Gå til innhold
Fiskersiden

Ny plass,sild,lange,piggskate,hågjel og gress


Vilhelm
 Share

Recommended Posts

Namsenlaksen og jeg tenkte vi skulle ut og prøve fisket i går kveld. Og som vanlig gikk turen til stamplassen. Da vi kjørte inn mot kaia, ble derimot forhåpningene om å fiske her lagt i grus:

1128_s.jpg

Fullversjon: http://fiskevatn.no/foto/arkiv/547/1128.jpg

1129_s.jpg

Fullversjon: http://fiskevatn.no/foto/arkiv/547/1129.jpg

Vi fant da ut at vi skulle sjekke om porten var åpen på ei anna kai vi har snakka en del om. Og for en gangs skyld har vi flaks. Porten er åpen og det er flombelysning. Vi rigger oss opp på hver vår kant av kaia. Jim Frode starter med en svarthå og ei hyse. Jeg har problemer med at is og masse drivgods fra Namsen tar snørene mine, så jeg sveiver inn for å flytte meg litt. I det jeg skal sveive inn den siste stanga merker jeg at det er motstand.På grunn av isflakene har jeg ikke merka at det har vært fisk på. Fisken gjør ikke noen voldsom motstand,men napper mer enn haiene gjør. I det den kommer opp i vannflaten viser det seg at det er en lange. En TYNN lange. vekta stopper på 1,4kg,men den hadde sikkert veid nærmere det dobbelte om den ikke hadde vært på fedondiett.

Jim Frode fortsetter å dra svarthå, og får etterhvert en hågjel også, samt masse med hyse. Hos meg har det vært knalldødt. Jim Frode har med ei feederstang som henger like utenfor kanten av kaia. rigga med krok 16 og berkley fjærmygglarve har han skumle planer. Og skummel fisk kommer opp. ei Sild. Silda har tydeligvis blitt lokka hit av flombelysninga. Vi får tilsammen nappa oppp rundt 15 sild.

Det er fortsatt like dødt ute på andre kanten av kaia, så jeg bestemmer meg for å flytte stengene. Rigger først opp kun ei stang. Agner med ei halv fersk sild og slenger ut

1132_s.jpg

Fullversjon: http://fiskevatn.no/foto/arkiv/547/1132.jpg

Fortsetter så med å fiske etter silda påvente om at noe skal ta tacklet med halv sild. og til slutt tikker det i nappvarsleren. Egentlig litt rar napping, og jeg tipper på at det er en hågjel. gir fisken litt tid ettersom det er en sto sildebit som sitter på. Tilslaget gis og fisken sitter. Inn kommer dog dette:

1130_s.jpg

Fullversjon: http://fiskevatn.no/foto/arkiv/547/1130.jpg

Piggskate på 1,4kg

1131_s.jpg

Fullversjon: http://fiskevatn.no/foto/arkiv/547/1131.jpg

Vi fortsetter å fiske,men det er ikke mye som skjer. Jim Frode fortsetter å lempe hvitting og hyse, samt ei og anna sild. Samtidig bryter ene baitrunnersnella hans helt sammen og han må skrinlegge fiske med to stenger. Tydeligvis ikke hans kveld dette. Istedet napper det på den ene stanga jeg har ute. Jeg får gitt tilsag og denne gangen kommer dagens første hågjel for min del.

Hågjel 1090g tatt på halv 150g sild:

1134_s.jpg

Fullversjon: http://fiskevatn.no/foto/arkiv/547/1134.jpg

Agnet er uskada.kun kroken som sitter i kjeften, så jeg hiver ut igjen uten å sette på nytt. Setter oss i bilen for å varme oss litt..har begynt å regne litt mer, samt at det har starta å blåse litt.Vi bestemmer oss for å legge inn årene og gi oss for kvelden.

Gjør tilslag bare av vane, og jo jøss..fast fisk. Og den er stor. faktisk noe av det kraftigste nappene jeg har kjent på ei stund. Blir litt usikker på hva det kan være. Ny pigghå kanskje. Jim Frode har nemlig fått kappa fortom tidligere i kveld. Fisket går litt i bølgedaler, men får den inn til slutt, og det viser seg å være ei flott piggskate. Jim Frode mumler noe om at den ikke er så stor da. Vi får den opp i veienettet og kan konstatere at den ikke er så stor. Den er jo tross alt ikke større enn hans pers. 5,9kg veier den, og min nest største skate noensinne,samt mi tredje i år over 5. Faktisk også mi 20 skate i år.

Piggskate på 5,9kg

1135_s.jpg

Fullversjon: http://fiskevatn.no/foto/arkiv/547/1135.jpg

1136_s.jpg

Fullversjon: http://fiskevatn.no/foto/arkiv/547/1136.jpg

Vi bestemmer oss for å fortsette litt til. Jeg slenger ut den andre stanga jeg har ferdigrigga også. Denne agnet med makrellfilet. Det tar ikke mange minuttene før det er run på silda mi. Fisken tar mange meter,men er umulig å kroke. 3 ganger har den run på 15-20meter uten at jeg klarer å få kroka den. Sveiver istedet inn andre stanga for å oppdage at det er fast fisk på den istedet.

Piggskate 2,7kg

1137_s.jpg

Fullversjon: http://fiskevatn.no/foto/arkiv/547/1137.jpg

1138_s.jpg

Fullversjon: http://fiskevatn.no/foto/arkiv/547/1138.jpg

Har ytterligere et run på silda, uten at jeg får kroka fisken. Vi, eller jeg pakker så sammen(Jim Frode har pakka sammen for 10 minutter siden) og begir oss hjem. Selv om det ikke var så mye action i perioder, leverte da denne plassen også.

Det som var spesielt for skatene samt min hågjel var at de tok på kun 5-7meters dyp. Har aldri fått hverken skate eller hågjel så grunt før. Spesielt? Jepp...

Jim Frode supplerer forhåpentligvis med flere bilder

EDIT: Flere bilder fra jim frode

den tynne slangelangen på 1,4:

1140_s.jpg

Fullversjon: http://fiskevatn.no/foto/arkiv/548/1140.jpg

Jim Frodes nye pers på Svarthå, 260g:

1141_s.jpg

Fullversjon: http://fiskevatn.no/foto/arkiv/549/1141.jpg

Enda et bilde av piggskata på 5900g:

1142_s.jpg

Fullversjon: http://fiskevatn.no/foto/arkiv/549/1142.jpg

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Nesten så jeg våger meg på å si at hele Namsenfjorden er full av skate. Men bløtbunn er nok et kriterie...krabber,muslinger og eremittkreps er hovedføde. Vi har fått mesteparten av vår fisk på 5-30meter på mudderbunn,men også noen på sandbunn. Litt vanskelig å finne en fasit på dette, da Namsenfjorden er veldig spesiell.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Det er nok uhorvelig mye mer skate i trønderske fjorder enn hva sportsfiskeres fangster her oppe skulle tyde på; Sula-hjulet, svenskepilk og stingsild er nok mye mere i bruk enn bunnmeite. Gøy å følge med på turene deres, Gjørs og jeg samler inspirasjon til å prøve etter nyttår (om ikke Gjørs rekker noen turer uten meg før det, småbarnsfedre har alt for mye tid til å fiske! [ :) ]).

Gratulerer med nok en bra meitenatt, oppdatert artikkel din på forsida?

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Må legge til at natten etter på ble det en skate på 5.8kg på meg på den plassen.

Så det er masse grove skater i nabolaget her ja...

Legger ved et bilde av skjønnheten her..

1170_s.jpg

Fullversjon: http://fiskevatn.no/foto/arkiv/568/1170.jpg

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Når det gjelder metoder kan det jo nevnes at jeg fisket i 15-20 år i Romsdal og fikk to skater som bifangst. Under målrettet fiske etter skate var situasjonen en annen, men størrelsesmessig og antallmessig ligger nok trønderfjordene endel hestehoder foran ja. Dere har ikke testet krabbe som agn? En halvsur strandkrabbe med strikk rundt?

Lenke til kommentar
Del på andre sider

sitat:Opprinnelig postet av cb

Når det gjelder metoder kan det jo nevnes at jeg fisket i 15-20 år i Romsdal og fikk to skater som bifangst. Under målrettet fiske etter skate var situasjonen en annen, men størrelsesmessig og antallmessig ligger nok trønderfjordene endel hestehoder foran ja. Dere har ikke testet krabbe som agn? En halvsur strandkrabbe med strikk rundt?

Vi har snakket om å prøve krabbe lenge nå men har ikke fått testet det enda nei.

Mange av skatene vi har fått gulper jo opp store mengder krabber og eremittkreps.

Men vi får nok kaste ut en teine og fange oss noen krabber...

Har du prøvdt krabber selv?

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Foreløpig ikke, men med tanke på slimål, svarthå og hågjel burde det være et ideelt agn. Til mindre skater burde det funke helt greit med strandkrabber man fanger fra land. Er vel i grunn bare å slenge ut en fisk på grunt vann og deretter gå og plukke. Kokt eller rå blir kanskje hipp som happ, men den lukter nok mer om man lar den ligge litt. Dessuten kan man sprøyte inn luktestoffer med sprøyte i beinleddene, samt dynke en tynn skumgummibit med det samme og slenge opp ryggen på krabba før man fester strikken. Worth a shot.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Glidende ja, gjerne med søkkefortom ettersom det er bløtbunn som ofte gjelder. Krokstørrelse som i alle andre tilfelle etter størrelsen på agnet. Har fått skate på både J- og sirkelkrok. Ville kanskje holdt en knapp på J-krok, gjerne bronsert, men gutta vestpå har hatt bra resultater med sirkel.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Gjest
Skriv svar til emnet...

×   Du har limt inn tekst med formatering.   Fjern formatering

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Laster...
 Share

×
×
  • Opprett ny...

Important Information

By using this site, you agree to our Bruksvilkår.