Gå til innhold
Fiskersiden

FiskerStavanger

Medlemmer
  • Innholdsteller

    45
  • Ble medlem

  • Besøkte siden sist

  • Days Won

    10

FiskerStavanger last won the day on November 30 2022

FiskerStavanger had the most liked content!

Nylige profilbesøk

1 035 profilvisninger

FiskerStavanger's Achievements

Contributor

Contributor (5/14)

  • One Year In Rare
  • Reacting Well Rare
  • Collaborator Rare
  • Dedicated Rare
  • First Post Rare

Recent Badges

38

Mottatte likerpoeng

  1. Har fått enkeltfisk 2 ganger på Bontelabo i Bergen i mai i år. Ikke noe stor makrell. For ca 2 og 2,5 uker siden. Har sett andre få, men jeg har ikke sett noen som fyller opp bøttevis ennå.
  2. As a saltwater fisher myself, i might be a bit biased when i say i agree. But then again, you are also on a peninsula. Tell/show us if you catch anything! Big or small!
  3. Tananger is just as great. I just listed those as they are just the more central and popular locations. This location is great for all kinds of fishing. Just be careful of slipping/falling depending on conditions(waves, algea and rain). 58.9327477, 5.5715885 You could also bait fish here. But i would recommend a strong rod to throw past the rocky parts and cracks where you are easily stuck.
  4. Its a bit early for the mackerell although the end of may and all of june is good from shore. If you are staying until june you are good. It is still quite possible to catch now in mid-may if you are lucky. Try different depths until you find them. Mackerell are like crows, but stupid. Anything that shines and moves, they attack without thinking twice. Sei is always there, near the docks along with lyr. The most general lures and mackerell feathers(makrellhekle) will get you all these species. Dont expect any monster sized lyr or sei though. If you are near city centre the docks at these locations are all popular and proven locations: Bjergsted 58.9802711, 5.7190285 Børevigå 58.9745394, 5.7332063 Bryggerikaien 58.9696954, 5.7621843
  5. Ja! Har jo sett bilder! Men helt utrolige å se i virkeligheten. Så mange unike detaljer. Munnen, tennene, mønsteret under nesa, nesa, strekene på hodet, halen, vingene og øynene. Ingenting er normalt med den liksom. Som ikke er så rart da den ligger litt for seg selv på slekstreet. Skulle gjerne sett mer på den, men den må jo slippes ut etterhvert, så det får bli flere fangster i framtiden.
  6. I september og oktober ble det ikke så mye fiske. Og en del av de turene var uten resultat å skryte av. Nylig ble jeg invitert med av noen venner til tur for å prøve oss på gjedde. Vi dro opp til Grimevatnet utenfor Bergen og fisket med jigger, sluker og spinnere. Uten et eneste tegn til liv. Men utrolig fint var det der: Etter noen turer uten resultat tok vi en tur inn til Bontelabo for kystmeite der jeg er mer i mitt rette element. Og etter 5 minutter hadde jeg en liten lange på 1,4 kilo og kameraten min fikk seg en smålyr. Noen dager dro vi til et område rundt Sandviken for mer kystmeite. Jeg fisket med store makrellagn. Og her også kom langen etter 5 minutter. Denne gangen på 2,2 kilo, en forsiktig forbedring av persen. Men langen ble på ingen måte dagens høydepunkt! En kompis fisket med mindre kroker(2/0) og når det begynte å bli mørkt så bet det. Det var noe litt tungt mente han. Og opp kom en havmus på 1,5 kilo! En utrolig vakker fisk! Det var morsomt å se den i virkeligheten! Selv om jeg var misunnelig da jeg selv har prøvd meg etter denne mer og mindre målrettet mange ganger. Jeg ønsket meg selvfølgelig en selv om byttet raskt til mindre kroker og tynnere makrellstrimler. Det napper med jevne mellomrom i stangen min, men jeg får ikke til å sette kroken i noen fisk med det første. Kameraten min får enda en fisk. Denne gangen en fin hågjel. ' Til slutt, mens vi tenker på når det er på tide å gå hjem sitter den for meg også! Havmus!!! Art nr. 27! Selv om den bare er 0,8kg så er jeg svært fornøyd med å bare få arten og en morsom fisketur. Dette stedet skal vi nok tilbake til!
  7. Ja! Jeg brukte den litt når jeg først begynte å fiske. Og har sett deres redegjørelse for hvordan de har satt sammen den dataen. Jeg stoler på at de som jobber med det har peiling på fisk, mye mer en jeg har. Men jeg får det ikke helt til å gå opp, at de har så detaljerte spots på så mange steder og at alt skal være veldig nøye kvalitetskontrollert. Hvem kan være så lokalkjent i alle kriker og kroker av Norges lange og dype kyst? Ellers, ja, greit at Gulesider er udetaljert. Men skjønner ikke helt hva som er greia med tilsynelatende tilfeldige områder der dataen er nesten tom slik som på bildet. Men, ja, man lærer seg nå litt etterhvert og å tolke det man ser i nærheten på satelittkart osv.
  8. Hei! Ser ofte at gule siders sjøkart anbefales. Og de er bra der de funker. Men i noen litt tilfeldige områder ser kartene ut til å mangle data nærme land som ikke akkurat er optimalt når man leter etter kystmeite-steder å prøve seg. Vet noen om noen gode alternative kart til å bruke der det mangler? Et eksempel på hvordan det ser ut der det mangler:
  9. Det har blitt retur til to bra steder for kystmeite fra tidligere uker. Tilbake til stedet i Byøyene der det er ganske dypt. Jeg kom med reker, men fisket noen makrell underveis som ble agn for denne og neste tur. Med makrell på kroken og selvlysende slange ble det to hågjel. Mine første hågjel tatt i dagslys. Veldig kult å se de slik. https://en.m.wikipedia.org/wiki/Ampullae_of_Lorenzini Synlig her: Den ene svømte rundt nær land ett minutt etter jeg slapp ut den. Akkurat som om den var nysgjerrig eller noe. Der var den ganske flott og jeg fikk filma. Tilbake til Tananger. Denne gangen ble det en to kilos lange. Kikkfisket gir uttelling! Etter noen turer der jeg bare har fått sett på fisker og skremt bort noen flyndrer har kikkfisket gitt noen nye arter. På en tur til Breidvika øst i Stavanger får jeg øye på en flyndre. Denne gangen tar den agnet. Det var morsomt å se hvordan man ser på gjellene når den åpner munnen for å ta agnet. Opp fikk jeg den og fotografert den. Jeg så at dette var ikke en sandflyndre, dette var Art nr. 24! Skrubbe! Ellers så jeg igjen en del ål. Virker som det er en del av disse i småbåthavner rundt om kring. De får selvfølgelig være i fred. Senere samme kveld går jeg til en bitteliten sandstrand i området og her ser jeg en liten krabat i vannet. Den tok agnet med en gang det ble presentert foran den. Opp kommer Art nr. 25, vanlig ulke! Ikke noe stort individ, men ikke dvergulke heller etter kjennetegnene. Her sitter den etter jeg slapp ut den igjen, som en illustrasjon på hvordan den så ut i vannet når jeg tok den. Senere går turen til Sølyst og Grasholmen. Her har jeg tidligere sett flere arter jeg ikke har fått. En avlang fisk som enten var ålekvabbe eller noen tangbrosme. Slet med å lokke den tilbake etter jeg skremte den med lyset. Små flyndrer som ligger sidelengs på steinene, kanskje hårvar. Og to andre flyndrer. Denne gangen fant jeg ikke igjen den avlange fisken. Men jeg ser en liten fisk som lignet på ulken jeg tok tidligere. Men mindre. Det tok noen forsøk, da småseien prøvde å ta agnet og irriterte den. Men den tok til slutt når jeg slapp det litt raskt ned rett foran munnen på den. Det var Art nr. 26! Dvergulke! Fant flere og det ble totalt 3 stk på turen. Den avbildede hadde veldig fin blågrønn kjeft. Senere så jeg igjen litt mønstrete flyndre jeg tror var hårvar som lå på steinene. Men igjen ble den bare skremt vekk. Men, er fornøyd med å ha krysset flere ønskearter av listen, med flere nye arter innenfor rekkevidde!
  10. Har merket at hågjel slår veldig mye med halen og som regel slår helt opp til der man holder den, med ganske stor styrke(for sin størrelse). Og gjerne låser seg i den posisjonen noen sekunder. På en måte som annen fisk jeg har vært borti ikke gjør, som kanskje heller rister og sloss mer generelt. Den jar jo ingen pigger eller slikt, så hva er det egentlig den prøver å gjøre?
  11. Fisketur til en molo ved Vardeneset. Ut mot sandbunn på ca 20 meters dyp i håp om å få flyndrer og annet. Med glidende takkel og gulp-makk. Det napper raskt på første kast. Det var ingen flyndre men Art nr. 23 ! Vanlig fløyfisk, en hunn. Veldig kult, selv om en hann også hadde vært kjekt. Morsomt når man får nye arter litt sånn uten å vente akkurat den arten. Andre fangster denne turen var en sandflyndre, min andre knurr, en berggylte, to blåstål og veldig mange rødnebb.
  12. Mer fiske i Stavanger! De første turene ble med små kroker rundt øst i Stavanger på grunt vann. Her ble det en del leppefisk og en svartkutling. Det å kunne se fisken ta agnet og sette et presist tilslag var ganske morsomt, og lærerikt. Jeg prøvde meg på litt dypere og flatere bunn når jeg kom til Siriskjeret. Her fikk jeg en liten sykkelpumpe. Bitteliten, men min første lange i Stavanger by. En senere tur blir til Grasholmen, her er det tatt mange arter har jeg sett på nett. Når jeg vandrer langs småbåthavnen en klar dag ser jeg hvorfor. Her er det fullt av liv. Blant annet ser jeg stor torsk flere ganger helt oppi grunna. Jeg kaster agn på liten krok i sundet under bybroa i håp om å få flyndre. Men jeg får mest leppefisk og småtorsk. Jeg går tilbake langs bryggene og ser igjen torsk svømme rundt og prøcer å lokke den med agn. Men den forsvinner ut av syne. Jeg plasserer meg lengre ut i havna og slipper ned agnet. Jeg får noen voldsomme napp, det vil si, 1 sekund med tung kamp før det slipper. Jeg bytter til str 6/0 sirkelkrok og hel reke. Jeg får en sandflyndre selv om kroken var stor. Jeg slipper den ut og fortsetter å lete etter den store fisken. Neste store napp slutter ikke. Etter en morsom kamp kommer en 2kg torsk opp av byfjorden. Jeg tror det er mer mat for de rundt dette området i byfjorden, den hadde blant annet flere fine små skjell i magen. For å prøve å krysse av flere arter investerer jeg i en hodelykt. Jeg gikk noen natturer i småbåthavnene på Grasholmen og Hillevågsvatnet. Jeg fikk se mye liv. Store hummer. Store sovende berggylter. Jeg så ål to ganger, tror det var vanlig ål så de fikk ligge i fred. Jeg så to flyndrer men begge ble skremt vekk når jeg prøvde å lokke med agnet. En fisk med lang ryggfinne(kanskje tangbrosme eller ålekvabbe?) dro raskt under en sten når lyset mitt kom. Den lot seg ikke lokke ut. Jeg tror gulp-agnet jeg kjøpte var feil type, da de ikke hadde den vanlige sandormtypen. Reke burde jeg nok heller brukt og. Her er en av de store berggyltene. Det blir en tur på et bra sted på bratte svaberg ved Tananger. Stedet er bra forstår jeg, men jeg mista noen søkker mens jeg lærte meg hvor man satt seg fast og ikke. Det lå også en del bøyer der ute, fra teiner eller noe, så det var litt begrenset med hvor jeg kunne kaste. Turen ga derfor ikke mer en en rødnebb og en minitorsk. Fint var det iallefall, med utsikt til Danmarksbåten! Neste tur går til et bra sted i byøyene jeg har blitt tipsa om tidligere. Her er det brått dypt til 50-65 meter og det flater rett ut. Skjeldent dypt for området. Det blir ingen storfisk denne turen. Men jeg liker som regel alltid å kaste ut en liten krok også. Og dette ga uttelling. Art nr. 22 bet nesten med en gang. Brungylt! 3stk etter hvert. En art jeg har leitet etter en stund nå. Jeg var litt i tvil først, de hadde nesten ikke svart flekk hverken framme eller bak på ryggfinnene. To av dem var bare svakt mørkere bak. Det var dette jeg var forberedt på å se etter. Jeg studerte bilder på nett og så at den svarte flekken ikke er like synlige på alle. Og så andre tegn som gikk igjen, som de vite flekkene på siden, en tydelig sidelinje og en litt utstikkende munn. Dette var ikke bergnebb, nei. Til slutt sto månen opp over Hommersåk og det var på tide å dra hjem.
  13. Hei! I Bergen finnes jo Campelen. Men når jeg er i Stavanger er det vanskelig å finne bra utstyr for kystmeite. Det vil si: de små kjøpene som søkker, kroker, attraktorer, glidebom osv. De fleste sportsbutikkene har utrolig dårlig utvalg på dette(men hundrevis av sluker). Den beste jeg har funnet hittils er i Sandnes på intersport på maxi-senteret. Noen som vet om noe som er bedre og gjerne nærmere Stavanger? Eller står det bare dårlig til rett og slett?
  14. Hei! Har noen plasser på Tananger jeg vil prøve meg på med kystmeite. Ut mot havet på en 20-30 meters dyp. Jeg tenker meg dit lørdag eller søndag neste helg. Dvs 6-7. august. Om noen i området er interessert i å være med er det bare å kontakte meg her!
  15. Må si at denne er mye mer veloppdratt en andre faste katter jeg har møtt på populære fiskesteder. Men den så litt sint ut av at jeg kasta sypiker ut igjen. Denne har fast plass på Bjergsted i Stavanger. Den lar ikke en bøtte, pose eller halvåpen sekk stå i fred. Den vet hvor du har blindsoner og sniker seg konstant nærmere. En gang hadde jeg en berggylte jeg skulle ta med hjem foran, mellom beina på meg når jeg fiska. Her er det jo sånne dekk foran langs kaien. Plutselig kommer det en pote under bjelken og setter klørene i fisken og drar den under. Jeg prøver å holde i mot, men den har et godt grep og jeg stikker meg på berggylta. Men den gjør som den pleier å gjøre hvis man faktisk gir den noe. Leker med maten i 10 sekunder, og kommer tilbake å prøver å stjele mer. Både brunsnegle, havmus og lusuer mangler på artslista! Så det skal bli flere turer her.
×
×
  • Opprett ny...

Important Information

By using this site, you agree to our Bruksvilkår.