Jump to content
Fiskersiden

Svein Gabrielsen

Members
 • Posts

  35
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  8

Everything posted by Svein Gabrielsen

 1. Hei, så artig! Jeg kan ta den 2.
 2. Ja, slike sprø opplevelser kan man få i slike vann. Kanskje snittstr på røya har økt i Pålsbufjorden også forresten?
 3. Hvor lenge isen er trygg på Tunhovd har nok en del med tappingen å gjøre. - og den er sikkert ikke lik hver vinter. Vannstanden varierer mellom 734 og 716 moh.- (fra Wikipeida) , dvs hele 18 meter mellom høyeste og laveste vannstand! Uansett lett å finne ut om det er gangbar is med å ringe til en av overnattings-stedene der oppe. Men langtidsplanlegging av turer dit bør man nok ikke gjøre hvis man satser på vårisen.
 4. Ja, det er muligheter for ok ørretfiske i Lillomarka, selv om det ikke er det hotteste området for ørret i Oslomarka. Steinbruvann, Romstjern, Stokkevann - småvannene Lusevasan, Bleiktjern og Lomtjern - og aurevann med Aurevannspyttene. Tenker du sommer eller vinter?
 5. Nei, det var ikke fullt av folk på isen, men noen gjenger var det. Det er jo tross alt et lett tilgjengelig sted. Vi fisket ved bunnen, og etter hva jeg skjønte på de andre var det visst vanlig i denne enden av vannet. Helt øverst - der Pålsbufjorden renner inn - erfarte vi (da vi var der på isen for mange år siden) at vi bare fikk kulepenn-røyer og ørret nede ved bunn, mens røyene fra 200 gram og oppover oppholdt seg midt i vannlaget. Om dette var bare da, eller om det er ren hovedregel, vet jeg ikke. Hvordan det er på den "hotteste" plassen på vannet - Bustrømmen - vet jeg ikke. Der er det førøvrig best når vannet har blitt tappet litt så det blir strøm der.
 6. Takk. Folka på isen snakka om at snittstr hadde gått opp de siste årene. Men det var fortsatt nok av de bittesmå
 7. Hei, og takk for sist. Ja, det var en super tur
 8. Litt sent ute, men her kommer en rapport fra en hyggelig og artig tur til Tunhovd. Helgen 5-7 januar tok jeg med meg dattera mi på 11 år og tok turen opp til Øygardsgrend ved Tunhovdfjorden. Vi overnattet på motellet til http://www.fjellhandel.no/ og derfra var det ikke mange hundre meter ut til gode fiskeplasser. Det var masse snø på isen så greit at vi ikke måtte gå flere kilometer. Her er Silje i gang! Og det ble mange fine røyer på henne: Og på meg Vi testet også Wiggler isfisketelt. Teltet var fint og det var deilig å sitte inne i det når det snødde eller blåste litt. Men vinduene tålte visst ikke kuldegrader og 3 av de sprakk opp da vi slo opp teltet første gang. Det var ellers utrolig deilig å bo så nær fiskeplassen. Stedet vi bodde på heter altså Fjellhandel Øygardsgrend og vi bodde i huset bak selve hovedbygningen. Det var visstnok en ombygd brakke etter de som jobbet med demningen. Nå var det et trivelig sted å bo. Små rom, men med egne bad med dusj og stort fint fellesareal. Hovedbygningen som du ser fra veien - helt i sørenden av Tunhovdfjorden: I hovedbygningen er det frokost hver lørdag fra 10-11. For de fleste røyefiskere er det et litt ukurant tidspunkt, men frokosten skulle visst være veldig bra ' Bygningen vi bodde i: Utsikt rett ut på fjorden fra rommet, men ned mot demningen (hvor isen gjerne er usikker pga strøm) og ikke oppover mot der vi fisket. Fellesareal: Vi testet en liten røye som agn da vi tenkte det kunne være noe større fisk som beitet på disse røyene. Og etter å ha stått ute "hele helgen" var det omsider en rovfisk som lot seg friste: Alt i alt var det en super tur som vi gjerne tar igjen. Og vi kan også anbefale andre å ta samme tur. Her er bilde som viser hvor vi bodde, hvor vi gikk, og hvor vi fisket. Mest fisk fikk vi selvsagt dit der var lengst å gå Og da vi har vanlig bil med 2-hjulstrekk valgte å kjøre via Nesbyen og ikke de bratte bakkene opp fra Rødberg.
×
×
 • Create New...

Important Information

By using this site, you agree to our Terms of Use.