satdan

Medlemmer
 • Innholdsteller

  25
 • Ble medlem

 • Besøkte siden sist

Mottatte likerpoeng

1 Neutral

Om satdan

 • Rang
  Nytt medlem
 • Bursdag 25. des. 1979

Profile Information

 • Kjønn
  Mann
 • Bosted
  Drammen
 • Interesser
  Fiske..naturligvis

Nylige profilbesøk

227 profilvisninger
 1. Denne Fiskeriministeren vår er tydelig bare opptatt av det såkalte "milliardeventyret" sitt Er det ikke provoserende å se at det alltid jobbes med snevert syn i slike saker. Alt skal være til fordel for oppdrettsnæringa og det skal males så rosenrødt ved bare å belyse de positive sidene av elendigheten. Jeg mener da det at en folkevalgt i enn sånn posisjon bør kunne se ting i flere perspektiv. Vi har en Konge med vetorett og på lik linje bør vi også ha en fiskeriminister som også skal kunne si nei og ikke bare være opptatt av omsetning og vekst. En fiskeriminister bør vel også jobbe for vår side av saken og ikke bare la seg blende av dem som dytter penger oppi ræva på andre og strør om seg med glamorøs pr. Det er vel det at det er enklere å alliere seg med de store selskapene og slippe økonomiske konflikter. Det er jo klart bedre å bli husket som en minister som har gitt dem medvind og ikke kjepper i hjula. Om dette er av personlig økonomiske eller poilitiske grunner eller hva det nå måtte være, det spørsmålet lar jeg stå åpent... men en ting er sikkert JEG liker ikke den utviklingen vi nå ser.
 2. Stopp ødeleggelsen av fjordene våre!

  https://www.nrk.no/trondelag/midt-norsk-havbruk-ma-hasteslakte-laks-etter-utbrudd-av-sykdommen-ila-1.13339831 Her er det tydelig at det er omsettning og penger som er gjelder,ikke etiske prinsipper og sunn fornuft. Det er mulig jeg tar feil og dette er min spontane reaksjon, arrester meg gjerne for det, men sånn som jeg forstår det, skal dette bli mat åkke som. Ganske kvalmende å tenke på hva dem kaller "Superior Norwegian Salmon" Hva med en nygrilla salmonellapølse eller kanskje en god biff med litt eksklusiv kugalskap dere, eller kanskje noe annet fra vår sykdomsmeny som frister. Jeg antar det at selv om man er fra norge, frankrike, japan eller kina så har man nogenlunde samme tankegang angående hva man ønsker å putte i munn når det gjelder dette temaet. Er visstnok ikke farlig å spise og ikke smitter det til mennesker.....men f**n eller da! Er det tiltenkt å opplyse om dette i innholdsbetegnelsen? "Denne laksen er full av sykdom, men smaker like godt" Det er mulig jeg tar i litt, men jeg lover dere, jeg skal ikke spise den dritten der!
 3. Bra start på stamfiske i Drammenselva

  Da er det vel bare et tidsspørsmål før dem begynner å harselere med Lierelva også da. Det er bare så j***a synd at de politiske "sakkyndige" alltid skal begynne å "ta tak i" problemet i gæ`ærn ende. Den politikervennlige kapitalstyrte miljøkriminaliteten som foregår i form av store stygge runde ting som ligger strødd over hele den langstrakte kystlinja vår er det selvfølgelig ikke nevnt et ord om. Ikke for å blande inn oljepolitikken her, men det er i prinsipp det samme som skjer der også. Som vi alle vet er det overflod av olje i verden og oljeprisen har stupt, men like forbaska skal dem med nebb og klør klare å sette i gang utredning av de mest sårbare økologiske områdene vi har der ute i havet rundt Lofoten osv. Dont get me wrong, men jeg synes bare dette er så uutholdelig trist.
 4. Kanskje det er noen flere der ute enn meg som har interesse for å kvittere på denne her... http://www.underskrift.no/vis/6423
 5. telttur nært Steinsholt m telt. hvor?

  Ligger jo en del vann langs veien oppe på vindfjell/siljan. Siden du bor så nære, er det vel i grunn bare å lufte bilen en tur og sjekke.
 6. Gjeddevann i buskerud

  Når det gjelder Drammenselva, så er det så vidt jeg vet, fiskekortplikt fra Kommunegrensa til Nedre eiker og ikke Mjøndalen som mange tror. Det er stor fin gjedde i Drammenselva, men egentlig ikke et sted å anbefale i denne sammenheng. Elva kan være vanskelig å fiske i til tider samt at det kan være et stykke mellom gjeddene. Ville nok heller prøvd plassene rundt hønefoss da ja. (steinsfjorden osv.)
 7. Ørretvann i Buskerud? (Drammensområdet)

  Vel det er jo litt i naturens regler om at de vanna man kan kjøre til, er som regel ikke like fine fiskevann med stor fisk osv. you know, bading forsøpling, engangsgriller og tomgods og det som hører med. Det er i grunn ikke noe idylliske fiske vann som ligger rett ved en vei, så vidt jeg vet. Må nok finne seg i å ta beina fatt hvis man er ute etter seriøst fiske.
 8. Ørretvann i Buskerud? (Drammensområdet)

  Hallois, velkommen til Drammen. Finnemarka er absolutt noe du bør sjekke ut. Masse fine vann og ørret. http://www.finnemarka.com/forsiden/ Her finner du info om det meste. Du kjører opp fra krokstadelva oppover mot stenseth, følger veien videretil toppen og den går da helt fram til Hovjordet/Årbogen. Derifra går det en grusvei langt oppover i skauen helt fram til Steindammen/Urdevann som er endestasjon med fine parkerings muligheter. Der kan du velge å fiske i de vanna som er rett rundt deg eller eventuelt spasere eller sykle videre innover mot Glitre vann området. Personlig ville jeg anbefale å ta turen innover til det sistnevnte, da disse vanna ikke er tilgjengelig med bil og ergo ikke like mange som gidder å turen helt inn dit. Har fått mye fin ørret der oppe.Lille og store Dypingen og sandungen er vann som forgrener seg fra Glitre vann, med sandungselva i mellom. Suverene plasser. Grusveien heter forresten Ulevanns veien. Men husk å slenge noen kroner i post kassa som står ved Årbogen. Det må betales for kjøring på vei og fiskekort. Bare å fylle ut skjema/konvolutt du finner på kassa. Det er ikke snakk om mange tikroningene. Det går selvfølgelig ann å kjøre opp Eiksetraveien i fra Lier siden til Garsjø og rusle videre. Når det gjelder telting og regler for det, så må du høre med noen andre som vet bedre om den saken. (pleier som regel å kjøre hjem igjen når det blir mørkt jeg ) P.S. Hvis du er interresert i sjø-ørret så ta en titt på tråden om Lierelva her på forumet. Skitt fiske!!
 9. Lierelva 2013

  Javel,javel.. men en ting er sikkert er at alle de små dævlane har finni veien tilkroken min,hehe. Er liksom ikke helt venn med google, siden jeg som regel finner alt annet en det jeg leiter etter. (har vel kanskje noe med data-operatøren og gjøre) Takk for hjelpa forresten. Sitter å tenker på å ta en tur ut i kveld. Alltid god samvittighet etter å ha kastet bort en lørdags kveld i bekken. Vurderer sterkt å endre taktikk ved å tre meitemarken på en dregg og heller akseptere noen flere timer mellom hvert napp,
 10. Lierelva 2013

  Hallå folkens. Jeg har vært noen turer div. plasser de siste ukene, men uten uttelling desverre. Men derimot fått mere en nok micro-ørret til å innvitere alle på nykokt yngelsuppe. Dofa hadde visst satt ut rundt 70.000 eller no i år så ta det med ro,...det er nok til alle. Vel, det jeg lurer på er som følger: Kartlinken med høler i lierelva, fra lier kommune som vippetangen la ut i fjor, funker ikke lenger. Sikkert fordi dem har miksa og triksa med nettsia. Jeg har prøvd å rote litt rundt inne på lier kommune sia, men kan ikke si at jeg finner noe der. Uansett, dette synes jeg er synd, for den var igrunn ganske oversiktlig og kjekk å bruke. Er det noen som har noe å bidra med her??
 11. Meite "blogg" Kongsvinger/omegn

  Tipper den veier rundt 800 gram den der buken din, fin fisk å taue på, høgger kraftig. Det har blitt en god del av dem her i og ved Drammenselva\fjorden for å si det sånn. Hvis du noen gang farter i området har, kan det være lurt å slenge ut meitemarken din i nedre del av elva, f.eks ved Aass bryggeri.. Det er ikke uvanlig å klaske til med buk oppimot 2kg klassen. Skitt fiske
 12. Prøve seg på Sjøørret

  Ja det er vel kanskje det det heter borti der.. Har ikke vært så mye der, men har dog fått SØ ved de små spissene som stikker ut langs etter. Husker at jeg prøvde meg der etter å ha kastet inn håndkleet ved rolfsøybukta pga. mye vind og dritt en morgen. Husker jeg gjorde en fullt utstyrt fluefisker noget forlegen der etter å ha dratt inn sø med den passe slitne 7 fotern fra europris Fisker vel å bemerke med sluk jeg da.
 13. Prøve seg på Sjøørret

  Følg veien på vest siden av lysaker elva, ned mellom de store fancy kontorbygga. Du havner inn i et boligsted i bratt helling. Parker langs veien f.eks i nærheten av krysset nedi der og spaser de siste par hundre meterne ned til porten i enden. Gå inn der og Vips så har du masse fine plasser derfra og videre rundt mot vest. Bare pass på å følge oppmerket sti, da noen områder passerer privat grunn, men likevell tillatt for allmennheten. Skitt fiske.
 14. Lierelva 2012

  Kom kom, o`store stygge regnvær !
 15. Det er tydelig at disse "frilufts-danskene" har liten respekt for oss apene på bjerget. Fisken vil dem ha, viltet vil dem ha, men å vise litt forståelse, ..nei. Husker også tydelig det var en danske med hagla i østfold i fjor, som bare absolutt så seg nødt til å skyte den ene albino elgen, som vi fjellapene hadde uoffisielt sett fredet og utnevnt som maskot (R.I.P Albin) Som om ikke skauen her er mere enn stappa med vanlig elg. Det med lakse regelen i orkla, så er det bare å sette opp bota så det svir skikkelig på pungen, pluss utestengelse, inndragelse av fiskekort eller lignende