jehembre

Members
 • Content Count

  10
 • Joined

 • Last visited

Community Reputation

2 Neutral

About jehembre

 • Rank
  Nytt medlem

Recent Profile Visitors

260 profile views
 1. Vil si at snella di fordeler sena perfekt på spolen, Hvis du ser på Daiwa sine spoler så er de laget for å fordele sena litt framtungt. Litt framtung senepålegging hjelper til å unngå vindknuter, da spesielt etter å kastet lenge med lette agn.
 2. Er nok ingen feil med din snelle. Shimano Saragosa SW er konstruert slik. Har du en stang hvor det er kort avstand mellom snelle og første stangringen eller med første stangring med liten diameter, vil du nok kanskje kjenne dette som en lugging når snøret glir over den kanten på spolen som er lengst nede på snella. Det er nok ikke uten grunn at Shimano på Stella SW 2019-modellen gikk tilbake til snelle med vinkel på snellefoten. Se gjerne litt på denne: http://www.alanhawk.com/reviews/stl19.html
 3. Skulle jeg gjøre en ''wild guess'', ville jeg tippe at del nr 15423 eller 8554 er rustet. Men det er veldig enkelt å finne ut av. Demonter snella og sjekk potensielle feilkilder/lager. Det hjelper ikke å spekulere i hva som kan være feil. Blir ikke fikset eller verifisert før snella blir demontert. Lett match disse snellene til Shimano, spesielt med de gode exploded view's som finnes. :-)
 4. ''Murrer/hakker'' den kun når du har belastning på snella(som ved å sveive inn sene med en sluk på), eller også under sveiving uten belastning(''tørrsveiving'')? Har du brukt den i saltvann? Er trolig lageret i snøreføreren som er problemet. Er jo ikke et ukjent problem. Varierende etter bruksområde og vedlikeholdsrutiner. Kan selvfølgelig også være enveislageret eller lagrene til pinion-gearet, eller noe annet. 14ARNS25.pdf
 5. Pr dags dato er det jo Normark som er leverandør av Shimano i Norge. De har eget serviceverksted. Ta kontakt med de på [email protected] eller +47 67 16 74 00, så får du nok svar på hvor du kan sende snella di.
 6. Kan jo være at gjengene i ''DRAG-KNOB'n'' er gåen slik at du ikke får strammet bremsa. Tar du med denne når du flytter spolen til snella som virker? Kan jo også være gjengene på hovedakslingen som er utslitt(lite sannsynlig, men en mulighet). Kan være at også hele hovedakslingen har løsnet slik at den rotere av og til. Du har jo tydeligvis brukt ganske stor kraft på mekanikken. Bruk sprengskissa, så finner du nok ut av problemet. :-) Ganske enkel mekanikk på disse snellene. 17ULTC5XGFB.pdf
 7. Fulgte feilen spolen du har problemer med når du prøvde den på annen snelle?
 8. Hei Steinar! Dette er nok noe du bare må bli vant med når du velger en eller annen form for multiline/superline/fletteline. Det bråker mer eller mindre i stangringene uansett hvilken type/merke du velger. Mengden støy vil også påvirkes av hvilken type stangringer det er på stanga som brukes. Noen typer bråker mere enn andre. Skal du bli kvitt denne lyden helt: velg monofilament-snøre(eller fluorocarbon(anbefaler ikke dette)). Disse linene er de med hardest og glattest overflate. Les: gir tilnærmet null støy i stangringer.
 9. Noen som har disse stengene, og kunne tenkt seg å dele noen erfaringer mhp aksjon og om vektklassifiseringen stemmer sånn någenlunde?? Shimano Speedmaster BX 10' 14-40gram 3-delt Shimano Speedmaster BX 11' 20-50 gram 3-delt Har klådd litt på 11-fotern i butikk, men synes at den føles litt som en stiv flaggstang i forhold til en del andre stenger med samme vektklassifisering. Har fra før av en 8' 3-14g og en 10' 7-21g av samme type. På 8-fotern synes jeg vektklassifiseringa stemmer godt og jeg vil si aksjonen er 3/4 mot helaksjon. Behagelig og lite krevende stang. Kaster langt uten store anstrengelser til å være såpass kort. 10-fotern 7-21g føler jeg burde vært klassifisert mere 10-25g enn det den er. Aksjonen synes jeg er mere 1/4 til 1/2 aksjon. Raskt emne/toppaksjon som krever mere teknikk for å kaste langt. Men kaster meget langt når kasteteknikken sitter. Byggekvaliteten på disse stengene er det ingen ting å utsette på. Lite jålete og godt gjennomtenkt/utført.
 10. Skulle til å melde om akkurat det samme. Til trådstarter og eventuelt andre berørte: http://www.tofa.no/sider/tekst.asp?side=466 og https://www.fylkesmannen.no/nb/Trondelag/Miljo-og-klima/Fiskeforvaltning/Fiskeregler-sjoorret-sjo/ Husk også minstemålet på 35 cm når det er LOV å fiske etter sjøauren.