Mikael NJ

Medlemmer
 • Innholdsteller

  42
 • Ble medlem

 • Besøkte siden sist

Mottatte likerpoeng

0 Neutral

Om Mikael NJ

 • Rang
  Nytt medlem
 • Bursdag 22. juni 1995

Profile Information

 • Kjønn
  Mann
 • Interesser
  Fiske og friluftsliv

Nylige profilbesøk

329 profilvisninger
 1. Gjeddefiske i Vansjø

  Hei! Tenker meg på kanotur i Vansjø til helga og skal prøve etter gjedda (og muligens gjørs og abbor)! Noen som har tips til hva slags redskap jeg bør bruke i enden av snøret på denne tiden av året? Wobblere, agnfisk etc?
 2. Sjøørret i Gloppefjorden?

  Takker så mye for innspill! Blir en tur ut med båt i morgen for å dorge + kaste litt, så får se om det blir noe
 3. Sjøørret i Gloppefjorden?

  Takker for opplysninger! Da blir det nok snart å prøve fiskestanga nede i fjorden her og kanskje en tur til Breimsvatnet også.
 4. Sjøørret i Gloppefjorden?

  Hei. Bor for tiden i Gloppen og har lyst å prøve meg på å fiske i Gloppefjorden. Jeg lurer på hvordan det er med Sjøørret og evnt. andre arter i fjorden. Er det en god bestand og hvor bør jeg starte? Er det noen som har noen tips å komme med hadde det vært veldig hyggelig
 5. Knekt fluestang..

  Hei. Var ute å fisket Harr da jeg i et kast klarte å kaste av de to øverste delene på fluestanga mi. La ikke merke før dagen etterpå at den øverste centimeteren av den nest nederste delen på stanga var knekt av. Dette har resultert i at delene sitter veldig dårlig sammen. Stanga er en guideline exceed 9' #4. Er litt usikker om jeg har kvitteringen, men lurer uansett på hva som lønner seg: Bør jeg kjøpe ny del til stanga, eller er det så dyrt at det rett og slett er lurere å kjøpe ny stang? hvis jeg finner kvitteringen, er det da håp for at jeg får ny del gratis? kjøpte stanga i fjor.
 6. Hei. Kjøpte meg en Shimano Catana AX Coregonus her om dagen. Tenkte å bruke den til ultralett ørretfiske, men lurer på hvor tunge agn jeg kan kaste med denne stanga. Den blir forøvrig levert med to forskjellige tupper hvor den ene er noe stivere enn den andre. Er det noen som vet hvilke vekter som egner seg best for denne stanga, ettersom det ikke står noe nevnt på stangtrekk eller stangemne? Lurer ellers på om det er noen som har prøvd å kjøre større fisk på denne stanga, dvs. over halvkiloen, hvordan går det? stanga virker veldig myk for å si det sånn (Y)
 7. Hei, drar oppover til Lierne i morgen og blir der i en uke. Vi skal fiske ørret og røye på forhåpentligvis 1kg + + Jeg er vant med fiske etter langt mindre gjennomsnitts fisk i skogsvann med lett utstyr. Lurer kort sagt på hvor store sluker/spinnere/wobblere dere bruker til stor ørret og røye på fjellet evnt. hva slags typer. Mikael NJ
 8. Godkjent tur etter flyndre og andre bryggefisker

  Takk for turen Driver nok fortsatt med ørretfiske, men vender nok tilbake til sjøen Tar med solkrem neste gang
 9. Ser etter Helaksjon ørretstang!

  Synd det skal være så vanskelig å finne helaksjon stenger for tiden. Personlig synes jeg at stangutviklingen går litt i feil retning på dette punktet. Nå skal jo alle ha stenger med rask toppaksjon fordi man er opptatt av å pælme så langt som mulig. Det medfører at stengene blir stivere å kjøre fisk på. Tror nesten ikke det finnes noen nyere stangmodeller med helaksjon lenger å få tak i på det norske markedet. Jeg har den første versjonen av shimano forcemaster 9 fot 3-15 gram, denne har helaksjon. Ellers har jeg en gammel tica discovery g2 7 fot 3-15g og en like gammel tica ultralight 9,6 fot 2-14g. Sistnevnte tror jeg er den beste stanga jeg har kjørt fisk på, og den kaster langt i tillegg. Hvis du ikke får tak i en gammel beastmaster ville jeg kanskje sett på disse stengene: Berkley twilight travel 4 delt 3-15g 8 eller 9,6 fot daiwa procaster x ultralight 4 delt 2-15 g 9,6 fot har kjent på den førstnevnte i butikken og den tror jeg har en relativt dyp aksjon. Den andre har jeg ikke kjent på, men mistenker sterkt at er arvtakeren til min gamle tica ultralight. Den har i alle fall nøyaktig de samme spesifikasjonene bortsett fra utsende. (mener at tica og daiwa har inngått noe samarbeid eller noe for en stund siden).
 10. Nytt utstyr i klasse 4 - trenger litt hjelp

  Den Sage-stanga ser jo sykt bra ut da, men Pris: 6295 kr. litt i overkant kanskje ja skal kanskje tåle å bruke opp til 4000 kr totalt. Får prøve å komme meg på nordisk en eller annen gang før sesongstart å se litt. Hører jo mye bra om de.
 11. Team Sluk 2012 Del 3

  Synes videoene deres er kjempe kule Den kveita må jo ha vært sykt stor, hva anslår dere den til? 200+?
 12. Hei, er på jakt etter ny fluestang i klasse 4, som skal brukes til fiske etter ørret i skogstjern og rennende vann. Er mest ihugga haspelfisker, men liker litt variasjon og å bruke forskjellige fiskemetoder osv. Har brukt en 5/6# stang hittil som blir litt stiv til den gjennomsnittlige ørreten på de stedene jeg fisker. Tenkte derfor å kjøpe en 8-9 fots 4# stang til dette fisket, samt også en matchende snelle og snøre. Fisker som sagt mest med haspel og er på typisk studentbudsjett så tenkte å ikke bruke en hel formue på dette. Tenkte max 2000-3000 kr for full pakke. Av stenger har jeg tenkt på Guideline EXP4 8,6` #4 og Guideline exceed 9` #4 Noen som har erfaring med disse stengene og kan si noe om dem, evt. om exceed er verd de ekstra pengene i forhold til EXP4. Av snøre tenkte jeg på Guideline presentation, men hvis noen har noen bedre forslag er det bare å komme med det. Når det gjelder snelle har jeg ingen spesielle kvalifikasjoner, så er helt åpen for forslag/anbefalinger her også. Blir glad for alt av tips, råd og anbefalinger mvh. Mikael NJ
 13. Beastmaster VS Speedmaster ?

  Kjøpte nettopp en sånn stang selv synd det er lenge til våren...
 14. FS Julekalender 12. Desember 2012

  Det var en artsrik luke ja