Gå til innhold
Fiskersiden

Derfor stikker myggen


Hallvard
 Share

Recommended Posts

Derfor stikker myggen!?!

Det verserer mange teorier om hvorfor noen er ekstremt utsatt for myggstikk mens andre aldri har fått et stikk i hele sitt liv.

Britiske forskere ved Rothamsted forskningsinstitutt i Hertfordshire mener de har funnet svaret.

Forskerne mener at noen mennesker utskiller sitt eget frastøtende innsektsmiddel. Noen personer omgir seg rett og slett med sin egne personlige myggspray som gjør dem usynlige for myggen.

Ifølge Sky News startet det hele med at forskerne studerte et antall fluer rundt en flokk med kuer og oppdaget at antallet ble mindre hvis enkelte kuer holdt seg borte. Forskerne fant ut at disse kuene utskilte ulike kjemiske signaler enn de andre i flokken.

Deretter studerte forskere hvordan gulfebermygg oppførte seg når de ble utsatt for lukt fra forskjellige personer.

Nå kan den nye oppdagelsen hjelpe de som alltid ender opp utallige myggstikk ute i naturen.

- Dette åpner for muligheten til å utvikle nye myggmidler som er langt mer effektive enn de som er på markedet i dag, sier professor Julia Goodfellow ved Det bioteknologiske og biologiske forskningsrådet.

Er dette korekt, og kan vi som blir stukket så innmari mye og ofte leve et bedre liv til sommern. Eller har noen bedre begrunnelse for at myggen stikker akkurat deg mer enn andre, og har du noe som stopper den efektivt. Det hadde i alle fall vært deilig om en kunne gå fri fra stikk hele sommern igjennom, uansett hvor en skulle måtte befinne seg.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Man hører jo hele tiden folk bable om at det har "søtt blod". Vet ikke helt det, men det er et faktum at visse blir stukket mer enn andre. Sjøl må jeg smøre på med myggmelk, men har klart å bli "immun" på noen turer ved å ignorere myggen og bare la de stikke uten å bli fristet til å klø. Etter å ha sett noen kompiser i aksjon med myggsvermen rundt seg tror jeg dette mye er et spørsmål om psyke og vilje gitt. Noen av de eldste triksene i boka er å ete hvitløk samt å røyke. Ellers sies det at myggen leter seg fram til porer og denslags ved å scanne etter hvor karbondioksyd kommer ut av kroppen.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Myggen trigges av karbondioksyd. Ingen tvil om det. Har sjøl sett (på TV hehe) at man ved myggtester, stikker armen inn i et "myggtelt" og blåser for å få liv i den.

Ingen tvil om at mygga livner til nå en person puster/blåser litt karbondioksid inn i teltet hvor offerarmen er plassert.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Myggen kan man holde vekke, det kan ikke knotten.

For å si det sånn, hvis det er både knott og mygg der jeg fisker, er det knotten som plager meg, for den lille jævelen kommer seg inn i nettingen på fiskehatten. Myggen hører man bare surre utenfor.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Svineri alt ihop. Ævvævv å bli angrepet av brems og klegg osv. Men mygg og knott er bra ørretmat... :P Heldigvis blir vi ikke plaget av Bremsen slik reinen gjør. "Svelgbrems"; larvene lever i halsen til Reinen, som pent blir nødt til å hoste de opp når de klekkes... Eller hva med "hjerneorm", som store deler av den svenske elgstammen er infisert med? Sikkert trivelig... ;)

Var siiinnssykt mye knott her i Trøndelag i år, syns jeg. Altså, enda mye mer enn vanlig. Hostekuler av at man står og puster knott er kjipo! Og skikkeli digg å snyte seg etterpå...

Åssen ser Tuneflua ut?

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Gjest
Skriv svar til emnet...

×   Du har limt inn tekst med formatering.   Fjern formatering

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Laster...
 Share

×
×
  • Opprett ny...

Important Information

By using this site, you agree to our Bruksvilkår.