SMS Skrevet April 28, 2006 Rapporter Share Skrevet April 28, 2006 Til meite i saltvann fra land og båt bruker jeg ofte luktstoffer, både kunstige som Sensas Blue Crab, Winterized Fish Oil, Yellow et-eller-annet-ufyselig og naturlige som sardinpasta og sardinblod. Fisker her etter tips, erfaringer og synspunkter på hvordan disse luktstoffene kan utnyttes for optimal fangst. Har hittil vært ganske sløv og brukt mye engangssprøyter for å påføre luktstoffene, enkelt og raskt. Mulige ulemper: det vaskes av raskt i vannet, det smaker unaturlig sterkt for fisken (?). Hadde det vært bedre å heller fortynne f.eks. Blue Crab'en til 5-10 % i sjøvann og så la agnet ligge i denne løsningen noen minutter til noen få timer før de skal fiskes med? Kan man da få fordeler ved at den lille dyre flaska varer lenger og at luktstoffene trekker lenger inn i kjøttet og ikke vaskes ut så lett? Kan det også tenkes at en for intens lukt og smak av f.eks. Blue Crab kan skremme og ikke bare lokke? Personlig tviler jeg inntil videre på det siste når vi snakker om dum og glupsk sjøfisk, men jeg vil gjerne høre om andre har synspunkter på dette. Hadde en artig opplevelse med Sensas Winterized Fishoil på Mausund for ca et år siden, fisket med bom og slep med makrellfilet dynka i Fishoil. 6 havfiskere på båten, derav 4 svært rutinerte (ikke meg!), og likevel ble 3 av 5 piggskater på båten tatt av undertegnede på makrellfilet med Fishoil, tross at de andre også forsøkte bunnmeite med sild/makrell. Kan jo ha vært tilfeldig, men jeg er også interessert i å høre om andre har hatt veldig positive eller negative opplevelser ved bruk av luktstoff. Svar på innlegget Lenke til kommentar Del på andre sider More sharing options...
Oz Skrevet April 28, 2006 Rapporter Share Skrevet April 28, 2006 Det hadde absolutt vært interessant med noen tanker rundt dette. Det ble såvidt diskutert litt i denne tråden også, men en egen tråd på rett plass er fint. Mvh Oz Svar på innlegget Lenke til kommentar Del på andre sider More sharing options...
Karl Inge S Skrevet April 28, 2006 Rapporter Share Skrevet April 28, 2006 Jeg foretrekker å gjøre det enkelt ved mitt "vanlige" fiske. Når man fisker ofte går det mer enn nok tid og penger uansett. Derimot er jeg sikker på at når en skal fiske spesifikt etter arter kan tjene på luktstoffer, la oss f.eks si krabbelukt til havabbor, skjell til steinbit osv. ved vanlig pælming av halve makrellfileter ser jeg icke behovet, bla fordi man ofte sliter endel tackler. Luktsoff vil i slike anledninger fordyre fisket, og dette vil også ta litt tid. Svar på innlegget Lenke til kommentar Del på andre sider More sharing options...
menig fiskebolle Skrevet April 28, 2006 Rapporter Share Skrevet April 28, 2006 Lukt er meget viktig,ingen tvil om det. Har brukt en type som Berkley lagde for noen år siden,den funka bra den. Ellers får jeg masse fisk på fryste reker, men nesten ikke fisk på sånne som ligger i lake. Mens krepsehaler i lake er bedre enn fryste reker til tider.Noen har jo også nevt at gammel harsk makrell fisker bedre enn fersk,ikke at jeg er helt enig i det da. Ellers leste jeg i et blad(tror det het fangstmann) om hvordan man kan lage fiskeolje.Man tok ett norgesglass, fylte det med vann og fiskebiter,for så å legge et løst lokk på toppen.Når det var gjort,satte man hele dritten midt i solsteika i noen uker,olja skulle legge seg i bunn av glasse(her skulle det vert en slik spy smiley). Svar på innlegget Lenke til kommentar Del på andre sider More sharing options...
Grothen Skrevet May 21, 2006 Rapporter Share Skrevet May 21, 2006 Er der nogen, som har forsøgt med WD 40?? http://grothe.webbyen.dk/vishjemmeside_pri...webside=5778624 Svar på innlegget Lenke til kommentar Del på andre sider More sharing options...
Vilhelm Skrevet May 21, 2006 Rapporter Share Skrevet May 21, 2006 Lukt er meget viktig,ingen tvil om det. Har brukt en type som Berkley lagde for noen år siden,den funka bra den. Ellers får jeg masse fisk på fryste reker, men nesten ikke fisk på sånne som ligger i lake. Mens krepsehaler i lake er bedre enn fryste reker til tider.Noen har jo også nevt at gammel harsk makrell fisker bedre enn fersk,ikke at jeg er helt enig i det da. Ellers leste jeg i et blad(tror det het fangstmann) om hvordan man kan lage fiskeolje.Man tok ett norgesglass, fylte det med vann og fiskebiter,for så å legge et løst lokk på toppen.Når det var gjort,satte man hele dritten midt i solsteika i noen uker,olja skulle legge seg i bunn av glasse(her skulle det vert en slik spy smiley). Bør jo gå an å framskynde prosessen med å koke fisken istedet? Jeg trur derimot jeg vil fraråde folk å gjøre dette innendørs Svar på innlegget Lenke til kommentar Del på andre sider More sharing options...
Hoika Skrevet May 21, 2006 Rapporter Share Skrevet May 21, 2006 I Hellas for noen år siden fisket jeg mye tykkleppet multe med flytebrød. En dag kom jeg over en flaske med sardinolje i en lokal fiskesjappe, og kjøpte den. Jeg helte noen dråper på en brødbit og kastet den en drøy meter ut i vannet. Og makan til leven har jeg aldri sett Les: KUTLINGER kom opp fra bunnen for å spise loff med sardinolje! For ikke å snakke om alle multene og annet diverse snadder som frotset på en liten brødbit. Etter dette helte jeg noen dråper direkte i vannet, og resultatet var det samme som med brødet! Og den kvelden perset jeg flere ganger på multe... Svar på innlegget Lenke til kommentar Del på andre sider More sharing options...
Recommended Posts
Join the conversation
You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.