Jump to content
Fiskersiden

isbor


lurven
 Share

Recommended Posts

har en blå mora spiralen borr som jeg ikke er helt fornøyd med[ B) ] kjøpte nye skjær for ikke lenge sia, men synes allerede borret har blitt dårligere. hvordan vil dere sammeligne et 155mm ur rantanen borr med et 125mm mora spiralen borr[?] holder et ur rantanen borr seg lenger før skjæra blir ødelagt[?]

Link to comment
Share on other sites

  • Replies 55
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Må si at noen av dere overdriver. det er jo en konstant svartmaling av moraspiralen her inne! Boret er faktisk ikke så ille.Har et 200 borr av type moraspiralen som faktisk borrer ganske bra. Har borret mye med det både på sjøis og vanlig is og det borrer fremdeles like bra.

Så det at man må ha det dyreste borret er bare p***. Hvis man ikke fisker mange ganger i uka holder det med et billigere borr.

Skal dog nevnes at jeg har et mora expert 125? mm jeg vanligvis bruker til borrepimpling osv. Men til sjøisen og sporadiske storgjeddehull funker moraspiralen helt utmerket[ B) ]

Link to comment
Share on other sites

sitat:Så det at man må ha det dyreste borret er bare p***. Hvis man ikke fisker mange ganger i uka holder det med et billigere borr.

sitat:Ingen over, ingen ved siden.

Det er ingen som svartmaler Mora her, men bare presiserer at Ur er overlegent framfor Mora.

Det er ikke diskutabelt engang. Isen er opp mot 40 cm enkelte steder nå, og da lovpriser jeg og ha et stort rantanen borr til gjeddefiske F.eks.

Hvis man skal kjøpe et nytt borr, og er en aktiv isfisker. Ja da kjøper man et UR borr isteden for Mora. Det er bare å droppe 5 halvliter på byen[ B) ][ :) ]

Og man får glede av det i mange år framover.

Et UR borr får man fra rundt tusenlappen og opp til 1500 kr for det største.

Et 115 koster vel 1100 ca, men prisen er prutbar i den rette butikk.

Link to comment
Share on other sites

Litt enig med flemnes. Har mye erfaring med sliping av kniver og verktøy. Bruk et lite bryne, ex et krokbryne, og dra det lett over eggene med jevne mellomrom (langs eggen, ikke tvers) Dette tar bort grader og hakk som oppstår under bruk, og forlenger eggenes levetid ganske mye, uansett prisklasse. dette er spesielt viktig når borret er nytt, slik at eggen setter seg.

Link to comment
Share on other sites

sitat:Opprinnelig postet av Gabrielsen

sitat:Eneste jeg angrer på er at jeg kjøpte mora borret først!Hvor tykt og hvor mye skal du ha for det?

Solgt for lenge siden Svein. Seriøst så mener jeg Ur borret er verdt hver eneste krone.

Link to comment
Share on other sites

Har brukt en del morabor, men dessverre er det langt i mellom mora med godt bett. hadde to selv som det aldri ble noe greie på. Skifta skjær, vinkla dem om med originale skims, men ingen ting hjalp. Virker som om skjærsetet ikke er riktig vinklet og at det varierer en del på borrene, derav noen som har bett. Jeg har ikke fomla på egenhånd med å forandre vinklen på skjærene, men fått hjelp av en som jobba med sliping av skjær. Han har dessverre gått bort nå.

Det er en grunn at konkurransefiskere stort sett bruker UR bor. Ikke bare det at skjæret holder mye lenger, men det er MYE raskere å borre med. Noe som er viktig når man må lete en del etter fisken.

Er det smårøye, eller abbor godt under kiloen du fisker er et bor med diameter på 125mm å foretrekke, men er det stor abbor, gjedde eller en tur på sjøisen bør du opp i en diameter på 150-200mm. vær obs på et bor med en diameter på 200mm er vesentlig tyngre å borre med.

Prisene varierer mye så del lønner seg å undersøke litt rundt.

Lykke til med bor jakten, lurven.

Edit: Rettet en gjeng med trykkleifer

Link to comment
Share on other sites

Kjøp av mora spiraler blir dyrere i lengden enn UR kjøp. Har selv for over 7år siden brukt mora, det egner seg knappt nok som jordbor spør du meg! Legg heller noen ekstra hundrelapper og få topp kvalitet som varer livet ut om du behandler det pent! UR, ingen over og ingen ved siden. Skal du ha noe råere så må det bli motorbor til over 7000kr[^]

Link to comment
Share on other sites

Må bare si at fisker du feks med balanse etter Abbor og bruker et 205 bor vil du angre hvis det du borer med ikke holder mål. Selv her på Østlandet med relativt tynn is er det lite saft igjen i armene med et ur bor og en 20-30 hull i løpet av en dag! Er du derimot ute etter god trening og ikke interessert i å ha fokus på fiske er et billigere bor et godt alternativ.[ B) ]

Link to comment
Share on other sites

Om du fisker etter storabbor og gjedde på isen velg 205 bor(UR). Ikke vær redd for at det blir for tungt å bore med, går som en lek(med litt trening) i is på 30-40cm ved normalt fiske. Jeg selv stillte i konkuranse her forleden med 205 bor og gikk kun etter storfisk...det belv inget! Men boret nøyaktig like fort som lag kompisen med 115 bor! Boret blir jo tynger å bære, og litt tyngere og bore med, men trening får du[ :) ]

Skal man bare ha et bor så hadde jeg gått for UR 155. Selv har jeg 115(agnfisk[ B) ]) og 205!

Glem heller ikke at men kan bruke tynner bor til storfisk, men da må man bore tre-fire hull ved siden av hverandre. Dette krever trening, pressisjon og tar lenger tid enn ett 205 f.eks!

Link to comment
Share on other sites

  • 1 year later...

Først og fremst:

Endelig har jeg funnet det ultimate fiske-forumet!. Hadde jeg visst om denne siden hadde jeg registrert meg for lenge siden. Skal prøve å oppdatere med fangst og føreforhold her inne etterhvert.

Over til spørsmålet: Er skjærene til disse UR borrene mye dyrere enn Mora sine skjær?

Link to comment
Share on other sites

Først og fremst:

Endelig har jeg funnet det ultimate fiske-forumet!. Hadde jeg visst om denne siden hadde jeg registrert meg for lenge siden. Skal prøve å oppdatere med fangst og føreforhold her inne etterhvert.

Over til spørsmålet: Er skjærene til disse UR borrene mye dyrere enn Mora sine skjær?

Mora sine skjær ligger på rundt 180 kr i de forskjellige størrelsene.

Mens UR sine Skjærkroner varierer fra 450 kr til 850 avhengig av hvilken størrelse det gjelder..

UR har hel krone og Mora har 2 stk skjær(blader)

Hvis du skal ha deg borr så kjøp UR :rolleyes:

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Loading...
 Share


×
×
  • Create New...

Important Information

By using this site, you agree to our Terms of Use.