hon Skrevet October 3, 2004 Rapporter Share Skrevet October 3, 2004 Skal sjekke med Gustav. Han jobber 12/12 på Kristin for tida, så det spørs. Frank og Gustav har jo tenkt å bli komersielle med skøyta, så det blir nok snakk om å betale litt etter hvert. Men en prøvetur kunne kanskje la seg gjøre for en rimelig penge. Ellers, så har jeg tilgang på en 18 foter (den som Thor og jeg brukte), og en 15 foter med 15 hester. Skal kunne skaffe flere båter om nødvendig. Det er jo tydelig at vi ikke trenger å reise så langt her oppe for å komme på de rette "spottene". Hvis det er snakk om 5-6 stykker, så kunne vi jo ankre opp i nærheten av der Thor og jeg var, og henge etter hverandre. Da er det alltid siste båten i lenka som får mest fisk. Vil minne om at det var her Kohlflåten fikk en double lange på 28 og 26 kilo, så potensialet er der. Harald Svar på innlegget Lenke til kommentar Del på andre sider More sharing options...
Davidsen Skrevet October 3, 2004 Rapporter Share Skrevet October 3, 2004 Bruker dere flu-pose? Svar på innlegget Lenke til kommentar Del på andre sider More sharing options...
ThorEH Skrevet October 3, 2004 Forfatter Rapporter Share Skrevet October 3, 2004 nope... dvs vi brukte det ikke Svar på innlegget Lenke til kommentar Del på andre sider More sharing options...
Rune Skrevet October 3, 2004 Rapporter Share Skrevet October 3, 2004 har en 15 foter buster aluminiumsbåt med 9,9hk som jeg evt kan stille med. Båten ligger på rommetveit. Svar på innlegget Lenke til kommentar Del på andre sider More sharing options...
Rolf.B Skrevet October 3, 2004 Rapporter Share Skrevet October 3, 2004 Bra fangst og lange fisker! Hvordan er lange å spise??det går vel ikke å sette de tilbake siden de sprenges på veien opp? Svar på innlegget Lenke til kommentar Del på andre sider More sharing options...
ThorEH Skrevet October 3, 2004 Forfatter Rapporter Share Skrevet October 3, 2004 Lange er en torskefisk, ergo gasnke likt torsk å spise :-) Svar på innlegget Lenke til kommentar Del på andre sider More sharing options...
hon Skrevet October 3, 2004 Rapporter Share Skrevet October 3, 2004 Tilbereder Lange og Brosme på 3 forskjellige måter: Små: Steikt med ris og sursøt saus Mellomstore: Salta max eit døgn og kaldrøykt. Kokt med kvit saus og gulerøtter. Store: Skarpsalta (minst ei veke) og tørka. Lagar bacalao og heimalaga lutafisk. Er ikke enig at lange smaker som torsk, mye bedre. Brosme er ennå bedre. Ikke så rart når du ser hva brosma eter: Kreps. Oppskrifter på bacalao og lutafisk kan fås for interreserte på forspørsel. Harald Svar på innlegget Lenke til kommentar Del på andre sider More sharing options...
Rolf.B Skrevet October 3, 2004 Rapporter Share Skrevet October 3, 2004 Ta gjærne og legg ut oppskriftene dersom det ikke er mye jobb da. Svar på innlegget Lenke til kommentar Del på andre sider More sharing options...
hon Skrevet October 3, 2004 Rapporter Share Skrevet October 3, 2004 Kinesisk Brosme/Lange: Skjær fisken i passelige biter, ha hvetemel, sitronpepper, salt og hvit pepper opp i en plastpose. Ha fisken i, og rist. Stek på middels varme i en blanding av maisolje og sætersmør. Når fisken er brun og gjennomstekt, kan du ha på en Uncle Bens's sursøt (kan serveres varm ved siden). Bruk vanlig langkornet ris. Bacalao: Legg tørr-fisken i kaldt vann i 24 timer eller mer. Skjær av kjøttet, og fjern evt bein. Skrell poteter. Ha skikkelig med olivenolje i gryta, og varm denne opp til det ryker blått. Legg lagvis: Fisk, poteter, tomatpure, hakket chili, løk, hakka tomater fra boks og noen kvitløksbåter. Jeg mener å ha lest at det finnest 135 forskjellige oppskrifter på bacalao i Portugal, så det finnest sikkert muligheter for variasjoner. Har alltid hatt suksess med denne oppskriften. Den smaker faktisk bedre neste dag! Lutefisk: Skjær fisken (saltet og tørket) i biter. Legg i vann i 3-4 dager. (Litt avhengig av hvor salt den er). Ha deretter 3-4 skeier kaustik soda og et par skeier med krystallsoda i 10 liter vann. La fisken ligge i dette ligge i 3-4 dager. Vanne deretter ut i 3-4 dager (bytt vann hver daq). Kan fryses. Serveres med erterstuing, bacon og akevitt! Steik fisken i steikeovnen på lanngpanne me alu-folie over. Knallgodt! Haarld Svar på innlegget Lenke til kommentar Del på andre sider More sharing options...
Rolf.B Skrevet October 3, 2004 Rapporter Share Skrevet October 3, 2004 Takker for oppskriftene!! Svar på innlegget Lenke til kommentar Del på andre sider More sharing options...
Davidsen Skrevet October 3, 2004 Rapporter Share Skrevet October 3, 2004 Prøv å beholde tomatpureen, men erstatt tomatene med fiskekraft. Dette gir bacalaoen en rund og fullendt smak. Ellers vil jeg si at lange er klassefisk på steikepanna. At brosme skal være en god fisk er jeg uenig i. Muligens den skal saltstrøs og kokes? Svar på innlegget Lenke til kommentar Del på andre sider More sharing options...
hon Skrevet October 3, 2004 Rapporter Share Skrevet October 3, 2004 Brosme er absolutt favoritt her i huset. Smaken er eminent, og konsistensen er topp. Det eneste er at brosmen må ha minst en halv time i kjelen eller på panna. Den er jæslig fast i kjøttet. Men utvilsomt den beste fisken vi har til middag! Og vi spiser myes fisk! ps. Lange er ok, torsk suger. harald Svar på innlegget Lenke til kommentar Del på andre sider More sharing options...
ThorEH Skrevet October 4, 2004 Forfatter Rapporter Share Skrevet October 4, 2004 Fikk fattern til å bake den ene brosma jeg fikk på fredag og den smakte fryktelig godt ihvertfall !! Svar på innlegget Lenke til kommentar Del på andre sider More sharing options...
asmund aa Skrevet October 4, 2004 Rapporter Share Skrevet October 4, 2004 Brosma er favoritt her også, den er som vanlig kjøtt i konsistensen ,men med skalldyrsmak om den er behandla rett. Svar på innlegget Lenke til kommentar Del på andre sider More sharing options...
Davidsen Skrevet October 4, 2004 Rapporter Share Skrevet October 4, 2004 Mulig det er jeg som ikke har fått den til på kjøkkenet, da. Neste gang prøver jeg å salte/koke den. Men det hadde vært godt med lange etter gammelt. Svar på innlegget Lenke til kommentar Del på andre sider More sharing options...
hon Skrevet October 4, 2004 Rapporter Share Skrevet October 4, 2004 Prøv "Gustav's Brosmegryte" : Brosmestykker, sæterrømme, krepse-haler og/eller reker (fra boks), champinjon (eller hva f.. det heter, sopp i hvert fall). Purre/vårløk evt andre grønne saker. Steik brosma lett (brun). Kok inn kraften fra kreps/reker. Legg alt i ildfast form og ha på rømme. Sett i ovnen på 200 i en halv time. Dette er bankers. Selv folk som ikke liker fisk glufser dette ned. Tilbehør kan være poteter eller ris. Svar på innlegget Lenke til kommentar Del på andre sider More sharing options...
HelgeL Skrevet October 4, 2004 Rapporter Share Skrevet October 4, 2004 sitat:Opprinnelig postet av Davidsen Mulig det er jeg som ikke har fått den til på kjøkkenet, da. Neste gang prøver jeg å salte/koke den. Men det hadde vært godt med lange etter gammelt. Både lange og brosme er bedre enn torsk, og brosma kanskje den beste av disse to igjen. Brosme er best stekt, etter min menig. Men husk å steke den leeeeenge, ellers så blir den seig. I tillegg så er nok dypvannsbrosmene best, da de i tillegg stort sett kun spiser skalldyr. Nydelig...! Svar på innlegget Lenke til kommentar Del på andre sider More sharing options...
cb Skrevet October 4, 2004 Rapporter Share Skrevet October 4, 2004 Agree that! Brosme er knall! Jeg og Grutle testet saltsprengt lange for en tid tilbake. Knallbra! Svar på innlegget Lenke til kommentar Del på andre sider More sharing options...
Havengel Skrevet October 4, 2004 Rapporter Share Skrevet October 4, 2004 Salta lange og brosme er en klassiker her i huset. (Tinte) Fileter eller skiver saltes på med grovsalt over natta i kjøleskapet, og skylles godt av før koking i godt med vann. Serveres med poteter, gulrøtter, smeltet smør og flatbrød. Ligger på so**** utover kvelden og fordøyer etter slike måltid! Svar på innlegget Lenke til kommentar Del på andre sider More sharing options...
kjs Skrevet October 4, 2004 Rapporter Share Skrevet October 4, 2004 Lange og brosme er geniale matfisker. Bruker å bestille kilppfisk av lange og brosme fra Sunnmøre - hvis en spør en fiskehandler der oppe skaffer de. Genial til bacalao samt mer egenkomponerte varienater (ovnsbakt bacalao med balsamicoeddik, hvitløk, chili og serranoskinke f.eks.) Svar på innlegget Lenke til kommentar Del på andre sider More sharing options...
hon Skrevet October 4, 2004 Rapporter Share Skrevet October 4, 2004 Utrolig,men lutafisk er en tradisjonsrett i Finland. Blir kalt "Joulakala eller "Lippeakala". Blir servert med hvit saus og pepper. Råstoffet er uten unntak norsk lange! Og den kan selfølgelig kjøpes til halv pris der borte. Harald "Hirmuinen". Svar på innlegget Lenke til kommentar Del på andre sider More sharing options...
kjs Skrevet October 4, 2004 Rapporter Share Skrevet October 4, 2004 Og ditto i Sverige. Det er derfor klippfisk/tørrfisk av lange/brosme er bestillingsvare hos fiskehandlere på Sunnmøre - produksjonen av dette er stor der oppe, men nesten alt går til lutefisk i Sverige/Finland (og til dels Norge)... Svar på innlegget Lenke til kommentar Del på andre sider More sharing options...
Rein Egil Skrevet October 5, 2004 Rapporter Share Skrevet October 5, 2004 sitat:Opprinnelig postet av Davidsen Hvis Onar slår seg på vrangsida, får vi smiske oss inn blandt Stord-ligaen, Leidland. Ingen umiddelbar fare for at Onar slår seg på vrangsida. Kona er bortreist og ungene utplassert i god tid den helga, så han er mer enn klar!! Men bortsett fra denne lørdagen så ser dette Stordfisket svært interresant ut. Uten at det er noen direkte overraskelse.. Grattis med nr. 71 Thor!! Svar på innlegget Lenke til kommentar Del på andre sider More sharing options...
Rune Skrevet October 7, 2004 Rapporter Share Skrevet October 7, 2004 sitat:Prøv "Gustav's Brosmegryte" : Brosmestykker, sæterrømme, krepse-haler og/eller reker (fra boks), champinjon (eller hva f.. det heter, sopp i hvert fall). Purre/vårløk evt andre grønne saker. Steik brosma lett (brun). Kok inn kraften fra kreps/reker. Legg alt i ildfast form og ha på rømme. Sett i ovnen på 200 i en halv time. Dette er bankers. Selv folk som ikke liker fisk glufser dette ned. Tilbehør kan være poteter eller ris Hvordan er denne gryta med Steinbit filet? Svar på innlegget Lenke til kommentar Del på andre sider More sharing options...
hon Skrevet October 7, 2004 Rapporter Share Skrevet October 7, 2004 Har ikke prøvt, men trenger kortere tid i ovnen! Sikkert knall. Svar på innlegget Lenke til kommentar Del på andre sider More sharing options...
Recommended Posts
Join the conversation
You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.