Jump to content
Fiskersiden

FiskerStavanger

Members
 • Posts

  13
 • Joined

 • Last visited

Recent Profile Visitors

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

FiskerStavanger's Achievements

Apprentice

Apprentice (3/14)

 • Reacting Well Rare
 • Collaborator Rare
 • Dedicated Rare
 • First Post Rare
 • Conversation Starter Rare

Recent Badges

2

Reputation

 1. Finnes det liner eller noe man kan knytte mellom dem som har en lav bruddstyrke? Der bruddstyrken også er ganske forutsigbar og nøyaktig? Når jeg sier lav tenker jeg noe som ryker eller slipper med 0,5kg eller 2kg eller noe i den størrelsesorden. Spør fordi jeg skal teste ut en ide, der en del slippes løs under gitte forhold.
 2. Hei! Har hatt noen turer på natta der jeg har prøvd å fiske havål fra land. Uten flaks ennå. Etter å ha undersøkt det som finnes av tips på nett har jeg funnet noen mulige steder og testet to av dem med å se på sjøkart og. Vil gjerne høre om stedene jeg har sett på virker bra. Steder fra land, har ikke båt. Og om andre steder i sør-rogaland. Takk på forhånd for svar! Så vet jeg om jeg bare må smøre meg med tålmodighet og fiske mer, eller om det er bomturer pga valg av sted Har prøvd: Ytterst på moloen på Mekjarvik Uren som går ut i sjøen i Oltesvik: 58.852955,6.121418 Steder på jeg ikke har prøvd: Denne uren ved Dirdal: 58.8353288, 6.1749263 Kvildevik, Frafjord 58.8470990, 6.2789651
 3. Får prøve det! Opplever at krokene bare blir mindre og mindre for øyeblikket!
 4. Når jeg har fisket med myke agn har jeg opplevd at forskjellige arter av bittesmå fisker biter direkte på agnet, men ikke på kroken som er ment for større mål. De følger av og til med 1-2m før de slipper agnet og hopper ned. Snakk om 1-5cm størrelse. Om jeg tar imot en som følger med opp som ikke har bitt på kroken, "teller" de da for artslister om de ikke har bitt på kroken? Eller er det juks?
 5. Dette burde ikke vært nødvendig og mange har sikkert sagt det før! Hver gang det ligger metervis med liner og forpakninger fra sluker og hekler strødd på fiskeplassene blir jeg flau på fiskeres vegne. Hvor skadelig sånt er for naturen og at det ikke forsvinner raskt vet jo de fleste. Og i tillegg så blir man flau når folk går tur forbi og ser det rotet. I urbane områder er jo også retten til å fiske på bra steder ikke en selvfølge med konflikt med grunneiere. I Norge er det i tillegg veldig frie regler for fritidsfiske og veldig få folk som rett og slett er mot fisking. La det gjerne forbli slik! Men ta nå ansvar isåfall! Forsøpler vi der vi står har de jo gode argumenter mot det. Også er jo fisken(og livet rundt) en bra resurs for mat, fritid og læring! Ikke kast det bort! Skulle gjerne sagt mer ifra på plass, men tror folk gjør slikt oftere når ingen ser på dem. Så det blir med å plukke opp etter andre og kommentere det naturlig med de man småprater med på fiskestedene.
 6. Takk for svar! Målet for turen var leppefisker spesifikt, men nye arter generelt! Ny art for meg så det var ikke bom. Ble 4 sypiker i løpet av dagen. Med min første brungylt ble det art nr 8 og 9 idag. Har fisket i månedsvis i byfjorden i Stavanger og har ikke sett de, men nå de siste 2 har disse sypikene samlet seg i store stimer overalt.
 7. Hvilken torskefisk er dette? Synes de kjennetegnene jeg kan er vanskelig når de er så små. Sorry for klumsete bilde der deler er litt gjemt, ville ta bilde raskt før jeg slapp den ut.
 8. Takk for gode tips og svar fra flere! Mye info, så da er det bare å fiske mer for å prosessere det hele! Absolutt! Tenker du her på forumet ett sted?
 9. Ja, fikk søke en del etter plansjer og dette var den som var mest komplett for norske forhold virker det som. Men om noen som kan designe slikt, så tror jeg det finnes et vist marked for slikt mer spesifikt! Like store/detaljerte plansjer som går på mer spesifike kategorier av fisk, som sammen er komplette. Iallefall i disse dager da det er ganske praktisk å bestille trykk i mindre skala over nett. Ellers er jeg enig i at artsfiske.no er bra selv om jeg ikke har så mye ennå. Men dette på veggen er ikke for oversikten, men for tilfredstillelse, og kanskje litt skryt når jeg for flere, hehe! Også er den fin også, iallefall når jeg skaffer noen mer passende klistermerker. All ære til de som lager slikt!
 10. Det er ikke brugden, men torsken med siden av jeg har krysset! var litt vanskelig uten å dekke bilde eller tekst. Skaffer meg nok noen klistermerker snart Nei, får henge opp bilder på siden med eventuelle andre arter. Tror derimot det er disse som i aller størst grad blir krysset først
 11. Har begynt å fiske jevnlig de siste månedene og er veldig hekta. I tillegg til å ta bilde og bruke artsfiske.no har jeg også skaffet en "Norskekysten" tavle der jeg har hengt opp små lapper ved siden av de jeg har fisket.(Se vedlagt bilde) Synes slikt er veldig tilfredsstillende. Per nå bare 5 arter med bilde, teller da ikke en til art jeg tok som tenåring uten bilde. Men tror det skal bli en del flere! Har dere noen lignende løsninger eller andre kjekke måter å "samle" på arter?
 12. Hei! Har prøvd meg litt på kystmeite etter å bli lei av å fiske med bare sluk. Og har fått både torsk og lange fra land og er sulten på mer! Har selvfølgelig tittet på en del av det som finnes av youtube-videoer og blogginnlegg osv. Og det anbefales ofte å bruke glidebom for en del ting. Og ofte da med baitrunner og nappvarsler, som nesten legges til grunn for hvordan de forklarer. For nå fisker jeg på budsjett pga personlig økonomi, og kan ikke kjøpe ny snelle nå med det første. Slik jeg forstår det er jo poenget at fisken ikke skal kjenne motstand. Hva er da best etter at jeg kjenner den er i bunn? Skal jeg ha bøylen lukket og senke stanga litt lengre ned en der søkket treffer bunn? Skal jeg ha bøylen åpen? Isåfall er jo linen løs, men kanskje litt for mye? Og skal jeg ha av eller på den lille greia som gjør at man kan sveive begge veier? Eller gir den for mye motstand? Har prøvd meg litt fram og ikke blitt klokere. For torskene og lange jeg tok tror jeg ikke det gjorde noe forskjell. Langen og den første torsken bet få sekunder etter jeg begynte å sveive alt opp til overflaten for nytt kast. Og den andre torsken bet på en opphenger som ikke var glidende. Vet det kanskje ikke er viktig for alle fisker med glidebom, men har ikke krysset av så mange arter fra lista så de fleste er nye og spennende. Beklager manglende eller feilaktig bruk av begrep, er så mange nye ord når man begynner å fiske mer skikkelig. Eller om jeg misforstår noe helt her.
 13. Hei! Bor svært sentralt i Stavanger uten bil, men har begynt å fiske fra land litt etter ikke å ha fisket noe særlig som voksen. I noen kilometers hver retning fra sentrum er det skilt om at sjøbunnen er forurenset og at fiske frarådes. Har all tiltro til at det er mye forurensning på disse stedene og at det påvirker giften i fisker. Men er problemet såpass lokalt? Flytter ikke fisken nok på seg til at problemet er like stort over ett større område? Jeg fisker etter lettfangede fisker som lyr, sei og makrell. Forhåpentligvis får jeg torsk. Noen tanker om dette fra andre som fisker en del? Er jeg på viddene når jeg lurer på om fisken ikke beveger nok på seg? Er jo uansett bevisst over at hvor mye man spiser har en del å si når det gjelder tungmetall og at all fisk kan det bli for mye av.
×
×
 • Create New...

Important Information

By using this site, you agree to our Terms of Use.