Gå til innhold
Fiskersiden

AsleB

Medlemmer
  • Innholdsteller

    499
  • Ble medlem

  • Besøkte siden sist

  • Days Won

    39

Community Answers

  1. AsleB's post in Rød sluker med svart topp was marked as the answer   
    Rød, med mindre den er fluoriserende er en av fargene som forsvinner kjappest ved økende dybde i vann. Torsk er blind for rødtoner, så en rød sluk er usynlig for torsk Spøk til alvor, rødt kan fungere bra til sei men til torsk, lyr og makrell er gult, grønt og blått bedre farger. Du får fisk på rødt også, men da er det neppe fargen som er utslagsgivende da den røde sluken vil fremstå mest grå for en torsk og farger som grønt, fluoriserende gult og blått synes bedre på litt dybde i klart vann.
  2. AsleB's post in Får ikke fisk.. was marked as the answer   
    Jeg får mer fisk om jeg bruker glidebom og sirkelkrok enn paternoster og vanlig krok. Glidebommen har den fordelen at fisken ikke kjenner søkket, samtidig som du har direkte kontakt med fisken. Når den tar agnet kan du la den gå litt med det, stramme rolig opp uten å gjøre tilslag og kroken sitter perfekt i kjeven.
    For å få agnet opp over bunn kan det være så enkelt som å øke lengden fra søkke til krok, eller bruke en popp-oppvariant som her:

    Da kan du komme opp over bunnen så fisken lettere ser agnet. Akkar fåes i de fleste innvandrerbutikker, typisk 1 kg til 50-75 kroner. En akkarstrimmel holder til mange fisk, har fått 10 lyr på en enkelt strimmel. De er seige og helt hvite.
×
×
  • Opprett ny...

Important Information

By using this site, you agree to our Bruksvilkår.