Daggad

Members
 • Content Count

  412
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  8

Everything posted by Daggad

 1. Da er AP installert i båten ! På grunn av et godt tilbud falt valget på Garmin Reactor. Jobben med å få den på plass og kalibrert tok ca 4 timer i båten min. Gjorde alt selv utenom luftingen som jeg fikk en mekaniker med utstyr til å ta. Dette er en DRØM til dorging/trolling. Hadde jeg visst det jeg vet nå så hadde jeg spart på omtrent alt annet utstyr for å få på plass pilot. Den styrer snorrett (eller sikk-sakk om det ønskes) og har testet den selv i god vind og den håndterer det utmerket i mine 3 knop. Fikk også et par lakser i helga og da var det herlig at båten bare fortsatte rolig rett frem når jeg kjørte fisk og håvet. Kjøpte med fjernkontroll også. Den gjør det enda enklere da jeg kan sitte hvor som helst å styre. Denne er lekker med fargeskjerm og mange funksjoner men skulle gjerne gitt vekk en del av dette om det hadde gjort den lettere. Med 4x AA batterier blir den litt tung. Jeg synes monteringen var enkel. Men båten min er lett å dra kabler i også. Tror nesten ikke det er mulig å gjøre noe feil heller så lenge en kobler +/- på ECU rett.
 2. Vi har brukt live kamera på dyprigg for kveite i et år nå og det er en ny dimensjon i fisket ! Det er jo bare standard 576i som er den gamle TV standarden, ikke HD som Gopro, waterwolf etc. Dette er enkelt å bruke. En kan kjøpe de ferdige fra kina eller som oss bruke modellfly/overvåkningskamera og lage en tett boks. Og vannsikker kabel. Så fester vi bare kamera ved blyet på riggen og bruker karabinkroker for hver 5m over til vaieren. Kobler til en tv på dekket, åpner en pils og venter på kveita.. En trenger bare signal og +/- så 3 ledere. Gjerne en til skjerming i tillegg. Og jeg skal love dere det er MANGE kveiter som snuser borti uten å bite !
 3. Grei tale abbor ! Da venter jeg bare på en bekjent som skulle sjekke en pris. Fikk også tilbud på en EV-100 som var brukt til 10000,-. Men vet ikke helt, må jo evt se hvordan den ser ut da. Men blir det rett på webshop så går jeg for Simrad. Har lastet ned manualer og menyene er jo veldig fine og norske. WR10 holder i massevis den. Men dyr da gitt. De til Garmin og Raymarine er jo under 3 lapper.
 4. Ikke lenge til jeg slår til nå. Men aner ikke på hva.. Det er utrolig mange forskjellige meninger om hva som er best eller ikke. Har hørt alle slags rangeringer på de pakkene det har vært snakk om her. Det frister mest med Simrad da. Kanskje et minus med den er at det er en veldig dyr og enkel fjernkontroll om jeg vil ha det etter hvert. Der har Garmin den grommeste.
 5. Ja det står advarsel om at 1.0l pumpen med Reactor er beregnet for cruise og ikke trolling/fisking. Men Simrad pumpen er jo 0.8l. Mulig det bare ikke er volumet det kommer an på.
 6. Kjenner dere til Ultraflex styring da ? Den selges for ca 7k med pressede koblinger i begge ender. Da kan det være at disse også er i et format som kan skaffes billig lokalt når jeg skal koble til pumpen på AP. Bruker Simrad en standard der ?
 7. Mjøsservice imponerte med å faktisk ringe meg tilbake og snakke før de sendte tilbud på mail. Jeg fikk et tilbud der på 26k med Raymarine EV-100 og Baystar med tilpassede kabler til båten. Synes det blir litt drygt for den pakken og veldig få jeg har snakket med anbefaler EV-100 på grunn av pumpen. Jeg vet ikke.
 8. Høres bra ut. Hadde følelsen av å ha hørt dette før.. Herlig å få svar fra akkurat dere to på disse spørsmålene ! Vet dere noe om pumpa i den pakken ? Edit: Ser ut som 80cm3 som vel er 0.8l ? Hva med fjernkontroll på Simrad AP ?
 9. Her er pakken: https://www.hocom.no/p/14936/simrad-ap44-vrf-komplett-autopilotpakke-1 Står Preciision 9 ja Jeg har Lowrance 9ti og kan derfor ikke styre noe fra denne. Men kan jo finne på å oppgradere til HDS eller en Simrad variant i fremtiden..;)
 10. Tenker å installere AP på min 2011 Antares 680 med DF115. Ser de to mest synlige AP'er er Raymarine EV-100 og Garmin Reactor 40. Med pumper og display er disse nå hhv 15000,- og 15500,- Men plutselig på siden kommer Simrad AP44 med en pakke på tilbud til 17000. Hva er best...eller i alle fall godt nok ? Tenker først og fremst fiskebruk, altså dorging eller trolling som det heter på fint. Det som også må til er jo hydraulisk styring. Disse pakkene med Baystar ligger jo på 5-7000,- men det sies at hydraulikk slangene bør byttes og da øker prisen fort da de ikke er standarder som kan lages hos Tess etc. Der har jeg gode priser via en bekjent. Noen tips, gode råd i denne sammenhengen ?
 11. 2019 fisken er vel reist ut igjen vil jeg tro..? Det er ikke det store enda.Mye dårlig vær og lite muligheter til å gå lenger ut. Å pilke mellom garna i Spjelkavika eller bygrunna er ikke noe særlig. Der er kommet noe fisk mellom Hessa og Godøya. Tror det er beste mulighet nå. Evt Hessafjorden.
 12. Nå kan ekspertene her fortelle deg mer, men ser du har på følsomhet A3. Tror det er Auto -3 eller noe slikt. Vanligvis bruker jeg auto om jeg ikke er veldig grunt eller opptatt av de øverste 10m. Synes det fungerer fint. Du må bare prøve deg frem med følsomhet vs fargelinje. Det blir bra ! Hadde vært kjekt med en liten skole/video på disse innstillingene. De fleste er beregnet for bassfiske på 1-10m og ikke helt aktuelle synes jeg. Om jeg får mye støy bruker jeg å skru ned ping oppdateringen.
 13. For rundt 25 år siden fisket jeg mye med flue etter laks i Straumgjerdeelva. Siste ferge over gikk ca kl 12:00 og fisket begynte kl 03:00 så det ble noen timer i mellom. Disse brukte jeg til SØ fiske nedenfor elva. Noen ganger var det helt vilt. Kunne få 10-15 fisker og kanskje noen fine på oppimot kiloet som ble slaktet. Ofte var "forfiskinga" artigere enn fisket i elva. Elva er forøvrig artig med enhånds flue. Ikke dumt å ta seg et kort der.
 14. Der ja, akkurat hva jeg mener. Kanskje sei vi ser på rundt 170m der ? Erik: Takk for forklaringen ! Jeg har laget en liten lapp med hvor stor diameter konen min er på laveste og høyeste frekvens ved forskjellige dybder. Dette hjelper veldig i å visualisere og forstå bildet bedre i hodet mitt. Spørsmål: Ref bildet over, hvor viktig/hva gjør den "Modus" innstillingen øverst i menyen ? Selv er den bare på Normal hos meg tror jeg.
 15. Spesiell grunn til at du vil ha TM istedet gjennomgående ? Jeg synes gjennomgående er fantastisk deilig nå som jeg endelig har det. Mister ikke bunn cruise på 18-19knop. I vinter fant jeg torskestimer når jeg gikk i denne farten. En rett montert TM vil sikkert være like bra, jeg bare innbiller meg det er litt mer knot og at en da får mer støy ved bakking.
 16. En kompis har SS175M og den viser godt bunnen på 450m. Min SS75H viser også bunn men ikke med farger på samme viset. Om jeg klarer å huske det kan jeg ta noen bilder på forskjellige dybder når vi skal ut å dorge i helgen.
 17. I forhold til mine skisser ser det der ut som et fotografi GriseFlax !
 18. Det der er jo svingeren min det. Jeg er sinnsykt fornøyd med den. Når jeg fisket med hel sild etter Lange på ca 130m så kunne jeg se silda. Kompisen min har SS175M og jeg synes ikke det er mye forskjell på disse svingerne. Kan ha med innstillinger å gjøre selvsagt. Jeg har også bunnlinje på 440m når jeg har dorget. Sender deg en PM på Coast Key Abbor !
 19. Ah så bra det er strømmen, da blir det forhåpentligvis enkelt å fjerne problemet. Mener den heter Coast Key. Nå har den vært ok en god stund men under dorgingen i fjor stoppet båten en del ganger helt uten grunn. Og ville ikke starte igjen. Noen rare pipelyder fra nøkkelsystemet. Måtte skru av hovedbryter for å reboote alt, noe som ikke er så kjekt om varmeren må kjøles først. For meg er den det vi kan kalle "lett irriterende" stort sett. Men har jo sine fordeler også. Har heller ikke funnet ut hvordan jeg nullstiller service/oljeservice beskjed på motoren som kommer etter 100 timer på Suzuki 115. På vanlig nøkkel er det et steg på nøkkelen og 3 drag i manuell dødmannsknapp. Det virker ikke.
 20. Jeg kjøpte min SS75H i Norge. De satte akkurat ned prisene her rett før jeg skulle til å kjøpe i USA. Da var det ikke lenger stor forskjell. Men dere..SPLITTE MIN BRAMPÅHENGER !! Kobla på ett av modellflybatteriene mine: OG HVA SKJEDDE !?! Kan Chirpe: Og sette min egen frekvens: XID virker og det må være elektrisk interferens akkurat som Abbor sa ! Igjen tusen og atter tusen takk til dere som viser slik interesse og vilje til å hjelpe. Nå slipper jeg en ufyselig jobb med å bytte for bare å finne ut at problemet ikke var svingeren.. Nå er det da å finne ut hva synderen er. Eller hvordan isolere forstyrrelsen. Vet dere om dette plukkes opp av giverkabelen eller strømkabelen ?
 21. Ja det har du rett i Erik. Burde ta meg et tak og rewire alt. Hadde jo litt planer på det sist vinter men det er jo som kjent forskjell på plan og faktisk utførelse... Båten er også på vannet hele året. Litt tungvindt der, må få den på henger nærmere huset.
 22. Skal teste i kveld Det er som jeg har skrevet tidligere noe rart som skjer fra tid til annen. At C-map ikke lastes, at loddet står som "STOPPET" når jeg skrur på og må reboote. Har også noe krøll med NMEA der de digitale Suzuki instrumentene ikke alltid oppfører seg som de skal. På siste service ba jeg mekanikeren se på dette og han ga tilbakemeldinger om at jeg burde sjekke den generelle elektriske kablingen da det var litt kaos. Kjøpte båten (Antares 680) brukt så det er ikke jeg som har montert tingene. Der er blant annet blitt ettermontert en trådløs dødmannsknapp som jeg ikke er begeistret for. Så i en tråd på et engelskspråklig forum at du skrev at løse jord-ledninger kunne skape en antenneeffekt. Og slik forstyrre lodd/svinger.
 23. Nei men jeg kan jo koble et separat batteri rett på loddet uten å skru på strømmen i båten. Det var slikt du tenkte ikke sant ? Jeg har jo Elite 9Ti. Jeg testa bare med min kompis sin Carbon for å feilsøke, vil nødig be ham skru den ut igjen.