slapoe

Members
 • Content Count

  114
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  3

slapoe last won the day on May 26 2018

slapoe had the most liked content!

Community Reputation

6 Neutral

About slapoe

 • Rank
  Medlem
 • Birthday 02/01/1985

Profile Information

 • Kjønn
  Mann
 • Bosted
  Trondheim

Recent Profile Visitors

952 profile views
 1. Hei, Jeg har tilgang på hytte og båt på Sula neste uke. Samboer er litt skeptisk på å dra da hun tror det kan bli i overkant mye fiske (for hennes smak). Jeg har ikke så lyst til å dra alene derfor hører jeg her om det kan være interessant for noen. Vet ikke om det blir aktuelt å være fra mandag til fredag eller om det kortes inn i en eller begge ender. Sula er en liten øy utenfor Frøya (søk opp sula rorbuer og havhotell på facebook). Båten er en Kaasbøll 17' med 50hk og enklel plotter/ekkolodd. Hytta er et velutstyrt lite hus. Været ser ikke ut til å bli strålende, men godt nok til at det er greit å fiske. Jeg drar fra Trondheim, har ikke avklart om jeg har tilgang på bil enda. Eneste krav er at du er glad i å fiske (kveite, lange, brosme ++) har penger til bensin på båten og at du har ok fiskeutstyr.
 2. Igjen takk for svar! Har nylig sett det med trykkimpregnert, enten er ikke min impregnering kobberbasert eller så er det «myth busted». Båten er vel fort en 15-20 år og plankene like gamle og jeg ser ikke noe korrosjon. Angående andre metaller, vil ikke alle med et lavere potensiale bruke aluminiumen som anode? Over til morsommere ting! Pumpet i 0,2 bar luft og det var tett så da ble båten sjøsatt. Festet splitringene til snøre med stengene i stangholder for å montere svingern mens båten var på vannet, uten å risikere å miste noe. De første tre bildene er sei 3-4,5kg og litt agnfisk. Tok få sekunder før flere av dem tok. Morsomt å se fisk! Bilde 4, her lurer jeg på hva som skjer med bunnen? Bilde 5, hvorfor skjønner ikke loddet hvor bunnen er. Den tegnes brukbart men det står at det er få meter dypt altså virker ikke auto dybde. Har det med fishmode å gjøre? Valgte hovedsaklig under 300, men vil jo fremdeles se bunnen/dybde dypere enn det. Hvorfor leser den ikke temp? Kan jeg få batterispenning på skjermen ved ekkolodd visning? Bilde 6 er tidligere nevnte sei (marken er 12/0). Og fint grønnskjær i Trondheimsfjorden.
 3. Hei igjen, Skulle montere svinger i dag. Forborrer for trangt slik at jeg først drar platen av hekken også knekker skruen. Flott, mistenkt at spesialskruene ikke hadde spred seg ut inne i skroget og det stemte. For å tette hullene etter makkverket gjenget jeg opp og monterte M10 skruer med gjengetape. Skulle egentlig ha fiberpakning, men fant ikke det på Biltema, kjøpte gummipakning men det viste seg at de ble i største laget så prøver med tape i stede også klæsjet på litt tettemasse utenpå. Jeg er mer bekymret for hullene til svingern her er det forborret med 5mm, stammen på medfølgende syrefast skruer er noe tykkere ca 6 mm. De er først montert gjennom PE plata så de er skrudd inn, ut også inn igjen. Det er forsøkt å ha på litt tettemasse, men vanskelig med flere plater for å tilpasse vinkel. Hva tror folket, tett, lekk eller verdt et forsøk. Eventuelt triks for å sjekke tetthet? Tenker å forsøke å få til overtrykk å lytte og evt ha på såpevann og se etter bobler. Hvis ingen tegn til lekkasje tenker jeg å lage tusjmerke for å vise vannstand slik at jeg kan oppdage det hvis det er en liten lekkasje. Mye mer fornøyd med alu planken til å holde hdsen.
 4. Båten er alu, 3 eller 4 mm plater i skroget. Den er hjemmelaget (ikke av meg). Tror nok det er samme rommet pga mengden luft og at jeg har tømt den for en 10-20 liter vann (bunnpluggen til venstre i bildet) vannet må nesten ha kommet inn via popnaglene til åretakene før jeg tettet dem. Gleder med til å få båten på vannet med lodd etter 10 år med blindfiske.
 5. Hei, Takker for kjapt svar! Helt sikker på skroget, sidene og under dørken er et stort tett rom (dette er under dørken/gulvet). Tok sikkert ett minutt før overtrykket ga seg når jeg kom igjennom med det første hullet.
 6. Hei! Skal montere svinger (tm185m). Problemet er dobbelt skrog, derfor har jeg prøvd meg på en steern saver DIY. 3kg, 25mm tykk rød PE skrudd med (https://nettbutikk.wuerth.no/festemidler/mekaniske-mellomtunge-og-lette-ankere/vaatromsplugg (obs ikke kjøp det koster nesten det samme for et par plugger som for en båt)) og hellimt med biltemas marintetning (https://www.biltema.no/bat/batpleie/tetning/marintetning-2000021310) . Håper nå at den sitter og er tett, men er ikke 100 % sikker på noen av delene. Så til spørsmålet holder det å bare skru i plasten altså ca 20mm hvor gjengene kan holde (i utgangspunktet to skruer og en ekstra i midten for å låse, men kan sikkert få til 4 + 1). Skruene som følger med er 10 cm og nesten fingertykke. Og hvis jeg skrur gjennom både plasten og skroget blir det tett?
 7. Husk minstemålet på 80 cm, 6kg er i følge tabell like under. Sier ikke at din var mindre, bare at en må huske å sjekke.
 8. PowerPro påstår det er som vanlig PP bare 25 % tynnere, skjønner ikke hvorfor det ikke er å få kjøpt i butikk i Norge hvis det stemmer. Har uansett bestilt en pakke så får prøvd det, men blir vel ikke akkurat en vitenskapelig test.
 9. Hei, Var en tur på fjorden i dag og på ca 230 m bet en brosme på ca 4,5 kg på til fiskekompisen. I det vi løfter brosmen ut av vannet hører vi et plask ca 3 m fra båten og ser en stor bølge og en skygge som forsvinner ned under den. Fikk dessverre ikke sett hva det var, men tipper kveite eller nise. Så ikke noe nise hverken før eller etter så heller mot kveite. Hva tror dere? (Fikk også en brosme på ca 6 kg to knurr, en lange på ca 2,5 kg og en uer på 300 g)
 10. Har beastmaster stc 7-21 og vil påstå den er kraftig nok for saltvann. Men vet ikke om jeg ville anbefalt den til deg, det er styr å sette sammen 5 deler, sette på snelle, tre igjennom snøre og knytte på svirvel. Tar for 10 min og montere og 5 minne pakke sammen.se heller om du kan finne en teleskopstang som umiddelbart er klar.