piscator

Members
 • Content Count

  5350
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  61

piscator last won the day on September 8

piscator had the most liked content!

Community Reputation

322 Excellent

About piscator

 • Rank
  Lystposter

Recent Profile Visitors

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

 1. støtter dette. Tiagra er laget for havets storvilt. Lav utveksling nødvendig når man skal heise opp virkelig tung fisk uten at det skal bli for tungt å sveive for fiskeren, men upraktisk hvis man skal fiske dypt (100m+). Talica 12 er en ypperlig snelle for kveite, og kan også brukes på dypere vann etter stor lange, uer etc.
 2. piscator

  Engelsk Abbor

  det varierer hvor vi er hen i Norge, og hvor kald vinteren har vært. Abbor begynner vanligvis å gyte når vanntemperaturen når sju grader. I områdene rundt Oslofjorden gyter abboren nå vanligvis i slutten av april. Lengre nord, og i kaldere innsjøer er det ikke sikkert at abboren gyter før uti juni.
 3. dette høres bra ut. Nei, jeg har ingen moralske skrupler mot å fiske håkjerring, forutsatt at man gjøre hjemmeleksa si slik dere åpenbart har gjort. Og merking av arter som håkjerring og kveite er gode eksempler på hvordan sportsfiske kan hjelpe forskere med å skaffe bedre kunnskap på en skånsom måte for fisken, kunnskap som ellers ville vært svært vanskelig å skaffe. Så all mulig cred til dette. Men som sagt, rent personlig tror jeg ikke jeg kommer til å fiske etter håkjerring. Det holder lenge med kveite..!
 4. grattis! Ja, enig med Erik, alltid moro når noen lykkes med en seriøs målrettet satsning. En baby til håkjerring å være, men likevel en stor fisk. For øvrig er håkjerring jeg selv neppe kommer til å prøve, men likevel interessant å se at noen satser og lykkes.
 5. ja, nesten alt sportsfiske i ferskvann i UK er C&R. Det er lenge siden man innså at bestandene ville blitt ødelagt dersom man tok ut for mye fisk. Dessuten har man mye lengre tradisjon for sportsfiske etter arter som ikke er spesielt gode matfisk (karpefisk). Og som lista viser er reglene ganske så presise, og åpenbart kunnskapsbasert. Og som listen antyder, minstemål er ikke en spesielt effektiv praksis dersom bestandens ve og vel er saken. Snarere tvert i mot. Sånn sett har vår hjemlige forvaltningsstrategi vært helt omvendt enn hva den burde ha vært; vi har beskyttet småfisken, og syste
 6. C&R-diskusjoner har vi hatt gjentatte ganger opp gjennom årene, både her på forumet, og andre steder. Dette er en gjenganger i over 30 år. Senest i sommer var det til opplysning for de som ikke fikk den med seg, en runde om C&R i Jakt & Fiske. Her inne har vel diskusjonen roet seg noe ned. Delvis skyldes nok dette at de fleste her inne er nokså positive til C&R, og delvis at vi er mange færre her nå. Aktiviteten på forumet er mye lavere enn tidligere, og det har nok bidratt til at det er færre diskusjoner i dag. Et generelt problem med diskusjoner om temaer som C&R er
 7. mobilkamera er helt OK til "vanlige" bilder, og har i dag vel så god oppløsning som (semi)proffe systemkameraer. Men hvis man skal ta GODE fiskeselfies av levende fisk og samtidig ivareta fiskens ve og vel, må man ha kamera med forsinket eksponering. Dette er viktigere jo større fisken er. I tillegg trenger man muligheter for å justere blender (dybdeskarphet/lys), lysfølsomhet osv. Da kommer mobilkameraer til kort. Hvis man ved siden av fiskingen også er interessert i å ta gode naturfotos har også mobilkameraer sine begrensninger. Ja, systemkamera er tyngre og mer omstendelige å bruke i noen
 8. piscator

  20 20

  he he, se der ja. NJFF var langt forut sin tid med tanke på smittevern!
 9. piscator

  20 20

  "om vi så må fiske med munnbind og rope til hverandre fra avstand" det fine med fisking er at det ikke er vanskelig å følge smittevernregler, når men er der ute på det store "gjemmekontoret"!
 10. piscator

  20 20

  "Hardangervidda svarthåfestival" - strålende navn og strålende rapport. Du kan skrive Ølgylt, det skal du ha! Og med et gammelt kjent fjes her på siden. Og en påminnelse om årene som har gått siden Fiskersidens barndom; den gale bananen har blitt nesten like grå i skjegget som meg selv...! har aldri vært helt på det derre artsreset noen gang. Jeg har drøye femti arter så vidt jeg vet, og nesten komplett liste i ferskvann, men det er store huller i saltvannslista. Det er mange arter jeg gjerne skulle hatt, men dørstokkmila er lang med tanke på å fylle hullene. Jeg er imponert over gutsin
 11. dette er jo deprimerende fakta. Og med tanke på hvor få år flyplassen var i drift (det var jo riktignok en militær flyplass tidligere), gir jo det noen refleksjoner om hvor lite som skal til for å forgifte naturen, og gjøre den uegnet som mat. Et annet aspekt er hvor effektivt giftstoffene spres når de først havner i naturen. Lokal avrenning har ødelagt en relativt stor innsjø.
 12. ja, høstfiske er gambling, både værmessig og fiskemessig. Bra å se at fiskebestanden i Vansjø er på vei oppover igjen. Var jo et legendarisk abborvann i gamledager. Trist med giftstoffer i fisken. Er neppe noe problem dersom man bare holder seg til småabbor (og setter ut igjen alle de store)? Dette er uansett ikke mat man spiser så ofte?
 13. grattis med flott havabbor, Bonavar! Ja, det er få områder der det gamle ordtaket om at "morgenstund har gull i munn" er mer gyldig enn innenfor fisking. Timene rundt og etter soloppgang er stort sett de beste timene i døgnet, nær sagt uansett hvilken art vi snakker om. Eneste unntaket er vel arter som lever så dypt at dagslyset ikke har særlig innvirkning. også enig med Erik at morgentimene også er de mest magiske å være ute i. Å se dagslyset komme krypende og kjenne forventningene stige er noe av det fineste med fiskingen.
 14. den største abboren jeg kjenner til fra Storsjøen var 1.7kg. Vet om flere i str 1.4-1.5kg. Det tas jevnlig kilosabbor, og finner man plassene kan man få flere store. Men ofte får man bare mindre abbor, fisk opp til 300-400 gram. Som i mange norske innsjøer er fisken som regel ganske mager. Tipper at en halvannenkilosabbor fort vekk er oppunder halvmeteren lang.
 15. naturligvis stor gjedde i Storsjøen, sikkert 15+ potensiale. men usikker på om Storsjøen er stedet for å fiske målrettet etter de virkelig store. Mye handler om å være lokalkjent. Mye det samme kan også sies om abborfisket der, Det fins stor abbor, men de er ikke lette å finne. Båt er uansett et must i sommerhalvåret.