Ansats Posted September 13, 2006 Report Share Posted September 13, 2006 Jeg har fått tak i en gammel vedovn som jeg lurer på å bruke til røking.men jeg er ikke helt sikker på hvordan dette skal gjørest.Det som jeg er mest innteresert i er selve kassen eller huset hvor fisken skal henges eller i.Og hvor langt fra dette må være fra selve ovnen.Jeg har fått tak i rør som er 110mm og rustfrie , som jeg har tenkt å bruke .er det noen som har en tegning eller forklaring på hvordan dette skal gjørest er jeg veldig takknemlig for det. : Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
svenna Posted September 13, 2006 Report Share Posted September 13, 2006 Varm eller kaldrøking? Bruk søkefungsjonen. Husker det var en streng om det for en stund tilbake. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Eirik Posted September 13, 2006 Report Share Posted September 13, 2006 https://www.fiskersiden.no/forum/index.php?showtopic=7181&hl Litt info i den... Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Ansats Posted September 14, 2006 Author Report Share Posted September 14, 2006 Takker for det Eirik.Litt av hvert der ja. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
ErikR Posted September 16, 2006 Report Share Posted September 16, 2006 er i gang meg bygging i skrivende stund..en ting du må passe på er å ikke bruke galvaniserte røyr.. det er giftig.. lengden på røret bør visstnok være minimum 5 meter og det skal gå et stykke under bakken, slik at røyken blir avkjølt. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Davidsen Posted September 16, 2006 Report Share Posted September 16, 2006 "5 meter rør under bakken"-varianten er proft, men mye pes. Du oppnår samme resultat med et gammelt kjøleskap(type høy), en grilltenner fra Clas Olsson(kr 100,-), tre skruer m/mutter og et lite stekebrett, type dyp. Med remediene foran deg, tar det deg en halv time før du er oppe og går. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
ErikR Posted September 16, 2006 Report Share Posted September 16, 2006 har du lyst til å forklare litt nærmere hvordan du monterer denne? hørte interessant ut.. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Davidsen Posted September 16, 2006 Report Share Posted September 16, 2006 Ta en kikk på den(jada, trådene kunne godt vært kortere. Legg ellers merke til tråd/spisepinne-trikset som fiskene er hengt opp etter). Fullversjon: http://fiskevatn.no/foto/arkiv/4399/11101.jpg Men like viktig som røyking er tørkingen i forkant. Så viktig at enkelte drevne rever påstår at sommeren er den beste tiden å røyke på. Her et godt fungerende bur for sommer-tørking. Fullversjon: http://fiskevatn.no/foto/arkiv/4399/11102.jpg Levert av: http://fiskevatn.no/foto/ Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Tobby Posted May 29, 2020 Report Share Posted May 29, 2020 Mye bra info her,men finner ikke ut noen steder hvilke type rør man kan bruke til nedgraving. Vanlig spirorør?? På forhånd, takk. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Lone Posted September 9, 2020 Report Share Posted September 9, 2020 God morgen Hva bruker du som røyk kilde til kjøleskapet ? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
ClarksBr88 Posted October 16, 2020 Report Share Posted October 16, 2020 (edited) Jeg har en peis med peisovn.no. Veldig nyttig ting. Scanchain, hvorfor skulle han?! Min mann virkelig ikke forstår dette) Som en oppvarming enhet etter en leilighet?! Han vil si bedre oppvarming) for hytter/boliger?! Et bål ville være bedre))) Generelt, vi var enige om at det vil være bare en dekorasjon på kjøkkenet.Vi har en liten privat hus, ingen spesielle design eller noen bestemt interiør. Men det er et ganske stort kjøkken, hvor jeg ønsker å legge til en peis). Til slutt fant jeg det jeg ville ha. Det mest praktisk og kompakt. Edited October 20, 2020 by ClarksBr88 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Join the conversation
You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.