jehembre

Members
 • Content Count

  3
 • Joined

 • Last visited

Community Reputation

0 Neutral

About jehembre

 • Rank
  Nytt medlem

Recent Profile Visitors

99 profile views
 1. Hei Steinar! Dette er nok noe du bare må bli vant med når du velger en eller annen form for multiline/superline/fletteline. Det bråker mer eller mindre i stangringene uansett hvilken type/merke du velger. Mengden støy vil også påvirkes av hvilken type stangringer det er på stanga som brukes. Noen typer bråker mere enn andre. Skal du bli kvitt denne lyden helt: velg monofilament-snøre(eller fluorocarbon(anbefaler ikke dette)). Disse linene er de med hardest og glattest overflate. Les: gir tilnærmet null støy i stangringer.
 2. Noen som har disse stengene, og kunne tenkt seg å dele noen erfaringer mhp aksjon og om vektklassifiseringen stemmer sånn någenlunde?? Shimano Speedmaster BX 10' 14-40gram 3-delt Shimano Speedmaster BX 11' 20-50 gram 3-delt Har klådd litt på 11-fotern i butikk, men synes at den føles litt som en stiv flaggstang i forhold til en del andre stenger med samme vektklassifisering. Har fra før av en 8' 3-14g og en 10' 7-21g av samme type. På 8-fotern synes jeg vektklassifiseringa stemmer godt og jeg vil si aksjonen er 3/4 mot helaksjon. Behagelig og lite krevende stang. Kaster langt uten store anstrengelser til å være såpass kort. 10-fotern 7-21g føler jeg burde vært klassifisert mere 10-25g enn det den er. Aksjonen synes jeg er mere 1/4 til 1/2 aksjon. Raskt emne/toppaksjon som krever mere teknikk for å kaste langt. Men kaster meget langt når kasteteknikken sitter. Byggekvaliteten på disse stengene er det ingen ting å utsette på. Lite jålete og godt gjennomtenkt/utført.
 3. Skulle til å melde om akkurat det samme. Til trådstarter og eventuelt andre berørte: http://www.tofa.no/sider/tekst.asp?side=466 og https://www.fylkesmannen.no/nb/Trondelag/Miljo-og-klima/Fiskeforvaltning/Fiskeregler-sjoorret-sjo/ Husk også minstemålet på 35 cm når det er LOV å fiske etter sjøauren.