piscator

Members
 • Content Count

  5202
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  41

piscator last won the day on July 18

piscator had the most liked content!

Community Reputation

255 Excellent

About piscator

 • Rank
  Lystposter

Recent Profile Visitors

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

 1. Vorma er generelt sett ikke så lett tilgjengelig mhp fiske fra land. Det er plasser i Eidsvoll sentrum (Sundet), men ellers er vel elva lettest tilgjengelig ved Minnesund og Svanfoss. Ved Minnesund er det vel bunnmeite med mark etter harr det mest vanlige. Samme metode brukes også ved Svanfoss. Begge steder kan man også få ørret, selv om de ikke er så vanlig å få. Slukfiske øker kanskje sjansene for ørret? Det er også stor gjedde i Vorma, og på de roligere partiene kan man også få pen abbor. Ved Svanfoss tas det også mye vederbuk og noe brasme og stam sommerstid, også store individer. Det samme kan man si om utløpet av Vorma i Glomma, ved Nes kirkeruiner. Der er det mye store gjedde og abbor, men der er laksefisk sjeldnere.
 2. piscator

  Lokale helter

  he he, strålende. Har hatt besøk av elg, rådyr, hjort, kuer, sauer, hester, grevling, rev, mink, oter og bever når jeg har sittet ved bredden. Men aldri elefanter...
 3. piscator

  Lokale helter

  bobiler er verre enn sauer og kuer til å sinke trafikken! Derimot er det heelt greit å taue på en båt...! Det er legitim trafikk!
 4. piscator

  Lokale helter

  elefant ved Aulielva, herlig! Hva hadde du røyka da?
 5. vil nok ikke legge abboren på jord, men mykt gress tåler den nok noen sekunder. Abbor er ganske robuste. Men aller helst bør ikke fisken legges rett på bakken. Håv med skånsomt nett bør være obligatorisk. Og skal den tas på land bør den legges på en godt fuktet avkrokingsmatte eller plasseres i en balje med vann. Det siste er jo kjekt hvis man vil ta et bilde, selv om det kanskje ikke er så praktisk å ha med en balje hvis man fisker aktivt fra bredden. btw, artig å se at det fortsatt fins fin abbor i Gjersjøen. Og brukbar kondis også.
 6. for å si det sånn, det er vel en grunn til at lukkete haspelsneller etter hvert forsvant fra markedet... slike sneller ble konstruert ut fra et ønske om å lage noe "idiotsikkert", noe som var enkelt å bruke, med minimal risiko for kluss. Derfor er det ikke rent lite paradoksalt at de endte opp med noe som konstruksjonsmessig var idiotisk... en utløsermekanisme som stadig sviktet, og førte til kluss, og med et hull i fronten som fungerte som brems, og reduserte kastelengden med kanskje 50%... og etter hvert ble jo kvaliteten og brukervennligheten på vanlige haspelsneller så god, at markedet for lukkede sneller helt opphørte. og fin farge er neppe et kvalitetstegn, snarere tvert i mot. Har vært nok av tilfeller opp gjennom årene der dårlig kvalitet har blitt forsøkt "kamuflert" bak fine farger... (utsagnet om farger oppfattet jeg som ironi... ).
 7. Strålende rapport! "Heldigvis hadde Øyvind med både mye og god kaffe, noe som forresten er et krav for å være med meg." he he, kaffe er viktig ja, og lettmatrosene må jo ha noen arbeidsoppgaver de og...! ad ekkoet på dypt vann. ikke mulig å si sikkert hva dette er, men av de mer storvokste artene i Tyrifjorden; ørret, røye og gjedde, er det vel bare røya som regelmessig går ned på slike dyp? Derfor virker det mest sannsynlig at dette er en røye.
 8. for all del, mobilen er alltid med. Men selv om oppløsningen er like god som på semiproffe kameraer, er det ikke lett å ta en god fiskeselfie med mobil, og man har mye mer å gå på med hensyn på lysforhold etc med et skikkelig kamera. Og når det gjelde trådens tema, å skrive en dagbok er vel ikke så praktisk på en mobil? Tror jeg vil kunne skrive en fangstrapport mye RASKERE på papir enn på mobilen. Til slutt; hva hvis mobil-telefonen krasjer? Har man da husket å lagre alt innholdet i en sky eller liknende?
 9. Hva med en notisbok og en blyant? Trenger man egentlig moderne elektronisk teknologi for noe sånt?
 10. --- Hvis dere primært skal fiske kveite mener jeg det er et must å ha en snelle med spakbrems. Toppmodeller som Penn International og Shimano Tiagra er alt for tunge og alt for dyre. Daiwa Saltiga og Shimano Talica er bedre, men fortsatt nokså dyre. Penn Squall eller Fathom represterer vel økonomiløsningene hvis spakbrems er et krav. Noe særlig lavere enn 1500 kroner per snelle tror jeg det neppe lønner seg å gå, hvis man vil ha noe som er solid nok hvis storkveita melder sin ankomst. Til fiske fra båt er vel det viktigste å ikke ha for lang stang; 7 fot er et godt utgangspunkt. Og 30 lbs +/- er passe til kveite. Hvis jeg skal komme med et tips er det Okuma Solterra Boat 6,5 fot, 20-30lbs. Jeg har brukt en slik stang i fem år, og er veldig fornøyd. Valg av braid er også viktig; 0.35-0.40 er passe. Velg en slitesterk type braid. Min favoritt til vertikalfiske er PowerPro.
 11. Klart at oppvarmingen er en bekymring spesielt for røya. Man risikerer i hvert fall at røya på sikt forsvinner fra mindre vann i lavereliggende strøk i Sør-Norge, slik som i Oslo-marka. Og der hvor det fins både ørret og røye vil selv en liten temperatur-oppgang gi ørreten økt konkurransefortrinn.
 12. har aldri eid en Stella-snelle. Generelt mener jeg disse snellene er alt for dyre uansett kvalitet. Til vanlig "allround"-fiske bli dette uansett å skyte spurv med kanoner. Ingen vits å betale 10 lapper +/- for en haspelsnelle til ferskvannsfiske eller lettere saltvannsfiske, da en snelle til 2-3000 (eller til og med lavere) er mer enn god nok. Har dog testet Stella-sneller ved et par anledninger, og de jeg prøvde var utvilsomt veldig gode sneller. Men der hvor en slik snelle potensielt har sin berettigelse; til tøffere saltvannsfiske, synes i de fleste tilfeller en multisnelle være å foretrekke; for eksempel til kveite. Og mer generelt; Shimano lager utvilsomt solide sneller, og jeg har en haug med slike sneller. Men har alltid opplevd at det har vært en del "slark" her og der sammenliknet med noen av konkurrentenes modeller.
 13. så på Kystmat på TV2 i går kveld, der Trond Moi lagde en ny variant av Bacalao; han stekte den utvannede klippfisken i panne sammen med masse gode råvarer; oliven, løk, chili... og med revet parmesan over. Så veldig godt ut, og skal prøves ved nærmeste passende anledning. https://www.tv2.no/underholdning/10568356/