fredsjo

Members
 • Content Count

  263
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  1

fredsjo last won the day on June 3 2014

fredsjo had the most liked content!

Community Reputation

17 Good

About fredsjo

 • Rank
  Medlem

Recent Profile Visitors

612 profile views
 1. De var ikke avskrekkende dyre heller da hvilken størrelse er grei til "standard" fiske, dvs torsk osv?
 2. Har bestilt disse krokene som anbefales over til bruk på tackler jeg nesten regner med å vil miste.. Men noen som kan anbefale greie svivler fra Kina og?
 3. På lakseoppdrettet jeg jobbet før fikk vi installert strøm-plate som fisken gikk over før den ble bløgget. Den fikk her x antall volt gjennom seg så den ble "bevisstløs" før den ble bløgget. Noen bruker CO2 til det samme. Er selvfølgelig todelt; er mer humant men og mye enklere å bløgge.
 4. Moro! Da blir det dorging når jeg skal ut igjen...
 5. Hei Noen som har fått noe makrell her på Vestlandet i år? Venter spent på innrykket av teinemat og agnfisk
 6. Hvordan er kveiteforekomstene her i hjeltefjorden? Er gøy med torsk osv, men hadde vært gøy med kveite, steinbit eller kanskje en breiflabb..
 7. Da blir det Bruce.. Et spørsmål til; i en vanlig 16" åpen båt, hvor ville folk gjort fast ankeret når det er lagt ut? I baugen er vel ganske opplagt, men å henge over ripa å knyte fast i ringen foran er lite aktuelt. Beste hadde vært å hatt et kryssholt, men det har jeg naturlig nok ikke. Noen tanker/ideer? Kan jo montere kryssholt eller lignende, men ser ikke helt hvor jeg kan montere dette. Må bli langs ripa, men hvor mye tåler egentlig to bolter gjennom 4mm glassfiber...? Tauet bør jo heller ikke ligge å gnage på ripa til det sliter...
 8. Gratulerer med fantastisk båt! Dette er akkurat den båten jeg har øverst på lista mi. Målet er å ha den klappet til kai innen 4 år.
 9. Ser alle anbefaler dregg, men vil et Bruce-anker gjøre samme nytten? Har et på 2 kg liggende..
 10. Hei Mulig dette blir et underlig spørsmål for de som stort sett fisker etter spesifikke arter. Men for min del så er jeg ofte ute å bare vil slenge ned et snøre og se hva som blir med opp. Andre dager fisker jeg mer målrettet. Hva henger DU i bunnen av snøret på en slik dag? Gjerne med bilder!
 11. Jeg har egentlig prøvd det, men da fikk jeg betydelig dårligere bilde når jeg lå i ro. Men er jo kanskje en mulighet å heve den litt.. Har ca en cm å gå på på festet. Var ute å fisket litt med det i dag. Så en del fisk på 20 meter.. Rakk ikke teste så mye pga en konemor som mente jeg heller burde være litt hjemme
 12. Ok, takker. Jeg gidder nok ikke fikse dette med det første. Det funker forsåvidt til sitt bruk foreløpig. Jeg har mine fiskeplasser som jeg kan lure meg rolig over og speide etter fisk, så det funker.. Men hadde vært kjekt i fremtiden å kunne følge med på dybde osv mens jeg kjører i plan. Men må nesten ha båten skikkelig opp for å fylle hullene jeg har laget nå med epoxy, så alt får tørket skikkelig. Men erik; tusen takk for all hjelp så langt! Helt utvilsomt at dette kan du!
 13. OK. Hvor nærme kan jeg flytte den? Er trolig området bak motoren som er det roligste. Midt mellom kjøl og den plasseringen jeg har i dag bør være grei mtp lister og det som er under båten. Så du på den linken jeg la ved? Der mener de at for å få best bildet skal svingeren plane sammen med båten. Dvs ikke ligge halvveis nedi slik det anbefales over alt. Har du noen tanker rundt det? Ang måleenhetene; så ja stemmer det. det rettet jeg opp etter jeg tok bildet. Så har fått stilt inn at jeg vil blande det metriske med us. Så jeg får knop og meter..
 14. Har lest litt her (sitter på nattevakt....): http://www.sternmate.com/Where.html Og jeg tror kanskje problemet mitt er at jeg er for nære ene "sporet" som går under båten. Ser de anbefaler 2 tommer eller mer på siden. Jeg står vel nesten kant i kant. Dette kan vel være med på å forklare det! MEN; hvor skal jeg liksom ellers sette den? Flapsene står i veien...