gi svar på det spørsmålet.
 9. Det har kommet mer torsk inn på Bygrunna, og det var flere båter som var ute i dag for å prøve fiskelykken. Vi hadde hell og fikk noen fisker, selv om torsken ikke var særlig bitevillig. Vi fikk også en ølgylte. Kroken på svenskepilken traff tuten på en ølflaske og flasken ble med opp fra 50 meters dyp. Det er ikke mange som har ølgylte på artslisten sin.
 10. Lørdag røyk girwiren og vi måtte taues til verksted. I dag ble både gass- og girwiren byttet på Ålesund motorverksted. Heldigvis hadde de rette lengder liggende, så nå er vi tilbake på Borgundfjorden. Det har vært en kjekk kveld, vi fant en stim med torsk. Tidligere har vi bare sett enkle fiskebuer på ekkoloddet. Det var ikke mange båter på Bygrunnea i kveld. Jeg vet ikke om de ble skremt vekk av Kystvakta som lå utenfor Bygrunna og passet på. Vi derimot fryktet ikke å bli bordet av Kystvakta, torskene vi fikk, var godt over minstemålet på 44 cm.
 11. Fredag fikk vi besøk av folk fra Havforskningsinstituttet. De driver med kartlegging av omfanget av fritidsfisket ved hjelp av intervju med fritidsfiskere. Vi fikk følgende informasjon: Det er med blandede følelser jeg sa ja til å delta. Selvsagt ønsker jeg at fiskebestandene blir forvaltet på en god måte, men slike undersøkelser fører som regel til mer reguleringer, mer oppsyn, mer byråkrati og mer konflikter mellom yrkesfiskere og fritidsfiskere. Fritidsfisket i Oslofjorden har også blitt kartlagt, https://www.statsforvalteren.no/siteassets/fm-agder/dokument-agder/miljo-og-klima/fiskeforvaltning/2017-sjoorretseminar-fevik-23.-og-24.-mars-2017/dag-2/1-kirkemoen-fritidsfiske_oslofjord_nmbu_mars2017.pdf , resultatet ble forbud mot fritidsfiske etter torsk i Oslofjorden. Nå er ikke vi en trussel mot torskebestanden i Borgundfjorden. Dagen da vi ble intervjuet, fikk vi kun en lange. Det er også usikkert når vi får fisket igjen. Vi fikk motorhavari lørdag ettermiddag. Båten ligger nå ved verksted i Ålesund og vi håper at den blir reparert mandag.
 12. Prøver igjen å laste opp bilder fra Borgundfjorden:
 13. Bilder av fangsten får vente til vi får de skikkelig store torskene, foreløpig er største fisk 7 kg. Men jeg legger her ut noen bilder fra Borgundfjorden.
 14. Det var ikkke mange båter utpå fra morgenen av, men flere kom til etter hvert. Vi så lite fisk på Bygrunna, men traff på en sildestim inne i Aspevågen. Torsk og sei jaktet under stimen, og fisken så ikke forskjell på sild og pilkene våre. Middagen ble sikret, og vi håper på mer fisk i kveld.
 15. Fredag var det ikke mange båter på Bygrunna, omkring ti båter om kvelden og noen flere om formiddagen. Vi så ingen som fikk fisk om kvelden, om formiddagen var det noen få som ble tatt. Det er lite fisk å se på ekkoloddet, og den en ser vil ikke bite. Vi satser på bedre fiskelykke i dag.
×
×
 • Create New...

Important Information

By using this site, you agree to our Terms of Use.