Gå til innhold
Fiskersiden

Tommy's rapporttråd fra Nordland


Tommy Vik
 Share

Recommended Posts

Som vanlig så tok jeg meg et par uker ferie på hytta i Nordland for å fiske etter laks. Jeg satte kursen mot hytta etter nok en bomtur i en av Trøndelagselvene.

Torsdag:

Allerede første kvelden dro jeg en snartur i elva for å få roet meg ned og få oversikt. Kvelden ble ikke resultatløs:

9174_s.jpg

Fullversjon: http://fiskevatn.no/foto/arkiv/3637/9174.jpg

En liten sjøørret på kanksje oppimot 1 kg, tatt på 4/5'er stanga og Riffling Hitch. Den første fisken får tilbake friheten.

Fredag:

Dagen derpå dro jeg til den andre elva for å prøve litt der. Elva gikk stor og kald. Elva målte mellom 6- 8 grader under hele oppholdet. Valget falt derfor på sluk. Etter kanskje 5-6 minutters fiske fikk jeg kontakt i andre enden av snøret. En lang og nervepirrende fught hadde akkurat begynt. Og det er jaggu ikke greit å taile en laks på 6.1 kg selv :D

9175_s.jpg

Fullversjon: http://fiskevatn.no/foto/arkiv/3637/9175.jpg

En nydelig nygått hannlaks på 6.1 kg som falt for en Møre-sild i rød og hologull

Etter å ha fått en så nydelig laks på land så dro jeg hjem på hytta og svingte litt beger for meg selv, mens jeg nøt skjelven som fortsatt satt i :)

Lørdag:

Denne dagen vil jeg huske lenge. For et så bra fiske er det lenge siden jeg har hatt. Tidlig på dagen prøvde jeg faktisk litt med Riffling Hitch, elva hadde steget et par grader i forhold til dagen før. Uten at dette egentlig ga meg noe særlig tro. Men jeg fikk jaggu fisk på Riffling i 8 grader kaldt vann!!

9176_s.jpg

Fullversjon: http://fiskevatn.no/foto/arkiv/3637/9176.jpg

En praktfull sø på kanksje 2 kg? En temmelig tjukk ***** som bare lå og rulla seg på fortommen ine ved land. En av de døveste fightene ever, tror jeg :). Denne fikk også friheten sin tilbake.

Senere tok jeg en tur til i elva og det angrer jeg ikke på at jeg gjorde. Fisket nå med sluk, ettersom temperaturen hadde sunket igjen og det var manko på tunge synkesnører. Etter kanskje 5 kast tok denne julegrisen sluken min foran en stor stein som pleier å levere fisk.

9177_s.jpg

Fullversjon: http://fiskevatn.no/foto/arkiv/3637/9177.jpg

En god og frisk fight måtte selvfølgelig til før jeg kunne legge de klamme pølsefingrene mine om 2.65 kilo speilblank Salmo Trutta. Denne fisken falt også for en møre- sild i samme farge som laksen over.

Denne fisken måtte selvfølgelig feires med liten whiskey med passende navn: "The fat trout". Etter å ha pratet litt med noen andre fiskere tok jeg stanga fatt for noen siste kast for kvelden. Jeg fisket meg over en mengde dype groper i elva som vanligvis pleier å dele broderlig av fisk med meg. Jeg gikk ferdig strekka uten så mye som antydning til napp i sluken. Jeg var fornøyd for dagen, jeg hadde tross alt fått 2 fisker. Jeg begynte å gå oppover mot bilen, så tenkte jeg at jeg skulle ta et siste kast i en spesielt bra grop. Sluken gikk til bånns og danset fint bortover bunn, da jeg plutslig kjente en svak prikking i snøret. Av ren refleks klinka jeg til og en smålaks begynnte å kjempe for livet sitt.

9178_s.jpg

Fullversjon: http://fiskevatn.no/foto/arkiv/3637/9178.jpg

Etter en kort fight kunne jeg taile en smålaks på 1.6 kilo. Møre- silda var nok en gang dödaren.

Søndagen så klarte jeg og bruttern å stikke fra en barndåp for heller å komme oss på fjellet :) Bruttern raste opp fjellet i et faderlig tempo. Og jeg tror han en liten stund trodde at han hadde en hvalross i hælene oppover fjellsida:)

9180_s.jpg

Fullversjon: http://fiskevatn.no/foto/arkiv/3637/9180.jpg

"Kommer du snart eller"?

Akkurat nå angret jeg på at alle treningsøktene mine har blitt byttet ut med piker, vin og sang det siste året. Formen er ikke hva den engang var:

9182_s.jpg

Fullversjon: http://fiskevatn.no/foto/arkiv/3637/9182.jpg

"Er vi fremme snart eller"? (Jepp, jeg har buksesmekken oppe. Kan jo ikke risikere koketemperatur :D )

9183_s.jpg

Fullversjon: http://fiskevatn.no/foto/arkiv/3637/9183.jpg

"Åja, der kommer du, ja. Bålet har snart brent ut :P"

9188_s.jpg

Fullversjon: http://fiskevatn.no/foto/arkiv/3637/9188.jpg

Bruttern nyter utsikten fra vannet vi var ved. Vi fikk ikke en dritt forresten :)

I flere dager var det dødt langs elvene, men et par nye synkeklumper ga meg håp om å få noen lakser på flue. På panseret var det mer verdier en hva bilen i seg selv er verdt :)

9186_s.jpg

Fullversjon: http://fiskevatn.no/foto/arkiv/3637/9186.jpg

Allikevel så kom den neste laksen på en hvit Toby (fine sluker, eller hva Karl Inge ;) )

En veldig lang fight hvor laksen virkelig ble kjørt hardt. Laksen veide 8.85 kg.

9184_s.jpg

Fullversjon: http://fiskevatn.no/foto/arkiv/3637/9184.jpg

Dessverre har jeg ingen bedre bilder av fisken. Kameraet ramlet i elva da jeg skulle ta bilde med selvutløseren. Fikk tatt et kjapt bilde før kameraet konka! :D

Den nest siste dagen fikk jeg endelig laks på flue!! Med synk2/ synk4 og store svarte fluer fikk jeg to lakser den nest siste dagen. Jeg fikk en laks på ca 1.5 kg på en "Black Green Helmet", denne ble satt ut igjen før jeg tok en ny runde over samme hølen. Idet jeg stod og løsnet en floke på skytelina på denne friskusen og hjalp meg. Laksen tok en Mikkeli Blue og bød på en lang og heftig kamp.

9185_s.jpg

Fullversjon: http://fiskevatn.no/foto/arkiv/3637/9185.jpg

Disse løkene her har forsåvidt blitt en gjenganger i elva. Nede i flomålet. Dum som en ku har nok opprinnelse i virkeligheten

030820061403069Hr3YIYW3MSs.jpg?94

Alt i alt fikk jeg 5 lakser og 3 sø'er. Noe jeg må si meg ganske fornøyd med mtp forholdene som var under hele ferien. Skal oppover igjen i uke 35. Da håper jeg at forholdene er vesentlig bedre og at vi kan få et fint sø- fiske

Endret av Tommy Vik
Lenke til kommentar
Del på andre sider

God og fin rapport som viser seg at for allroundfiskeren så har det absolutt noe for seg å velge teknikk etter forholdene! Kul caps du har forresten!

(Ellers et lite tips: https://www.fiskersiden.no/index.php?option...=371&Itemid=30)

Lenke til kommentar
Del på andre sider

  • 10 months later...

Årets laksetur for meg skulle egentlig starte førstkommende fredag. Å, som jeg har gledet meg til å kjøre nordover. Men i går så ble bilen min gjort ubrukelig av en trailer, hele siden på førersiden er brettet inn og forstillingen er skjev, så bilen min blir nå mest trolig kondemnert :).... Det var den starten på sommeren og legen ga meg en ukes sykemelding. Så nå er flybilletten bestilt og jeg stikker oppover i kveld. Det spørs vel hvor mye fiske det blir de første dagene, men nå er ihvertfall ferien i gang. Skal se om jeg kan få oppdatert denne tråden med rapporter og bilder utover i juli.

God sommer til alle sammen

Lenke til kommentar
Del på andre sider

  • 2 weeks later...

Grattis med svært flotte fisker og lykke til videre :D

Synd med bilen :)

Svein, de fiskene er fra i fjor!! Jiizez..

Har hittil vært to turer på fjellet. Første turen tok jeg en ørret på 1.45 kg, bruttern tok en på 1.25 og en på 1.5 kg.

Andre turen så klinte vi til med en litt lengre tur. Bruttern var ikke mer beskjeden enn at han tok en på 2.1 og en på 3 kg blank!! Jeg for min del tok en på 1.1 og en på over 2 kg som ble satt ut igjen uten å bli veid.

Jeg kan også rapportere om at den første laksen er på land. En nygått hunn-laks på 7.05 kg :(

Så langt en bra ferie.. Bilder vil bli lagt ut når jeg kommer hjem igjen

Lenke til kommentar
Del på andre sider

  • 2 weeks later...

Har vært ufattelig tregt den siste uken, elvene har så og si tørket inn. Men i går kom det endelig litt regn som monnet. Det resulterte i en flott hannlaks på 6.55 kg tatt på 7'er stanga! Det var moro gett. Mistet også 3 andre fisker i natt. Alle smålakser. Kan også si at pappa har tatt en på 11.6 kg. Ting tyder på at det kan bli bra den siste uken jeg er her :)

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Her kommer bilder og litt mer utfyllende rapport fra ferien i sommer. Vi ble som tidligere nevnt plaget, i lakseelvene, med lite regn i løpet av sommeren. Det var kun i løpet av to regndager at jeg fikk laks. Derfor ble det et par fjellturer sammen med brodern. Noe jeg ikke angrer på i ettertid.

På den første fjellturen så gikk vi til et vann som ikke ligger så veldig langt unna, men som er veldig utilgjengelig. Mye klatring opp og ned og gåing frem og tilbake, men erfaringen vår er at det som regel er verdt å gå dit. Da vi kom frem til vannet så blåste det stiv kuling og imens jeg står og skifter til tørre klær så kroker Petter en fisk på første kastet! Dette lover jo nokså bra. Fisken håves og i tilfelle dette blir den eneste fisken på turen så velger vi å ta den til mat.

Bruttern med sin ørret på 1.25 kg.

31283_s.jpg

Fullversjon:

Etter at vi har fått fyrt opp et bål, tatt oss litt mat og en kaffekopp så går jeg meg en tur langs vannet. Iom at det blåste stiv kuling denne kvelden så startet jeg fisket mitt med sluk. Jeg har ikke gått lenger enn 50 meter før jeg får kontakt med fisk. En fisk som jeg ikke klarer å kroke. Nye 50 meter og jeg er borti ennå en fisk som jeg ikke klarer å kroke. Hørte jeg noen si dårlig krokingsprosent? Jeg setter meg ned litt og kikker litt på naturen før jeg fortsetter å fiske. Jeg kaster på samme sted hvor jeg var borti den siste fisken og på første kastet er jeg igjen borti fisk. Denne tar derimot ordentlig og fighten begynner, som forsåvidt var døv. Fisken tok sånn at sluken havnet nedi svelget og da sier erfaringen at det blir en kjedelig fight hovr fisken mest ligger og ruller seg inne ved land. Etter mye knot så kan jeg legge fingrene rundt 1.45 kg med ørret.

310720071254HnRdpHFgXCGiuY3jjh.JPG?19

Jeg med ørreten på 1.45 kg. C&K

31282_s.jpg

Fullversjon: http://fiskevatn.no/foto/arkiv/12827/31282.jpg

Det var en del fluer på denne turen, kommer litt dårlig frem her. Men en del synes nå :)

310720071249eNGMi4Po2qybXKUQrg.JPG?25

310720071225rIMVwC3XNp1yZ5CUiZ.JPG?100

310720071245AjPnoJNsQixNAtSWKO.JPG?74

310720071206qrkQvhTD8BXXhDaAlJ.JPG?82

310720071235O2Kz3XfwTlsvrWX5S2.JPG?25

Etter noen dager kom det endelig litt regn i elva og det hjalp på oppgangen av laks. Først etter 11 dager på hytta kunne jeg skrive inn den første laksen i fangstjournalen. En laks på 7.05 kg. Tatt på Rapala.

Laksen på 7.05 kg. NB! Dritdårlig bilde!!!

31284_s.jpg

Fullversjon: http://fiskevatn.no/foto/arkiv/12827/31284.jpg

Etter nye resultatløse dager i lakseelva så tar vi oss igjen en ny tur til fjellet. Denne gangen til et vann som ligger lengre unna. Det ble mye gåing i bratte fjellskrenter, mye opp og ned og vading over bekker. Jeg hadde aldri fått fisk i dette vannet, men Petter hadde satt ørretpersen (2.25 kg) her for noen år siden. Dette lovet jo bra. Da vi kom opp til vannet kunne vi konstatere at det blåste heftig nordavind. Enkelte vil ha det til at nordavind betyr dårlig fiske, men denne turen gjorde de tankene til skamme! Petter er ikke like ivrig som meg i lakseelva, han er mer fjellets mann. Derfor lar jeg alltid han starte å fiske på turene våre på fjellet. På sitt andre kast ryker han borti fisk som vi etterhvert lurer på kan være ny pers for han.

Bruttern med ørreten på 2.1 kg.

31278_s.jpg

Fullversjon: http://fiskevatn.no/foto/arkiv/12827/31278.jpg

Etter en sånn fisk så unnet vi oss en pust i bakken og en kaffekopp. Iom at det blåste fra nord så fisket vi sørenden av vannet der hvor bølgene slo inn mot land. Dette har vist seg effektivt før. Og det viste seg å ikke være så dumt. Nå var det min tur å gå foran og jeg kastet meg bortover, langs land. Etter en god del kast så har jeg fast fisk. Mon tro om den er stor? Er det pers? Tankene begynner å svirre, mens adrenalinet pumper. Etter hvert så kommer realismen og jeg skjønner at den ikke er så altfor stor. Det er lett å bli blendet av å ha sett og hørt om store fisker i et vann. Jeg vil jo i ettertid si at en ørret på 1.1 kg er stor ørret.

31280_s.jpg

Fullversjon: http://fiskevatn.no/foto/arkiv/12827/31280.jpg

Vi fisker oss videre bortover og ikke lenge etter er Petter borti ny fisk. "Den er svær Tommy". Her trengs det hjelp. Fisken kjøres etter alle kunstens regler. Fisken er oppe i lufta 7-8 ganger under fighten og gjør alt den kan for å slippe unna, men etter ca 5-10 minutters tid så kan jeg klatre ned i ura og svare: "Ja, den er svær som f...". Fisken blir sikret med et ikke så altfor lekkert grep inn i gjellene. Det er flaut å glemme håv på fisketur!!! :blush:

Så er det på tide å veie fisken. Er det ny pers?, spør der Brüder. Visst er det ny pers, roper jeg. 3.05 kg, fordelt på 62 cm. Jeg og Petter er satt ut. En så nydelig fisk er det nesten en skam å slå ihjel, men etter behandlingen den har fått så må den dessverre taes livet av.

31279_s.jpg

Fullversjon: http://fiskevatn.no/foto/arkiv/12827/31279.jpg

Vi tusler tomme tilbake til leiren våres hvor ny kaffe sjenkes og praten går om alt fra hvor stor fisk det finnes i dette vannet til hvor godt kaffe smaker etter denne opplevelsen.

310720071200ls1ONcwYmyXdznMJIe.jpg?27'

Før vi går ned igjen så må jeg ta meg en tur tilbake til den samme bukta, for å prøve å lure en ørret over 2 kg. Det vil i såfall være ny pers for meg. Etter 10 minutters fiske kommer jeg litt forbi der hvor vi fikk de to siste fiskene og jeg kjenner at pulsen stiger et par trinn. Og så smeller det i stanga. Jeg kroker fisken og en heftig fight har startet. Fisken er oppe i luften et par ganger, har et utras på rundt 50-60 meter, men etter et par minutter så har jeg fisken inne ved land. Petter filmer hele fighten. Jeg sikrer fisken ved å taile den, før jeg tar ut kroken. Poserer stolt til kameraet og setter den forsiktig tilbake igjen, der hvor den hører hjemme. Jeg er tom.. Bare legger meg tilbake i lyngen og puster tungt. Jeg skal kikke på filmen som Petter har filmet, MEN JEG KLARER FAFO MEG Å SLETTE DEN!!!! Hvor stor var den egentlig? Jeg vil tippe at den var rundt 60 cm, feit i buken og som Quasimodo over ryggen.. Jeg depper en liten stund over at jeg slettet filmen, det hadde vært gøy å hatt den. Men jeg kan jo ikke deppe i en sånn situasjon. Turen går motvillig ned mot bygda igjen.

Nye resultatløse dager i elvene fulgte og vi tok oss en ny tur til vannet som hadde fisket så fantastisk tidligere i sommer. Denne gangen var det kun C & R som vi skulle bedrive, håv hadde vi også husket :)

Som vanlig kliner bruttern til med fisk på de første kastene.

310720071230THf5ceQPqmWqvuKDV3.JPG?36

310720071231n9DpQnorE3SHVII5QA.JPG?24

310720071248uTVfshCgX2WAcReWgY.JPG?6

Bruttern med en ørret på 1.8 kg, C&R

31285_s.jpg

Fullversjon: http://fiskevatn.no/foto/arkiv/12827/31285.jpg

Det er lett å trives ved disse vannene, i en slik flott natur...

3107200712277LXTQEgA1P9u2EnABt.JPG?33

310720071239keYB5wFgGnZdWidh4T.jpg?26

Den nest siste uka i elva var det litt mere fart på laksen.

Farsan med en fjøs-laks på 11.6 kg.

31281_s.jpg

Fullversjon: http://fiskevatn.no/foto/arkiv/12827/31281.jpg

Så fikk vi endelig regn en hel kveld. Det hjalp godt. Jeg mistet to store mellomlakser på Riffling Hitch. Ikke lett å holde nervene i sjakk gitt, når du ser en laks på 4-6 kg kommer opp og gaper over flua :unsure:

Jeg var litt nedbrutt etter å ha forspilt et par sjanser, men valgte allikevel å stoppe et sted lenger opp i elven for å fiske på en plass jeg tidligere kun har fått fattige èn fisk. Jeg så at det sto en laks der, men erfaringen tilsier at når elva hadde steget såpass så kunne det stå fler der. Jeg kastet ut og på første kastet så tok en smålaks, den jeg hadde sett sto der. Jeg slapp bukta og fighten varte ikke lenger enn 1/2 minutt før jeg gikk i lufta og sprellet seg av. *Banning*..

Jeg prøver et nytt kast. Igjen er det fisk som tar, jeg slipper bukta og fisken raser nedover før den detter av.

Ny banning... Hva feiler det meg?

Nytt kast og en ny fisk tar. Jeg slipper bukta og denne gangen sitter den. Fisken raser oppover og jeg begynner å tenke. Jøss, kan det være en litt større fisk som har tatt flua? Den er tung og tøffer selvsikkert oppover elva. Jeg klarer å få snudd fisken og jeg klatrer og på et gammelt bro-element for å få oversikt. Da får jeg se fisken.. Det kan se ut som en evt ny flue-pers! Skjelven kommer, men etter kanskje 20 min så klarer jeg å taile laksen. Endelig kan jubelen slippes løs igjen!!

En flott laks på 6.55.

31286_s.jpg

Fullversjon: http://fiskevatn.no/foto/arkiv/12827/31286.jpg

310720071216LyxCGFtk3sL6IAohnV.JPG?53

Siste uka klaffet ikke som jeg hadde håpet på. Regnet hjalp ikke mye på elvene. 2 mm nedbør i juni og 2 kvelder med LITT regn i løpet av hele juli satte sine spor på elvene....

EDIT: La til flere bilder og mere tekst..

Endret av Tommy Vik
Lenke til kommentar
Del på andre sider

  • 1 month later...

Da var jeg plutselig tilbake i storbyen, etter en uke på hytta. Fisket var så som så, men det ble et par fine fisker. Denne uka var som sesongen ellers har vært, med bra med vann i starten før kraftverket struper igjen og elva tørker inn :)

Den første kvelden bar det rett i elva og jeg var raskt borti fisk på et av de bedre brekkene i elva, men de første ville ikke sitte ordentlig. Først på det tredje tilslaget var det fast fisk og etter hvert kunne jeg lande denne sjøørreten på 2.6 kg, tatt på en liten Zonker.

33963_s.jpg

Fullversjon: http://fiskevatn.no/foto/arkiv/13838/33963.jpg

Jeg var borti en fisk til etterpå, men jeg var strengt tatt fornøyd med fluepers den første kvelden.

Dagen derpå bar det ut i elva på dagen og jeg gikk igjen til brekket hvor jeg tok sø'en dagen før. Etter en god del kast kunne jeg kroke en liten SØ på rundt kiloet, tatt på en liten nymfe. Denne fikk forøvrig friheten tilbake.

Da kveldspasset kom valgte meg en plass litt lenger opp i elva. Det er en plass hvor jeg trives godt, men jeg har aldri før fått fisk der. Etter å ha gått over en gang med nymfe uten tegn til liv, gikk jeg over en gang til med en Frances. Det tok ikke mange kastene før en nygått laks tok flua mi :)

33964_s.jpg

Fullversjon: http://fiskevatn.no/foto/arkiv/13838/33964.jpg

Deretter fulgte det er par dager hvor jeg bare var borti en del fisk, et resultat av at elva sank som en sekk antar jeg. En del av fiskene jeg var borti var av det grøvre kaliberet.

Ferien nærmet seg slutten og jeg hadde stått på hver kveld uten særlige resultater. Jeg var mildt sagt litt skuffet da jeg den 3. siste kvelden dro ut for å fiske over hølen hvor jeg tok laksen tidligere i uken.

Jeg satte meg ned med en kaffe og ventet på det rette lyset/ mørket (stryk det som passer).

Etter ca 4 kast hugger det en fisk og tilslaget kommer fra hofta. Fast fisk! Det tar noen minutter før fisken kommer på land, men tilslutt kan jeg strande en pen SØ.

1,8 kg, tatt på en liten svart flue.

33965_s.jpg

Fullversjon: http://fiskevatn.no/foto/arkiv/13838/33965.jpg

Jeg setter meg på bredden, hølen skal få hvile. Jeg går etterhvert ut, et par meter nedenfor der jeg tok den forrige og etter få kast hugger det jaggu igjen! Den kjennes tung ut og den kommer øyeblikkelig opp i overflaten hvor den gjør noen luftige sprang. Spennende med fiske i mørket, hvor sansene skjerpes mot hørsel og fingerspitzgefühl! Fighten går som en drøm og jeg kan se at denne er større enn den forige.

2.0kg, tatt på samme lille flue.

33966_s.jpg

Fullversjon: http://fiskevatn.no/foto/arkiv/13838/33966.jpg

(litt mongo- bilde, men det er ikke lett å se hvor linsa er :D )

Jeg går videre lenger ned og nede på brekket tauer jeg opp en liten SØ på ca kiloen.. Settes respektfullt tilbake. Jeg går opp igjen og går over en siste gang. Etter noen minutter sitter jaggu en ny en, denne er litt mindre.

1.3kg, tatt på svart Zonker.

33967_s.jpg

Fullversjon: http://fiskevatn.no/foto/arkiv/13838/33967.jpg

Den setter pent ut igjen, etter veiing. Fornøyd tusler jeg hjem etter 4 SØ på ca 1 1/2 times fiske :)

Det ble utover uken kalde netter og en sesong er unektelig på hell......

33968_s.jpg

Fullversjon: http://fiskevatn.no/foto/arkiv/13838/33968.jpg

33970_s.jpg

Fullversjon: http://fiskevatn.no/foto/arkiv/13838/33970.jpg

Den siste dagen bet denne kjekke karen på en Frances.... Forøvrig den 3. vi tar på et år nå :)

Jubelen sto ikke akkurat i taket. En pukkellaks på 1.85 kg.

33969_s.jpg

Fullversjon: http://fiskevatn.no/foto/arkiv/13838/33969.jpg

Levert av: http://fiskevatn.no/foto/

Jaja, bare 10 måneder til sesongen er igang igjen......

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Nja.. Noe problem er det vel foreløpig usikkert om pukkellaksen utgjør. Men jeg liker ikke helt utviklingen, kall meg gjerne gammeldags. Det har aldri vært noen som har vært pukkellaks i dette vassdraget, men de to siste årene har det tydeligvis kommet. Velger å tro at vi ikke får opp de få eksemplarene som er i elva, men at det deriomot kommer et større antall som kan formere seg der.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Gjest
Skriv svar til emnet...

×   Du har limt inn tekst med formatering.   Fjern formatering

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Laster...
 Share

×
×
  • Opprett ny...

Important Information

By using this site, you agree to our Bruksvilkår.