Den gule andungen

Medlemmer
 • Innholdsteller

  14
 • Ble medlem

 • Besøkte siden sist

Mottatte likerpoeng

2 Neutral

Om Den gule andungen

 • Rang
  Nytt medlem

Profile Information

 • Kjønn
  Mann
 • Bosted
  Stavanger
 • Interesser
  Jakt og fiske, fiske og jakt

Nylige profilbesøk

585 profilvisninger
 1. Jeg har nylig kjøpt meg en Motorguide Xi3 for å bruke den under torskefiske. Fra forhandler ble det fortalt at jeg godt kunne ha baugmotoren nede mens jeg gikk med hovedmotoren og lette etter fisk. Det har fungert fint. Straks jeg får signaler på ekkoloddet, trykker jeg på ankerlåsen og stopper hovedmotoren. Da ligger jeg rett over stimen og kan begynne å fiske. Men for et par dager siden merket jeg at jeg drev selv om jeg hadde satt på ankerlåsfunksjonen. Da jeg tok opp baugmotoren så jeg at hele propellen var vekke. Mutter, anode, propell og brytepinne var borte, bare akslingen stod igjen, og da var det selvsagt ikke lett å holde posisjonen. Selger hadde aldri hørt om noen som hadde mistet propellen. Men da jeg googlet dette, så fant jeg ut at det ikke var helt uvanlig, en hadde til og med klart å miste to propeller på en uke. Faren for å miste propellen oppstår når motoren står feil vei og vannpresset kommer bakfra. Da er det muligheter for at mutteren skrur seg ut og at propellen ramler av. For å unngå å miste propellen er det mange som tar av mutteren som følger med moteren, og erstatter denne med en låsemutter. Nå husker jeg ikke om det var en vanlig mutter eller en låsemutter som fulgte med motoren. Ikke kan jeg kontrollere det heller, fordi mutteren ligger på 50 - 100 meters dyp. Men mutteren ble satt på slik den skal i følge manualen, den ble skrudd fast og så strammet 1/4 tørn. Det var ikke noe problem å få ny propell. Den kom i posten dagen etter, men det kostet meg vel en 1000-lapp. Nå var det heldigvis en låsemutter som fulgte med. Jeg er likevel redd for å miste propellen på nytt. Er det noen som kan fortelle om det er en vanlig mutter som orginalt følger med motoren, da har jeg en forklaring på hvorfor jeg mistet propellen. Kan jeg stole på låsemutteren?
 2. De to siste årene har vært elendige når det gjelder fiske etter ferdatorsk i Rogaland. Høy sjøtemperatur har vært antydet som årsak til lite fisk. Nå spår det europeiske værsenteret at vi kan gå mot en svært mild senvinter og ikke minst vår langs norskekysten, se: http://www.vg.no/nyheter/innenriks/vaer-og-uvaer/varsler-mild-vaar-langs-kysten/a/23903105/ Det lover ikke godt for årets sesong, men vi får vente og se.
 3. Skrekkscenariene fra barndommen blir virkelighet Nå er det ikke lenger harpuner, men plastposer som bidrar til å ta livet av noen av havenes mest majestetiske vesener. http://www.dagbladet.no/kultur/skrekkscenariene-fra-barndommennbspblir-virkelighet/60856567
 4. Ny studie: Norsk torsk har plastimagen, se: http://www.aftenbladet.no/nyheter/innenriks/Ny-studie-Norsk-torsk-har-plast-i-magen-3970618.html
 5. Vi fisker på feil plass: http://www.vg.no/nyheter/innenriks/fiskehistorier/sjekk-den-fangsten/a/23647083/
 6. Biltema har billige pilker, så da er det ikke like ergerlig å miste en pilk, se: http://www.biltema.no/no/Fritid/Fiske/Sluk/Havpilk-sekskant-46482/ Pilkene fungerer brukbart også. Det er også teknikker for å forsøke å få løs pilken.Du kan forsøke å riste pilken løs, stramme og slippe senen mange ganger. Hjelper ikke det, så kjører du i sirkel rundt stedet pilken sitter fast, og prøver det samme fra flere forskjellige retninger. Dersom det er steinbunn, pleier dette å hjelpe. Her på mine kanter er det garn som er det store problemet. Når krokene kjører seg fast i tauverk, er det ikke noe som nytter for å få de løse. Da er det bare å sette fast og gi gass til senen ryker.
 7. Det ble en fin dag på sjøen i går. Selv om ferdatorsken i Byfjorden normalt ikke er stor, så er det kjekt når fisken biter. Resultatet i går ble 10 torsker. Den største 5,8 kg, resten fra ca 4 kg og nedover. Av de 10 torskene jeg fikk, var det 8 hanner og 2 hunner. Hunfiskene var blant de aller minste. Nå får jeg lete etter en stim med større hunfisk. Jeg tviler på at årets fiske etter ferdatorsk helt er over. Det er jo fortsatt rogn i de hunnene jeg får.
 8. Jeg har fått like mye, eller, rettere, like lite torsk i Byfjorden. Alle mine har også vært under 5 kg. Av de 10 fiskene jeg hittil har fått, var det 2 med rogn. Men jeg har også fisket ved Karmøy, og der har kjønnsfordelingen vært omtrent motsatt. Jeg har fått 6 torsker der oppe, og 4 hadde rogn. Nå er antallet så lite at det går ikke an å regne statistikk, men det gir grunn til undring. Det virker ulogisk at hunnene skal samles en plass og hannene en annen plass. Vi får håpe at hunnene kommer etter.