Vidar S Aanes

Members
 • Content Count

  16
 • Joined

 • Last visited

Community Reputation

0 Neutral

About Vidar S Aanes

 • Rank
  Nytt medlem
 1. Prøvde akkurat nå når jeg spolte på ny braid med denne knuten, dog den "modifiserte typen". Syke sat** som det sitter!
 2. Det meste av eksempler jeg finner er til dorging med båt. Det går ut på sirkelkrok med silikon strømpe (selvlysende), kanskje en blekksprut over og hel sei/sei filè. Hva mener du med at det vil variere?
 3. FG knuten kommer best ut på de testene jeg har sett. Har dog selv brukt uni knuten av samme grunnen som deg
 4. Tenker mer på det han skrev over at kveiten/skaten ofte tar agnet å går flere meter før fisken slår seg til ro og svelger agnet. Da vil jo 6mtr sjokk fortaum kunne være litt for kort. Selvlysende silikon strømpe bruker jeg også fra rett før krokøyet og ca 10cm opp langs krok fortaumen. Både for tennene til fisken sin del, men også for å feste agnet. Tror jeg må prøve meg litt frem! Hadde dog vært kjekt å finne noen bilder av en typisk "kveite-rigg" og ikke minst agnet. Takker for svar folkens!
 5. Tenker at fortaum må tilpasses etter fiske. Ut fra stangen mot body har jeg til nå brukt 0.60-0.80 (denne skal jo ikke fisken bite på). Problemet med å gå høyere er som jeg har skrevet at det blir noe herk å kveile på spolen dersom man går noe særlig opp. Knuten blir også større som gir ringene hardere medfart... Så har jeg kjørt 0.80-1.20 på body og ut til kroken, alt etter fiske. Når jeg nå skal prøve ut glidebom så vil naturlig nåkk fortaumen være det fisken biter på, så her må jeg muligens finne på noe lurt. Dette da jeg like snart kan gå på kveite på 20kg som kveite på 2kg..
 6. Takker! Så da skal jeg prøve å gå over til glidebom, flytte sirkelkroken fra senter av filèen til slutten så surre godt opp langs strømpen. Skal også la fisken gå fritt med agnet inntil 10mtr før jeg strammer opp. Så får vi se om dette fungerer! Siste spørsmål er hvor lenge etter at skaten/kveiten "stopper" skal man vente på at den skal spise agnet? Altså før man strammer opp? Beklager en del spørsmål men finner ikke en pøkk om dette på nett, verken på norsk eller engelsk.
 7. Har du noen forslag til glidebommer? Ser de fleste er merket med "båt".
 8. Det meste her surrer jeg noe infarnalsk, om ikke må bruket opp med 10minutters interval for å egnes på nytt. Det kan godt være at kroken er for liten etter agnet da jeg ikke har noe sammenligningsgrunnlag. Hvordan størrelse krok vil du normalt bruke på type 1/4 makrell filè?
 9. Ja, det er absolutt frustrerende! Tanken med sirkel er som skrevet at man unngår dype krokinger samt at man kan sette ut ukurant fisk. Jeg bruker normalt 0.60-0.80 sjokk fortaum, denne blir da veldig stiv om jeg skal øke denne til 30-40mtr for å bruke glidetackel. Har du noen forslag på fortaum type og tykkelse? Om resultatet med sirkel er at man mister mye torsk så vil dette være en grei løsning dersom man utelukkende går etter flyndrearter Det jeg dog har sett, er at jeg aldri har fått opp en liten fisk etter at jeg gikk over til sirkel, dette var et kjempeproblem med J kroker.
 10. Hei! Jeg har etter en del innaktivitet tatt opp kystmeite igjen. Før fisket jeg mye med «J» kroker men sleit med at fisken kroket dypt, i den anledningen er jeg blitt anbefalt sirkelkroker og her starter problemet. Jeg har fått med meg at man må holde åpningen åpen for at kroken skal fungere, samt at man kun skal «stramme opp» og ikke gjøre tilslag. Det jeg dog merker er at jeg mister vanvittig mye fisk! Oppsettet jeg bruker er standard pulley med 150-250gr grabberbly og 1/4-1/2 makrell file (eller tilsvarende). Krokene er alt fra 2/0-5/0 av typen «Owner Mu