Gå til innhold
Fiskersiden

Hvilken fisk husker du best?


Hoika
 Share

Recommended Posts

Det er utvilsomt en ørret jeg fikk når jeg var 4-5 år gammel.

0,8kg tatt i et skogsvann på mark med 5fots glassfiberstang og lukket abu haspel. Husker det som om det var i går at jeg sto og hylte og ropte på pappa at jeg ikke klarte å holde stanga lengre. Trodde jeg skulle bli dratt ut i vannet. Men med litt hjelp ble fisken landet og jeg var ikke bare litt kry når vi kom hjem på kvelden.

Skulle jeg ha annslått størrelsen på den fisken etter hukommelsen hadde jeg uten å nøle sagt 10kg.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Pigghå 4,5 kg fra land i Bergen med lett meite på bunn.

Fikk flere utras og skjønte ikke hva det var før den plasket i overflata for så å stikke avgårde med 15-20 meter snøre nedover igjen.

Fikk den opp i overflaten igjen og opp på land, da jeg kom med tangen for å fjerne kroken snappet den med tennene og snøret røyk.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Når jeg dorget gjedde med Rapala Super Shad Rap i Gjersjøen. Aldri fått noe annet enn gjedde og noen få gjørs på denne wobbleren (red head)... Fisk! Kunne ikke falle meg inn at det var abbor, en grei gjedde på rundt 1,5 kg tippet jeg... "Men hva f**n? Det er abbor! Den er gigantisk!" skriker Erling, fiskekompisen min! Pent håvet... 1,71 kg på vekta, den glemmer jeg sent[8D]

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Jeg husker best den første gjedda mi. Hadde fiska i mange timer sammen med brodern og fadern uten å få et eneste napp!

De hadde selvfølgelig halt opp brasmer, mort, vederbuk o.s.v. non-stop hele tiden.

Når vi skulle hjemover var jeg passe grinete, og slapp kroken agnet med brødkule utenfor steinen jeg stod på. Da smalt det til i stanga,

og det kjentes ut som om jeg skulle bli dratt ut i elva!

Etter en hard kamp var gjedda på land. 1,2 kilo med gjedde var stort for en seks-åring!

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Første tørrflue fangede ørreten på over kilo`n, skiller seg helt klart ut! Fantastisk følelse!! Har en viss streamer-ørret som også skiller seg godt ut, men da kun når det gjelder størrelse. Hadde det kun vært stor fisk jeg var ute etter hadde jeg vel fisket med annet redskap. For meg er det rett og slett noe helt spesielt med opplevelsen rundt en tørrflue fanget fisk, som overgår alt annet!!

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Har hatt mange kick-ass fiske opplevelser, men det må bli en Sjøørret. Ikke av de største, men 1.5kg, tatt i et pitte litte sund(5m bredt maks 1.20m dypt) vannet var krystall klart og jeg spottet fisken på andresiden av sundet. Lå nærmest på magen og kastet, så hele forløpet og fighten til den lå i håven! Porno!

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Den jeg husker aller best er en av de jeg aldri fikk. Fisket enhånds etter sjøørret en gang for et par år siden på Nøtterøy, hvor det plutselig sitter dønn i etter eller annet. Først trodde jeg at jeg muligens satt i bunn. Med et kommer det som er det heftigste utraset jeg noen gang har opplevd, 50 meter boff.... Så kommer monsteret mot meg i en Helv**.. fart, jeg hadde ikke sjans å sveive i samme fart. Hørte et kjempeplask og borte var`n. I bekkmørket så jeg aldri fisken så størrelsen tørr jeg ikke gjette, men svær var`n:)

Av de jeg faktisk har fått må den største opplevelsen være den første laksen, 3,9 kg. Den lå det mange timers fiske bak kan du si....

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Sjøørret i ranelva på rundt 6 kg. Enhånds fluestang. "Lokomotivet" stilte seg faktisk bak en stein for å hvile til tross for hardt press på lina. Måtte bruke lommelykt for å se den i høstmørket. Vel oppe i håven, etter 25-30 minutter, ser den sitt snitt til å vri seg opp, knekke flua, og velte seg tilbake dit den kom fra. Jeg var ung tenåring, og mannen med håven lå lavt i kurs.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Gjest
Skriv svar til emnet...

×   Du har limt inn tekst med formatering.   Fjern formatering

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Laster...
 Share

×
×
  • Opprett ny...

Important Information

By using this site, you agree to our Bruksvilkår.