PzN

Members
 • Content Count

  27
 • Joined

 • Last visited

Community Reputation

0 Neutral

About PzN

 • Rank
  Nytt medlem

Profile Information

 • Bosted
  Ålesund
 • Interesser
  Den evige jakten etter sjøørreten

Recent Profile Visitors

328 profile views
 1. Hei, @fiskebaronen. Er absolutt villig til å flytte på meg, ja. Sendte deg en PM her på forumet for en stund tilbake. Flott om du sjekker innboksen din
 2. En liten oppdatering; Endelig satt den! Eller, det vil si, dette var nummer to den dagen, men definitivt den som var mest Instagram-verdig av de to. Anslår vekten til mellom 500-600g. Det morsomme var at dette var den første turen med fluestang noen sinne, og etter å ha deljet sluker i to sesonger med 0 resultat så fikk jeg to SØ på én dag
 3. En liten oppdatering; Endelig satt den! Eller, det vil si, dette var nummer to den dagen, men definitivt den som var mest Instagram-verdig av de to. Anslår vekten til mellom 500-600g. Det morsomme var at dette var den første turen med fluestang noen sinne, og etter å ha deljet sluker i to sesonger med 0 resultat så fikk jeg to SØ på én dag
 4. Gjorde et av senior-medlemmene i foreningen oppmerksom på dette. Regner med at dette blir tatt opp til diskusjon etter posten din, @Glalaksen
 5. Hi, and welcome, Martin! We have a long stretched coast, so it may be easier to get advise and tips if you specify you travel plans. For an example; Are you visiting the Bergen-area, or further north closer to Ålesund?
 6. Hei, Skriver en liten oppdatering slik at fremtidige Google-søkere kan finne frem til informasjon om de får treff på denne tråden. Da var utstyret i hus! Jeg tok med meg mye av de gode tipsene som jeg fikk fra dere i denne tråden, og tok noen avgjørelser selv. Endte opp med følgende: Stang: LTS Zalt 9' #6 Snelle: LTS Ephemera #6-9 Dark Olive Gold. Ser umåtelig pen ut sammen med stangen, med kontrasten mellom sølvfargen på stangen og gull på snellen, i mine øyner. Litt skeptisk til om snellen blir litt tung etter noen timer med kasting, men det gjenstår å se. Kjøpt på finn.no, som ny, for 1500 kr inkl frakt og backing. Snøre: Backing: fulgte med på snellen fra selger. Eneste jeg vet er at bruddstyrke er 20 kg. Flueline: Valgte å gå for Guideline Coastal Slow/Int i klasse #6 som er på tilbud til 499 kr, grunnet det nye Coastal Evolve-snøret som er kommet. Ut i fra denne testen av stangen, dog i 9,6', så kaster den WF-snører godt mellom 13-15g, og dette snøret i klasse #6 veier 15,5g. Jeg gikk dermed ikke opp en klasse, @josteink Fortom: Valgte å gå for ferdig tapert fortom i intermediate, mer spesifikt Polyleader Saltwater 8' fra Airflo nå i begynnelsen, også tenker jeg å sette på en spiss på 1,5 - 2 meter i fluorkarbon 0,22. Fikk en relativt erfaren kompis til å teste oppsettet på lørdag, og han elsket i hvert fall stangen. Håper jeg gjør det samme. Har meldt meg på kastekurs 10. april, og tenkte jeg skulle la være å kaste så mye på egenhånd før dette, for å unngå å legge meg til uvaner. Selv om det er fryktelig vanskelig å la utstyret ligge, he-he.
 7. Hei, @josteink, og takk for svar. Forstår jeg deg rett nå så anbefaler du at jeg går opp en snøreklasse til #7 på 6-er stanga mi(?). Mener du dette gjelder for eventuelt flyt-snøre til ferskvann med streamer, eller bør jeg ha #6 til dette?
 8. Tusen takk for kjempe godt svar, @TT Dette hjalp meg med å "slå meg til ro" med kjøp og valg av snelle og line. Det er lett å lese seg opp og ned i mente, og bli veldig teknisk. Gir en oppdatering på hva jeg ender opp med til fremtidige lesere av denne tråden.
 9. Takk for svar, @TT! Det er ikke så mye aktivitet på forumet lenger, og spesielt ikke i dette underforumet, så godt at du så posten min Økonomi er så klart alltid et tema, men hadde vært villig til å betale litt ekstra for en snelle hvis det lønnet seg. Men jeg tar rådet ditt og skjønner at snelle på langt nær er like kritisk når det kommer til fluefiske som med haspel. Jeg ser at snellen du linker er #5/6, er dette mer fordelaktig klasse å gå for enn en som dekker f.eks #5-7? I og med at jeg bor i Ålesund sentrum så er det et stykke før man kommer til spesielt gode ørret-vann, men kyst har vi nok av. Med andre ord blir det nok mest fiske etter SØ, selv om dette ikke har gitt noen resultater (ref min tråd under "Vestlandet", he-he-he). Likevel fisker jeg i vann så ofte sjansen byr seg. Ut i fra hva du skriver så har jeg kanskje overvurdert hvor effektivt streamere er i ferskvann(?). Jeg liker et aktivt fiske, og synes tørrflue-fiske virker ganske statisk i forhold til våt, men igjen - jeg har null erfaring. La oss da si at jeg ønsker muligheten å fiske med tørrflue også, må jeg ikke da har to ulike flueliner - én intermediate og en flyt for våt og tørr, eller holder det å bytte fortom, gå ned på dimensjon på spissen og bytte flue? Bør jeg ha to sneller - én for ferskvann og én for saltvann med ulike snører? Ønsker forresten å bruke WF-snøre, ikke skyteklump i begynnelsen. Etter alt jeg har lest er dette enklere å starte med.
 10. Hei, folkens! Tar steget inn i fluefiskerens verden nå. Hadde planer om å kjøpe en typisk "nybegynner-pakke", men jeg slo til på tilbudet på LTS Zalt 9' #6 som angler.no har for øyeblikket til 2495 kr. https://www.skittfiske.no/lts/206438/lts-x-1-zalt-4-delt-ekstra-topp-medfølger Ble egentlig solgt av omtalen som stangen fikk i Alt om fiske. Selv om aksjonen kanskje er litt mer krevende enn en typisk "nybegynner-stang", så virker det som denne kan brukes til salt og ferskvannsfiske etter ørret. Jeg har snakket med en del fluefiskere og prøvd å finne ut om jeg skulle gå over en #5 eller #6 stang, og fikk mange ulike svar. Grunnen til at jeg slo meg til ro med #6 er fordi at jeg bor på Sunnmøre og det er mye vind, uansett om det er med sjøen eller fiskevann i høyden. Jeg håper ikke jeg har kjøpt katta i sekken med denne stangen(?) Fordi jeg nå bare har stang så må jeg ha både snelle og line. Det er mange gode tips til liner i forskjellige tråder, så skal ikke plage dere så mye med det, men jeg setter selvfølgelig pris på konkrete tips som matcher stang/snelle om dere har Så, til snelle; Nå har jeg jo kjøpt en "mellom-klasse" for å klare meg med én stang til både sjø og ferskvann, og det er ørret det fiskes etter. Kommer nok utelukkende til å fiske med våtfluer. Hovedspørsmålet mitt er hvilken snelle(klasse) jeg skal gå for. Slik jeg forstår det er det bedre med en litt for stor snelle, enn en litt for liten. Anbefaler dere en snelle som dekker #4-6 #5-7 eller #6-9 f.eks? Bør jeg gå opp en klasse i line, til #7 for å gjøre det lettere å kaste? Har naturligvis sett på et par sneller, og det er lett å falle på de litt pene/stilige, men også ganske kostbare og håpe på tilbud før april https://www.skittfiske.no/lts/206382/lts-colour-series-zalt-reel-silver-blue https://www.skittfiske.no/hardy/168881/hardy-ultralite-ca-5000-dd-black-snøreklasse--hash-5-6-7 På forhånd takk for svar.
 11. Høres ut som en god plan, @Chris Felix Aardal Gi meg en lyd når du har kommet oppover, jeg er stadig innom her.
 12. Jeg takker for mange gode tips, @Daggad! Dette vil helst sikkert andre også sette pris på. Mange spennende plasser som skal testes ut så snart temperaturen kryper oppover. Er det noen som leser denne posten som har erfaring med fluekasting og kunne tenke seg å tjene noen kroner på privatundervisning? NJFF starter ikke opp sine kastekurs før ut i mai, og jeg vil gjerne starte sesongen tidligere enn dette.
 13. Det så absolutt ut som et spennende sted @sauseause. Er det lenge siden du har sett aktivitet fra ørret der? Fiske fra land eller båt? Blir forøvrig innkjøp av fluestang på meg nå i januar. Ikke at jeg tror dette kommer til å generere SØ, men forhåpentligvis litt mer givende og utfordrende enn å stå å delje en sluk i flere timer.
 14. Hei, Takk, @Sesam for godt tips angående Vigra og omegn. Den tanken hadde faktisk ikke slått meg at det er spennende bunnforhold der ute (selv om jeg har sett det ofte fra luften). Jeg tok faktisk opp rådet ditt og dro ut på Vigra for å teste nå på søndag. Endte opp med å prøve meg ved Røysa på Vigra og fisket meg bortover mot rullebanen. Veldig greit å få prøve seg, men det var noen utfordringer; Fisket på feil side av øya den dagen, da motvinden plutselig tok seg opp og og sjøen ble røffere Ganske betydelig tang-belte hele veien som ikke kom frem på flyfoto/google maps. Dette lå aaakkurat litt utenfor vade-dybde og gjorde det vanskelig nå frem med kastene til marabakken. Plutselig dukket det opp to hoder av vannet knappe 10 meter foran meg. Og selv om det er artig å se sel på så kort avstand så var det klart at all eventuell SØ hadde flyktet for livet når disse glupske pelsdyrene dukket opp. Erfaringen min fra første tur på Vigra oppsummert; Mye tilvekst av tang og tare. Grunnene er dypere enn man skulle tro. Svært vindutsatt, men jeg tror potensialet er stort der.
 15. Takk for svar! Vet ikke om jeg skal le eller gråte. Det er godt å høre at det ikke bare er hos meg at fangsten uteblir, men det er utrolig trist at situasjonen har blitt slik - uansett årsak. Noen dager før jeg valgte å lage denne posten så bestilte jeg meg et vadesett, rett og slett for at desperasjonen var så stor. Jeg var bekymret for at jeg ikke klarte å fiske effektivt nok med små sluker på grunnen nå på høsten kun fra land. Ja, ja.. Forhåpentligvis får jeg brukt disse likevel. Noen lokale som har fisket noe særlig f.eks på Blimsanden på Vigra med Tobis eller børstemark med noe hell? Vet ikke hvordan SØ-bestanden er lengre ut mot kysten, men Storfjorden virker i hvert fall død. Har et par steder på Skodje (hvor jeg vokste opp) jeg har lyst å prøve med vadere, men etter å ha lest svarene i tråden her er jeg ikke særlig optimistisk på SØ-fiske i det hele tatt. Har også vurdert å investere i fluestang, som selvfølgelig kan brukes til vanlig ørret også, men tror jeg må avveie dette nå. Kanskje jeg bare holder meg til haspel en stund til. Ganske stor investering å begynne med fluefiske (i hvert fall tidsmessig), så motivasjonen må være der.