TrophyHunter Skrevet August 11, 2004 Rapporter Share Skrevet August 11, 2004 Har en på skiftet mitt på jobben som påstår at man skal fore Mark i kasser med melk, for at de ikke skal dø.... stemmer dette?? Ble bare så ufattelig nysgjerrig når han sier dette... [ ] Svar på innlegget Lenke til kommentar Del på andre sider More sharing options...
Jørgen Skrevet August 11, 2004 Rapporter Share Skrevet August 11, 2004 Har selv hatt en liten markkoloni i kjellern, og har aldri hørt om dette. Jeg fora med tørket løv. Tenk deg lukta...nei dette høres rart ut. Svar på innlegget Lenke til kommentar Del på andre sider More sharing options...
Laksefiskern Skrevet August 11, 2004 Rapporter Share Skrevet August 11, 2004 å fore med LITT melk av og til gjør marken fast og fin, men du må ikke bruke mye og du må stadig skifte mose ellers blir det fort foråtnelse i kassa di. I det hele tatt stelle med marken og fjerne fortest mulig de som er døde. (Håper IKKE at jeg blir oppfatta som en meitefisker nå - men jeg har som regel mark i lengre perioder uten at de dør og uten at de blir brukt som agn). Svar på innlegget Lenke til kommentar Del på andre sider More sharing options...
mepps3 Skrevet August 19, 2004 Rapporter Share Skrevet August 19, 2004 Hmmm, jeg har også hørt av noen lokale folk fra nord at de bruker litt melk og havre gryn i med marken for å holde den fast og fin. En her oppe som har en ganske så stor koloni i ett varmt utehus og der har han en hel DRØSS med mark. Han fortalte også at han hadde en eller to bøtter med mark som han foret med Surmelk!!!! For marken spiste dette og fikk etterhvert ett hvit skjær i seg, som han hadde fått mye fisk på( ifølge han da[ ] ). Om han fikk fisk eller ikke vet jeg ikke for sikkert, men at han hadde hvite mark, det vet jeg, for det var jeg og så på[ ] Litt artig å se. Noen andre som har prøvd dette?? Mvh Svar på innlegget Lenke til kommentar Del på andre sider More sharing options...
Gjest Roar Velle Skrevet August 19, 2004 Rapporter Share Skrevet August 19, 2004 Hørte det var noen fiskere som tømte kaffekrut oppi markbøtta. Da ble MEITEmarken skikkelig aktiv og sprelsk. Er dette trikset en sikker vinner? Hilsen, tidligere mark-meiter Svar på innlegget Lenke til kommentar Del på andre sider More sharing options...
Gabrielsen Skrevet August 19, 2004 Rapporter Share Skrevet August 19, 2004 Ser mye tips her om hva man gjøre med marken både for at den skal holde seg bra, men også for hvordan den evt skal fiske bedre. Hvilken marktype man velger å bruke (duggmark, hvitmak, løvmark osv) teller vel så mye. Og selvsagt hvordan man velger å presentere marken for fisken. Men jeg mener å ha erfart - uten å kunne være helt sikker - at det også spiller en stor rolle hvor man har plukket eller gravd marken. At mark plukket et sted noen ganger fungerer bedre enn nøyaktig likedan mark plukket et annet sted. Har lest om dette i litteraturen også, at det er en teori om at fisk i et vann "kjente igjen" mark fra samme type jord som rundt vannet og dermed likte den marken bedre. Selv tror jeg ikke at det er det som er grunnen. Heller det at enkelte steder er det "greier" i jorda som gjør at marken får en "ekstra piff" i smaken. Og den "ekstra piffen" gjør at markene fungerer noe bedre enn annen mark i enkelte vann der kjemien mellom den "ekstra piffen" og vanntypen i det aktuelle vannet stemmer. Noen som har tilsvarende erfaringer? Svar på innlegget Lenke til kommentar Del på andre sider More sharing options...
Recommended Posts
Join the conversation
You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.