LTPoppe

Members
 • Content Count

  278
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  4

LTPoppe last won the day on March 30

LTPoppe had the most liked content!

Community Reputation

27 Excellent

About LTPoppe

 • Rank
  Medlem

Profile Information

 • Kjønn
  Mann
 • Bosted
  Trondheim, Norway

Recent Profile Visitors

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

 1. De fleste spørsmålene du stiller (på dette forumet generelt) klarer du fint å finne svar på ved kjappe Google-søk. For eksempel "Er Hofseth Aqua AS (tidligere Fjordlaks Aqua AS) medlem av Sjømat Norge?" Kom igjen 'a!! Du har fått påpakning for dette før, hvorfor gjør du ikke noe med det når det er så enkelt? Innleggene dine ville blitt mer interessante hvis du i det minste fulgte opp med mer info. Linken du hater står forøvrig sammen med promoteringen av Sykkylven Energi. Skal vedde på at deres samvittighet ift. villaksbiotoper er like ren som vannkraften de selger, hvorfor nevner du ikke noe om det? Glemte du den? Eller har du eierskapsinteresser i Sykkylven energi, @Glalaksen?
 2. Da er jeg med! Trodde du mente at det er påvist smitte av nye vassdrag i nyere tid. Du har uansett et godt poeng ift. spredningsfare fra Sverige. Og hva flytting av arter angår, så er vel dette nok et eksempel på at det får sekundærkonsekvenser, som Piscator trekker frem. Blir interessant å se hva slags strategi de ender opp med for Drammenselva.
 3. Kan du utdype denne, erik? Altså jevnlig/ny eksponering for gyro. Meg bekjent er det ikke tilført gyro etter flyttingen av fisk på 70-tallet (?). Husker det for en del år siden var bekymring for svensk smitte til en elv i Østfold jeg ikke lengre husker navnet på, men mer har ikke jeg fått med meg. Forøvrig enig i at Drammenselva fremstår som et håpløst prosjekt i behandlingssammenheng. Enorm størrelse, båttrafikk. I tillegg har fjorden tidvis en så lav salinitet at jeg har observert vederbuk i Svelvik.
 4. Hva er det egentlig du vil frem til her? Alle har fått med seg hvordan gyroen havnet i Norge. For snart 50 år siden. Detaljer om spredning til ulike elver er dog ikke like avklart, kan det være det de siktet til? Angående resten, så fremstår det uklart om det er du, mann fra Sunnmøre, eller folk du henviser til, som stiller spørsmålene i disse postene dine. Men uansett: finner du eller dere noen svar? Svar ville vært mer interessant enn all repostingen. Har du gjort noe konkret for å finne svar i løpet av disse to årene, utover å poste spørsmålene på dette forumet? Rapporter fra Mattilsynet, om det er laks eller ørret som ble produsert på en lokalitet, eller sammensetning av et styre o.l. kan da ikke være umulig å finne ut av?
 5. Det var en periode levedyktige bestander av regnbue i to vann på Dovre (!), men meg bekjent er de utdødd pr nå. Ryktes om et par steder på det glade østland der de også reproduserer, eller ihvertfall har gjort det, men jeg har aldri hørt at dette er skjedd i lakseførende vassdrag. Så ut fra TTs spørsmål lengre opp er det i så fall pr. definisjon mere miljømessig å spise regnbue.
 6. Bra initiativ. Men hvor er utbygging / utfylling av elvebredder, rørlegging av ørretbekker, og endret næringstilgang i havet? Det er jo dramatiske påvirkningsfaktorer, her går de glipp av en god mulighet til å sette mer fokus på slikt.
 7. Ja, når jeg spør, så er det faktisk fordi jeg lurer. Méd eller uten teskje. Kan du ikke forholde deg til dét, i stedet for å konspirere? Da blir det lettere for alle. Så takk for avklaring! Det var det jeg lurte på. Samtidig kan du holde deg for god til hån og konspirasjon om andre, du som ironisk nok snakker om russiske nettroll. Jeg har andre ting å bruke tiden min på enn å diskutere laks på facebook, da får du respektere at ikke alle holder oversikten over villakssider med og uten punktum. Er det greit? Også kan du i samme slengen svare når du får saklige og relevante spørsmål, ikke vri deg unna ubehagelige spørsmål ved å hevde vås om nettroll og tidsbruk. Det blir for dumt. Du har tid til å holde på med utredninger, avsporinger, osv osv, og å konspirasjonsanklage alle som utfordrer din mening. Det handler faktisk også om vanlig folkeskikk å svare når du involverer deg i slike debatter.
 8. Skjerpings!! Les innlegget mitt én gang til, denne gangen litt grundigere før du svarer. Jeg skrev jo at jeg spør nettop fordi jeg ikke har oversikt over disse sidene! Jeg frekventerer tydeligvis ikke facebook-grupper like ofte som deg - og så lenge du ikke vet det sikkert, synes jeg du skal holde konspirasjonsteoriene dine for deg selv og slutte å tillegge andre folk meninger og holdninger. Det er en god grunnregel.
 9. Du antar helt feil. Slik man oftest gjør når man antar ting om andre. Og å da legge til "Pinlig" får stå for din regning. Villaksens venner méd og uten punktum - seriøst?? Den må du avklare for oss som ikke er like opplyste, og det mener jeg helt uten sarkasme. Men i sakens anledning og i fin Gladlaks-ånd passer det fint med en LINK om saken. Og Afre: du har fortsatt ikke svart på det forrige innlegget ditt der du slang uttrykk om meg av type "Pinlig" og liknende - til tross for påminnelse. Dét er definitivt mer pinlig enn å anta ting om folk man aldri har møtt. Hilsen The Peoples front of Judea (uten punktum)
 10. Ja, svar på det, Gladlaks, så får vi avklart hvorvidt svaret ditt lengre opp er steinkasting i glasshus. Svar samtidig på hva det er som skiller "ekte engasjement for villaks, sjøørret og sjørøye" (ditt sitat) fra det Holst skrev. Klarer du å svare konkret på dette - i stedet for en link eller unnamanøvre og i beste fall et motangrep?
 11. Du kunne fått nyansert programmet du reklamerer for her. https://www.facebook.com/groups/195524630569714/permalink/1715183388603823/ Attpåtil hos Villaksens venner. Synd du har torpedert alle sjanser til å få til noe liknende på FS.
 12. Først setter du ny rekord i aldrende linker (2013 & 2010), så klistrer du inn enda flere linker - som du selv skriver at ikke fungerer?! Hva i huleste er vitsen med å dele dem da?? Det eneste du mangler nå, er den obligatoriske linken til menneskerettigheter. Evt. noe om elskerne til Erna Solberg. Stå på!
 13. Nå må du se og komme på banen her! Du er vel ikke feig eller målbundet? Å kaste ut udokumenterte påstander kan alle klare. Vis at du har noe å fare med, ikke bare hersketeknikker. Bortsett fra svar / påstander á la "det burde du du skjønne" eller "det gidder jeg ikke", ref. det du selv skriver om finesse og stil.
 14. Kan du presisere hvilken agenda du (og alle andre) mener jeg har, og hvorfor du mener jeg har den? Jeg er usikker - og det er så dumt hvis jeg skal gjette på hva andre folk mener at jeg selv mener, det blir bare rot og misforståelser av slikt.
 15. Han glemte visst å linke til kveiterømmingen i Rogaland også. Men det er rart med det, når det gjelder ting som faller utenfor eget interessefelt. Det blir betimelig å spørre "Elsker Gladlaksen sin egen lyst til å drepe villaks mer enn han bryr seg om miljøet til fisken i havet generelt?"