Gå til innhold
Fiskersiden

Fiskerapport for Hermansen


Hermansen
 Share

Recommended Posts

Nå er ikke jeg den mest aktive her inne men jeg leser jo, siden jeg spammer forumene med denne rapporten kan jo dere få lese også om det er noen form for interresse.

April

Første tur ved åpent vann for meg blei 1. april, og det skal vi vel ikke klage over når man bor på en av Norges kaldeste steder. Måtte brøyte meg igjennom styggdyp snø, men hva gjør man ikke for å få fiska. Første turene var ikke mye å skrive hjem om, iskaldt om natta fortsatt og de få steinfluene som hadde klekt så ut til å ha dæva av kulda. Jeg måtte vente helt til 14. april for å se de første vakene og ta mine 2 første fisker på tørrflue. Denne dagen var det riktig så fint påskevær og alt stemte slik det skulle.

7053_s.jpg

Fullversjon: http://fiskevatn.no/foto/arkiv/2833/7053.jpg

7044_s.jpg

Fullversjon: http://fiskevatn.no/foto/arkiv/2833/7044.jpg

7045_s.jpg

Fullversjon: http://fiskevatn.no/foto/arkiv/2833/7045.jpg

Nå er det sikkert noen som reagerer på at jeg har killa harr som skal gyte om våren, men det er enda veldig lenge til gytingen startet her på Røros. Harren gyter rett nedenfor døra her, og tror ikke jeg så noe fisk der før slutten av mai, og da så jeg noen riktig store harrer, sto to stk som sikkert veide opp mot 2 kg, gjett hvem som skal nappe opp de løpet av sommeren :lol:

Resten av april var det enten iskaldt eller riktig drittvær, klarte å lure noen fisker på nymfe nesten nede ved bunn mellom de værste kuldegradene og vindkastene. Fikk min første sik også for året.

7049_s.jpg

Fullversjon: http://fiskevatn.no/foto/arkiv/2833/7049.jpg

Vi hadde vel noen dager da som var fine, snøen begynte å smelte og for oss antiskigåere var det mulig å komme oss litt lenger unna husveggen. Jeg gjorde noen forsøk men når man nesten får koldbrann i helligdommen pga dypsnø så må det noe annet enn gjedde og harr til for å friste meg i alle fall. Uansett den første turen fikk jeg ei "stor" gjedde på 5 kg og 84 cm, og det må jeg si jeg var fornøyd med. Fortsatt følge de lokale en stund til gyting så denne tok jeg en bit unna disse "gyteområdene". Og etter denne fisken tok det ikke lenge før flommen startet.

7043_s.jpg

Fullversjon: http://fiskevatn.no/foto/arkiv/2833/7043.jpg

Nå kan dere sikkert mase om c&r og slikt på storgjedde, men jeg hadde 0 peil hvordan man graver ut ei flue dypt inni gjeddekjeften uten å bli fingerlaus, jeg har lært nå :)

Mai

I førsten av mai kom varmen, og med varmen kommer flommen og med flommen kommer jord og annet som farger vannet brunt og da blir alt mye værre. Første tiden gikk det mye på jakt etter gjeddene inne på jordene som sto under vann. Fikk dessverre ingen av de store, men nappa opp en del 1-2,5 kg gjedder. Jeg fiska mye på disse gytegrunnene og er glad jeg ikke veit hvor mange mil jeg har gått tilsammen i mai, men det har blitt mer enn hva jeg egentlig har godt av :) Jeg fisket også på disse gyteplassene uten å komme i kontakt med gammelgjedda, men får vel prøve litt utover sommeren og ikke minst høsten. Jeg skal ha 100 cm gjedda helst i år, så vi får se.

20 mai åpnet en del vassdrag her for fiske, og da tok det ikke lange stunden før jeg sto langs elvene her på jakt etter årets første ørreter. Og det lot vente på seg, så det får du lese under neste avsnitt, altså juni. Men en god del harr fikk jeg, men dessverre ingen av de riktig store, kan ha noe med været. Flere av fisketurene hadde jeg alle 4 årstider i løpet av noen timer og vinden var også ett forholdsvis stort problem i perioder.

Juni

VIND VIND VIND og FLOM FLOM FLOM i første delene i alle fall. Var en elv som holdt seg nogenlunde okay men der fikk jeg bare småharr opp til 30 cm. Men på den litt spesielle dagen 060606 var dagen det skulle skje. Vi hadde sett en pen fisk vake noen dager før, vaket 2-3 ganger så kom vinden å ødla for morroa. Bare vært fjærmygg og fjærmygg og vind er ingen god kombinasjon. Men denne dagen begynte jeg høyt oppe i elva for å fiske meg nedover, var nesten ikke vak å se noe sted, og egentlig var jeg på vei til å gi meg, men jeg MÅTTE bare se om den fisken vi hadde sett fortsatt sto å vaket. Og japps det gjorde den, etter å ha leita meg igjennom flueboksen tok den til slutt, tror det var flue nr 10 eller noe sånt. Vakker brunaure på 1,3 og 49 cm. Og da sa jeg til meg selv at denne fisken var virkelig fortjent.

7048_s.jpg

Fullversjon: http://fiskevatn.no/foto/arkiv/2833/7048.jpg

7047_s.jpg

Fullversjon: http://fiskevatn.no/foto/arkiv/2833/7047.jpg

Etter denne bestemte jeg meg enkelt og greit for å ta litt pause fra elva der, og heller satse på storharren som tydligvis skal gå opp fra glomma. Men dette med lite vaking fra dagen jeg tok den på 1,3 viste seg være standarden for de andre elvene her oppe. Gjorde vel ikke saken noe bedre da vi fikk sterk vind eller ekstrem varme, gud har aldri tenkt på oss fluefiskere når han mekker været. Så da måtte jeg jo opp for å teste dette sikfisket enkelte lokale snakker så varmt om. Det er en plass nesten oppi sentrum der siken står helt inne ved land og man kan da stå å se på den. Fisket er egentlig banalt enkelt, sleppe ut ei nymfe fremfor trynet på siken til den tar, første turen resulterte i 2 sik på 47 og 50 cm. Og etter litt leiting og roting på nett fant jeg ut at vekta er en plass rundt 1,5 kg pluss minus.

7050_s.jpg

Fullversjon: http://fiskevatn.no/foto/arkiv/2833/7050.jpg

7051_s.jpg

Fullversjon: http://fiskevatn.no/foto/arkiv/2833/7051.jpg

Og ja det er lov å le av mine selvutløserbilder :D Har ikke alltid helt dreisen på det greine der.

Etter denne fisken var det jo denne varmen og vinden da, blei en del standard harr og sik på tørrflue nedenfor huset her og noen turer på jakt etter morra til denne pene ørreten jeg tok tidligere, men med blandet resultat.

Så fredag begynte det å løsne, da begynte det å vake igjen men jeg startet dagen med å knekke av 3 cm av min fantastiske fluestang. Og siden jeg er en amatør hadde jeg ikke med fler stenger så fiske blei så som så. Ergo måtte jeg opp dagen etter altså lørdag og se om jeg kunne hevne meg. Og etter en stund og 100 flyt over 5-6 fisker som gikk 2-3 meter fra land klarte jeg det til slutt, blei en pen feit ørret på 800 gram som smakte helt nydelig. Ganske artig fiske da man sitter 2 meter fra elvekanten og ser fiskene gå opp og ned og tygger i seg mygg på mygg.

7046_s.jpg

Fullversjon: http://fiskevatn.no/foto/arkiv/2833/7046.jpg

Å jeg gleder meg til døgnfluene begynner å klekke, det skal bli så deilig ;)

Litt info

Jeg må ærlig indrømme jeg savner Härjedalen om våren, men det er ***** så godt å være tilbake til Norge når man får store fisker. Og fra nå og utover blir nok savnet minimalt skal dere se, for da vil storørretene hagle inn på løpende bånd. Nå kan det jo være jeg går på tryne men det får jeg vel tåle.

Vil du vite hvor elvene er får du først spise opp fiskecapsen min, den har jeg hatt nå i 3-4 år og svettet godt i med masse myggmiddel. Jeg kan godt steike den for deg, men du får ta med egen steikepanne.

Endret av Hermansen
Lenke til kommentar
Del på andre sider

Knall rapport Hermansen! Satt som ei kule midt på natta, da man ikke har annet å gjøre enn å ta seg en pils og høre på musikk.

Så diger sik på flue vil jeg ha! Hvor stor er capsen din? Må bare måle hvor stor steikepanna mi er. Eller kan jeg ete den frityrstekt? :lol:

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Så diger sik på flue vil jeg ha! Hvor stor er capsen din? Må bare måle hvor stor steikepanna mi er. Eller kan jeg ete den frityrstekt? :)

sikplassen kan du få ganske rimelig :lol: Den er ikke så hemmelig, og tror ingen spiser fisk og er nok folk oppi der uansett. Men ørretelvene er sårbare og der vil jeg gå mest mulig alene, ja jeg er egoist :)

Lenke til kommentar
Del på andre sider

  • 3 weeks later...

For å ikke komme med for lange innlegg så følger jeg opp tråden med fiskerapporter. Denne gangen er det fra 19. juni til 7. juli som duger. Sånn veldig kort fortalt har jeg fisket mest etter ørret, har noen harrturer men har tatt lite bilder av de. Liksom ikke alltid jeg gidder å dra med meg mer enn en krokboks med 4 fluer og fluestanga når jeg skal på harrfiske.

Uansett startet jeg den 19. juni i elva som ga meg årets første kilos ørret, denne gangen var det ingen storørret som tok men en vakker liten skapning. Selvom den ikke er så stor så er den usannsynlig vakker. Denne dagen klekte det ganske bra med døgnfluer, men i den elva er det 100 harr pr ørret over 400 gram, så mye harr fikk jeg i alle fall.

7916_s.jpg

Fullversjon: http://fiskevatn.no/foto/arkiv/3161/7916.jpg

Så kom vi inn i en periode med lite vann, psyko klekninger av mygg og ellers lite annet. Dette resulterte i mye småfisk, en lettere irritert Hermansen som egentlig ga litt *****. JEG ER SÅ LEI MYGGFISKE.

7919_s.jpg

Fullversjon: http://fiskevatn.no/foto/arkiv/3161/7919.jpg

Da begynte jeg å denge litt etter gjedda igjen, fant ut at gå å skremme ut gjedda fra sivet, spotte den så kaste på den slik at man får se reaksjonen når de oppdager flua er vanvittig moro. Jeg fisket også litt gjedde nedi bekken nedenfor huset, bekken er 2 meter bred og fin å spotte fisk i, alltid like festlig for en enkel fluefisker. Ellers har det blitt sikfiske i samme bekken og nedenfor huset, ikke så stor fisk men ganske moro i perioder.

Men så snudde det litt i elvene igjen, og hittil største ørret kom på land på en Dun imitasjon str 16, jeg veide den ikke men den målte 50 cm. SMELLfeit var den i alle fall. Blir ikke forundra om den muligens veide opp mot 1,5 - 1,6 kg. DEILIG var det i alle fall.

7918_s.jpg

Fullversjon: http://fiskevatn.no/foto/arkiv/3161/7918.jpg

7917_s.jpg

Se hvor flink jeg er til å ta selvutløserbilder

Fullversjon: http://fiskevatn.no/foto/arkiv/3161/7917.jpg

Dagen etter måtte jeg bare ut igjen, løpet av kort tid landet jeg to ørreter til på henholdsvis 40 cm og 44 cm. Det som er morro med å fiske i den elva er at fisken er hyggelig sprek, jeg har enda til gode å oppleve så sterke ørreter. Vil du fiske på ørret som drar ut snøret og begynner å ruse på bakingen er dette elva. Oii hva heter den igjen, grasstustelva var det vel.

7915_s.jpg

Fullversjon: http://fiskevatn.no/foto/arkiv/3161/7915.jpg

7912_s.jpg

Fullversjon: http://fiskevatn.no/foto/arkiv/3161/7912.jpg

7914_s.jpg

Fullversjon: http://fiskevatn.no/foto/arkiv/3161/7914.jpg

Og etter denne turen blei jeg litt metta, om det går å kalle det det, uansett brukte jeg noen kvelder i Glomma på harrfiske, ene dagen hadde jeg sikkert 40 fisk i diverse str dessverre ingen av de riktig store. Men slikt harrfiske syns jeg er ganske morro til tider, veldig avslappende, lite utfordrende og ikke minst riktig så god mat. Men etter ett par dager blir man lei slikt fiske å havner på kjøret igjen, og dessverre har det vært fisketørke på storfisk, fått bra med fisk opp til 500 gram, men skal jeg være helt ærlig så vil jeg ha de enda større gjerne over kiloen.

Her en dag bestemte jeg meg for å teste ut kveldsfiske, reiste opp til ei vakker elv, og helt tilfeldigvis spottet jeg en STOR ørret som sto grusomt vanskelig til, men en utfordring tar man vel om man kan :)

7920_s.jpg

Fullversjon: http://fiskevatn.no/foto/arkiv/3161/7920.jpg

For å komme til fisken må man vade over til andre siden av elva, her må man kaste bortimot 25 meter, flua må lande 100 % perfekt 10 cm fra kanten med busker og dritt som henger over, og jeg er dessverre ikke så flink at jeg får alle kastene perfekt. Etter 4 timer klarte jeg å kroke en stor rot som sto inntil land og den jævla rota havna selvfølgelig uti vannet mest sannsynlig i hue på fisken, og så den kjære østfoldinger, er nok på vei nedover i glomma og kan sikkert tas i utløpet av glomma løpet av kort tid.

Avsluttet kvelden med 5 fisker, den største 41 cm og noen på rundt 2-4 hg. I dag skulle jeg og mr Flyman på tur, største fisken veide 350 gram, og omtrent ingen klekninger.

7913_s.jpg

Fullversjon: http://fiskevatn.no/foto/arkiv/3161/7913.jpg

Sånn kort oppsummert:

Greit med pen fisk, mye mindre fisk, forholdsvis lite klekninger, og det regner som sat** akkurat nå, så i morgen kan dere lese om årets første 2 kg ørret på min hjemmeside :)

Bare for informasjon, så ligger det veldig mange timer bak hver fisk, så er ikke bare å ta en helgetur til Røros å få en kilosfisk :)

Jaja det var dagens skrytetråd.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Hei kim andre

Sik er en artig art, mye av mitt sikfiske går ut på å kaste på fisk jeg ser, og lempe nymfa fremfor tryne pån, og da tygger de til slutt.

Av fluer har jeg vel ingen spesielle favoritter, for meg er imitasjonsfiske det jeg syns er moro, og da prøver jeg å bruke det som fisken går etter. Men til stille vann har jeg listet opp mine beste mønster,

Til moderator: Om dette er brudd på reglene send meg en pm eller slett linken :P

http://www.hermansen.se/index.php?id=92 her har jeg mine fluer jeg stort sett bruker i stille vann året igjennom, klart mange av de vil fungere i elv også, selvom jeg ville nok valgt litt anderledes, gjerne mer døgnflueimitasjoner etc

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Gjest
Skriv svar til emnet...

×   Du har limt inn tekst med formatering.   Fjern formatering

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Laster...
 Share

×
×
  • Opprett ny...

Important Information

By using this site, you agree to our Bruksvilkår.