Gå til innhold
Fiskersiden

Oppvarming til "NM i Micromeite", oppdatert 18.okt


Jørgen
 Share

Recommended Posts

Inspirert av norgesrekorden til Eirik igår klødde jeg etter å ta meg en tur etter tangstiklingen igjen. Det var helt vindstille, ingenting er mer ødeleggende for micromeite enn vind. Tok turen til denne plassen hvor det er endel tangstikling, og extremt behagelig plass å få presentert agnet. Da jeg ankom begynte moroa umiddelbart, det var mange fisk å spotte. Jeg lempa ut agnet og det tok kun sekunder før de første stiklingen sirklet inn agnet. En kar begynte å spise av agnet, viktig å være litt tålmodig så man ikke hever stanga for tidlig. Hvis de først begynner å spise av agnet vil de smake flere ganger, det er hvertfall min erfaring til nå.

Her er krok og splitthagl på toppen av en halvliters Bris-flaske...

16102005221307w6LjOPd6hRvx.jpg?68

Her i hånda mi...

16102005221307YB73wjqW9iXx.jpg?59

Som sagt tar det kun sekunder før den første smaker, og etter noen gratisprøver forsvinner kroken inn i munnen på fisken. Jeg hever stanga forsiktig og kan løfte den i sikkerhet.

Her er skjønnheten, fortsatt litt matrester i munnviken:-)

16102005221307SHMSO521OamI.jpg?97

Ikke spes tung, men kun ca. 2 gram fra n-rek

161020052213079Iad3a7V38qc.jpg?44

Etter dette mista jeg en stikling, deretter døde det helt ut. Det var plenty av fisk men de var ikke helt umulige å få trigga til hogg. Helt utrolig slitsomt da jeg så mange potensielle norgesrekorder fullstendig ignorere godsakene jeg presenterte.

Jeg har blitt litt klokere på denne arten og har en teori som kan være veldig avgjørende for suksess/fiasko. Og det er ikke agnet jeg tenker på. Men det holder jeg for meg selv enn så lenge...[ :D ]

Edit: disse kantnålene, noen med tips for hvordan disse bør taes. Noe mer arrogant og uinteressert enn disse nålefiskene har jeg aldri sett maken til.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Gratulerer med prestisjeart! Pg da tuller jeg ikke, enhver amatør kan dra 10-kilos sei, tangstikling er ikke enkelt! Apropos teorien da så tror jeg det er stor individuell forskjell på stiklingene, jeg tror det er forskjell på hanner og hunner, og ikke minst tror jeg presentasjonen er svært viktig. Hold agnet så stille som mulig foran stiklingen, ikke akkurat kraftpilking...

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Ny tur idag etter tangstiklingen på samme plass som igår. Fisket med 28 krok og 0.14 sene. En liten tass satt godt på kroken, mens noen flere bare smakte litt.

Geir stakk en tur innom for å teste fiske etter tangstikling, men bettet roet seg og vi stakk videre for å sjekke muligheten for tangkutling. Plassen der Geir hadde sett mengder av tangkutling tidligere var helt tom når vi ankom. Men det ble en annen type kutling som gikk på rekeagnet krok. Dette skulle vel være en sandkutling?

Her er stiklingen, 4 gram ++ Mangler et par gram til n-rek;-)

502_s.jpg

Fullversjon: http://fiskevatn.no/foto/arkiv/239/502.jpg

[/img]

503_s.jpg

Fullversjon: http://fiskevatn.no/foto/arkiv/239/503.jpg

[/img]

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Nytt forsøk etter stor Tangstikling, og det blir den siste turen på en stund etter denne arten. Kort oppsummering: 3 Tangstiklinger på land ikveld, begynner å få sving på dette nå. 2 stk som veide 2 gram og en som veide 5+...

Den første for kvelden...

525_s.jpg

Fullversjon: http://fiskevatn.no/foto/arkiv/242/525.jpg

Nr 2...

526_s.jpg

Fullversjon: http://fiskevatn.no/foto/arkiv/242/526.jpg

Den største idag og ny pers, 5 gram+

527_s.jpg

Fullversjon: http://fiskevatn.no/foto/arkiv/242/527.jpg

Så n-rek til Eirik har overlevd første runde [ :D ] Ingen tvil om at det er en real "specimen-tangstikling" du har fått...:-)

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Gjest
Skriv svar til emnet...

×   Du har limt inn tekst med formatering.   Fjern formatering

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Laster...
 Share

×
×
  • Opprett ny...

Important Information

By using this site, you agree to our Bruksvilkår.